Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy
"Mam nadzieję, i ma ją także miliony Polaków, że taki moment nadchodzi, że dojdzie do tej wielkiej, potrzebnej zmiany. Dla nas, dla naszych dzieci i wnuków – zakończył prezes PiS"

To był ten poprzedni prezes, co do którego uznano, że nie zaspokaja potrzeb narodu.

Gratuluję humoru i dobrego samopoczucia, lekcje historii okazały się czasem straconym, mam tylko nadzieję że nie bezpowrotnie, oby opamiętanie przyszło w porę - trzymam kciuki.

jozwa

Szanowny Pan Redaktor nie poprzestaje w implikowaniu mnie intencji.Nie ma we mnie wrogości do PO, lecz jest dezaprobata dla większości poczynań, a raczej braku, oraz nie akceptuje nowo przyjętych standardów - typu organizacja wizyty św.pam.Lecha Kaczyńskiego, oddanie śledztwa Rosjanom, przejęcie wszystkich mediów, bezpardonowe ataki na szefa partii opozycyjnej, wystawianie kandydatów z zarzutami prokuratorskimi, usuwanie nielegalne niewygodnych urzędników państwowych/CBA/, podwyższanie podatków, uwstecznianie zamiast postępu - korzystanie z zasobu kadrowego PRL, nie chce mi się dalej wymieniać elementów objętych moją dezaprobatą.

Państwo jest moralnie zepsute - premier w Sopocie w prawdzie nie otwarcie, ale jednak wyrażnie poparł kandydata obciążonego zarzutami prokuratorskimi.To koniec marzeń o czymkolwiek pod tą władzą. Kogo chcecie łupić?Jak będziecie mieli 100% wszystkiego to będziecie rżnąć się na wzajem.Dojdzie do wewnętrznego rozkładu, taka jest niestety mechanika takich molochów publicznych - powstanie wewnętrzna opozycja.

wladz

Nie rób ze mnie kogoś kim nie jestem, tyko tracisz czas.Twoje przypomniane deklaracje prezesa nie odnoszą się do szefa Gazpromu ani jego otoczenia.

wladz

Nie rób ze mnie kogoś kim nie jestem, tyko tracisz czas.Twoje przypomniane deklaracje prezesa nie odnoszą się do szefa Gazpromu ani jego otoczenia.

747 więc kogo reprezentuje prezydent Rosji.Podstępni Rosjanie przysłali uzurpatorów?

electro do Morvena

<no troche nie mam sie do czego odniesc w tych Twoich dwoch wpisach, moge tylko niesmialo zauwazyc, ze picie piwa i pisanie po prostu akurat Tobie nie sluzy, dobrego mówcy/poety/pisarza wódka nie zepsuje, ale Tobie nie pozwala alkohol nawet jako tako zebrac mysli, a wiesz dobrze , ze z próżnego nawet Salomon nie naleje..... >

electro, jeżeli pisałeś to na trzeźwo, to ja jestem niemiec.

Ale gdyby to była jednak prawda, to napij się i przeczytaj Morvena jeszcze raz. Jestem pewny, że dalej nic nie zrozumiesz, ale nadwątlony budżecik jednemu z najlepszych ministrów WE podreperujesz.

747

<Co wy w tych Rosjanach widzicie? >

Jozwa

<Nie rozumiem. W akich Rosjanach i co za "wy"? >

No, Bronek i ty?

Wajda przyjął order przyjaźni Polsko-rosyjskiej.

Zuch!

Dobre pytanie, niestety nie potrafię udzielić odpowiedzi zadowalającej wszystkich.

Taka jest Rosja jaka jest, tego nie zmienimy, muszą zaistnieć okoliczności, które zainicjują przemiany demokratyczne.

Lecz udawanie, że jest coś czego nie ma, na niewiele się tu zda.

junan

nie zamierzam tego waszego nudnego bełkotu za kazdym razem komentowac, nie zamierzam tez obcierac wam glutow ze splakanej gęby po kazdych przegranych przez PIS wyborach....napij sie lepiej z kolegą piwa...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

747 postulujesz zaniechać wszelakiej współpracy?

