Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

electro

Wrzuć na luz z tą swoją retoryką "szalonego i zagubionego 747"

Jestem szczęśliwym i spełnionym człowiekiem, mam bardzo trudny związek z kobietą, która jest znacznie lepiej wykształcona niż ja, i tu koncentruje się moja uwaga, bo wszyscy wiemy jak ważną rolę w życiu człowieka spełnia sfera uczuciowa, a ze statystyk światowych wynika niezbicie fakt, że tylko 2 % ludzi uważa, że jest w 100% szczęśliwych i spełnionych pod każdym względem, również duchowej bliskości z drugą osobą./celowo nie piszę z kobietą, nie chcąc być posądzony o zacofanie światopoglądowe, które automatycznie niesłusznie przypisywane jest zwolennikom radykalnej linii PiS/

wiem i pisalem Ci juz o tym , wiem co Cie boli, wiem o Twoich kompleksach zwiazanych z wyksztalceniem, pisalismy juz o tym, nie ma sensu wracac, ja to wszystko wiem, nie lekcewaz ludzi po drugiej stronie kabla, Twoj problem nie ma zwiazku ani z 'szalenstwem', ani z 'zagubieniem'...to zupelnie inne zaburzenie....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Czas pokaże, kto jest kabareciarzem, jak młodzi, wykształceni, z większych ośrodków, nie będą mogli spłacać swoich kredytów, i zostaną z ciepłą wodą w kranie w mieszkaniu z rodzicami tu i teraz.

Negatywne myślenie jest przejawem rozregulowanej pracy któregoś z czakramów i może doprowadzić do materializacji tych myślokształtów w równoległej rzeczywistości. Wnętrze kształtuje zewnętrze. Każdy ma wybór.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Znowu nieporozumienie.

Piszę tylko, że to Jaro porusza się po cienkiej linie, wysuwając kategoryczne argumenty.

Mnie natomiast, wydaje się co również podpowiada mi moja żona, że św.pam. prezydent L.Kaczyński wiedział co robi, i argumentacja jakiej by użył aby odpowiedzieć na tak postawione zagadnienie, byłaby przekonująca.Jestem tego pewny, bo wiem na jakim gruncie działał L.Kaczyński i jakie miał zasady moralne, jeśli w ogóle o takich zasadach można mówić w polityce.

Nic przecież nie wiemy o działaniach zakulisowych, wewnętrznych rozgrywkach, itd.

Dochodzi do tego fakt że jesteśmy członkiem NATO, a może generał Błasik był przygotowywany/przewidziany na jakieś stanowisko w sojuszu.

Może jego osoba potrzebna była właśnie na tym stanowisku z tysiąca innych powodów.

Wystarczy przypomnieć sobie sylwetkę generała, i to oczywiste że tacy dowódcy nie rosną na łące, podobnie jak św.pam gen Gągor.

Może po prostu generał Błasik był zbyt cenny na tym stanowisku.

Istnieje takie pojęcie jak straty konieczne i może wizerunkowa strata utrzymania gen Błasika na stanowisku, była ceną jaką warto było zapłacić w stosunku do korzyści jakie dawał będąc dowódcą sił powietrznych.

D.Tusk na co dzień używa tego mechanizmu, inaczej jego, oraz całego rządu dawno by nie było, i rządziłby PiS.

Negatywne myślenie jest przejawem rozregulowanej pracy któregoś z czakramów i może doprowadzić do materializacji tych myślokształtów w równoległej rzeczywistości. Wnętrze kształtuje zewnętrze. Każdy ma wybór.

Problem w tym, że czakram wawelski jest też rozregulowany :)

electro

Dlatego pozwoliłem sobie na poluzowanie atmosfery, ponieważ:

wg raportu MAK, to ATMOSFERA NACISKÓW NA PILOTÓW - była przyczyną katastrofy TU154.

Może ktoś z Kolegów pisząc na forum jednocześnie wykonuje jakieś odpowiedzialne czynności i nieszczęście gotowe.

