Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

u może być pewien problem.

AdAlbert, jak tam, mijają lata, kto rządzi ?

PO ?

Co pisałem, że kto będzie u władzy ?

Z resztą jest tak samo, nic się nie zgadza z stanem faktycznym, tym gorzej dla faktów oczywiście i to nie tych z TVN24..

zwiększ siłę uderzenia.

Sam zwiększ, gdzieś dzwoni tylko nie wiadomo w jakim Kościele ?

Ktoś pisał o polu magnetycznym Ziemi, może Grzegorz7 ?

W dziale Hi End wielcy tego działu, wielcy posiadacze wielkiego sprzętu przedstawiali publicystykę i własne indywidualne myślenie życzeniowe, MNIE ani razu przez wszystkie lata, rzeczowo, faktograficznie wobec praw fizyki ANI RAZU nikt nie udowodnił minięcia się z prawdą i tak już zostanie, gdyż szanuje czytelników i ludzi, nie mam czelności by komuś wciskać kit, jak ci, którzy teraz będą się upajać jakością dźwięku z lampowego DAC za 150kpln..

Zapytaj z jakich blach jest złożone trafo które ów DAC zasila, jaka jest metoda ich ułożenia..to napiszę jak gra ten DAC...

Rozumiesz ?

To są laicy.

To nie jest zarzut, to jest stwierdzenie faktu.

Tak samo pisanie że PiS wygra nie jest propagandą ani poparciem, chociaż namawiałem dl poparcia, gdyż PO rozkradło zbyt wiele.

, 21:25

To wymień produkty konkurencji z transformatorem 120 kg.

Nie mam czasu teraz wyszukiwać, ale coś mi się zdaje że 45-70 kg na monoblock, to norma, więc u mnie samo trafo - czysty rdzeń 60kg na stronę nie jest żadnym ewenementem.

Zasilacze będą raczej w oddzielnej obudowie, to spowoduje jakieś unormowanie.

Zasilacze są takich rozmiarów gdyż trafa są symetryczne względem rdzeni i uzwojeń / lustra /

Likwiduje to błędy fazowe do niemal zera. / makro, mikro pozostają /.

Akustyka ma wpływ, jak wszystko, lecz nie jest on determinantem, z prostego powodu, sprzęt można w każdej chwili przestawić, ustawić w innym pomieszczeniu, warunki akustyczne można względnie łatwo kształtować

Tak tak, można przestawić - klepki we łbie. Przed chwilą wynalazek 747 pisał o transformatorach stutonowych, a tu patrz pan - będzie z łatwością w każdej chwili sprzęt przestawiał... chyba dżwigiem? Zero konsekwencji w tych twoich bzdetach. Czysty bełkot!

Obecnie konstruuję wzmacniacz mocy w klasie najwyższej z istniejących.

Sam trafo 120kg plus uzwojenie.

Parker's Mood

Tak samo pisanie że PiS wygra nie jest propagandą ani poparciem, chociaż namawiałem dl poparcia, gdyż PO rozkradło zbyt wiele

Co PO rozkradło ? Konkretnie co ukradło i komu ? Konkretnie który poltyk PO cos ukradł i gdzie jest wyrok sądu ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Wszystko co mam zawdzięczam PO...

mogę zapytać co to jest? gdyż ja po nich mam stereo oraz brak kredytów.

Zresztą dobrze wiesz, ze jak odzyskamy wolność to sąsiędzi cię zlinczują.

fanatyzm. straszne.

zrobiłbyś tak własnemu sąsiadowi?

mogę zapytać co to jest? gdyż ja po nich mam stereo oraz brak kredytów

Przecież nie mieszkasz w Polsce to co możesz wiązać z w/w? Chyba nie wróciłeś :-)?

fanatyzm. straszne.

zrobiłbyś tak własnemu sąsiadowi?

Ja np. nie, ale fana PiS stać na wszystko.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Cwana odpowiedz

Niestety analiza twoich wpisów na przestrzeni lat dała nieco inny wynik.

poważnie marnujesz czas na ANALIZY jego wpisów z ostatnich kilku lat?

