Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

, to sobie chociaz TK swoimi chcieli obsadzic, i tyle w temacie

Tyle tylko, że ten ponoć przychylny poprzedniej władzy TK uznał, że 3 jak najbardziej legalnie, a tych 2 nie. Co więcej pisiarstwo nie tylko tego wyroku, ale i szeregu innych nie uznało (a nie opublikujemy i co nam kto zrobi), ale i w pełni legalnie wybranych sędziów rękoma długopisa nie uznało i w to miejsce nielegalnie "wybrało" sobie swoich. I za to i długopis i reszta tego towarzystwa będą prędzej czy później siedzieć, a wszelkie wyroki TK w obecnym składzie zostaną uchylone. Tym łatwiej to pójdzie, że obecny skład wyjątkowo słabo przykłada się do obowiązków i jedynym de facto "wyrokiem" było stwierdzenie, że długopis mógł "ułaskawić" Kamińskiego. Oprócz "wyroków" w sprawach 3 czy czwartorzędnych nie wydali dotąd żadnego istotnego "wyroku". Tak, "wyroku", nie wyroku, bo w całym cywilizowanym świecie obowiązuje zasada nieważności rozstrzygnięć wydanych na zasadzie owoców zatrutego drzewa.

Że w sprawie SN przetarto już, i to wyjątkowo skutecznie ścieżkę inną niż marionetkowy i całkowicie podporządkowany obecnej władzy TK, to należy być pewnym, że z owej drogi skorzysta się i w jego wypadku. Czyli zamach na TK jaki wykonało pisiarstwo okazał się o kant dupy potłuc. Od niedawna i do oby jak najszybszego i najgorszego z możliwych końca piciunioków, faktyczną rolę polskiego sądu konstytucjonalnego przejął SN i pytania prejudycjalne do TSUE. I po herbacie...

Pierdoly o rezimie, a temat glowny, czyli kombinowanie przez PO, przyjecie ustawy w czerwcu 2015, zeby obsadzic swoimi ludkami TK idzie na bok. The rest is history. Co do Pisu, po prostu chcial obsadzic swoimi. Co do przyszlosci, to sie zobaczy. Ale, jak widac, to jednak panowie z Unii beda decydowac.

Co do SN, poprzednie barany maja tam swoich, to i kombinuja jak tu pozostac przy zlobie sadowniczym. A ze kolesie w TSUE sa, to i wsparcie jest. Proste. A Pis okazuje sie za maly na kolesiostwo. No i jest jeszcze strach przed kryzysem w trakcie wyborow. To sie wycofuja.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

No i w ramach kultury rozmowy wlasnie zostajesz zgloszony. Z toba dyskusja nie ma sensu. Jestes niereformowalny.

Do pana Zbyszka?

Jak używasz debilnych argumentów to co mam napisać?

Jedynym argumentem PiSiorów jak widzę jest to, że skoro inni oszukiwali to oni tez mogą. Problem jest taki, że dwóch wybranych przez poprzedni Sejm niezgodnie z Konstytucją sędziów nigdy nie zasiadło w TK. Natomiast wybrani niezgodnie z Konstytucją sędziowie PiSowscy i owszem zasiadają. Czyli PO może i chciało oszukać, ale nie oszukało. Natomiast PiS w temacie TK oszukiwał, kłamał, mataczył, łamał Konstytucję oraz ustawy, w tym swoje własne.

Jestem Europejczykiem.

No szkoda zeby zasiedli, okolicznosci byly takie, ze wladze stracili i juz za wiele nie mogli. Liczy sie to, ze chcieli to zrobic i ze oburzenie bylo niewspolmiernie mniejsze.

Cieszy mnie jednak, ze chociaz rozumiesz, ze inni tez oszukiwali.

Poza wszystkim, zastanawia mnie ta radosc z faktu, ze tak naprawde to nie my decydujemy o wlasnym losie. Ja rozumiem nienawisc do Pisu, ale fakt, ze ktos inny decyduje o naszym ladzie prawnym chyba nie powinien wzbudzac az takiego entuzjazmu. No ale wiem, Pis dostal po nosie, to musi bardzo cieszyc.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Zastanow sie kto te prawo ustala i jak sam do niego sie odnosi. I daruj sobie te pisowska obsesje. Ile mozna

A jak juz o bandytach to przypomnij nam na kogo w zdecydowanej wiekszosci glosowali:)

Tutaj taki maly przyklad

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cytat

Gdyby rządzących mieli wybierać więźniowie, pełnia władzy należałaby do Platformy Obywatelskiej. Zdobyła ona wśród osadzonych ponad 47 proc. głosów. Kukiz zdobył 11,2 proc. głosów, więcej niż PiS z 9,9 proc. głosów. Pozostałe ugrupowania nie przekroczyłyby progu wyborczego: Zjednoczona Lewica zdobyła 4,7 proc. głosów, .Nowoczesna - 3,9, KORWiN - 3,3, PSL - 2,5 proc., Razem - 2,4, a pozostałe - mniej niż 1 proc.

:)

I z TK byloby good, i afery w Wawie by nie bylo, byloby jak bylo, czyli dobrze

Ukryta Zawartość

No i co z tego?