Dziękuję za wszystkie deklaracje pomocy, będę o nich pamiętał, ze szczególnym zwróceniem uwagi na słowa electro o jego koleżance.

Może jego osoba potrzebna była właśnie na tym stanowisku z tysiąca innych powodów.

Wystarczy przypomnieć sobie sylwetkę generała, i to oczywiste że tacy dowódcy nie rosną na łące, podobnie jak św.pam gen Gągor.

Istnieje takie pojęcie jak straty konieczne i może wizerunkowa strata utrzymania gen Błasika na stanowisku, była ceną jaką warto było zapłacić w stosunku do korzyści jakie dawał będąc dowódcą sił powietrznych.

To jest tylko gdybanie.

Ale skoro lubisz, to ja też potrafię:

Oby nie okazało się, że "wizerunkowa strata" i "cena jaką warto było zapłacić" przyniosła skutek utrzymania na stanowisku człowieka, którego postępowannie, łamanie procedur mogło przyczynić się do zaniechania wyciągnięcia wniosków z katastrofy w Mirosławcu, zaowocowało niedostatecznym systemem wyszkolenia pilotów i w efekcie katastrofą w Smoleńsku.

ja o klejeniu wpisów z wypowiedzi różnych osób.Odpowiednik mozaiki z różnych zdjęć.Przyjmuję do wiadomości że jest bardziej prozaicznie.Szkoda.

prosiłem o udowodnienie wniosków.Czekam

Oczekiwałbym nowej jasnej deklaracji, chyba wdarło się jakieś nieporozumienie.

To jest tylko gdybanie.

Ale skoro lubisz, to ja też potrafię:

Oby nie okazało się, że "wizerunkowa strata" i "cena jaką warto było zapłacić" przyniosła skutek utrzymania na stanowisku człowieka, którego postępowannie, łamanie procedur mogło przyczynić się do zaniechania wyciągnięcia wniosków z katastrofy w Mirosławcu, zaowocowało niedostatecznym systemem wyszkolenia pilotów i w efekcie katastrofą w Smoleńsku.

I to ma sens, ale tylko wtedy, gdy podamy jako surowy fakt.

Jeśli przytoczymy kontekst i okoliczności to zupełnie zmieni się wymowa tej sytuacji.

Dodam jeszcze, że jakikolwiek generał "zbyt cenny na tym stanowisku" dla znaczącego w kraju polityka czy nawet głowy państwa jest zagrożeniem dla wojska i życia żołnierzy.

Wcześniej czy później będzie musiał swoją "cenność dla polityka" podtrzymać ze szkodą dla bezpieczeństwa państwa a w szczególności swoich podwładnych.

Znowu nieporozumienie.

Piszę tylko, że to Jaro porusza się po cienkiej linie, wysuwając kategoryczne argumenty.

Mnie natomiast, wydaje się co również podpowiada mi moja żona, że św.pam. prezydent L.Kaczyński wiedział co robi, i argumentacja jakiej by użył aby odpowiedzieć na tak postawione zagadnienie, byłaby przekonująca.Jestem tego pewny, bo wiem na jakim gruncie działał L.Kaczyński i jakie miał zasady moralne, jeśli w ogóle o takich zasadach można mówić w polityce.

Nic przecież nie wiemy o działaniach zakulisowych, wewnętrznych rozgrywkach, itd.

Dochodzi do tego fakt że jesteśmy członkiem NATO, a może generał Błasik był przygotowywany/przewidziany na jakieś stanowisko w sojuszu.

D.Tusk na co dzień używa tego mechanizmu, inaczej jego, oraz całego rządu dawno by nie było, i rządziłby PiS.

Tusk używa sierści kota i czarnej magii.

Dodam jeszcze, że jakikolwiek generał "zbyt cenny na tym stanowisku" dla znaczącego w kraju polityka czy nawet głowy państwa jest zagrożeniem dla wojska i życia żołnierzy.

Wcześniej czy później będzie musiał swoją "cenność dla polityka" podtrzymać ze szkodą dla bezpieczeństwa państwa a w szczególności swoich podwładnych.

