Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Startowali z listy PIS i tylko dlatego weszli do sejmu- zdradzili partię dzieki której dostali głosy i pensje poselskie.

Sam Jarosław jak nic, czarna groteska;)

Sami zdrajcy w tym Pisie.Co zrobi Ziobro?.Za młody żeby iść na dno, a ambicje ma przecież.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Co zrobi Ziobro?.Za młody żeby iść na dno, a ambicje ma przecież.

Wyciągnie Kluzikowej telefon z torebki i zrobi z niego gwóźdź do trumny.

Potem zastanowi się do czyjej.

"Prezes PiS Jarosław Kaczyński powiedział, że nie jest zaskoczony powstaniem klubu Polska Jest Najważniejsza.

- Sądzę, że ich przyszłość będzie podobna do Prawicy Rzeczypospolitej czy innych tego rodzaju przedsięwzięć. Tam jednak nie było tego absmaku, takiego przerażającego absmaku - powiedział Kaczyński, poproszony o komentarz do tego, że grupa byłych posłów PiS we wtorek założyła klub Polska Jest Najważniejsza."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Prezes musi zjeść tę żabę i najwyraźniej mu ona nie smakuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jozwa

<PiS najwyraźniej miał takie braki w politykach, że nawet z tych fryzjerów usiłował polityków

robić>

Ciekawe, jak szybko zapomnialeś o katastrofie z 10 kwietnia.

Wyobraź sobie, że w PO pozostali: Niesiołowski, Drzewiecki, Palikot i Chlebowski. Palikot premierem, to jasne. Ale kto rzecznikiem twojego rządu?

Jozwa

<PiS najwyraźniej miał takie braki w politykach, że nawet z tych fryzjerów usiłował polityków

robić>

Ciekawe, jak szybko zapomnialeś o katastrofie z 10 kwietnia.

Wyobraź sobie, że w PO pozostali: Niesiołowski, Drzewiecki, Palikot i Chlebowski. Palikot premierem, to jasne. Ale kto rzecznikiem twojego rządu?

herbatka jasne ze Niesiołowski zeby resztki picu przykrył beretem.

kto by zapomniał

"Zarządzenie Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 10 kwietnia 1990 r. w sprawie utworzenia ośrodka adaptacyjnego dla osób wymagających okresowej pomocy ze względów społecznych i medycznych "

herbatko dla kogo była to katastrofa ?

• Redaktorzy

Herbatko, weź łaskawie pod uwagę, ze wspomnieni fryzjerczycy zostali przez prezesa PiS wystawieni na front polityki już wcześniej, a nie w zastępstwie panów Wassermana i Gosiewskiego. A jak już nad tym pomyślisz, to zaprzestań imputowania mi jakichś swoich bzdur. Nalegam.

Alternatywną historię rób dopiero wtedy, kiedy świadkowie szczęśliwie powymierają.

Jak tam Trybuna Ludu - z kim spotkał się dzisiaj Wojciech Jaruzelski, a z kim spotka się jutro i po jutrze.Może z Jarosławem Kaczyńskim będzie omawiał tezy do wizyty prezydenta Miedwiediewa w Polsce.

PRL

To taki kraj, gdzie na swoich kandydatów głos oddają - młodzi, wykształceni, inteligentni z dużych miast.To ta komuna Was w tych uczelniach kształciła, nie zapominajcie tego nigdy.Zrobiła to dobrze, skutecznie, teraz odwdzięczcie się jej, popierając ją w wyborach, cóż zasłużyli sobie ciężką pracą nad Waszymi umysłami.

• Redaktorzy

747, ja już słyszałem wiele razy, ze wykształcenie jest złem, bo nie pozwala na zwycięstwo wyborcze tym, co powinni zwyciężyć według tzw. praw historii. Powtarzasz nie tylko po propagandystach Kaczyńskiego, ale i po Leninie. Daruj sobie może te kawałki dla ciemnego ludu. Poza tym weź ŁASKAWIE pod uwagę, ze MŁODYCH wykształconych nie kształciła na "tych uczelniach" żadna komuna, tylko już wolna Polska. No, chyba że dla ciebie młody to gość po czterdziestce. Panowie, wasz poziom rozpaczliwie leci na pysk, zróbcie coś z tym, bo żal czytać.

Wracając do tematu, PKW ogłosiła oficjalne wyniki. Próbowałem przeliczać i wychodzi, ze w sejmikach ostateczny wynik zarówno PO jak i PiS nieco poszedł jeszcze do góry. Sami sprawdźcie:

"Znamy już wyniki wyborów do sejmików wojewódzkich. W skali całego kraju wygrała PO. Partia Donalda Tuska zdobyła 222 mandaty. Drugie jest PiS z 141 mandatami. Trzecie miejsce i 93 mandaty przypadły PSL. Czwarty jest SLD z 85 mandatami. Lokalne komitety wyborcze otrzymały 20 mandatów. W 13 województwach zwyciężyła PO. W sejmiku woj. świętokrzyskiego ponownie najwięcej mandatów będzie miało PSL. PiS obroniło sejmiki podkarpacki i lubelski."