No co Ty..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Redaktorzy
"Szanowny Pan Redaktor nie poprzestaje w implikowaniu mnie intencji. Nie ma we mnie wrogości do PO, lecz jest dezaprobata dla większości poczynań"

747, ja "ciebie" nie implikuję, ja cytuję. Zapamiętałem sobie twój niedawny wpis, że "wrogiem jest PO", bo wiedziałem, ze się przyda. Właśnie teraz się przydaje. Chyba że to pisał Herbatka, Herbatko, kto jest dziś wrogiem?

wladz

Cała polityka zagraniczna jest prowadzona od ściany do ściany.Rosja jest jej bardzo ważnym elementem.Pan Waszczykowski w waszej telewizji TVP INFO w programie minęła dwudziesta wyjaśniał meandry wschodniej problematyki.Rosja to niedżwiedż, który chce nas zjeść.A nasi politycy od siedmiu boleści udają, że to baranek.TW - to są tzw. polscy politycy.Trudno się dziwić, że się tak zachowują.Ilu takich jest pochowanych w różnych miejscach.Kto z nich ma jakąś sensowną, spójną i odpowiedzialną wizję Polski i polskiego miejsca w obliczu zmian geopolitycznych nowych czasów.

Odpowiedzią są restaurację systemu postkomunistycznego, dla tych naiwnych, którzy myślą że ten system w Polsce kiedykolwiek przestał funkcjonować.

Z Rosją trzeba rozmawiać, ale tak by widzieć na kilka dekad do przodu, a nie do następnego sondażu popularności.

• Redaktorzy
"Pan Waszczykowski w waszej telewizji TVP INFO w programie minęła dwudziesta wyjaśniał meandry wschodniej problematyki.Rosja to niedżwiedż, który chce nas zjeść."

Rzeczywiście, bardzo subtelny meander p. Waszczykowskiego. Pomyśleć, ze ten jakże subtelny człowiek był kiedyś polskim dyplomatą. I jak tu nie wierzyć Bartoszewskiemu, doprawdy. Przy okazji, co do akcji innych dyplomatów de modo Bartoszewski, jakoś ucichło na temat milowych sukcesów delegacji zagranicznej PiS w USA. Co mówią oficjalne materiały na ten temat? Można w ogóle o tym wspominać?

"Czesi się nie cackają z niedżwiedziami - robią swoje, mimo ochrony."

747, nie Czesi, tylko Słowacy, i nie swoje, tylko nasze, bo niedźwiedzie, tak się składa, łażą tam i z powrotem przez granicę. Więc dzielni CK hajducy strzelają potencjalnie nasze niedźwiedzie. Niedźwiedź to wprawdzie nie orzeł biały, ale jednak też rzadkie zwierzę w Polsce, stąd niepokój.

Po majątki na Podole

Ósmy pułk wyrusza w pole

Szable do boju, lance w dłoń

Bolszewika goń, goń, goń

Bolszewika goń

Kto w Pułtusku robił dzieci

TO MY !!!

To ułanów pułk nasz trzeci

Bolszewika goń, goń, goń

Bolszewika goń, goń

Dupy mam jak z mosiądza

To my chłopcy spod Grudziądza

Bolszewika goń, goń, goń

Bolszewika goń

Hej, dziwczyny w górę kiecki

Jedzie ułan mazowiecki

Bolszewika goń, goń, goń

Bolszewika goń

Po majątki na Podole

Ósmy pułk wyrusza w pole

Bolszewika goń, goń, goń

Bolszewika goń, goń

Dobrze mówił Suworów: "Pomnij, Ryków kamrat,

Żebyś nigdy na Lachów nie chodził bez armat!"

Aby cenić litewskie pieśni i potrawy,

Trzeba mieć zdrowie, na wsi żyć, wracać z obławy.

Głupi niedźwiedziu! gdybyś w mateczniku siedział,

Nigdy by się o tobie Prezes nie dowiedział.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

No tak to niedżwiadkom robi różnice czy Czesi czy Słowacy.

Czepianie się pana Waszczykowskiego to już zupełna utrata poczucia rzeczywistości.Kto jak kto ale ten polityk może być wzorem kompetencji, umiaru, spokoju i trzeżwej merytorycznej oraz beznamiętnej oceny sytuacji.Natomiast to że pytany odpowiada zgodnie z brutalną prawdą - to nie jest polityk PO proszę nie wymagać lizodupowstwa stylizowanego ala wiadomo kto.

Ten człowiek negocjował z Amerykanami warunki Tarczy Przeciwrakietowej, być może jest jedną z najlepiej poinformowanych osób w Polsce na temat sytuacji geopolitycznej w jakiej się znajdujemy.

