Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem kto tu niepełnosprawny, wydaje się (może to złudzenie), że kolega nosi mózg na tenblaku.

A co to jest teNblak, ja słyszałem wyłącznie o temblaku :-)?

Może tenblak to ten black, czyli nasz nowy czarny poseł z Łodzi?

Jestem Europejczykiem.

747 od pierwszego wpisu tutaj jest zdeklarowanym socjalistą

Nie. Socjaliści, czy obecne socjaldemokracje są demokratyczne. Uznają wolne wybory.

To komuniści utworzyli "demokrację socjalistyczną", która z guntu z demokracją nie miała nic wspólnego. Za czymś takim optuje 747. To zasadnicza róznica. Tak, jak pomiędzy osądzeniem a linczem.

Jaro_747

Omsknął mi się palec ze spustu.

wladz

To nie jest kwestia wiary.

Nie pitol mi tu o narzucaniu swojej optyki innym i uszanowaniu odmiennego punktu widzenia.

Nie Ty i nie tutaj.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

747 doceniono twoje zaangażowanie.

a ja nadal tylko pierdziu pierdziu

Tusk tragedia, nadzieja w prezesie a jeszcze większa w nieboszczyku który mu się gdzieś zapodział.

wladz

To nie jest kwestia wiary.

Nie pitol mi tu o narzucaniu swojej optyki innym i uszanowaniu odmiennego punktu widzenia.

Nie Ty i nie tutaj.

a czym dla przykładu jest twój wpis o materialnej zachłanności Rakowskiego Jaruzelskiego.Oni rządzili w latach 80.

Rakowski i Jaruzelski Twoim zdaniem to idealiści?

Pierwszy socjalista bez ideologi bolszewickiej żaden tam komunista, drugi zwykły karierowicz, który ma problemy ze swą prehistorią, tu obrona koryta zupełnie oczywista nie ze względów materialnych lecz mentalnych.

Komuniści mieli świadomość swych bolszewickich korzeni natomiast ideolodzy PiS jakoś nie dostrzegają bolszewickiej natury swoich wielu pomysłów.

W porównaniu z pissmanami komuniści byli prawdziwymi aniołkami. Kaczyści łączą w sobie wszystkie wady istniejących dotąd partii totalitarnych - np. od nazistów wzięli przemoc i manipulowanie prawem, od bolszewików pogardę dla systemu prawnego i złodziejstwo, od komunistów bałagan etc.etc.etc. Oni nie cofną się przed niczym, żeby się dorwać do władzy, która jest dla nich narkotykiem. Cały czas uważam, że jedynym ratunkiem jest dekaczyzacja i jak najlepsze odizolowanie kaczystów od społeczeństwa. Dla jasności - jestem zdecydowanym przeciwnikiem niehumanitarnego rozwiązania kwestii kaczystowskiej; wszystko powinno się odbyć w granicach prawa (naturalnie nic nie stoi na przeszkodzie, żeby parlament uchwalił odpowiednie ustawy regulujące ewentualne ograniczone dopuszczenie kaczystów do życia społecznego).

pomyslec ze juz wtedy kwalifikowali sie.To o czym dyskutowac teraz.tylko gdzie spuscic z woda tych wszystkich sobolweskich,xinwaxow,numerków..Muszom miec jakiegos reprezentanta coby za nich sformuował pare mysli.

W porównaniu z pissmanami komuniści byli prawdziwymi aniołkami. Kaczyści łączą w sobie wszystkie wady istniejących dotąd partii totalitarnych - np. od nazistów wzięli przemoc i manipulowanie prawem, od bolszewików pogardę dla systemu prawnego i złodziejstwo, od komunistów bałagan etc.etc.etc. Oni nie cofną się przed niczym, żeby się dorwać do władzy, która jest dla nich narkotykiem. Cały czas uważam, że jedynym ratunkiem jest dekaczyzacja i jak najlepsze odizolowanie kaczystów od społeczeństwa. Dla jasności - jestem zdecydowanym przeciwnikiem niehumanitarnego rozwiązania kwestii kaczystowskiej; wszystko powinno się odbyć w granicach prawa (naturalnie nic nie stoi na przeszkodzie, żeby parlament uchwalił odpowiednie ustawy regulujące ewentualne ograniczone dopuszczenie kaczystów do życia społecznego).

w tej chwili dzieci o bardzo niskiej inteligencji obnizaja poziom w normalnych szkolach , bo matki nie zgadzaja sie na ich badanie i na szkole specjalna , a Ty chcesz ustawa oddalic hucpiarzy od żloba, to sie nigdy nie uda....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Jestem człowiekiem łagodnym i pozbawionym chęci zemsty, ale ... - wbicie na pale kilkuset ważnych pisowców odstraszyłoby ludzi od pójścia w ślady kaczystów...