747 mocno nad tobą popracowali.Materiał do obróbki ciężki lecz efekt końcowy wspaniały

u mnie jednym z radnych został kandydat PO z zaburzeniami psychicznymi....ordynacja wyborcza tylko przyklasnąć.

• Redaktorzy

W liczbie miejsc w sejmikach wychodzi PO - 39,6%; PiS: 25,1%; PSL: 16,6%; SLD: 15,2% i niezależni: 3,6%. Jeśli tak to jest liczone (lczba głosów=liczba miejsc), to wynik PO i PiS byłby nietypowo zgodny z sondażami, bowiem PO prorokowano 35-45%, a PiS 19-30%. Czy to możliwe, czy popełniam jakiś błąd w obliczeniach?

Jozwa

<Herbatko, weź łaskawie pod uwagę, ze wspomnieni fryzjerczycy zostali przez prezesa PiS wystawieni na front polityki już wcześniej, >

Łaskawco, zdaje się, że Niesiołowski, Drzewiecki, Palikot i Chlebowski to też "pierszy garnitur" PO. Tyle, że ze sztruksu.

• Redaktorzy

A co to ma do rzeczy? Zarzuciłeś mi (bardzo w stylu prezesa), ze wypominając mu wstawienie do polityki wymienionych przeze mnie ancymonów (których teraz bombarduje retoryką, jak kiedyś nie przymierzając swojego ministra Kaczmarka), "zapominam o 10 kwietnia". A ja udowadniam ci, że popełniasz nadużycie, i upraszam o niestosowanie wobec mnie zaklęcia, które jest dobre do straszenia elektoratu PiS, ale na mnie nie robi wrażenia. Może dlatego, ze oczywiście pamietam o 10 kwietnia, jak wszyscy.

Poziom zidiocenia wypowiedzi posła Błaszczaka jest coraz wyższy:

"Na dzisiejszej konferencji w Sejmie Błaszczak powiedział, że klub Polska Jest Najważniejsza i towarzyszące mu stowarzyszenie prezentują program liberalny - jak rządząca Polską PO.

- Jeżeli ktoś może czuć się zagrożony, to obecnie rządzący. Chyba, że będzie jakaś koalicja, czyli obecnie rządzący plus stowarzyszenie - powiedział Błaszczak.

Mariusz Błaszczak nie ukrywa, że nie widzi powodów, by osoby, które odeszły z PiS, miałyby pozostać w Sejmie. Szef klubu PiS stwierdził, że parlamentarzyści, którzy zdobyli mandaty z list PiS, a teraz współtworzą nowy klub, powinni złożyć mandaty poselskie.

- Mam nadzieję, że w polityce obowiązują zasady honorowe. (...) Jeżeli ktoś coś uzyskał dzięki grupie, z której następnie występuje, powinien zachować się odpowiednio. Powinien ustąpić ze stanowiska, które dzięki tej grupie politycznej uzyskał - stwierdził szef klubu PiS."

A jak ktoś coś uzyskał dzięki wyborcom to co ma biedny zrobić żeby nie denerwować Prezesa ;-)?

Jestem Europejczykiem.

Ma Pan Redaktor rację, żal czytać.

Dopowiem, że żal patrzeć na to co wyprawiają wasi reprezentanci.O generale Jaruzelskim szanowne grono nie pofatygowało się wypowiedzieć.Jakie to powody nastały - oczywiście nowe powody, że na pierwszym miejscu w telegazecie w waszej telewizji publicznej, każdy młody wykształcony pełną gębą europejczyk, może się dowiedzieć o ewentualnym zaproszeniu generała do udziału w RBN.To wydarzenie dnia.Partia będzie radzić jak przyjąć p.Miedwiediewa

Skąd my to znamy, czy nie z przed ponad dwudziestu lat?

W Polsce była jakaś Solidarność - czy ktoś pamięta?

Czy może był okrągły stół bez nóg.

Poziom zidiocenia coraz wyższy, rosnący liniowo wraz z ..........niem tzw.elit.

Faktem jest, że zidiocenie kamaryli Prezesa rośnie i przypomina grawitację w czarnej dziurze (dla niezorientowanych - im obiekt mniejszy tym potężniejsza grawitacja)

Co do posiedzenia RBN to moje zdziwienie budzi zaproszenie niejakiego J. Kaczyńskiego jako osobnika żyjącego w innym, równoległym świecie.

Jestem Europejczykiem.

Dlaczego nikt nie zaprosił byłego prezydenta L.Kaczyńskiego?Czyżby się obawiano że odmówi udziału?Jak wszyscy to wszyscy.

Jak to nie zaprosił??? Przecież Nałęcza widziano ostatnio w krypcie.

Jestem Europejczykiem.

W krypcie - chce się tam schować przed czym - może jakiś "Stan Wojenny" się szykuje, generał jest dobry w te klocki, a Nałęcz przy prezydencie jest pewnie dobrze poinformowany.

747 tak nie wypada z niedawno "poległego" prezydenta żartować.Co mam teraz zrobić stawiając Ciebie dzieciom za wzór pamięci o ś.p. prezydencie Lechu Kaczyńskim?.....jutro lecimy do krypty i jak powstrzymać śmiech dzieci?

