Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

To dzisiejsze próby dyskredytacji mnie, przez uzurpatorów to nic innego jak czysty przejaw polskiego rodzaju 90% katolicyzmu, daruję w ten dzień sobie pozostałe przymiotniki, porównania czy odniesienia.Już pół roku temu pisałem o rodzajach jednostek i skrzywieniach, z których nie ma już wyjścia, albowiem zmiany chorobowe, tak na prawdę, są już zbyt mocno zaawansowane, a czasokres leczenia byłby bardzo długi.

Tak wyglądają święta Bożego Narodzenia w dzisiejszej Polsce AD 2010.21 lat III RP musiało zrobić swoje, odcisnąć piętno.Nakład Gazety Wyborczej i czas antenowy TVN nie poszedł widać na marne.Odhumanizowane Tuskoidy znajdują żer i brylują gdzie i jak się da.Mają pecha, bo tam het za wschodnią granicą czai się syberyjski niedżwiedż, któremu na takich Tuskoidów ślinka leci, i po ostatnich odgłosach warczenia widać, że czas uczty się zbliża, krokami nieuchronnie.Ci którzy myśleli naiwnie, że po katastrofie smoleńskiej stosunki Polsko-Rosyjskie wejdą w lepszą fazę musieli być pod wpływem proszków.

Tylko skończony debil mógłby przyjąć taki punkt widzenia.

Prezydent lecący rosyjskim samolotem, po rosyjskim przeglądzie, lądujący na rosyjskim lotnisku, i rozbijający się bez nawet cząstkowej winy tejże strony - to absurd nad absurdy i absurdem poganiany.A takie poglądy z założenia musieliby przyjąć ci, którzy myśleli o ociepleniu Polsko Rosyjskich relacji po katastrofie.

Prawda jest jak zwykle przeciwna, dopiero teraz te stosunki się naprawdę skomplikowały.

Jeżeli będą dwa raporty, jeden rosyjski MAK, i jeden Polski komisji Millera, to otworzy się nowe pole konfliktu, i ogromne możliwości rozgrywania Polski Tuska przez Rosję Putina.

Będą pozory, a prawdziwa walka schowana będzie pod dywanem, efekty tej walki widać jednak będzie po decyzjach nie politycznych, bo te będą na pokaz, tylko ekonomicznych.Pomijam fakt, że D.Tusk stracił cały faktyczny szacunek cywilizowanego świata, z powodu sposobu w jaki wyjaśnia śmierć prezydenta własnego kraju, którego niby był przyjacielem.

Boże strzeż mnie od przyjaciół, bo z wrogami sam dam sobie radę - ciśnie się po raz kolejny przytoczyć ponadczasową mądrość.

Kłamiesz.

Pójdziesz do piekła.

To dzisiejsze próby dyskredytacji mnie, przez uzurpatorów to nic innego jak czysty przejaw polskiego rodzaju 90% katolicyzmu, daruję w ten dzień sobie pozostałe przymiotniki, porównania czy odniesienia.Już pół roku temu pisałem o rodzajach jednostek i skrzywieniach, z których nie ma już wyjścia, albowiem zmiany chorobowe, tak na prawdę, są już zbyt mocno zaawansowane, a czasokres leczenia byłby bardzo długi.

Tak wyglądają święta Bożego Narodzenia w dzisiejszej Polsce AD 2010.21 lat III RP musiało zrobić swoje, odcisnąć piętno.Nakład Gazety Wyborczej i czas antenowy TVN nie poszedł widać na marne.Odhumanizowane Tuskoidy znajdują żer i brylują gdzie i jak się da.Mają pecha, bo tam het za wschodnią granicą czai się syberyjski niedżwiedż, któremu na takich Tuskoidów ślinka leci, i po ostatnich odgłosach warczenia widać, że czas uczty się zbliża, krokami nieuchronnie.Ci którzy myśleli naiwnie, że po katastrofie smoleńskiej stosunki Polsko-Rosyjskie wejdą w lepszą fazę musieli być pod wpływem proszków.

Prezydent lecący rosyjskim samolotem, po rosyjskim przeglądzie, lądujący na rosyjskim lotnisku, i rozbijający się bez nawet cząstkowej winy tejże strony - to absurd nad absurdy i absurdem poganiany.A takie poglądy z założenia musieliby przyjąć ci, którzy myśleli o ociepleniu Polsko Rosyjskich relacji po katastrofie.