W jakim celu?

Tak tak, pamiętam. Opowiadałeś, że rodzaj kabli i ułożenie ich względem księżyca, czy też Marsa, ma większy wpływ na jakość odtwarzanej muzyki niż akustyka pomieszczenia.

próbowałeś czy tak jest czy po prostu oceniasz?

fazy księżyca i jego oddziaływanie mają na wiele aspektów naszego życia duży wpływ.

Przecież nie mieszkasz w Polsce to co możesz wiązać z w/w? Chyba nie wróciłeś :-)?

Ja np. nie, ale fana PiS stać na wszystko.

nie. nie wróciłem.

wyjechałem latem 2015

rozumiesz już moje pytanie?

jak na razie to czytajac to forum to widać że wszyscy atakują pisowcow, ich obrazaja i im groza.

podobnie jest na ulicach. tyle zlosci w opozycji.

jak na razie to czytajac to forum to widać że wszyscy atakują pisowcow, ich obrazaja i im groza.

Moim zdaniem swoją działalnością antypolską zasługują sobie na to. Chcą przywrócić komunę i władzę jedynie słusznej partii. To widać w każdym ich działaniu. Polsce na pewno to w długim horyzoncie nie posłuży.

podobnie jest na ulicach. tyle zlosci w opozycji.

Rządzący wykazują się znacznie większym przypływem złości. Używają nawet siły wobec pokojowych demonstracji. Na szczęście na razie umiarkowanie, ale pewnie to się zmieni jak już zapadną decyzje o opuszczeniu U.E.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

moim zdaniem oboje maja więcej wspólnego niż im się wydaje i razem mogliby coś zmienić. Idąc twoim tokiem nic się nie zmieni a jedynie kolor krawata i dalej będzie moi są lepsi gdyż mniej kradną.

moim zdaniem oboje maja więcej wspólnego niż im się wydaje i razem mogliby coś zmienić. Idąc twoim tokiem nic się nie zmieni a jedynie kolor krawata i dalej będzie moi są lepsi gdyż mniej kradną.

Jakbyś się interesował światową polityką to byś wiedział że takich co nie kradną, albo sobie biorą (nie kradną) nie ma. Pieniądz zawsze wyzwala kosmate myśli. Liczy się tylko to czy system polityczny umożliwia oskarżenie kradnących lub biorących sobie (nie kradnących) czy nie. Ten system prawny budowany przez PiS, złodziei i "biorących" sobie (nie kradnących) chroni. To był cel Prezesa. Ochrona "biorących sobie". To socjalizm. Ochrona jest wielostopniowa aż do Dudy, który może ułaskawić każdego podejrzanego, o ile uzna że ten będzie przydatny jedynie słusznej partii.

Bo są lepsi. Raz dlatego że mniej kradli, dwa że nie podważali fundamentalnych zasad demokratycznego państwa prawa, trzy że nie próbowali budować PRL-bis i wprowadzać recydywy czasów sprzed 1989.

Jakbyś się interesował światową polityką to byś wiedział że takich co nie kradną, albo sobie biorą (nie kradną) nie ma. Pieniądz zawsze wyzwala kosmate myśli. Liczy się tylko to czy system polityczny umożliwia oskarżenie kradnących lub biorących sobie (nie kradnących) czy nie. Ten system prawny budowany przez PiS, złodziei i "biorących" sobie (nie kradnących) chroni. To był cel Prezesa. Ochrona "biorących sobie". To socjalizm. Ochrona jest wielostopniowa aż do Dudy, który może ułaskawić każdego podejrzanego, o ile uzna że ten będzie przydatny jedynie słusznej partii.

schematy. ramy.

nie jesteś gotowy. wybierasz świadome ruch@#ie od tyłu bez mydła gdyż to Ci polecają eksperci w mediach.