Argument warty ośmiorniczek

Nie wczuwaj sie tak, przesledz co i dlaczego:)

B... siedział cichutko gdy PiS miał kumulację wpadek, szwindli i machlojek a teraz obudził się gdy reżim dostał po nosie od Unii. Zabawne.

Gdyby jeszcze napisał coś z sensem - ale nie - najgłupsza reżimowa propaganda rodem z TVP, niczym "paski grozy".

Z taką padliną sukcesów nie wróżę.

Jestem Europejczykiem.

A co ty myslisz, ze ja tylko polityka zyje, mam ochote, to posledze, nie mam ochoty, to olewam. Co do twojej oceny, wszystko co bym napisal byloby bez sensu. Zeby mialo sens musialbym napisac to co sam piszesz lub cos zblizonego. Zreszta nie tylko ja. A sukcesy to zupelnie inne poletko, kolego

Raz sa, raz ich nie ma. Generalnie daje rade

Jaro, dlaczego nie piszesz na temat deklaracji A Merkel, żeby państwa narodowe EU były gotowe na zrzeczenie się niepodległości ?

Kto na forum pisał o zakończeniu państwowości polskiej, nawet teoretycznej, pod rządami Donalda Tuska PO i pozostałych ?

747, nikt więcej.

I teraz się to dzieje, przykro mi.

A żebyś wiedział.

No zes se ladnie wyrwal, moglbys byc politykiem, malo lotnym, ale zawsze

Musiałbyś najpierw mieć pojęcie co to takiego dyskusja...

No Ty na pewno je masz, wlasnie tym glupawym nic nieznaczacym wcieciem udowodniles swoje pojecie. No ale coz, gdyby glupota miala skrzydla.....

Wlasnie takie typki jak ten powyzej niszcza to forum. I to w kazdym dziale. No ale coz.

Nie ma nic do powiedzenie, to wali jakis tam bzdet i mysli ze zablysnie. Szkoda gadac

No ale coz, gdyby glupota miala skrzydla..

a moze wskazesz jak juz przyleciałes gdzie wciales cós interesujacego.Siedze juz dzien i NIC.Bełkocik jak zwykle.Moze wkleji juz jak sam nie umiesz jakis belkocik karnowskich albo kogos podobnego.

Ty tu siedzisz caly dzien. Chlopie, wspolczuje Ci:)

Zaczyna sie, hehe

Jaro, dlaczego nie piszesz na temat deklaracji A Merkel, żeby państwa narodowe EU były gotowe na zrzeczenie się niepodległości ?

Kto na forum pisał o zakończeniu państwowości polskiej, nawet teoretycznej, pod rządami Donalda Tuska PO i pozostałych ?

Nie piszę bo to dla ciebie za trudne, nie zrozumiesz. Poza tym kłamiesz jak każdy PiSowiec. napisz co Merkel naprawdę powiedziała.

Jestem Europejczykiem.

nnic sie nie zaczyna bo wlasnie konczymy...z toba.

Muls, znajdz ty sobie jakas kobite, moze byc nawet jakis chlop, nie bedziesz musial sie tu caly czas meczyc

Gdyby rządzących mieli wybierać więźniowie, pełnia władzy należałaby do Platformy Obywatelskiej.

... a gdyby rządzących mieli wybierać nie pozbawieni praw obywatelskich pacjenci szpitali psychiatrycznych - pełnia władzy należałaby do PiS.

Jest i bob:) Te same mordy:)

Bob, naucz sie cytowac, to nie moje slowa

s, znajdz ty sobie jakas kobite, moze byc nawet jakis chl

niewiele jak widac i podpada to raczej pod to..To twoje slowa.>>>No ale coz, gdyby glupota miala skrzydla.

masz jeszcze cos rownie glupiego bo nie mam czasu.

"newiele ty widac i podpada to raczej pod to"

muls, niedobrze:)

I hope youre drunk, otherwise seek a doctor

żeby państwa narodowe EU były gotowe na zrzeczenie się niepodległości ?

Stany Zjednoczone Europy to wcale nie jest głupi pomysł. Wart rozważenia. I wcale nie oznacza to utraty tożsamości narodowej. Czy Teksas utracił niepodległość? A Alaska? Nacjonalizmy w Europie dwukrotnie doprowadziły do nieszczęścia w postaci wojen światowych. I jeszcze aspekt ekonomiczny. Z jednej strony jest super potęga gospodarcza: USA. Z drugiej strony jest inna super potęga gospodarcza: Chiny. Przeciwstawić się im może tylko zjednoczona Europa. Nawet Niemcy czy Francja rozpatrywane w pojedynkę nie mają szans, są za słabe.

a tutaj wlasciwa reakcja na wlasciwa sytuacje.Baba z jajami.

Rosa: Kałuża, ty ciulu! Budka: Sprzedał za garść srebrników twarz i honor

Na proteście obecni byli także przedstawiciele Koalicji Obywatelskiej, posłowie z tego regionu: Borys Budka z PO i Monika Rosa z Nowoczesnej. Posłanka wykrzykiwała podczas wystąpienia: - Kałuża, ty ciulu!

Rosa nazwała go też zdrajcą i zapowiedziała, że "wszystkich tych ciuli" w przyszłości rozliczy.

Z kolei Budka grzmiał, że "nie pozwoli tego zapomnieć", ponieważ w polityce nie ma miejsca na zdradę. Zaapelował też:

Więcej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.