To znowu odważna teza, i prawdziwa ale znowu tylko w oderwaniu od całokształtu okoliczności.

Ja na Twoim miejscu byłbym ostrożniejszy w ferowaniu oskarżeń pod adresem gen Błasika.

Odbyłem zasadniczą służbę wojskową w czasach głębokiej komuny i wiem co nieco o typach ludzkich nadających się do kierowania zespołami ludzkimi w wojsku.

Właśnie gen Błasik i Gągor to właściwi ludzie na właściwych miejscach.

Radzę uwzględnić jeszcze jeden aspekt, mianowicie przekrętów w wojsku, o czym rozpisywała się prasa.

Może, to jest tylko hipoteza, gen Błasik był gwarantem na odcinku lotnictwa, że nie przekroczy masy krytycznej to negatywne zjawisko.Oczywiście nie negatywne dla beneficjentów, a stosunek rządu do wszelkiego typu afer znamy - uważajcie, zachowujcie się tak, jakby byście byli cały czas podsłuchiwani - . Los szefa CBA jest znany, wykrył przypadkowo aferę, musiał odejść, to nowy standard.Ktoś po tej ekipie spodziewał się czegoś innego?

Pytanie retoryczne.

To znowu odważna teza, i prawdziwa ale znowu tylko w oderwaniu od całokształtu okoliczności.

Ja na Twoim miejscu byłbym ostrożniejszy w ferowaniu oskarżeń pod adresem gen Błasika.

Odbyłem zasadniczą służbę wojskową w czasach głębokiej komuny i wiem co nieco o typach ludzkich nadających się do kierowania zespołami ludzkimi w wojsku.

Właśnie gen Błasik i Gągor to właściwi ludzie na właściwych miejscach.

Radzę uwzględnić jeszcze jeden aspekt, mianowicie przekrętów w wojsku, o czym rozpisywała się prasa.

Może, to jest tylko hipoteza, gen Błasik był gwarantem na odcinku lotnictwa, że nie przekroczy masy krytycznej to negatywne zjawisko.

747, bądź uważny. Zaznaczyłem, że to jest takie samo gdybanie jak to, którym tu uraczyłeś czytających wcześniej "odrywając się od całokształtu okoliczności".

Chyba nie sądzisz, że Twoja zasadnicza służba wojskowa "w czasach głębokiej komuny" jak to napisałeś, jest podbudową w opiniowaniu "dzisiejszych" generałów Błasika i Gągora? Doświadczenia z zasadniczej służby wojskowej za czasów głębokiej komuny mogą raczej utrudniać analizę przydatności obecnej kadry wysokiego szczebla. Dziś należy raczej umieć rozróżniać przydatność generałów pilnujących przetargów i generałów mających realny wpływ na bezpieczeństwo państwa. Najlepiej nie łaczyć tych dwóch dziedzin i postawić na każdym z tych odcinków kompetentnych w swoim zakresie obowiązków a zarazem współdziałających ze sobą ludzi.

Co Ty zasuwasz? Anodina wykryła u Błasika po 11 dniach pół promila.

Tęgi z niego pijak musiał być.

Nie pamiętasz jak było naprawdę, nie wiesz czy świadomie kłamiesz?

Jestem Europejczykiem.

Ponieważ chyba celowo unikasz odpowiedzi napiszę jasno - twierdzenie że alkohol wykryto u Błasika po 11 dniach jest PiSSowskim krętactwem mającym odwrócić uwagę od nieprzyjemnego faktu.

Jestem Europejczykiem.

Ponieważ chyba celowo unikasz odpowiedzi napiszę jasno - twierdzenie że alkohol wykryto u Błasika po 11 dniach jest PiSSowskim krętactwem mającym odwrócić uwagę od nieprzyjemnego faktu.

Nawet jakby było kretactwem, to trzeba zacisnąć zęby i kłamać. A nie wchodzić w dupę państwu, które wymordowało xxx naszych obywateli.

