Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czemu ma służyć dobrowolne wmawianie sobie że czarne jest białe? Pisiarstwo generalnie uwielbia wiarę w garbate aniołki i podobne trelemorele, ale wiara w 20 letnie rządy kaczorka to już wyłącznie rozpaczliwa próba poprawienia sobie humoru i samopoczucia wobec nieuchronnej i całkowitej klęski. I to szybkiej klęski.

Jestem pesymistą i przewiduję, że żadnej szybkiej klęski nie będzie. Widzę to raczej jako powolne tonięcie w bagnie które niestety potrwa. Wprawdzie ciężko przewidzieć jak wypadną następne wybory parlamentarne ale do nich PiS na pewno dociągnie. A kto wie, czy ich nie wygra. Tąpnięcie nastąpi dopiero wtedy, gdy skończy się kasa, czyli pewnie po 2020.

Jestem Europejczykiem.

tiia jak spedzi je w kosciele

przepisać się do scjetologów albo neomarksistów, może njuejdżowców albo racjonalistów? Bleeeeee

20 lat rządów PiSu

wspaniałe 20 lat nas czeka. Klęską to było 8 lat PO.

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

wspaniałe 20 lat nas czeka.

Reprezentację Polski w piłce kopanej też miały czekać lata wspaniałości a zdaje się ta wspaniałość się skończyła w Kopenhadze. Już wszyscy na świecie wiedzą że "król" jest nagi i nie taki straszny jak sam to o sobie głosi. Z polską gospodarką pod rządami PiS będzie pewnie tak samo. Chciał bym się mylić, ale raczej nie jest to możliwe. Wspaniałość pod rządami "misiewiczów" jest mało prawdopodobna.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Klęską to było 8 lat PO

a potrafisz zdefiniowac piec punktow dotyczacych tej kleski.Logicznie i z sensem.Bo raj picowy mnie nie interesuje,Moze i ja zrozumiem ze zylem w go...nie ale tego nie zauwazyłem.

"Z każdego euro wpłaconego do Polski Niemcy odzyskują 86 eurocentów, a z każdego euro wpłaconego przez Niemcy do krajów Grupy Wyszehradzkiej odzyskują 1,25 euro"

źródła nie śmiem podać, bo to straszna strona i Koledzy mogą nie zdzierżyć, nie Fronda to jednak

to jeden.Odzyskuja bo jestesmy do dupy jako kraj jeszcze nie nowoczesny.To nie ich wina.Nie wnikam nawet czy tyle ale o tym potem.

znaczy ze 14 zostaje......

a ile powinno?

W tym samym czasie wpłaciliśmy do Unii ponad 39 mld euro (dokładnie 39 419 441 143 euro) – wynika z danych Ministerstwa Finansów.

Bilans wygląda więc tak, że na czysto dostaliśmy ponad 85,2 mld euro, czyli po obecnym kursie 365 mld zł!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zgodnie ze stanem na styczeń 2016 r. Polska od początku członkostwa w Unii Europejskiej dostała ze wspólnotowej kasy niemal 125 mld euro (dokładnie 124 776 086 234 euro).

czekasz na centrale czy ci mysli umkły?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To tylko część korzyści.Są jeszcze zagraniczne inwestycje,otwarcie unijnych rynków dla naszych wyrobów itd.

Rozumiem,że absinth jest za naszym wyjściem z UE.

jasne ale najlepsze ze to jak widac jest cale jego nieszczescie z tym PO ktore zreszta nie wchodziło do UNi bo zrobiło to wczesniej SLD.

Rozumiem,że absinth jest za naszym wyjściem z UE.

nic nie rozumiesz.On nie jest za niczym .On niczego nie rozumie, liczyc nie umie.On czeka co mu powiedza.Za tym bedzie.Normalnie to sie nazywa ale moderacja 2 punktami mi zabroniła.

ku.wa kleska ktora facet nie jest wstanie zdefiniowac w trzech zdaniach.Nie wiadmomo czy on nawet podpisac sie umie.

Korzyści z członkostwa byłyby jeszcze większe gdybyśmy umieli lepiej rozgrywać politykę unijną od wewnątrz.Ale to wymaga zdolności do dogadywania się ,zawiera kompromisów.Rząd durnej zmiany wybrał politykę "godnościową" co doprowadziło do zupełnej izolacji Polski i nie liczenia się z naszym zdaniem.Najbardziej cieszy się z tego Orban (oprócz Putina) bo przestał być dyżurnym "chłopcem do bicia".Zero korzyści,same straty.

nic nie rozumiesz.On nie jest za niczym .On niczego nie rozumie, liczyc nie umie.On czeka co mu powiedza.

Jest jeszcze gorzej. Tutaj zgrywa nie wiadomo kogo, ale prywatnie - "ucz się córcia niemieckiego" czy jakoś tak. Ciekawe jak będzie śpiewał, gdy ta wstrętna Unia powie córci - a wsadź sobie ten polski dyplom i znajomość niemieckiego gdzieś. Pracować legalnie nie będziesz mogła. Podziękuj córcia PiS, które tatuś tak mocno popiera...

Umiesz liczyć licz na siebie.

Panowie- jako osobniki bez żadnej wątpliwości inteligentnawe- rozumieją, że liczymy całość i bilansujemy całość a nie część przytoczoną powyżej.

Nie wiadmomo czy on nawet podpisac sie umie

Uważaj mlus, bo znów zostaniecie sami

Najbardziej cieszy się z tego Orban (oprócz Putina) bo przestał być dyżurnym "chłopcem do bicia"

Ooo właśnie kumpel z Austrii przyjechał

Korea Płn. liczy na siebie.Choć bez chińskiej pomocy nie daliby rady.