Prawda jest jak zwykle przeciwna, dopiero teraz te stosunki się naprawdę skomplikowały.

Jeżeli będą dwa raporty, jeden rosyjski MAK, i jeden Polski komisji Millera, to otworzy się nowe pole konfliktu, i ogromne możliwości rozgrywania Polski Tuska przez Rosję Putina.

Będą pozory, a prawdziwa walka schowana będzie pod dywanem, efekty tej walki widać jednak będzie po decyzjach nie politycznych, bo te będą na pokaz, tylko ekonomicznych.Pomijam fakt, że D.Tusk stracił cały faktyczny szacunek cywilizowanego świata, z powodu sposobu w jaki wyjaśnia śmierć prezydenta własnego kraju, którego niby był przyjacielem.

Boże strzeż mnie od przyjaciół, bo z wrogami sam dam sobie radę - ciśnie się po raz kolejny przytoczyć ponadczasową mądrość.

747

Skąd wiesz,że Tusk stracił szacunek cywilizowanego świata?No chyba,że ten cywilizowany świat to to co zostalo z PiSu?

Pomijam fakt, że D.Tusk stracił cały faktyczny szacunek cywilizowanego świata, z powodu sposobu w jaki wyjaśnia śmierć prezydenta własnego kraju, którego niby był przyjacielem.

Tak sobie to jedno zdanie wybrałem chociaż mogłoby być jakieś inne.

Pisałem już wiele razy o standardowych trickach PiSSmańskich politruków. Bierzemy jakieś kłamstwo, jakąś wydumaną bzdurę i stwierdzamy: nie dyskutujmy o tym fakcie, pomińmy ten fakt. Np. "Pomińmy fakt że Tusk jest ruskim agentem, skupmy się na tym, że nocami wykoleja pociągi".

Jeżeli chodzi o szacunek cywilizowanego świata to wyraźnie odetchnął on gdy Prezes przestał byś premierem i nie został prezydentem.

Jestem Europejczykiem.

Ci którzy myśleli naiwnie, że po katastrofie smoleńskiej stosunki Polsko-Rosyjskie wejdą w lepszą fazę musieli być pod wpływem proszków.

Trafniej ocenić postawy prezesa w trakcie kampanii prezydenckiej rzeczywiście już nie można.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dlaczego stracił szacunek?

To niezwykle proste, ponieważ w takich sytuacjach, tak właśnie się dzieje.

Proszę sobie tylko przypomnieć aktywność dyplomatyczną od momentu katastrofy do dziś.

To nie jest tak, że politycy innych krajów, czy społeczeństwa nie rozumieją co naprawdę dzieje się w Polsce.

Na tamte społeczności nie ma wpływu TVN czy Gazeta Wyborcza.Wydaje się oczywiste, że zachowanie wykreowane na potrzeby krajowej polityki, polegające na rodzaju działalności prezentowanej pana Palikota, Kutza, Niesiołowskiego etc.,a polegające na lżeniu, poniżaniu, obśmiewaniu, oskarżaniu nieżyjącej Głowy Państwa, że takie zachowanie widziane oczyma cywilizowanych krajów, czy polityków - musi niechybnie budzić absmak, oczywiście jest chamskie i budzi odrazę.Tego nikt nie wyrazi wprost, nie da po sobie nawet poznać, ale fakty pozostają faktami i na takie z jakimi mieliśmy do czynienia nie może być innej reakcji.To naturalne, nie wiem czy inteligentnemu czytelnikowi trzeba to szczegółowo tłumaczyć, jeżeli tak to współczuje.

Dopełnia ten obraz fakt przekazania Rosjanom prowadzenia śledztwa, tłumaczenia brakiem aktów wykonawczych do umowy między Polską a Rosją z 1993r o postępowaniu na wypadek lotniczych katastrof.

D.Tusk zadziałał tu nieodmiennie jak w przypadku jakichkolwiek innych swoich działań.

Pozbył się kłopotu, poszedł na łatwiznę, zwalił całą robotę na Rosję, a co za tym idzie odpowiedzialność, i teraz co? zdziwiony jest jak wygląda raport.Myśli, że durniów ma po drugiej stronie, że ktoś będzie za niego robił robotę i jeszcze będzie skłonny przyznać się do własnych błędów i może jeszcze płacić odszkodowania oraz z tego powodu doznawać międzynarodowego upokorzenia.

D.Tusk jako szef rządu stracił w ułamku sekundy całe dowództwo wojskowe, a przedtem prawie całe dowództwo lotnicze w katastrofie Casy.