Bo są lepsi. Raz dlatego że mniej kradli, dwa że nie podważali fundamentalnych zasad demokratycznego państwa prawa, trzy że nie próbowali budować PRL-bis i wprowadzać recydywy czasów sprzed 1989.

j.w.

ongiś ludzie mieli w chałupie na jednej ścianie Jezusa i Maryję a na drugiej Cesarza. Wszystkie świętości. i myśleli podobnie do Was.

fundamentalnych zasad demokratycznego państwa prawa,

A to czym był prawomocny wyrok, który otrzymał bloger za cytowanie publicznych wypowiedzi prezydenta Komorowskiego?

albo akcja premiera przeciwko kibicom (L) ?

pomyłką?nieporozumieniem?

proszę o odp. jestem baaaardzo ciekaw.

dziękuję.

A to czym był prawomocny wyrok, który otrzymał bloger za cytowanie publicznych wypowiedzi prezydenta Komorowskiego?

Był sprawą o nieskończenie mniejszym ciężarze gatunkowym niż próby likwidacji trójpodziału władz, upolityczniania sądów czy uczynienie z Trybunału Konstytucyjnego atrapy do legitymizowania wszystkiego co władza wykonawcza sobie życzy.

albo akcja premiera przeciwko kibicom (L) ?

pomyłką?nieporozumieniem?

Akcja premiera nie była przeciwko kibicom, lecz kibolom i stadionowej bandyterce. Czyli pupilom i pieszczochom obecnego układu władzy, którzy stanowią istotny odsetek jego elektoratu.

Zrozumienie powyższego jest zbyt trudne dla pachołków PiS.

jaki był finał te akcji? ile postawiono wyroków?

Głównym błędem Tuska było rządzenie przez zaniechanie. Także i w tej sprawie. PiS od razu wszczął wrzask w obronie (jak to nazwali) "prawdziwych patriotów" (czytaj: swojego elektoratu) i Tusk dla świętego spokoju nie doprowadził sprawy do końca. Podobnie jak w innych sprawach pozwolił, aby to PiS narzucił narrację dyskusji publicznej. Tusk myślał, że jeśli będzie grał fair to i druga strona będzie tak grała. Nic bardziej mylnego w przypadku tego właśnie przeciwnika. A trzeba było (jak radzili mądrzy ludzie) już wtedy dorżnąć watahę. Nie mielibyśmy teraz tego co mamy.

oskarżasz innych że stosują podwójne standardy a sam to robisz.

skazanie blogera za cytowanie prezydenta uważasz za mała sprawę.

usprawiedliwiasz zatrzymanie setki ludzi za wyrażenie własnej opinii tylko dlatego że myślą inaczej niż ty.

to jest czysty fanatyzm i faszyzm.

oskarżasz innych że stosują podwójne standardy a sam to robisz.

skazanie blogera za cytowanie prezydenta uważasz za mała sprawę.

usprawiedliwiasz zatrzymanie setki ludzi za wyrażenie własnej opinii tylko dlatego że myślą inaczej niż ty.

to jest czysty fanatyzm i faszyzm.

Opowiadasz głupoty, ale niczego innego po Twoich wypowiedziach nie sposób oczekiwać. Bandyterka wywrzaskująca swoje "racje" nie ma nic wspólnego ze swobodą wypowiedzi.

wyrok za cytowanie publicznych wypowiedzi prezydenta Komorowskiego był zaniechaniem ???

słyszysz siebie?

A fakt że przy zatrzymaniu był TVN i zrobiono materiał live nie daje do myślenia?

śpiewali przeciwko ITI/PO

logika Watsonie???

potem WSZYSTKICH zwolniono. co do jednego.

to była akcja propagandowa a ty że premier grał fair i dlatego nikogo nie skazali...

aha czyli wolność słowa to według ciebie mowa zgodna z linią partii.

faszyzm. cechuje cię faszyzm.

Zaniechaniem było niedoprowadzenie sprawy do końca. Nie wykorzystano całej przewidzianej prawej ścieżki: zarzuty - pierwsza instancja - druga instancja. To że w newralgicznych momentach jest telewizja - tylko dobrze o niej świadczy.

aha czyli wolność słowa to według ciebie mowa zgodna z linią partii.

