Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, 747 napisał:

PiS i tak wygra, wspieraj Konfederację !

Nie widzę powodu dla którego jakiś antysemita miał wspierać PiS skoro Prezes trzęsie się przed Amerykanami i amerykańskimi Żydami. To samo z religijnie odchylonymi.

Dlatego obstawiam, że Konfederacja zdobędzie te swoje 7% i Prezes będzie miał spory problem. Już widzę te spotkania z Bosakiem i Winnickim na temat utworzenia koalicji :-))).

A jeszcze lepsze bedą późniejsze komunikaty prasowe o patriotyzmie, odpowiedzialności i te wszystkie inne pierdoły dla matołkowatego elektoratu. Palce lizać!

Jestem Europejczykiem.

16 minut temu, Jaro_747 napisał:

chłopie! sześciolatka

O "chłopach" padniętych pisałem, ogarnij się jaruś.
Walcz z samym sobą, przestań świrować i idź na wybory.
Piszę ci to jak sześciolatek do sześciolatka. Doceń to.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

12 minut temu, Jaro_747 napisał:

Aha. Czyli kanapowy twór pod nazwą Unia Pracy obraził się na realnie znaczące partie. Sądzę, że nikt oprócz Zyzola nawet tego nie zauważył.

Kanapa Wiosny czy Razem jest niewiele większa. Zresztą kanapa Wiosny ma słabą konstrukcje i nie wytrzyma w polityce dłużej niż jeden sezon. Obie kanapy tyle mają znaczenia, ile mówi się o nich w TVN-ach i ToK FM albo pisze w "GW".

1 minutę temu, Zyzol napisał:

Kanapa Wiosny czy Razem jest niewiele większa. Zresztą kanapa Wiosny ma słabą konstrukcje i nie wytrzyma w polityce dłużej niż jeden sezon. Obie kanapy tyle mają znaczenia, ile mówi się o nich w TVN-ach i ToK FM albo pisze w "GW".

Ile głosów zdobyła ostatnio "Wiosna"? "Razem" wprawdzie nie weszła do Sejmu, ale przekroczyła próg 3% i dostaje dotacje. Dlatego twoje brednie można podsumować prosto - wątrobiarstwo i propagandowe kłamstwa.

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, 747 napisał:

Myślę że wątpię.

PiS przyzwyczaja Komisję i Polaków do 4,1 proc poparcia dla Konfederacji.

Dlatego piszę - 7% o ile wybory będą uczciwe. Przecież to niemożliwe, żeby w Polsce nie znalazło się tylu antysemitów i religijnie nawiedzonych.

Jestem Europejczykiem.

15 minut temu, Jaro_747 napisał:

Palce lizać!

Konfederacja będzie łakomym kąskiem dla CIA.

Teraz, Jaro_747 napisał:

wybory będą uczciwe

Dobre, Jarosław Kaczyński i wybory, to po co nawet nie wymawiają słowa Konfederacja u Kurskiego.

11 minut temu, 747 napisał:

PiS przyzwyczaja Komisję i Polaków do 4,1 proc poparcia dla Konfederacji.

8 minut temu, 747 napisał:

o po co nawet nie wymawiają słowa Konfederacja u Kurskiego.

PiS nie dopuszcza Konfederacji do mediów po to aby ta nie kompromitowała się publicznie a tym samym weszła do Sejmu z poparciem 5,01% .
Potem będzie jeszcze śmieszniej.

Pamiętaj, kiedy Konfederacja wejdzie do sejmu, lewactwo bardziej skupi się na nich niż na pisie.

Konfederacja będzie łakomym kąskiem dla CIA.

Raczej dla służb rosyjskich. Chociaż Rosjanie już tam swoich ludzi mają. Teraz kolej na Chińczyków.

Tyle, że tym pomagają idioci z PiS. Poseł Suski używa smartfona Huawei którego dostał w prezencie od delegacji chińskiej. Autentyk!

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, xniwax napisał:

po to aby ta nie kompromitowała się publicznie

Możesz mieć rację, ale tak jak pisałem, Konfederacja się oczyści, służby ich skłócą aferami, będzie trzeba się odciąć od delikwenta nawiedzonego religijnie czy oszołoma.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Poseł Suski używa smartfona Huawei którego dostał w prezencie od delegacji chińskiej. Autentyk!

Nie stać go na Ifona??

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Suski używa smartfona Huawei

Mam tego świadomość, czerpię info z sieci a ta huczy od informacji niewygodnych dla Jarosława Kaczyńskiego.

Możesz mieć rację, ale tak jak pisałem, Konfederacja się oczyści, służby ich skłócą aferami, będzie trzeba się odciąć od delikwenta nawiedzonego religijnie czy oszołoma.