Proszę jechać po mnie, na pewno wypisuję tyle głupot, że jest się do czego przyczepić, zresztą zawsze można napisać, że J.Kaczyński milczy bo przegrał wybory i się ze wstydu schował.Oczywiście milczy złowrogo czy jakoś tak.Niedługo kolejny 10, znowu będzie marsz i składanie zniczy.

Ukryta Zawartość

juz sie dogadali, chca tylko stanowisk dla swoich pisowcow i dostana je....

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Czepianie się pana Waszczykowskiego to już zupełna utrata poczucia rzeczywistości.Kto jak kto ale ten polityk może być wzorem kompetencji, umiaru, spokoju i trzeżwej merytorycznej oraz beznamiętnej oceny sytuacji.Natomiast to że pytany odpowiada zgodnie z brutalną prawdą - to nie jest polityk PO proszę nie wymagać lizodupowstwa stylizowanego ala wiadomo kto.

Ten człowiek negocjował z Amerykanami warunki Tarczy Przeciwrakietowej, być może jest jedną z najlepiej poinformowanych osób w Polsce na temat sytuacji geopolitycznej w jakiej się znajdujemy.

Witold "nie zabijajcie nas" Waszczykowski to żałosny swą nieskutecznością i włazidupstwem megaloman. Dowodów na to aż nadto więc oszczędzę. Po aferze Wikileaks facet ma pełne gacie ze strachu że jego rzeczywiste stanowisko w negocjacjach z Amerykanami wyjdzie na jaw.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy
"Czepianie się pana Waszczykowskiego to już zupełna utrata poczucia rzeczywistości.Kto jak kto ale ten polityk może być wzorem kompetencji, umiaru, spokoju i trzeżwej merytorycznej oraz beznamiętnej oceny sytuacji."

Ten bidulek, co to obszczekiwał własny rząd w negocjacjach? Potem na dłuższy czas zniknął, potem jeszcze sklamrzał, że go mordują, a na koniec przerżnąć w wyborach? A wszystko z nim w porzadku poza tym? Ładna bródka nie czyni jeszcze dyplomaty, gdyby tak było, to Macierewicz byłby prawdziwy gość, a jest tylko zdziwaczały staruszek, łasy na pączki.

Co do ułana, zgłaszam sprzeciw. Nie "mazowiecki", tylko "jazłowiecki"!

747 znowu masz rację.Pan Waszczykowski zawsze własny interes przedkłada nad interes kraju.Który z dyplomatów odważyłby się storpedować negocjacje prowadzone przez kraj który reprezentuje.

747 kompetencja połączona z wiedzą pana Waszczykowskiego jest dobrem narodowym

"Urzędnicy nie rezygnują z walki o zachowanie etatów. Rząd i Sejm im ulegają. Drobna poprawka zgłoszona przez PSL uchroni urzędy kontrolowane przez partię."

Ukryta Zawartość

To dla tych ktorzy twierdzą, że ISO 9001 jest bez sensu ;-).

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

markowski kluzik miała już zniknąć....a znika prezes i podobne tobie smrody

Znika prezes, od 2005... : już jutro, znik.

(Myślenie życzeniowe (ang. wishful thinking) - sposób rozumowania i podejmowania decyzji opierający się o wizję "optymistycznego scenariusza", w miejsce odwoływania się do dowodów i racjonalności. Może być także jednym z objawów psychozy reaktywnej, nerwicy, a nawet schizofrenii.)

Oj Kluzik nie zniknie nigdy, jest na merdialnym podtrzymaniu.

Znika prezes, od 2005... : już jutro, znik.

(Myślenie życzeniowe (ang. wishful thinking) - sposób rozumowania i podejmowania decyzji opierający się o wizję "optymistycznego scenariusza", w miejsce odwoływania się do dowodów i racjonalności. Może być także jednym z objawów psychozy reaktywnej, nerwicy, a nawet schizofrenii.)

sytuacja niezręczne ale połowy już nie ma..a to co zostało oszalało

Markowski robi się coraz bardziej żałosny. Czyżby brał przykład ze swego Wodza (który nota bene gdzieś nam po wyborach zniknął)?

A co z twoim stałym nudnym argumentem: "jesteś idiotą". Wy stale to samo. PIS PISiaki.

Nie osiągniecie satysfakcji, to was swędzi tym bardziej im więcej się drapiecie, w pis'(ior).

Zniknął Donald, dużo dawniej, jak tchórz.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Postanowiliśmy podliczyć, ile kosztowały nas w ciągu trzech lat rządu ekipy Donalda Tuska (53 l.) przywileje ministrów i urzędników.