Moloman, nie mogłem się powstrzymać aby nie zrobić takiej zbitki :-)

Delegalizacja to za mało. Kaczyści powinni zostać rozliczeni za wszystko, co zrobili pod swoim szyldem czy pod szyldem PC. Przecież pisowcy mają na sumieniu tysiące ofiar (np. sprawa p. dr Garlickiego albo upadek wymiaru sprawiedliwości). Przecież pissmani wsadzili do więzień więcej niewinnych ludzi niż stalinowcy w rodzaju Bieruta.

o - i tak trzeba - jak kłamać to z fasonem

(a odżegnuje się od nazistowskiego wzorca mistrza propagandy)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Rakowski i Jaruzelski Twoim zdaniem to idealiści?

Pierwszy socjalista bez ideologi bolszewickiej żaden tam komunista, drugi zwykły karierowicz, który ma problemy ze swą prehistorią, tu obrona koryta zupełnie oczywista nie ze względów materialnych lecz mentalnych.

może uzupełnij dane i nie ośmieszaj się.Nie każdego na forum przekrzyczysz a innej wartości twój wpis nie ma.

Autor książek:

* SDP w okresie powojennym 1949–1954 (1960)

* Ameryka wielopiętrowa (1964)

* Przesilenie grudniowe (1981)

* Rzeczpospolita na progu lat osiemdziesiątych (1981)

* Partnerstwo (1982)

* Jak to się stało (1991)

* Zanim stanę przed Trybunałem (1992)

* Do M.F. Rakowskiego pisali. Lata-listy-ludzie (1993)

* Dzienniki polityczne (1998–2005, dziesięć tomów obejmujących lata 1958–1990)

Publikacje w języku polskim [edytuj]

* Stan wojenny. Dlaczego... (współpraca: Marek Jaworski, Włodzimierz Łoziński), Wyd. BGW, Warszawa 1992, ISBN 83-7066-345-1

* Różnić się mądrze. Jak doszło do stanu wojennego , Wyd. "Książka i Wiedza", Warszawa 1999, ISBN 83-05-13118-1

* Wyjaśniam, Wyd. MADO, Toruń 2001, ISBN 83-7322-125-5

* Przed Sądem, Wyd. Adam Marszałek, Toruń 2002, ISBN 83-7322-182-4

* Przeciwko bezprawiu, Wyd. Adam Marszałek, Toruń 2004, ISBN 83-7322-927-2

* Pod prąd. Refleksje rocznicowe, Wyd. Comandor, Warszawa 2005, ISBN 83-88329-97-9

* Historia nie powinna dzielić, Wyd. Adam Marszałek, Toruń 2006, ISBN 83-89886-73-1

* Być może to ostatnie słowo. (Wyjaśnienia złożone przed Sądem), Wyd, Comandor, Warszawa 2009, ISBN 978-83-7473-039-6

Publikacje obcojęzyczne [edytuj]

* Parteitag der Polnischen Vereinigten Arbeiterpartei, Wyd. Dietz, Berlin 1987, ISBN 3-320-00877-3

* Hinter den Türen der Macht. Der Anfang vom Ende einer Herrschaft., Wyd. Militzke, Lipsk 1996, ISBN 3-86189-089-5

* Уроки истории – не соль на раны: беседа с Валентином Оскоцким (Lekcja historii – nie sól na rany: wywiad z Walentynem Oskockim), Wyd. Uzorocze, Riazań 2000 ISBN 5-85057-262-7

a po tobie co pozostanie...krzykaczu

Jest tego wiele więcej i więcej autorów, musisz uzupełnić jeśli chcesz być wiarygodny.

Każdy ma inne autorytety.

Nie wiedziałem że tylu u nas zwolenników narodowego socjalizmu !