PiS przećwiczył już wszystko na "Samoobronie". Ale Bosaka nie da się wpędzić w depresję jak Leppera - jego mózg jest na to zbyt słabo wyposażony, że tak ładnie napiszę.

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Samoobronie

Sanoobronę stworzyły służby, Konfederacja jest szerokim ruchem oddolnym, służby dopiero mogą stworzyć własną Konfederację, szybko się połapiemy - po efektach poznamy.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

nie zmienia postaci rzeczy

PiS dał pieniądze ludziom, a ci zanieśli je od razu do zachodnich supermarcetów, które nie płacą w Polsce podatków i kupili, ci ludzie za nie zachodnie produkty, nie wiem czy Polska produkuje choć wódkę, albo kto jest właścicielem tej gałęzi gospodarki i browarów bo nie piję.

"Konfederacja wygrała proces w trybie wyborczym z "Wiadomościami" TVP - poinformował na Twitterze poseł partii Robert Winnicki. Chodzi o sondaż, o którym informowano w "Wiadomościach" w czwartek. Pominięto Konfederację, choć ta według badania przekraczała próg wyborczy.

W ubiegłym tygodniu "Super Express" opublikował sondaż Instytutu Badań Pollster, z którego wynikało, że na Prawo i Sprawiedliwość chciałoby zagłosować 45 proc. badanych, na Koalicję Obywatelską 26 proc., na Lewicę 14 proc., na PSL-Koalicję Polską 7 proc., a na Konfederację - 5 proc. O sondażu informowały również "Wiadomości" TVP w wydaniu weymitowanym 26 września. Nie wspomniano jednak o wyniku Konfederacji."

"Wiadomości" TVP "mają opublikować przeprosiny i sprostowanie oraz rzetelny materiał na temat sondaży pokazujących, że Konfederacja wejdzie do Sejmu".

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

"Wiadomości" TVP "mają opublikować przeprosiny i sprostowanie oraz rzetelny materiał na temat sondaży pokazujących, że Konfederacja wejdzie do Sejmu".

Tak, wiem, jestem na bieżąco, pracuję i mam włączony internet od rana.

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Wiadomości" TVP "mają opublikować przeprosiny i sprostowanie oraz rzetelny materiał na temat sondaży pokazujących, że Konfederacja wejdzie do Sejmu".

Słusznie.

747

Co ciebie fascynuje w Konfederacji?

40 minut temu, 747 napisał:

będzie trzeba się odciąć od delikwenta nawiedzonego religijnie czy oszołoma.

Nie jestem na bieżąco z Konfederacją ale kto tam wówczas pozostanie?

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Ile głosów zdobyła ostatnio "Wiosna"? "Razem" wprawdzie nie weszła do Sejmu, ale przekroczyła próg 3% i dostaje dotacje. Dlatego twoje brednie można podsumować prosto - wątrobiarstwo i propagandowe kłamstwa.

Co za pasztetowa. ? Nie ma większego na Bocznicy wątrobiarza i kłamliwego propagandzisty od ciebie. A wracając do tematu. Potrafisz wymienić sukcesy Razem w ciągu mijających czterech lat? O Wiśnie lepiej nic już nie pisz. Intelekt jej członków jest przeogromny, co wielokrotnie wykazywałem i inni też.

Zmieniasz temat cwaniaczku. Czy ja pisałem o jakichś sukcesach? Nie, bo i po co? Pisałem o liczbie zdobytych głosów i o pieniądzach w partyjnej kasie potrzebnych do prowadzenia kampanii. Kanapowa partyjka pod nazwą UP nie ma ani tego, ani tego, a ty fascynujesz się jej fochami. Fochami które są absolutnie bez znaczenia.

Jestem Europejczykiem.

25 minut temu, Jaro_747 napisał:

Zmieniasz temat cwaniaczku. Czy ja pisałem o jakichś sukcesach? Nie, bo i po co? Pisałem o liczbie zdobytych głosów i o pieniądzach w partyjnej kasie potrzebnych do prowadzenia kampanii. Kanapowa partyjka pod nazwą UP nie ma ani tego, ani tego, a ty fascynujesz się jej fochami. Fochami które są absolutnie bez znaczenia.

Cwaniaczku? Pieniacz jesteś i tyle. Twój styl prowadzenia dyskusji jest powszechnie znany i doceniany.

Unia Pracy ma już swoje miejsce na Lewicy w Polsce i w Europie. A Wiosna Biedronia mimo jednorazowego sukcesu szybko zniknie ze sceny politycznej. Jej poczynania (a w zasadzi Biedronia) negatywnie oceniała nawet "Krytyka polityczna" -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Razem, to do tej pory była dziecinada, a nie poważna polityka. Zresztą teraz nie jest lepiej - raz z UP, raz z SLD. Przekonasz się, jak długo zjednoczona Lewica zachowa jedność w przyszłym Sejmie. To porozumienie jest bardzo kruche.

