Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Z sieci (portal Sokzburaka.p):

"W Rytlu działają dwa sztaby kryzysowe.

Społeczny z sołtysem i rządowy... rządowy nie kontaktuje się ze społecznym.

Ja pier... państwo pis..."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie mam co udowadniać. Jeśli on tak twierdzi to słabo. Może i planem jest obrażać harcerstwo. Nie mam z tym problemu, że cat tak robi, tylko niech się pod tym podpisze. Tyle

Ja to napisałem? W piętkę gonisz, cz co?

Napraw błąd.

Dominic2509, nie bardzo wiem o co Tobie chodzi.

Wymyśliłeś sobie tani chwyt erystyczny z masłem, wskazując na najdroższe masło na rynku. Wiadomo, że to masło nie sprzedawało się i ceny nie pójdą w górę, więc teoretycznie masz może rację. Najdroższe masło, które kosztowało ok. 7zł, wtedy kiedy najczęściej sprzedawane było poniżej 3 zł podrożało nieznacznie. Teraz jedno i drugie kosztuje prawie tyle samo. Przypomina mi się Urban ze swoimi pogadankami po Dzienniku Telewizyjnym, jak na zarzut, że wszystko drożeje, odpowiedział, że to nie prawda bo lokomytywy staniały.

Potem wymyślasz jakąś obligatoryjną cześć dla ZHR, dlatego, że podczas II wojny broniła Polski. I chwała im za to i cześć poległym. Tylko jak ktoś pieprzy od rzeczy 78 lat po tych zdarzeniach, a wcześniej nie przygotowuje w profesjonalny sposób obozu dla dzieci, to po prostu jest osobą nieodpowiedzialną i powinien raz, że być naznaczony, dwa ponieść karę. Szacunek i chwała nie są nadane raz na zawsze, natomiast zawsze trzeba o nie walczyć. Tutaj nie wyszło.

Natomiast wpisem o serze Gruyere to poleciałeś na maksa. Wyjechałeś z Polski, pracujesz w Niemczech. W Niemczech na które tak plujesz. Tam mieszkasz, zarabiasz i stać Ciebie na sery za 50 - 70 zł/kg. No, schizofrenia polityczna jak jasny gwint.

Nie wiem czy nie ogarniasz tego, czy bawisz się w tanią prowokację. Może jest i trzecie wyjście. Nie będę komentował.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Potem wymyślasz jakąś obligatoryjną cześć dla ZHR, dlatego, że podczas II wojny broniła Polski. I chwała im za to i cześć poległym.

Pikanterii dodaje fakt, że ZHR powstał 12 lutego 1989. Więc podczas II wojny bronił jak nie wiem co.

Wyjechałeś z Polski, pracujesz w Niemczech. W Niemczech na które tak plujesz. Tam mieszkasz, zarabiasz i stać Ciebie na sery za 50 - 70 zł/kg. No, schizofrenia polityczna jak jasny gwint.

Pecunia non olet.

Nie wiem czy nie ogarniasz tego, czy bawisz się w tanią prowokację. Może jest i trzecie wyjście. Nie będę komentował.

Otóż to.

To częste zjawisko na tym forum.Forumowicze zamieszkali na Zachodzie korzystają z dobrodziejstw państwa dobrobytu i wysokiego poziomu życia a jednocześnie wylewają na ten Zachód pomyje i popierają w Polsce partie antyzachodnie i antyunijne.A jako imigranci są antyimigranccy ( tu akurat można by się dopatrywać elementu racjonalnego -konkurencja).

Pikanterii dodaje fakt, że ZHR powstał 12 lutego 1989. Więc podczas II wojny bronił jak nie wiem co.

To jest bardziej skomplikowana sprawa.

ZHP zostało zanektowane przez PRL. w 89 roku, kiedy o nazwę upomniała się niby ta właściwa przedwojenna organizacja, nazwa ZHP została przez sąd przydzielona wtedy obecnie działającej organizacji. Dlatego powstał Związek Harcerstwa Rzeczpospolitej, bezpośrednio nawiązujący do tradycji sprzed 1939. Jak widać, dziwne są to tradycje.

popierają w Polsce partie antyzachodnie i antyunijne

Udając, że nie wiedzą, że wyłącznie dzięki partiom prozachodnim i prounijnym mogą legalnie na tym zachodzie z jego dobrobytu korzystać. Z autopsji wiem jak wyglądała sytuacja polskich emigrantów przed 2004, czy 2011 w przypadku Niemiec.

To jest bardziej skomplikowana sprawa.

ZHP zostało zanektowane przez PRL. w 89 roku, kiedy o nazwę upomniała się niby ta właściwa przedwojenna organizacja, nazwa ZHP została przez sąd przydzielona wtedy obecnie działającej organizacji. Dlatego powstał Związek Harcerstwa Rzeczpospolitej, bezpośrednio nawiązujący do tradycji sprzed 1939. Jak widać, dziwne są to tradycje.