To prawda że jest ich dużo - i dlatego należałoby jak najszybciej zdelegalizować PiS, a jego członków i zwolenników odizolować. W ten sposób wielbiciele faszyzmu straciliby swoją reprezentację polityczną

To prawda że jest ich dużo - i dlatego należałoby jak najszybciej zdelegalizować PiS, a jego członków i zwolenników odizolować. W ten sposób wielbiciele faszyzmu straciliby swoją reprezentację polityczną

Szkoda,że się jednak sam nie wywaliłeś z tego forum,bo oszczedziło by mnie to czytania tych głupot-które wypisujesz.

meloman w zasadzie podjął decyzję o odejściu, czaka jedynie na kolejnego kopa na PW. Oby tylko nie wymierzył mu go Jozwa.

Mogło by dojść do delegalizacji audiostereo.

tadeo, jasne ze trzeba. Szkoda tylko, ze przy okazji poprzednich wyborów były organizowane wiece itp...niebardzo "opozycja" mogła sie pogodzić z przegraną. Opozycja w cudzysłowiu, bo platforma dostała propozycję współtworzenia koalicji z której nie skorzystała...Jeszcze pół roku temu jakaś idiotka zbierała w sieci listę poparcia nad odwołaniem rządu....pewnie sama miała zamiar za to zapłacić...taka mentalność niezaleznie od wykształcenia/pozycji społecznej itp.

...w te klocki jak widać nie ma lepszych.

Pozdrawiam

Jak to fajnie przypomnieć kolegom, co pisali kilka lat temu. Jakie to wtedy "cudeńka" wyprawiała opozycyjna PO. Ha, ha. A co teraz robi największa partia opozycyjna z prezesem na czele? Tak pięknie się pogodziła z przegraną... że ręki prezydentowi nie poda :)

Władziu, przekartkuj, chociaż Przesilenie grudniowe (1981) i Partnerstwo (1982).

Wież mi, tobie nie zaszkodzi.

Jak już się wciągniesz, wal dalej:

Wyjaśniam, Przed Sądem i zwieńczenie tego tryptyku Być może to ostatnie słowo.

Swoją drogą trudno to uznać z wynurzenia człowieka spełnionego. Wyczuwalna jest nutka żalu do Polaków. Szkoda, że też nie doczekał wynurzeń jaro747 w tym względzie.

Na koniec wyrażę zaniepokojenie brakiem publikacji Donalda Tuska.

Tytuły mogą pasować.

Szkoda,że się jednak sam nie wywaliłeś z tego forum,bo oszczedziło by mnie to czytania tych głupot-które wypisujesz.

Pogięło Cię? A cóż niby to ja mam wspólnego z narodowymi socjalistami ????

meloman w zasadzie podjął decyzję o odejściu, czaka jedynie na kolejnego kopa na PW. Oby tylko nie wymierzył mu go Jozwa.

Mogło by dojść do delegalizacji audiostereo.

Zmartwię Cię - po wyjaśnieniach Moderacji zostaję. Zadziwia mnie jednak Twoja zawoalowana groźba delegalizacji Audiostereo - czy Ty naprawdę wierzysz, że pissmani mogą jeszcze wrócić do władzy ? NB zaraz po II Wojnie Światowej niektórzy związani z reżimem Niemcy wierzyli, że Adolf wróci i zrobi porządek. Na szczęście się pomylili...

Meloman,powiedz czy byłeś już u tego lekarza czy jeszcze nie?Czas już najwyższy,bo kompleks twój przerósł całego ciebie a przynajmniej więcej od ciebie waży.Mocne pozdrowienia...są ci potrzebne.

xniwax

kiedys wierzylem, ze zginie tak jak ludzka glupota jednak kazda wizyta na forum utwierdza mnie w przekonaniu , ze za mlodu bylem bardzo naiwny...nie wracajac juz do tematu wyborow nadal jestem bardzo zadowolony z dominacji PO na scenie politycznej i degradacji partii zerujacych jedynie na ludzkiej zawisci, niecheci do drugiego czlowieka itp...jest oczywiscie pewne , ze PO takze niestety nalezy do partii populistycznych, szczegolnie przez ten czas do wyborow parlamentarnych bedzie to widoczne , ale wracajac pamiecia do haniebnych rządów pis/samoobrona/lpr nie mam wielkich wymagan w stosunku do PO...mysle, ze podobnie jak wiekszosc wyborcow....

Aż ich nieudacznictwo i populizm dotknie cię osobiście,wtedy będziesz miał.Typowy polak...mądry będzie PO szkodzie.

Wielkiego Stratega też mam dość,jednak krytyki mi nie brakuje i czujności też.Trzeba jednak żyć nadzieją,że w końcu wykluje się jakaś partia co nadzieję da i obróci ją w czyn.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.