Zarzuciłeś mi (bardzo w stylu prezesa), ze
Aleś mu dowalił jozwa, no teraz to Yunnan jest spalony :-/

I to: "bardzo"... ; oj ostro, ostrrrooo!

Przykro mi mimo że każdym poscie intensywnie tylko plujecie na prezes/pis nie doznacie satysfakcji czy nasycenia. Taki to już rodzaj nienawiści.

No więc przystępujcie do tej nienasyconej roboty, jak w Putinlandzie- w opozycję pal!

no dobrze jemy pijemy i plujemy...a teraz do rzeczy

"W wyborach do rad powiatów: PO zdobyła 1315 mandatów; PiS - 1085 mandatów, PSL - 999 mandatów oraz SLD z 493 mandatów; pozostałe komitety uzyskały łącznie 2398 mandatów.

W radach miast na prawach powiatu: PO zdobyła 600 mandatów, PiS - 365, SLD - 214, PSL - 8; pozostałe komitety - 514.

W wyborach do rad gmin liczących powyżej 20 tys. mieszkańców: PO uzyskała 1138 mandatów; PiS - 762 mandaty, SLD - 377, PSL - 198; pozostałe komitety uzyskały łącznie 3093 mandaty.

W wyborach do rad gmin liczących poniżej 20 tys. mieszkańców: PSL - 4175 mandatów; PiS - 1655, PO - 981; SLD - 596; PPP - 6; pozostałe komitety - 24 867 mandatów.

W skali kraju, w wyborach prezydentów miast, które rozstrzygnięte zostały w I turze, prezydentami zostało 8 przedstawicieli PO, 3 - PiS i 3 - SLD; w 37 miastach prezydentami zostali kandydaci innych komitetów wyborczych.

W 738 miejscach będzie II tura "

masz rację Jozwa komitety pozapartyjne dominują.Na przykładzie mojego miejsca mam duże wątpliwości do bezpartyjności komitetów.Pojawiły się w nich twarze starych lokalnych wyjadaczy politycznych którym nie udało się zrobić kariery w kilku partiach .Niektóre były zapleczem poszczególnych partii i właściwie jedna partia wystawiała kandydatów w różnych komitetach wyborczych.Wszystko zgodnie z ordynacją wyborczą.

Nie spodziewałem się takiej reakcji z Twojej strony, to miłe zaskoczenie.

Oczywiście że nie są takie żarty na miejscu, chciałem sprawdzić Jaro747 dokąd się posunie - jednak odpuścił.

nie wiem co z sobą zrobisz.Faktem jest jak mawia markowski

oplułeś ś.p. prezydenta Lecha Kaczyńskiego!!!!!!

P.S.

dzieciaki pośmieją się i odpuszczą sobie wizytę w wesołym miasteczku.

Obecne ruchy w PiSlamie świadczą że mały wezyr kręcił wcześniej bratem.

Teraz wywala albo zniechęca byłych ze świty tragicznie zmarłego brata.

Kawał łobuza z tego Jarunia.

Glizdostwo wyjątkowe. Na dodatek strasznie zakłamany ten człowieczek.Taki choćby Mojzesowicz był w agitce to było cacy , to nic że szmatka łażąca z partii do partii i kupcząca publicznie stanowiskami.Teraz jak dał długą to straszny jest , oj jaki nie godny, nie godny.

Teraz patrzę a tu aparatczyk , pseudo mecenas Dubieniecki pisze/mówi że chce wy***przyć laskę Jaro , niejaką pudelka-Szczypińską.

Dobrze Wałęsa powiedział , że sukcesem będzie gdy jeden brat drugiego wsadzi do pudła ,w sumie tak się stało.

Niestety za śmierć brata , najbardziej odpowiedzialnym jest Jarosław K. Jego jątrzenie i wszczynanie wszelakich awantur musiało w taki czy inny sposób znaleźć zakończenie.

"Daruj sobie, szukaj opluwających b.prezydenta gdzie indziej.

Lepiej domyśl się dlaczego użyłem takiego sformułowania."

747 korzystam z twojej logiki.

Zróbmy tak:

ty domyślisz się dlaczego niechętnie piszemy o Jarosławie"PiS"Kaczyńskim

a ja ...zabiorę dzieci do wesołego miasteczka i wytłumaczę dlaczego nie wypada nabijać się z krypty ś.p.L.K.

Pomyśl o przyszłości partii Jarosława.Pojawia się nowy sprzymierzeniec w walce z Rosją

"Prezydent Aleksander Łukaszenka odmówił podpisania w trybie roboczym nowego planu, dotyczącego użycia regionalnego zgrupowania wojsk Białorusi i Rosji."

Saakaszwili okazał się niegodnym zaufania.Proponując współpracę Rosji olał polityczny testament przyjaciela Lecha Kaczyńskiego.Nie zmarnujcie szansy współpracy z Białorusią ...nie zapominaj wróg mojego wroga jest moim przyjacielem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.