Stało się to - te dwa wydarzenia w czasie pokoju.Do tego nie ma winnych tej sytuacji, to nawet nie jest kpina, brak tu adekwatnych określeń.

Na zachodzie, czy gdziekolwiek indziej gdzie mamy do czynienia z ugruntowaną demokracją takie fakty, ich zestawienie nie daje pomieścić się w głowie, aby mogły zaistnieć.Wypadki się zdarzają, ale nie takie.

Do tego są wyjaśniane z aptekarską dokładnością, i podczas ich wyjaśniania nikt nie lży osób w nich poległych.

Na potrzeby krajowe dla utrzymania władzy D.Tusk dopuścił się działań nie licujących żadną miarą z wzorami zachowań, jakie w podobnych sytuacjach są przyjęte w cywilizowanym świecie.

Że Polska to dziki kraj słyszeliśmy z ust najbardziej zaufanych ludzi premiera.Nie można więc być żdziwiony, że po wykryciu afery hazardowej pracę traci ta osoba, która tą sprawę wykryła z racji sprawowanego urzędu i zwolniona została z naruszeniem procedur opisanych w ustawie dot.CBA.

Tylko dzięki ogłupionemu i zachowawczo-biernemu społeczeństwu cały ten układ jeszcze utrzymuje się przy władzy i do tego ma niezłe notowania.

Ludzie oglądają telewizję, czytają gazety, albo nie interesują się w ogóle, ale zachowują się stadnie - to proste, jest nauka która bada te zachowania - socjologia.

Ludzie myślą, że tam władza wie lepiej, i jeśli coś robi, bądż nie robi - to właśnie tak jest dobrze.

Do tego jak usłyszą w telewizji jak ktoś tzw. autorytet zaproszony do programu publicystycznego wyśmiewa się z takiego czy innego polityka, a hołubiony jest taki czy inny - to kierują się następnie w swoich wyborach takimi właśnie preferencjami.

Dlatego rządząca grupa robi co jej przyjdzie do głowy, zalicza wpadkę za wpadką, a efektów sondażowych tego nie widać, nad czym głowią się niektórzy socjologowie, czy politolodzy, nie potrafiący zrozumieć tego fenomenu, przeczącemu wiedzy jaką wynieśli ze szkół, czy studiów, gdzie uczono ich, że władza jak nie radzi sobie z rządzeniem to traci poparcie, w Polsce tak się nie dzieje, czasami jeszcze to poparcie rośnie, bo premier znajduje kozła ofiarnego i karząc go przykładnie pokazuje jaki jest zdecydowany i stanowczy.Oczywiście prawda jest taka, że karnie wykonuje tylko polecenia fachowców od wizerunku, oraz swoich mocodawców.

Politycy czy dyplomaci z innych krajów oczywiście wyznają się na takich sztuczkach, pewnie wiele z nich stosują sami, lecz w przypadku naszego miłościwie nam panującego premiera przekroczone zostały niepisane granice dobrego tonu, przyzwoitości, czy rodzaju patriotyzmu.

Nie cieszę się z tego powodu, jest mi przykro pisać te słowa, zawsze pragnąłem sytuacji, aby premier w Polsce, kraju do którego posłał mnie Bóg, był moim premierem, bym miał to szczęście, aby móc się z nim utożsamiać i czuć się w swojej ojczyżnie "u siebie"

Niestety okres kiedy tak było minął, teraz dodatkowo po wyborze na prezydenta pana B.Komorowskiego czuję się jakby ta władza nie była władzą mojego kraju, nie potrafię rozpoznać działań grupy rządzącej jako działań dla dobra ogółu, jakim jest nasz kraj Polska.

Tylko dzięki ogłupionemu i zachowawczo-biernemu społeczeństwu cały ten układ jeszcze utrzymuje się przy władzy i do tego ma niezłe notowania.

Ludzie oglądają telewizję, czytają gazety, albo nie interesują się w ogóle, ale zachowują się stadnie - to proste, jest nauka która bada te zachowania - socjologia.

Nie cieszę się z tego powodu, jest mi przykro pisać te słowa, zawsze pragnąłem sytuacji, aby premier w Polsce, kraju do którego posłał mnie Bóg, był moim premierem, bym miał to szczęście, aby móc się z nim utożsamiać i czuć się w swojej ojczyżnie "u siebie"

Niestety okres kiedy tak było minął, teraz dodatkowo po wyborze na prezydenta pana B.Komorowskiego czuję się jakby ta władza nie była władzą mojego kraju, nie potrafię rozpoznać działań grupy rządzącej jako działań dla dobra ogółu, jakim jest nasz kraj Polska.