Pytanie do kolegów pismanów.Co takiego pozytywnego dla Polski w UE ugrał obecny rząd przez te dwa lata kadencji?

Umiesz liczyć licz na siebie.

Panowie- jako osobniki bez żadnej wątpliwości inteligentnawe- rozumieją, że liczymy całość i bilansujemy całość a nie część przytoczoną powyżej.

Wiesz jak się nazywa mówienie innym co mają robić i robienie samemu, na użytek czysto prywatny czegoś zupełnie innego?

Ja na ten przykład mimo, że mojego młodego zmusiłem (no dobra, stałem w tej kwestii murem za jego mamusią:) ) do nauki nie jednego, a 2 języków, więcej, od lat finansowałem i zachęcałem do wyjazdów za granicę, to nie tylko nie namawiam do emigracji, ale robię co mogę by emigracji nie wybrał. No ale ja jestem ten najgorszy sort, łżepatriota i takie tam.

A i ciekawostka: młody (zupełnie przez przypadek) urodził się w Niemczech i na tej podstawie może ubiegać się o niemiecki paszport. Jak dotąd nie przejawia chęci, a ja go mimo, że widzę co się za durnej zmiany wyprawia, nie nakłaniam.

Nie potrafię zrozumieć Absinth jak można żyć w takim zakłamaniu i rozkroku. Do tego mieć czelność pouczać innych i to z pozycji jakoby tego lepszego Polaka. No, ale ja nie jestem pisiarz...

Nie potrafię zrozumieć Absinth jak można żyć w takim zakłamaniu i rozkroku

Można zdobyć wykształcenie i wrócić. Tak ja zrobiła jedna z moich koleżanek po 9 latach pracy w Irlandii- a zaczynała tam pracę zaraz po studiach medycznych- teraz pracuje w Pl

. Taka jest idea. Dzięki czerwonej hołocie i ich następcom, młody pracownik jest narażony na demoralizację i papierologię, o czym przynajmniej WI powinien wiedzieć.

Jedno na co nie możemy sobie pozwolić, to dopuścić do zmarnowania młodych. A wolny zawód nie zna ideologii (granice trochę)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

TAK BĘDZIE WYGLĄDAĆ DEMOKRACJA W UNII EUROPEJSKIEJ.

Demokracja po arabsku – kara chłosty i 10 lat więzienia dla saudyjskiego blogera

Arabski bloger w ramach kary chłosty został publicznie uderzony 50 razy. Wciąż ma otrzymać jeszcze 950 batów. Ponadto 33-letni mężczyzna, który stworzył stronę Free Saudi Liberals, został skazany na 10 lat więzienia za „obrażanie islamu”.

Saudyjski bloger Raif Badawi został skazany na 10 lat więzienia i tysiąc batów za obrazę islamu w 2014 roku. Walkę o uwolnienie podjęła jego żona. Po 50 uderzeniach opublikowała film na Twitterze. Według niej, mąż po prostu nie dotrwa do końca kary ze względu na problemy ze zdrowiem. Dziewczyna prosi o wybaczenie w imieniu ukochanego.

Ensaf Haidar wraz z trójką dzieci uciekła do Kanady w 2013 roku, ale niestrudzenie nadal walczy o wolność dla męża. Wykonanie wyroku miało się rozpocząć w 2015 roku, ale zostało przesunięte z powodu złego stanu zdrowia mężczyzny. Ensaf nie może nawet dowiedzieć się co się teraz dzieje z Raifem. Kobieta ma nadzieję, że niedawne zmiany w Arabii Saudyjskiej mogą pomóc w sprawie męża.

Raif utworzył stronę Free Saudi Liberals. Jest zwolennikiem wolności słowa. Zatrzymano go w 2008 roku. Cztery lata później został aresztowany, tym razem za „obelgi wobec islamu za pośrednictwem Internetu". W 2014 r. został uznany za winnego.

Demografia zrobi swoje. Przyjdzie czas, że muzułmanie przestaną być mniejszością, a staną się większością. Przejmą władzę na zachodzie i będą wprowadzać swoje standardy. Oczywiście wolność i tolerancja, hehehe.

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Dokładnie

Bzdura, ten Szwed nie został skazany za spożywanie boczku, a za to, że żarł jak świnia.

Nastanie nowa demokracja europejska i już nie będziesz mógł domagać się pisania po polsku - o poprawnej ortografii nie wspominając.

Skoro wywołałeś temat młodych lekarzy.Wyjeżdżają nadal i niestety proces ten pod rządami PiSu trwa nadal.A szykowana reforma od nowego roku prawdopodobnie zjawisko to nasili.Bo będzie gigantyczny bałagan.A przyczyny?Niezmiennie te same od lat.Niskie zarobki,urudniony dostęp do specjalizacji,przeciążenie pracą w szpitalach.

Czarna hołota nie demoralizuje pracowników tylko jak Bartusia przytula do serca i wyprowadza na dobra drogę :-).

Żałosne są te brednie wypisywane przez PiSowskich frustratów.

Jestem Europejczykiem.

Oj Jaro Jaro...

Poprawiasz mi humor :)

będzie gigantyczny bałagan

I jeśli PIS padnie, to tylko przez fiasko reformy/"reformy" tzw służby zdrowia

tu akurat nie mam zdania, nie śledziłem to się nie wypowiadam.

Ale nie spodziewam się znaczącego wpływu na wybory, nauczycielki- poza tym- białego miasteczka nie zrobią, a pielęgniarki- TAK

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.