Wyłazi z Ciebie cała mentalność PiS-iarstwa. Czy jeśli ktoś nawołuje publicznie, aby zamordować kochanka swojej żony - może potem w sądzie bronić się że "korzystał z prawa do wolności słowa:?

faszyzm. cechuje cię faszyzm.

Tobie jako funkcjonariuszowi frontu propagandowego PiS znacznie tam bliżej niż mnie.

Zaniechaniem było niedoprowadzenie sprawy do końca. Nie wykorzystano całej przewidzianej prawej ścieżki: zarzuty - pierwsza instancja - druga instancja. To że w newralgicznych momentach jest telewizja - tylko dobrze o niej świadczy.

Wyłazi z Ciebie cała mentalność PiS-iarstwa. Czy jeśli ktoś nawołuje publicznie, aby zamordować kochanka swojej żony - może potem w sądzie bronić się że "korzystał z prawa do wolności słowa:?

Tobie jako funkcjonariuszowi frontu propagandowego PiS znacznie tam bliżej niż mnie.

dokończyli sprawę. tylko nie było podstaw aby skazać. mieli inne zdanie więc zrobiono akcję i jak widać niektórzy to łyknęli. A potem wszystkich bez kamer zwolniono. Tu już TVN nie było.

Tu już TVN nie było.

Za to z pewnością było szambo toruńskie lub inni przedstawiciele prawackiego rynsztoka medialnego.

nie było podstaw aby skazać. mieli inne zdanie więc zrobiono akcję i jak widać niektórzy to łyknęli.

Ale jak obecnie spisuje się ludzi, a potem ciąga po komisariatach i prokuraturach za "straszliwe przestępstwo" polegające na ubraniu pomnika Misia Uszatka w koszulkę z napisem Konstytucja - to reżimowe pachołki, których jesteś przedstawicielem - milczą.

A potem wszystkich bez kamer zwolniono.

Bo wycofano oskarżenie. I to był błąd. Oraz grzech zaniechania.

błąd!

staruch :

Po blisko trzech latach procesu sąd uniewinnił dziś obu oskarżonych.

uniewinnił.

A dla całej grupy

Jak poinformowała PAP we wtorek rzeczniczka Sądu Okręgowego w Radomiu wydając wyrok uniewinniający, sąd uznał, że nie było dowodów, iż oskarżeni dopuścili się zarzucanych im czynów. 

przeprosisz za wprowadzenia w błąd wynikające albo z niewiedzy albo z klamstwa? masz jaja ?

Ale jak obecnie spisuje się ludzi, a potem ciąga po komisariatach i prokuraturach za "straszliwe przestępstwo" polegające na ubraniu pomnika Misia Uszatka w koszulkę z napisem Konstytucja - to reżimowe pachołki, których jesteś przedstawicielem

przykład proszę owego wezwania z w/w oskarżeniem.

wtedy się do tego odniosę.

Za to z pewnością było szambo toruńskie lub inni przedstawiciele prawackiego rynsztoka medialnego.

i znowu obrażasz inaczej myślących a potem zarzucasz mi twoje fanatyczne czyny.

kontrolujesz jeszcze w ogóle swoje poczynania ?

k poinformowała PAP we wtorek rzeczniczka Sądu Okręgowego w Radomiu wydając wyrok uniewinniający, s

i tak juz bedzie teraz caly czas milordzie dopoki tobie staruch nie skuje mo..rdy.

tak samo jak spotkania faszystow i wybryki ONRu tez beda ci sie podobac i sadom dopoki tobie nie skuja mor..dy.

nie ma takiego powodu. dwa szanujemy się więc nie ma takiej opcji. nieraz staliśmy po przeciwnej stronie murawy ale tu jest szacunek. coś czego przeciętny piknikowiec nie zrozumie.

środkowy dla policji. mediów oraz polityków.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.