Moja rada: wraz z Prezesem i szajką jego płaczliwo-szujowatych przydupasów zmieńcie sobie społeczeństwo na bardziej świadome i patriotyczne i odp... się od tego ogłupiałego. Ponieważ jak widać po wynikach pięciu kolejnych wyborów ogłupienie społeczeństwa postępuje nie wiem co wam biedakom poradzić. Skoro ostatni szaniec czyli Podkarpacie padł z hukiem pozostała chyba tylko emigracja lub partyzantka. Takie rozwiązanie będzie zdecydowanie lepsze od ciągłego żałosnego miaukania przy jednoczesnym wyrywaniu państwowej kasy.

Jestem Europejczykiem.

Moja rada: wraz z Prezesem i szajką jego płaczliwo-szujowatych przydupasów zmieńcie sobie społeczeństwo na bardziej świadome i patriotyczne i odp... się od tego ogłupiałego. Ponieważ jak widać po wynikach pięciu kolejnych wyborów ogłupienie społeczeństwa postępuje nie wiem co wam biedakom poradzić. Skoro ostatni szaniec czyli Podkarpacie padł z hukiem pozostała chyba tylko emigracja lub partyzantka. Takie rozwiązanie będzie zdecydowanie lepsze od ciągłego żałosnego miaukania przy jednoczesnym wyrywaniu państwowej kasy.

Lubię Cię Jaro chociażby za to, że prawdopodobnie możesz mieć na imię Jarosław, a to moje ulubione imię.

747 smakujesz jak zakalec i za proporcje pretensje do PiS.

powtarzam pan Bóg nie wie co z podobnymi tobie zrobić.Jest bezradny wobec uzurpatorów.

kłamiesz na kolanach podpierając się Bogiem.Przeczytałem biblię testament zaliczyłem z wyróżnieniem religię.Z tą nauką nie masz nic wspólnego.

747 opowiedz coś o Bogu zachwyconym kłamstwem prezesem ujeżdżającym brata w trumnie i tobą.Facecikiem z koglem moglem w głowie.

Dlaczego stracił szacunek?

To niezwykle proste, ponieważ w takich sytuacjach, tak właśnie się dzieje.

Proszę sobie tylko przypomnieć aktywność dyplomatyczną od momentu katastrofy do dziś.

To nie jest tak, że politycy innych krajów, czy społeczeństwa nie rozumieją co naprawdę dzieje się w Polsce.

Na tamte społeczności nie ma wpływu TVN czy Gazeta Wyborcza

kłamiesz w boże narodzenie.Facet zerem jesteś

" * Nagroda im. Andrzeja Kijowskiego (1985)

* Nagroda Praw Człowieka im. Roberta F. Kennedy'ego (1986)

* laureat Prix de la Liberte francuskiego PEN Clubu (1988)

* Europejczyk Roku (1989) – nagroda przyznana przez czasopismo "La Vie"

* Shofar Award (1991) – nagroda przyznana przez National Jewish Committee on Scouting

* Nagroda Stowarzyszenia Dziennikarzy Europejskich (1995)

* Medal im. Imre Nagya (1995)

* Nagroda Dziennikarstwa i Demokracji Organizacji Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie (1996)

* Nagroda Erazma (Holandia, 2001)

* Nagroda im. Jana Karskiego (2007)[25]

* Tytuły doktora honoris causa New School for Social Research, University of Minnesota, Connecticut College, University of Michigan, Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie (2009)[26]

* Miejsce na liście "50 Bohaterów wolności prasy" ogłoszonej 3 maja 2000 przez Międzynarodowy Instytut Prasy (IPI) oraz miejsce na liście "20 najbardziej wpływowych dziennikarzy świata" ogłoszonej przez "Financial Times"[27]

może przypomnij wyróżnienia naczelnego "Gazety Polskiej" "Naszego Dziennika" ale co tam powiedz o nagrodach i wyróżnieniach Jarosława Kaczyńskiego.Tusk zabronił mediom informować o licznych międzynarodowych sukcesach i wyrazach szacunku "konkurenta."

Na rodeo ujarzmił trumnę Billi Kida i dostał honorową odznakę szeryfa Texasu.Cały świat złożył hołd a u nas ani jednej wzmianki.