Tak dziwne jak dziwna jest tradycja Rzeczpospolitej Polskiej.

Tej to nawet na mapie nie było kawał czasu...

I za to wielki szacun, że po tylu latach niebytu jako państwo, nadal zostaliśmy Polakami. Chociaż Słowacji dłużej na mapie nie było, a państwowość się odrodziła.

Słowacji państwowość nie mogła się odrodzić bo jej wcześniej nie było.No chyba,że nawiążemy do faszystowskiej republiki ks. Tiso w czasie wojny.Wcześniej to były górne Węgry.

Dominic2509, nie bardzo wiem o co Tobie chodzi.

Wymyśliłeś sobie tani chwyt erystyczny z masłem, wskazując na najdroższe masło na rynku. Wiadomo, że to masło nie sprzedawało się i ceny nie pójdą w górę, więc teoretycznie masz może rację. Najdroższe masło, które kosztowało ok. 7zł, wtedy kiedy najczęściej sprzedawane było poniżej 3 zł podrożało nieznacznie. Teraz jedno i drugie kosztuje prawie tyle samo. Przypomina mi się Urban ze swoimi pogadankami po Dzienniku Telewizyjnym, jak na zarzut, że wszystko drożeje, odpowiedział, że to nie prawda bo lokomytywy staniały.

Potem wymyślasz jakąś obligatoryjną cześć dla ZHR, dlatego, że podczas II wojny broniła Polski. I chwała im za to i cześć poległym. Tylko jak ktoś pieprzy od rzeczy 78 lat po tych zdarzeniach, a wcześniej nie przygotowuje w profesjonalny sposób obozu dla dzieci, to po prostu jest osobą nieodpowiedzialną i powinien raz, że być naznaczony, dwa ponieść karę. Szacunek i chwała nie są nadane raz na zawsze, natomiast zawsze trzeba o nie walczyć. Tutaj nie wyszło.

Natomiast wpisem o serze Gruyere to poleciałeś na maksa. Wyjechałeś z Polski, pracujesz w Niemczech. W Niemczech na które tak plujesz. Tam mieszkasz, zarabiasz i stać Ciebie na sery za 50 - 70 zł/kg. No, schizofrenia polityczna jak jasny gwint.

sprawa jest banalnie prosta, szkoda Twojego czasu na rozkładanie tego na czynniki pierwsze.

Masła irlandzkie kupowałem od dawna czy to mieszkałem w poznaniu, kunowicach czy berlinie. Jest lepszej jakości, i jest to masło. Wystarczy porównać konsystencję po wyjęciu z lodówki. Kosztuje więcej, gdyż jest lepsze. Wydawaj więcej pieniędzy na lepszej jakości jedzenie, i tak zaoszczędzisz na dłuższą metę, gdyż nie będziesz wydawał na lekki.

Harcerze, zabolało mnie, jak plujemy na własną tradycję. Jak to powinno wyglądać, widzę właśnie w Niemczech. Ludzie różnią się diametralnie ale nigdy na naplują na swój kraj. Na opcje polityczne owszem, na samych polityków też, ale nie na kraj i jego wartości. Tak, popełnili błędy i trzeba wyciągnąć konsekwencje, ale to nie jest, według mnie, usprawiedliwieniem aby obrażać zaraz harcerstwo. A tego co to tak na pokaz zrobił, zapytałem czy ma odwagę się pod tym podpisać z imienia i nazwiska. Jak widać, nie miał.

Podaj proszę przykład mojego plucia na Niemcy. Już ktoś to onegdaj powiedział, też prosiłem o przykład, nie padł, ciekaw jestem Twojego.

Każdy ma swoje małe zachcianki, ja lubię wypić dobre piwo, do tego przegryźć ser a nie produkt seropodobny, oczywiście raz na jakiś czas, i poczytać. Inni ładują siano w kable, jeszcze inni w felgi, ramy do rowerów albo zapięcie do nart. Nie ma w tym żadnej schizofrenii politycznej.

Udając, że nie wiedzą, że wyłącznie dzięki partiom prozachodnim i prounijnym mogą legalnie na tym zachodzie z jego dobrobytu korzystać. Z autopsji wiem jak wyglądała sytuacja polskich emigrantów przed 2004, czy 2011 w przypadku Niemiec.

czyli przed przystąpieniem do unii polak nie mógł pracować w europie zachodniej albo w niej studiować tak? Popadasz ze skrajności w skrajność.

Dominic

Żarty sobie robisz?Oczywiście,że warunki do pracy czy studiowania dla Polaków w krajach UE po naszym wstąpieniu zmieniły się.Zmieniły się radykalnie na lepsze.

To jest jedna z największych korzyści naszego akcesu.A Ty to kwestionujesz.Te warunki przed wstąpieniem i po to jest przepaść.Może rodzić się pytanie czemu to kwestionujesz?

zapytałem czy ma odwagę się pod tym podpisać z imienia i nazwiska. Jak widać, nie miał.