Niedługo będzie wiadomo, czy stanowisko UP było fochami czy realistyczną oceną tego zjednoczenia. Z moje strony nie jest to fascynacja tylko odnotowanie stanowiska lewicowej partii. Na tyle ważnego, że zostało zauważone przez solidny lewicowy tygodnik. Rozumiem jednak twój punkt widzenia, ponieważ nie ty o tym napisałeś, to... itd.

W wywiadzie dla "Przeglądu" Monika Jaruzelska (wspierana w wyborach do Senatu właśnie przez UP) tak opowiada o ustawkach na listach wyborczych Lewicy: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Zyzol napisał:

Niedługo będzie wiadomo,

Dopadł mnie nie lada zaszczyt. Aby mnie zaatakować, pofatygował się osobiście sam Prezes Jarosław Kaczyński! Pan Prezes ma chyba obsesję na punkcie samorządów, a zwłaszcza Warszawy (czy to tolkienowski kompleks dwóch wież)?

Skąd tak silne wzmożenie po stronie rządzących? Stąd, że napisałem do premiera list. W liście zgłosiłem obawy co do tego, czy rząd i wojewoda mogą zagwarantować, że środki na wypłacanie 500+ do końca roku na pewno będą zapewnione. Jak do tego listu odnosi się PiS i prezes? Ano tak, że znów gra swoją zdartą płytę: „opozycja odbierze 500+”…

Powtórzmy zatem: zwróciłem się do premiera po to, żeby mieć pewność, że Warszawa będzie miała ZAGWARANTOWANE środki na wypłatę 500+. PiS odpowiada na to, że chcę 500+ odbierać. Gdzie tu logika?!

Moje obawy nie biorą się znikąd. Do tej pory plan dostarczania transz środków na wypłatę 500+ rozpisywany był na cały rok. To się zmieniło, od kiedy program został rozszerzony również na pierwsze dziecko. Środki na wrześniowe wypłaty otrzymaliśmy w ostatniej chwili. Planu dostarczania środków do końca roku nie ma. Jaką mam pewność, że nie zdarzy się tak, że któraś transza nie przyjdzie? To tak, jak z tzw. 13. emeryturą w przyszłym roku – niby PiS ją obiecuje, ale w budżecie („zrównoważonym”) ani śladu zagwarantowanych na nią funduszy.

Co w przypadku, gdyby któraś transza nie przyszła? Rząd – swoim zwyczajem – ciężar finansowy znów zrzuci na Warszawę? Wiem, że PiS nic sobie nie robi z kolejnych milionów, które z budżetu stolicy muszą płynąć na łatanie jego niekompetencji, to już w Warszawie znamy aż za dobrze – choćby z fatalnej deformy edukacji. Ale my będziemy informować mieszkańców o każdym takim przypadku – gdy ciężar finansowy swoich obietnic rząd przerzucać będzie na samorządy. Gdy środki, które powinniśmy przeznaczać na realizację programów samorządowych, lokalne inwestycje, poprawę jakości życia mieszkańców, trzeba będzie znów wydawać na sprawy, których finansowanie jest obowiązkiem rządu.

Na koniec powtórzę raz jeszcze to, co jako Platforma Obywatelska i Koalicja Obywatelska powtarzaliśmy już WIELOKROTNIE: co zostało dane, nie będzie odebrane. Program 500+ będzie działał nadal, gdy obecna opozycja obejmie władzę. Mam nadzieję, że czeka nas to już niedługo – po wyborach 13 października.

(R.Trzaskowski)

6 minut temu, toptwenty napisał:

Na koniec powtórzę raz jeszcze to, co jako Platforma Obywatelska i Koalicja Obywatelska powtarzaliśmy już WIELOKROTNIE: co zostało dane, nie będzie odebrane. Program 500+ będzie działał nadal, gdy obecna opozycja obejmie władzę. Mam nadzieję, że czeka nas to już niedługo – po wyborach 13 października.

Taka postawa PO została już skrytykowana nawet przez TokFM. Jeżeli PiS daje 500+ obecnie, to jest rozdawnictwo, na którym korzystają nieudacznicy i nieroby. Jeśli 500+ będzie dawała PO (co raczej nie nastąpi w ciągu najbliższych 25 lat - chyba, że będzie drugi "Cud nad Wisłą"), to jak to będzie się nazywało?

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Zgadza się.

Wiem. Dużo o tym pisałeś w wątku "Moderacja i jej postrzeganie forumowiczów - bany , punkty , itp itd" ?

Będzie się to nazywało realizmem politycznym.Każda partia,która chce przejąć władzę musi 500 plus zostawić.Takie są realia.To nie ma nic wspólnego z oceną tego projektu.W polityce czasami trzeba iść na kompromisy.

do Zyzola

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.