747 pisz pisz o Wielkim Jarosławie który Ciebie również ma w dupie.

To media kłamią.

Ostachowicz dobrze z premierem pracuje, wytrenował jego sposób reagowania, śmieszny i nieporadny, słaby i bojażliwy - ale lepszy od tego, który był, a był obciachowy, prymitywny, zaściankowy i nade wszystko lękliwy.

To, że premier Tusk jest pogrążony w lękach i kompleksach pokazuje długa lista osób, których pozbył się z partii - co nie potrafił z nimi współpracować?, czy może bał się, że są lepsi od niego.A może oni sami zauważyli w co się gra i nie mieli zamiaru szargać swoich nazwisk tym błotem.

Jak by dzisiaj był kojarzony św.pam marszałek Płażyński czy pani Gilowska albo państwowiec Rokita gdyby nie odeszli.

Nawet o lękach premiera, pisze dziś portal onet, o zachowaniu wobec Rosjan.On się ich po prostu boi.To naturalne, dziwne jakby taka osobowość reagowała inaczej w relacji z przedstawicielami takiego mocarstwa.

Spotkanie pana prezydenta Miedwiediewa z premierem Tuskiem wyznaczone w hotelu, też było fantastycznym potwierdzeniem "wielkości" Donalda Tuska i jego pozycji międzynarodowej jako męża stanu.

Pisałem już dawno, że żal mi D.Tuska, on się wyrżnie męczy, po prostu nie nadaje się do roli premiera, najzwyczajniej na świecie nie posiada takich predyspozycji

W każdej szanującej się korporacji, dawno za swoje potknięcia i zaniechania wyleciałby z hukiem na bruk, ale premierowanie niestety to nie praca gdzie jest jakakolwiek odpowiedzialność, patrząc na dzisiejsze standardy.

Rozkład jazdy na kolei już jest?

Syn z Chin już wrócił?

Zabezpieczenia przeciwpowodziowe już są?- czy orliki, wraz z aferami.

A około 100 projektów budowy dróg wycofała babcia, czy rząd pod przewodnictwem.

Odpowiedzialność polityczna ministra Grabarczyka - to jest co?-dymisja wiceministra - to są standardy tego tworu politycznego jakim jest platforma obywatelska w obecnym kształcie.

Przejąć media i łgać - głupi lud to kupi.

Moja rada: wraz z Prezesem i szajką jego płaczliwo-szujowatych przydupasów zmieńcie sobie społeczeństwo na bardziej świadome i patriotyczne i odp... się od tego ogłupiałego. Ponieważ jak widać po wynikach pięciu kolejnych wyborów ogłupienie społeczeństwa postępuje nie wiem co wam biedakom poradzić.

To też nic nowego. Hitler, Stalin, Polpot już to próbowali realizować w praktyce. Wystarczy, że zobędą włądzę...

To media kłamią.

Ostachowicz dobrze z premierem pracuje, wytrenował jego sposób reagowania, śmieszny i nieporadny, słaby i bojażliwy - ale lepszy od tego, który był, a był obciachowy, prymitywny, zaściankowy i nade wszystko lękliwy.

To, że premier Tusk jest pogrążony w lękach i kompleksach pokazuje długa lista osób, których pozbył się z partii - co nie potrafił z nimi współpracować?, czy może bał się, że są lepsi od niego.A może oni sami zauważyli w co się gra i nie mieli zamiaru szargać swoich nazwisk tym błotem.

Jak by dzisiaj był kojarzony św.pam marszałek Płażyński czy pani Gilowska albo państwowiec Rokita gdyby nie odeszli.

Nawet o lękach premiera, pisze dziś portal onet, o zachowaniu wobec Rosjan.On się ich po prostu boi.To naturalne, dziwne jakby taka osobowość reagowała inaczej w relacji z przedstawicielami takiego mocarstwa.

Spotkanie pana prezydenta Miedwiediewa z premierem Tuskiem wyznaczone w hotelu, też było fantastycznym potwierdzeniem "wielkości" Donalda Tuska i jego pozycji międzynarodowej jako męża stanu.

Pisałem już dawno, że żal mi D.Tuska, on się wyrżnie męczy, po prostu nie nadaje się do roli premiera, najzwyczajniej na świecie nie posiada takich predyspozycji

W każdej szanującej się korporacji, dawno za swoje potknięcia i zaniechania wyleciałby z hukiem na bruk, ale premierowanie niestety to nie praca gdzie jest jakakolwiek odpowiedzialność, patrząc na dzisiejsze standardy.

