Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

xniwax jestem za parytetem wyksztalcenia i mądrosci oraz co nie mniej wazne osiagniec zyciowych, przy tym malowanie wlosow na lbie co miesiac na inny kolor nie uwazam za osiagniecie, tak dla przykladu podalem, jesli wiesz o czym ja pisze.....ale to tylko gadanie, prosilismy z kolegami tutaj na bocznicy zeby nie glosowac na przyglupa, a o malo wyborow prezydenckich nie wygral...mozna sobie tylko popisac , a zycie i tak sie toczy swym torem....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Niestety ostanie (może nie tylko) wybory udowodniły, że instytucja prezydenta w tym kraju i w takiej formie jest zbędna.

Mam nadzieje, że Komorowski postara się (ma zadatki) o pogłębienie poczucia zbędności prowadzącej do likwidacji tej ostoi "manekiństwa" politycznego w tym kraju.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W tym "artykule" najbardziej rozbawiło mnie to:

"Właśnie ta zagadkowa śmierć na miejscu wszystkich 96 pasażerów, stan ciał i niewyobrażalne zniszczenie samolotu po upadku z zaledwie kilku metrów z lotu poziomego przy minimalnej prędkości wydają się ekspertom niezrozumiałe."

Ciekawe co to za eksperci - zawodnicy Olimpiady Specjalnej?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"Radziszewska: Mimo, że w tej polityce jestem długo, jestem przerażona falą ataków. Żaden minister od 20 lat nie był tak maglowany jak ja - uważa minister. Nie zamierza także sama podawać się do dymisji, "bo to stanowisko mi odpowiada".

Pozwolę sobie na uwagę porządkującą. Mianowicie w przypadku pani minister jedna rzecz jest tak zdumiewająco jasna, że chyba tylko dlatego nikt jej w ogóle nie podjął. Otóż jeśli taka osoba w publicznej dyskusji oznajmia, że wie, z kim jej dyskutant sypia, to jej miejsce jest nie w ministerstwie, a najwyżej w knajpie. I nie ma tu zupełnie znaczenia, o jakie sypianie chodzi, ani jakie pani obsadza ministerstwo. Pani minister nie wykazała się homofobią czy tam innym rasizmem, a jeżeli, to w drugiej kolejności. Przede wszystkim bowiem wykazała się przyprawiającym o zawrót głowy brakiem jakiegokolwiek poziomu, vulgo skurwysyństwem, i dlatego zwierzchnik powinien wskazać jej właściwe miejsce. I jeśli nawet nie wiem dokładnie, co to za miejsce, to nie jest nim na pewno polski rząd.

"- Musimy bronić sytuacji, kiedy człowiek ma prawo wypowiadać swoje poglądy, przekonania publicznie - powiedział metropolita warszawski abp Kazimierz Nycz. - Dawno nie spotkałem takiego ataku na urzędnika państwowego z powodu jego wypowiedzi - dodał."

Jak najbardziej obecny polski rząd i czekam na wsparcie prezydenta....jozwa gdzie jak nie w Polsce?

Otóż jeśli taka osoba w publicznej dyskusji oznajmia, że wie, z kim jej dyskutant sypia, to jej miejsce jest nie w ministerstwie, a najwyżej w knajpie. I nie ma tu zupełnie znaczenia, o jakie sypianie chodzi, ani jakie pani obsadza ministerstwo. Pani minister nie wykazała się homofobią czy tam innym rasizmem, a jeżeli, to w drugiej kolejności. Przede wszystkim bowiem wykazała się przyprawiającym o zawrót głowy brakiem jakiegokolwiek poziomu, vulgo skurwysyństwem

Mnie w osłupienie wprawiła jej reakcja - w tym co zrobiła nie widziała żadnego problemu.

Jestem Europejczykiem.

radziszewska wykazala sie po prostu chamstwem, no ale tak jak pisze, radziszewska, pitera. mucha- przekupy , ktore tylko dzieki systemowi wyborczemu znalazly sie na listach...w wyborach samorzadowych w lublinie , w jednej dzielnicy pierwsze miejsce na liscie PO ma 22-letnia hostessa...cos jest w tym systemie nie tak i niestety nie mozemy tego na razie zmienic....tyle, ze chamstwo radziszewskiej to jest nic w porownaniu z tym co codziennie slyszymy od Jarkacza, dysputa polityczna jest przesiaknieta agresją dlatego radziszewskiej ujdzie to plazem....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

Nie chce mi się zmieniać loginu dla krótkiej uwagi, wybaczcie. Otóż mam w takim razie nadzieję, ze p. Radziszewska ogłosi teraz, że wie, z kim sypia arcybiskup...

Wasz Józwa

Zwolnić i przenieść do kancelarii prezydenta - on zbiera takie dziwolągi - paru już ma np Nowak, Nałęcz, Koziej - sami mistrzowie ceremonii, skuteczni politycy .Cała ta ekipa jest siebie warta - zobaczymy kto jeszcze dołączy - może Kalisz.

Trochę normalniejsi uciekają - Bugaj z kapituły orderu np. - tłumaczył, że to inny profil moralny - będzie teraz odznaczany.