Stawianie sprawy na głowie. I tania demagogia. Co tu ma do rzeczy odwaga? Niby z jakiego powodu miałbym się podpisać z imienia i nazwiska? Bo Ty sobie tak życzysz? Proszę mnie nie rozśmieszać. Sądzisz, że będziesz tu ustalał kanony dyskusji? Zejdź z obłoków na ziemię.

Inni Dyskutanci w dość dosadny sposób napisali Ci co sądzą o Twoich wygibasach argumentacyjnych.

czyli przed przystąpieniem do unii polak nie mógł pracować w europie zachodniej

Na czarno u bauera, albo zbierał truskawki w Norwegii i winogrona we Francji.

ps - Panie Baryła, używaj Pan wielkich liter wszędzie, gdzie trzeba.

Można postawić szersze pytanie.Czemu nasza emigracja ( ta młoda) na Zach. czy w USA jest taka konserwatywna?Czemu tak beznadziejnie głosuje?Czemu w Ameryce na Trumpa,który jest tak antyimigrancki?Czemu w W.Brytanii za Brexitem?Co jest przecież niezgodne z interesem Polonii.Może jakieś problemy z myśleniem,z kojarzeniem?Brak wykształcenia połączony z bezkrytycznym stosunkiem do internetu?Nie wiem.

że wcześniej to nie było możliwe.

In gremio nie było to możliwe. Legalnie mogli nieliczni, którym zazwyczaj pracodawca załatwił pozwolenie na pracę. Po przystąpieniu KAŻDY może i to w dowolnym kraju Unii.

Bo to,że chętnie akceptują obraz kraju pochodzenia w czarnych barwach jest u imigrantów w pewnym stopniu zrozumiały.To ich dowartościowuje i upewnia ich w przekonaniu o słuszności decyzji o wyjeździe.

Lansik po powrocie z Sopotu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Coś ta Matka Natura nie lubi dobrej zmiany tego lata.Ciągle ją doświadcza.A oni tak się starają.I muszę jeździć z jednego skraju Polski na drugi.A bmki się zużywają.

Z Netu:

J-23

3h temu

Ustawa z dnia …… o odpowiedzialności za łamanie praworządności i służbę na rzecz państwa autorytarnego

Art. 1

Okres Sejmu VIII kadencji tj. od dnia 12 listopada 2015 r. do ………….. r. uznaje się za okres państwa autorytarnego, w którym prezydent RP, większość sejmowa, powołane przez nią władze państwowe wspólnie i w porozumieniu dopuszczali się łamania Konstytucji i rażących naruszeń praworządności, w tym zwłaszcza świadomego uchwalania przepisów i podejmowania decyzji niszczących instytucje państwowe, dyskryminujących bezpodstawnie grupy obywateli, ograniczających prawa obywatelskie, zagrażających ładowi społecznemu oraz wyrządzających szkody oświacie, obronności i gospodarce kraju.

Art. 2

Osoby pełniące w okresie o którym mowa w art. 1 funkcje kierownicze w Państwie tj. prezydent RP, prezes i członkowie Rady Ministrów, marszałkowie Sejmu i Senatu, posłowie i senatorowie ówczesnej większości parlamentarnej, wojewodowie, funkcjonariusze i urzędnicy służb publicznych oraz pełniące funkcje kierownicze w partii Prawo i Sprawiedliwość, którym udowodniony zostanie udział w naruszeniach praworządności określonych w art. 1 podlegają karze od 3 do 15 lat pozbawienia wolności. Ścigane jest również podżeganie i pomocnictwo.

Art. 3

Osoby wymienione w art. 2 niniejszej ustawy, którym udowodnione zostanie naruszanie praworządności określone w art. 1, zostają dożywotnio pozbawione biernego prawa wyborczego, a ich świadczenia emerytalne i rentowe nie mogą przekroczyć najniższych świadczeń z ubezpieczenia społecznego.

Art. 4

Partię polityczną o nazwie Prawo i Sprawiedliwość rozwiązuje się niniejszym i wykreśla z rejestru partii politycznych.

Art. 5

Ustawa wchodzi w życie z dniem ….

Oto dowód na kłamstwa @Maju:

Ukryta Zawartość

Jak widać bezczelność nie ma granic.

Ukryta Zawartość

Do kur.. nędzy , czy moderacja będzie reagować na tego typu obrażające wpisy ?!!

Jedynym właściwym sposobem wskazywania wpisów niezgodnych z Regulaminem Forum jest ich zgłaszanie na panel moderatorski!

Taki wpis w wątku jest wyłącznie atakiem na moderacje. Moderatorzy nie śledzą każdego wpisu na forum, a co dopiero w wątkach w których jedyną atrakcja jest wzajemne ubliżanie swym przeciwnikom.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.