Rozkład jazdy na kolei już jest?

Syn z Chin już wrócił?

Zabezpieczenia przeciwpowodziowe już są?- czy orliki, wraz z aferami.

A około 100 projektów budowy dróg wycofała babcia, czy rząd pod przewodnictwem.

Odpowiedzialność polityczna ministra Grabarczyka - to jest co?-dymisja wiceministra - to są standardy tego tworu politycznego jakim jest platforma obywatelska w obecnym kształcie.

Przejąć media i łgać - głupi lud to kupi.

chłopie wybory masz wygrać a nie pieprzyć non stop te same farmazony.Już wiem Tusk jest do niczego tylko kim jest konkurent przegrywający każde starcie....mitomanem pojebem twoim Bogiem

Wybory opozycja może wygrać tylko w kraju demokratycznym, gdzie istnieją wolne media.

Czy w Polsce mamy do czynienia z taką sytuacją, czy rząd przejął wszystko? Czy jest próba przejęcia "Rzeczpospolitej" czy nie?Ostatniej ości w gardle estabilishmentu, i tak z resztą mocno przytępionej przez pana Lisickiego.

Czy media spełniają się w roli czwartej władzy i patrzą rządzącym na ręce wypominając i piętnując potknięcia, zaniechania, błędy, niedociągnięcia?

Gdzie zniknęło dziennikarstwo śledcze?Gdzie dociekania w całej masie spraw dotyczących afer.

Czyżby w Polsce nie było korupcji, łapówkarstwa - przecież jest na ten temat prawie kompletna cisza.Nikt się nie wychyla, to nie jest w tonie, atakować swój rząd, to działanie przeciwko sobie.Pamiętne słowa D.Tuska po aferze hazardowej "zachowujcie się tak, jakbyście byli przez cały czas podsłuchiwani" świadczą o przyzwoleniu tej władzy do krętactw.

Przekonacie się za jakiś czas, z jakim ustrojem w Polsce mamy do czynienia.Koszty obsługi długu publicznego, przewyższą wpływy z podatków i będziecie sobie mogli pisać na audiostereo w zakładce POLITYKA o fatalnym wizerunku J.Kaczyńskiego.Tylko co to Wam wtedy da?

Gratuluje przekonań, poglądów, wiedzy, trafności diagnozy, przenikliwej analizy, prawdopodobieństw prognoz i w ogóle dobrego samopoczucia po przeżyciu 21 lat w państwie zbudowanym na gruzach PRL, rządzonym i nadzorowanym przez tych, którzy uzurpują sobie prawo do decydowania o losie innych, narzucają poglądy przez sterowalne zakładane przez służby specjalne media czy partie.

To państwo to farsa, ta demokracja to farsa, w tych warunkach "pozasystemowa, faszystowska opozycja nigdy nie wygra wyborów"

Szanowni Drodzy Koledzy żal mi Was, tylko chciałem pomóc - nic więcej zupełnie niezobowiązująco.

Wszystkiego Co Najlepsze na ten Nowy Rok życzy wam

747 J.K.

Pozdrawiam.

P.S.I

Żeby póżniej nie było że czegoś nie mówiłem/pisałem/

P.S.II

Nie będę dalej odpowiadał/pisał.

P.S.III

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Wybory opozycja może wygrać tylko w kraju demokratycznym, gdzie istnieją wolne media.

G... prawda. Jeżeli ludzie chcą zmian to je robią.

Przypomnij sobie wybory w 1989 roku. Z jednej strony cała machina propagandowa a z drugiej kościoły, powielacze i rachityczna jeszcze wtedy GW. I co? Tym bardziej teraz gdy żyjemy w kraju demokratycznym i mamy wolne media. Kaczyński przegrywa wybory nie dlatego, ze nie ma mediów tylko dlatego że dupa z niego.

Radzę przeczytać felieton Cezarego Michalskiego mniej więcej na ten temat :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

747, jesteś po prostu zwykły komuch ;) I to prawdziwy beton. Nie wiesz, co oznacza demokracja. Sięgnij do definicji, może być nawet wikipedia.

Ty pragniesz systemu, by gwarantował nieudacznikom i tłumokom pozycje wygrywające. Przerabialiśmy już to, skończyło się octem na półkach i "prawdziwą" gazetą do podcierania dupy.