Balcerowicz wcale nie odszedł - tylko straszy - ciekawe jakie ma plany w związku z tym działaniem - chce jeszcze zaistnieć - zobaczymy gdzie.

Dobrze, że J.Kaczyński wytłumaczył się z przegranej kampanii - brał leki - nikt nie może mieć mu to za złe - miał prawo po takiej traumie, czyli nie jego wina ta porażka a sztabu, który był w pełni świadomy i poczytalny.Powoli wszystko odkręca - ściemy typu J.Oleksy polityk średnio-starszego pokolenia, bo jest uchwała PiS w której koalicja z SLD jest wykluczona.

no patrz kroscik ZNOWU mozna mu wierzyc.Ile razy mozna okrasc staruszka?zawsze- jak jest ...idiotą.Ale tlumacz nam, to zboaczymy jak tobie dalego do wodza...jesce.

[istniej zasadne podejrzenie ze on na prochach jest...zawsze.

nie ulega watpliwosci ze radziszewska to idiotka..Z tym ze prosze zwrocic uwage ze praktycznie zawsze mamy do czynienia z takimi, jak tylko okazuje sie ze som....wierzacy.Co za zadziwiajaca zbieznośc....

"Dobrze, że J.Kaczyński wytłumaczył się z przegranej kampanii - brał leki - nikt nie może mieć mu to za złe - miał prawo po takiej traumie, czyli nie jego wina ta porażka a sztabu, który był w pełni świadomy i poczytalny.Powoli wszystko odkręca - ściemy typu J.Oleksy polityk średnio-starszego pokolenia, bo jest uchwała PiS w której koalicja z SLD jest wykluczona. "

747 widocznie masz skłonności do robienia z siebie idioty....na was liczy prezes

• Redaktorzy

To, że prezes tłumaczy się, że był naćpany i szedł, gdzie go wiedli i robił, co mu kazali, i to wszystko tylko po to, żeby nieporadnie wytłumaczyć się z mobbingu wobec ludzi, którzy o mały włos a nie wpakowali go na najwyższy fotel, jest oczywiście zawstydzające. Tym bardziej, ze wszyscy pamiętają, jak swobodnie podczas tej kampanii występował, pokazując się z obecnymi wrogami wewnętrznymi, pamiętamy jego wypowiedzi. Jeśli tak wygląda prezes, który pod wpływem środków farmakologicznych nie jest w stanie zapanować nad sobą, tylko gada za niego prozak, to nic lepszego się dotąd w życiu prezesowi nie zdarzyło. I oczywiście, jak to z nim zwykle bywało, nie potrafi tego docenić. Ostatnio w ramach wracania do siebie ogłosił, że pojednawcze słowa pod adresem Oleksego były - żartem. Niepojęte jest, że grozi się nam 100 mld deficytu, a ten demenciak zamiast interesować się stanem kraju, zajmuje sie własnym pępkiem. A jego słudzy za nim. I na taką działalność idą rocznie z budżetu miliony złotych, aż się wierzyć nie chce.

Zwolnić i przenieść do kancelarii prezydenta - on zbiera takie dziwolągi - paru już ma np Nowak, Nałęcz, Koziej - sami mistrzowie ceremonii, skuteczni politycy.

Nie wiem, dlaczego Nałęcza uważasz za dziwoląga - dlatego, ze nie liże prezesowi butów?

A Koziej? czyżby wg ciebie inteligentny wojskowy był dziwolągiem?

>Trochę normalniejsi uciekają - Bugaj z kapituły orderu

Dawanie Bugaja jako przykładu normalności to na mój gust chwytanie się brzytwy. To trochę taki Kaczyński mniejszy - jeżeli tam gdzie aktualnie działał nie był najważniejszy to zaczynał dymić i za chwilę albo się wynosił albo zostawiał po sobie zgliszcza.

Dobrze, że J.Kaczyński wytłumaczył się z przegranej kampanii - brał leki - nikt nie może mieć mu to za złe - miał prawo po takiej traumie, czyli nie jego wina ta porażka a sztabu, który był w pełni świadomy i poczytalny.

Wychodzi na to, ze o mały włos na Prezydenta wybralibyśmy naćpanego faceta który nie rozumie co się wokół niego dzieje...

Jestem Europejczykiem.

Dobrze, że J.Kaczyński wytłumaczył się z przegranej kampanii - brał leki -

Tym samym zachował się niegodnie w stosunku do tej prawie połowy głosujących w ostatnich wyborach prezydenckich robiąć z nich totalnych przygłupów głosujących na małpę naszprycowaną psychotropami,

Zwolnić i przenieść do kancelarii prezydenta - on zbiera takie dziwolągi - paru już ma np Nowak, Nałęcz, Koziej - sami mistrzowie ceremonii, skuteczni politycy .Cała ta ekipa jest siebie warta - zobaczymy kto jeszcze dołączy - może Kalisz.

/quote]

Chyba przespałeś kancelaryjny "zbiornik" poprzedniego prezydenta.

Poczytaj o tym, będziesz się turlać ze śmiechu albo poprostu "nie wyjdziesz ze zdumienia".