- Nigdy nie przypuszczałem, że ten rząd jest powściągliwy w wydatkach. Można znaleźć całą masę przykładów, w których zamiast oszczędzać rząd wydawał pieniądze lekką ręką - mówi "Faktowi" ekonomista Ryszard Bugaj. To prawda, okazuje się, że mimo szalejącego kryzysu, szumnych zapowiedzi oszczędności, na delegacje, utrzymanie służbowych aut, rozmowy telefoniczne władzy i nagrody wydaliśmy prawie 500 milionów złotych

Najbardziej szczodry dla swoich pracowników jest minister finansów Jacek Rostowski (59 l.). Nam każe oszczędzać, a sam swoim urzędnikom przez trzy lata urzędowania wręczył ponad 65 milionów złotych nagród. –

Zdaję sobie sprawę, że jesteśmy na pierwszym miejscu jeśli chodzi o sumę wypłaconych premii.Rzecznik Ministerstwa Finansów

Zdaję sobie sprawę, że jesteśmy na pierwszym miejscu jeśli chodzi o sumę wypłaconych premii. Wynika to jednak z liczby zatrudnionych osób, która jest zdecydowanie większa niż w innych resortach – tłumaczy nam dyplomatycznie Magdalena Kobos, rzecznik Ministerstwa Finansów.

To nie wszystko. Resorty, grube miliony wydaja także na zakup nowych samochodów.

Już teraz w państwowych garażach parkuje prawie 450 aut.

Już teraz w państwowych garażach parkuje prawie 450 aut. Ich utrzymanie pochłonęło w ciągu trzech lat 23,5 miliona złotych. a więc tak wyglądają oszczędności w wydaniu rządu? – Jak widać politycy postępują zgodnie ze starą zasadą mówiąca, że rząd sam się wyżywi. Szkoda, że nie przewiduje się konsekwencji tej rozrzutności – mówi dr Wojciech Jabłoński, politolog. I dodaje: – Jeśli tak dalej będzie, to w 2011 roku Donald Tusk już nie będzie mógł powiedzieć, że nie ma z kim przegrać.

Oto rachunek ministrów za trzy lata rządzenia

Nagrody: 262 miliony złotych

Tyle pieniędzy w ciągu trzech lat wypłacono na nagrody ministerialnych urzędników. Najwięcej, bo ponad 65 milionów złotych wypłacił swoim urzędnikom minister finansów Jacek Rostowski (59 l.).

Delegacje: 133,7 milionów złotych

Pieniądze wydane na delegacje krajowe i zagraniczne ministrów i ich urzędników też są niemałe. Najwięcej, bo aż 52 miliony wydał na wojaże po Polsce i świecie minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski (47 l.).

Telefony: 44,1 miliona złotych

To ministerialne rachunki za rozmowy przez telefony komórkowe i stacjonarne. Najwięcej, bo 14,5 miliona złotych, przez trzy lata wygadał Radosław Sikorski (47 l.) i urzędnicy z jego resortu. We wszystkich ministerstwach urzędnicy posiadają ponad 3700 służbowych telefonów komórkowych.

Utrzymanie aut: 23,5 miliona złotych

Ministerialni urzędnicy wydali też sporo na eksploatację samochodów – kupowali do nich benzynę, naprawiali je, ubezpieczali. Najwięcej, prawie 2,6 mln złotych, na swą flotę wydał minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski (47 l.)

Kupowanie aut: 7,1 miliona złotych

To pieniądze wydane na zakup nowych samochodów służbowych. Najwięcej na zakup nowych limuzyn w ciągu trzech lat – 2,3 mln zł – wydało Ministerstwo Obrony Narodowej Bogdana Klicha (50 l.). A w ministerialnych garażach jest w sumie prawie 450 służbowych samochodów.

• Redaktorzy

Jeśli podsumowania dokonuje były doradca poprzedniej ekipy rządzącej, to trochę trudno spodziewać sie obiektywizmu. Chociażby takiego, jak przedstawienie następnie odpowiednich wyliczeń także dla tego rządu, który Bugaj popierał. Nes pa?

A co z twoim stałym nudnym argumentem: "jesteś idiotą". Wy stale to samo. PIS PISiaki.

Jesteś markowski notorycznym kłamcą. Już wiele razy prosiłem cie o cytaty tego co niby napisałem i za każdym razem podkulałeś ogon i znikałeś. Tak jak twoi poprzednicy - Hebdomeros, lampowy7 i Horst.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.