Czy w Polsce mamy do czynienia z taką sytuacją, czy rząd przejął wszystko? Czy jest próba przejęcia "Rzeczpospolitej" czy nie?Ostatniej ości w gardle estabilishmentu, i tak z resztą mocno przytępionej przez pana Lisickiego.

Czy media spełniają się w roli czwartej władzy i patrzą rządzącym na ręce wypominając i piętnując potknięcia, zaniechania, błędy, niedociągnięcia?

Gdzie zniknęło dziennikarstwo śledcze?Gdzie dociekania w całej masie spraw dotyczących afer.

Czyżby w Polsce nie było korupcji, łapówkarstwa - przecież jest na ten temat prawie kompletna cisza.Nikt się nie wychyla, to nie jest w tonie, atakować swój rząd, to działanie przeciwko sobie.Pamiętne słowa D.Tuska po aferze hazardowej "zachowujcie się tak, jakbyście byli przez cały czas podsłuchiwani" świadczą o przyzwoleniu tej władzy do krętactw.

Przekonacie się za jakiś czas, z jakim ustrojem w Polsce mamy do czynienia.Koszty obsługi długu publicznego, przewyższą wpływy z podatków i będziecie sobie mogli pisać na audiostereo w zakładce POLITYKA o fatalnym wizerunku J.Kaczyńskiego.Tylko co to Wam wtedy da?

Gratuluje przekonań, poglądów, wiedzy, trafności diagnozy, przenikliwej analizy, prawdopodobieństw prognoz i w ogóle dobrego samopoczucia po przeżyciu 21 lat w państwie zbudowanym na gruzach PRL, rządzonym i nadzorowanym przez tych, którzy uzurpują sobie prawo do decydowania o losie innych, narzucają poglądy przez sterowalne zakładane przez służby specjalne media czy partie.

To państwo to farsa, ta demokracja to farsa, w tych warunkach "pozasystemowa, faszystowska opozycja nigdy nie wygra wyborów"

Szanowni Drodzy Koledzy żal mi Was, tylko chciałem pomóc - nic więcej zupełnie niezobowiązująco.

Wszystkiego Co Najlepsze na ten Nowy Rok życzy wam

747 J.K.

Pozdrawiam.

P.S.I

Żeby póżniej nie było że czegoś nie mówiłem/pisałem/

P.S.II

P.S.III

747 od 2005 w każdych wyborach dostajesz w dupę nie od prezesa tylko wyborców.Powiedz boży mędrku jak wygrać a nie jak przegrać.

w 2007 nie tylko media publiczne ,kościół lecz również CBA było zaangażowane w wybory i klęska.Powiedz faceciku z koglem moglem po jaką cholerę wypisujesz idiotyzmy?

747, jesteś po prostu zwykły komuch ;) I to prawdziwy beton. Nie wiesz, co oznacza demokracja. Sięgnij do definicji, może być nawet wikipedia.

Ty pragniesz systemu, by gwarantował nieudacznikom i tłumokom pozycje wygrywające.

Z tą różnicą że komuniści mieli przynajmniej świadomość tego kim są natomiast ich PiSowscy epigoni wierzą w niepokalane poczęcie swojej partii.

Jestem Europejczykiem.

więc z jakim mamy i z jakim mieliśmy przez dwa lata rządów PiS.

Zaprawdę powiadasz dług publiczny zniszczy forum?

a znasz PiS sługusie publiczne zadłużenie USA?

747 zapisujesz do partyzantki?

musimy coś zrobić z tym krajem.Na prezesa bym nie liczył.Potrzebna armia żywych a nie pojeb który nie wie gdzie brata pochował

Przecież

P.S.II

P.S.III

to chyba znaczy, że 747 wycofuje się z czynnego uprawiania polityki na AS..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

"* Miejsce na liście "50 Bohaterów wolności prasy" ogłoszonej 3 maja 2000 przez Międzynarodowy Instytut Prasy (IPI) oraz miejsce na liście "20 najbardziej wpływowych dziennikarzy świata" ogłoszonej przez "Financial Times"[27]"

powiedz dlaczego pominięto Jarosława Kaczyńskiego a nic nie znaczący i nie znany poza krajem kiepski z fatalną biografią dziennikarzyna znalazł się na liście.

Z tą różnicą że komuniści mieli przynajmniej świadomość tego kim są...