Przepraszam, że od czasu do czasu przerysuję czy zironizuję jakąś osobę czy problem - ale na litość boską wszystkie te zespoły działań czy dotyczące osób czy zdarzeń mają na celu przeforsowanie własnej optyki widzenia spraw, i wszystkie strony używają metod z odpowiedzialnością nie mające zbyt wiele wspólnego.100mld ponad długu jest wystarczającym dowodem.

Panowie politycy walczą ze sobą o swoje indywidualne cele mając pozostałą część społeczeństwa w głębokim poważaniu, natomiast oczywistość partykularyzmów w obozie PO i miałkość idei oraz zupełna plastikowość i nieokreśloność tego ugrupowania, upoważnia do głębokiego zastanowienia się - czy to jest oby na pewno elita najlepszych ludzi predystynowanych do rządzenia 38mln krajem.

Swoją drogą czy można być zdziwiony - z komina do rządu, z klubu sportowego do marszałkowania sejmem - nie można, nie ma podstaw do zdziwienia - zdziwienie by było gdyby ci panowie dawali sobie radę - no i jeszcze to wykształcenie historyczne - super kierunkowe jak na wyzwania naszych czasów

jaro747

Nałęcza lubię słuchać, szczególnie jak przy pomocy swej gładkiej ironii sprytnie ukrytej tłumaczył, jakoby pan Napieralski miał szansę na 1-3% w wyborach - nie pamiętasz - to Nałęcz w pigułce - człowiek, któremu myli się wszystko z wszystkim - trafność jego sądów - zdumiewająca jak i elementy argumentacji - polewka zawsze murowana.

Przykładowo do pana Oleksego dzielą Nałęcza lata świetlne w trafności diagnozy politycznej.

Panowie politycy walczą ze sobą o swoje indywidualne cele mając pozostałą część społeczeństwa w głębokim poważaniu, natomiast oczywistość partykularyzmów w obozie PO i miałkość idei oraz zupełna plastikowość i nieokreśloność tego ugrupowania, upoważnia do głębokiego zastanowienia się - czy to jest oby na pewno elita najlepszych ludzi predystynowanych do rządzenia 38mln krajem.

Uzasadnione wątpliwości. Tylko gdzie sensowna alternatywa? Ta najbardziej prawdopodobna (jeszcze), jest jeszcze gorsza niż obecnie z naszego wyboru panujący nam cyniczni cwaniacy.

Cytuję ponownie:

Póki opozycja jest w takim stanie psychicznym, w jakim jest, może [PO] podwyższyć VAT nie tylko do 23, ale nawet do 30%. PiS nie stanowi dla PO żadnej alternatywy. Ludzie wybiorą prędzej VAT na poziomie 30% niż klientów zakładu psychiatrycznego.

ADAM WIELOMSKI ■

Na marginesie: Jakimi to głębokimi ideami kieruje się opozycja poza TKM? W odróżnieniu od

miałkość idei oraz zupełna plastikowość i nieokreśloność tego ugrupowania

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Jaro_747

wczoraj, 22:30

W tym "artykule" najbardziej rozbawiło mnie to:

"Właśnie ta zagadkowa śmierć na miejscu wszystkich 96 pasażerów, stan ciał i niewyobrażalne zniszczenie samolotu po upadku z zaledwie kilku metrów z lotu poziomego przy minimalnej prędkości wydają się ekspertom niezrozumiałe"

Cudne. Proponuje ekspertom pospolu z redakcja GP wsiasc do samochodu, rozpedzic do 1/3 tej niewiwlkiej predkosci ktora mial samolot i uderzyc w mur. An samolot wiekszy niż samochod? Niech wezma w takim razie autobus.

Uzasadnione wątpliwości. Tylko gdzie sensowna alternatywa? Ta najbardziej prawdopodobna (jeszcze), jest jeszcze gorsza niż obecnie z naszego wyboru panujący nam cyniczni cwaniacy.

Cytuję ponownie:

Póki opozycja jest w takim stanie psychicznym, w jakim jest, może [PO] podwyższyć VAT nie tylko do 23, ale nawet do 30%. PiS nie stanowi dla PO żadnej alternatywy. Ludzie wybiorą prędzej VAT na poziomie 30% niż klientów zakładu psychiatrycznego.

ADAM WIELOMSKI ■

Na marginesie: Jakimi to głębokimi ideami kieruje się opozycja poza TKM? W odróżnieniu od

Nie mam odpowiedzi, która zadowoli wszystkich - taka nie istnieje chyba.

Ale do rozszyfrowania prawdziwych celów obecnej ekipy starczyło mnie 10 sekund po ogłoszeniu wyników wyborów - niektórym 3lata mało i przedłużą to o następne 4. Szkoda czasu i pieniędzy na PO - bynajmniej w tym kształcie.

Jaki piękny upadek i jaki zaskakujący Orbis Travel . Takie skojarzenie z min.Rostowskim który mówi że wszyscy wiedzieli jaki jest dług w Polsce, a przecież - jesteśmy zieloną wyspą - słyszeliśmy przed wyborami - Zieloni tak, to niektórzy są na pewno......

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.