Oświeć Nas, bo koń już się śmieje.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

fox733 Jarosław Kaczyński też obiecał że nie zostanie premierem gdy brat zostanie prezydentem

747 będzie pisał lub nareszcie ktoś zauważył absurd indoktrynacji forum AS i zwolnił biedactwo z przykrej konieczności wypisywania idiotyzmów.

747 od pierwszego wpisu tutaj jest zdeklarowanym socjalistą i konsekwentnie wybiera politycznie partie socjalistyczna bez jakichs specjalnych odchylek od klasyki, moze z nalecialosciami religijnymi przyciagajacymi dewotki...tutaj nie ma akurat braku konsekwencji, to co kolegow moze drazni to wiernosc idei i przywodcy, ktory idiocieje, ale to samo ma moj znajomy, tylko , ze on tak swiecie wierzy od zawsze w pzpr/nastepnie sld i tak samo jest w tym konsekwentny i zawsze czerpal z takiej postawy korzysci...tez cala reszta jest zla, to zlodzieje i bandyci...popieluszko dostal w czape , bo sie niepotrzebnie pchal do polityki itp. znam co najmniej dwoch radnych , ktorzy przeszli z sld do pis-u ...naprawde wbrew pozorom najblizej jest miedzy tymi partiami, socjalizm nie zginal i w umyslach ludzi bedzie u nas zawsze, musi minac kilkadziesiat lat edukacji ekonomicznej w szkolach itd. wytworzyc sie od nowa myslaca czesc spoleczenstwa...kaczynski ma zapewnione dozywocie w sejmie glownie dzieki oszolomstwu, ale taki napieralski juz niczego nie moze byc pewien...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Socjalizm, dlaczego ma zginąć?

Elementy socjalizmu masz w największych demokracjach na świecie.

Poza tym w szeregach PO masz też trochę socjalistów, a i kilku byłych "komuchów" się znajdzie.

Socjalizm, dlaczego ma zginąć?

Elementy socjalizmu masz w największych demokracjach na świecie.

Poza tym w szeregach PO masz też trochę socjalistów, a i kilku byłych "komuchów" się znajdzie.

xniwax

kiedys wierzylem, ze zginie tak jak ludzka glupota jednak kazda wizyta na forum utwierdza mnie w przekonaniu , ze za mlodu bylem bardzo naiwny...nie wracajac juz do tematu wyborow nadal jestem bardzo zadowolony z dominacji PO na scenie politycznej i degradacji partii zerujacych jedynie na ludzkiej zawisci, niecheci do drugiego czlowieka itp...jest oczywiscie pewne , ze PO takze niestety nalezy do partii populistycznych, szczegolnie przez ten czas do wyborow parlamentarnych bedzie to widoczne , ale wracajac pamiecia do haniebnych rządów pis/samoobrona/lpr nie mam wielkich wymagan w stosunku do PO...mysle, ze podobnie jak wiekszosc wyborcow....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Oświeć Nas, bo koń już się śmieje.

Rzeczywiście robi się tu jakieś forum dla niepełnosprawnych i trzeba tłumaczyć najprostsze rzeczy.

Komuniści mieli świadomość swych bolszewickich korzeni natomiast ideolodzy PiS jakoś nie dostrzegają bolszewickiej natury swoich wielu pomysłów.

Czy teraz Kolega zrozumiał czy może mam pisać zdania proste i wymowne jak cep i okraszać je równie prostymi przykładami?

Jestem Europejczykiem.

Rzeczywiście robi się tu jakieś forum dla niepełnosprawnych i trzeba tłumaczyć najprostsze rzeczy.

Komuniści mieli świadomość swych bolszewickich korzeni

Nie wiem kto tu niepełnosprawny, wydaje się (może to złudzenie), że kolega nosi mózg na tenblaku.

Sprecyzuję może - o jakich to polskich komunistach piszesz?

Tych z lat 30, 40, 50, 60-tych...dalej to mało miało wspólnego z komunizmem.

Dalej to była obrona koryta nie ideologii i to jest odrażające.

Do tych ostatnich możesz przyrównać za jakiś czas kumpli z PO w miękkim wydaniu.

no....poczytaj wywiady z byłymi sekretarzami (Jaruzelski Rakowski Miller itd) możesz nie wierzyć w ich ideowość i świadomą kontynuację socjalizmu ale nie narzucaj swojej optyki innym i uszanuj odmienny punkt widzenie lub rozpraw się z nim w oparciu o wiedzę a nie okrzyki spod magla.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.