Co z tym nieprzyjemnym faktem - Ruscy wyszukali Błasika w tej stercie złomu i mu zrobili analizę? Czy Ty Dżambo jesteś taki naiwny?

Łapy opadają. Rozumiem, że popierasz platformę, ja nie, ale jest jeszcze dobro/interes państwa.

Ja nie gadam o sztucznej mgle, ani o bombach barycznych. Nie jestem też rodziną "poległych"

Kręcisz i kręcisz i co?

Tyle z tego zrozumiałem, że jak Rosjanie mówią prawdę to trzeba iść w zaparte i twierdzić że kłamią, bo tak trzeba. Niania ci na głowinę usiadła? Przecież w takiej sytuacji oni wiedzą że idziemy w zaparte i maja nas za kompletnych idiotów. O to ci chodzi? Przecież to się kompletnie kupy nie trzyma. Tak to sześcioletnie dzieci rozumują. A mnie zarzucasz naiwność. Załosne.

Jestem Europejczykiem.

Dziękuje nie skorzystam. Kiedyś na Pogaduchy zaglądałem, teraz musiałbym się zarejestrować ale prawdę mówiąc nie widzę powodu. Prawdę mówiąc już tutaj tracę za dużo czasu.

P.S.

Przeciąg się zrobił i to i owo wywiało. Trzeba iść spać bo kto będzie jutro ten kapitalizm budował ;-)?

Jestem Europejczykiem.

wladz

To są fakty, że się wpisują w stereotypy to już na prawdę nie moja wina.

korzystając z tych samych słów

"To są fakty,że się wpisujesz w stereotypy to już na prawdę nie moja wina".

Po prostu wygodniej i prościej wytłumaczyć sobie złożony problem.Myślenie narusza spokój a fakty burzące racje dziada i pradziada nasłanym przez Rosjan elementem wywrotowym.

P.S.

Eksperci naszej komisji nie podważają raportu tylko uważają za niepełny.Przyjęcie tego faktu jest psychicznym problemem nie do pokonania ?....tak mocno zakodowali rusek winien?

Nawet jakby było kretactwem, to trzeba zacisnąć zęby i kłamać. A nie wchodzić w dupę państwu, które wymordowało xxx naszych obywateli.

Co z tym nieprzyjemnym faktem - Ruscy wyszukali Błasika w tej stercie złomu i mu zrobili analizę? Czy Ty Dżambo jesteś taki naiwny?

Łapy opadają. Rozumiem, że popierasz platformę, ja nie, ale jest jeszcze dobro/interes państwa.

Ja nie gadam o sztucznej mgle, ani o bombach barycznych. Nie jestem też rodziną "poległych"

skynyrd ten wpis charakteryzuje jaskiniowy patriotyzm.

więc możemy przyjąć tylko fakty słabszych od nas ,coraz ciekawiej bulgoczesz.

nie wyszukiwali tylko potknęli się o niego zastanawiając się kto to i co robił w kabinie pilotów.Ciesz się że nie podali zawartości alkoholu w krwi prezydenta.

Nie stał tam przypadkowo i czekam na nasz raport.Z przecieków wynika że jest jednym z kluczowych elementów próby lądowanie w Smoleńsku.Jeżeli się to potwierdzi to alkohol miał wpływ na błędną ocenę własnych możliwości.

Tak działa alkohol.Na terenie Rosji powoduje takie same objawy jak na całym świecie.Oczywiście w imię jaskiniowego patriotyzmu możesz zaprzeczyć.

I jeszcze jedno....Totalitaryzm wymordował kilkakrotnie więcej Rosjan.W Katyniu również mordowali swoich obywateli.I ofiar jest kilka razy więcej od naszych.

Jeżeli ktoś myślał, że paranoja w PiS już osiągnęła szczyty to się mylił:

"- Specsłużby powinny sprawdzić tych ekspertów lotniczych, którzy od początku mówili, że wina leży po stronie polskich pilotów. Bo gadają bzdury. I nie wiadomo, dlaczego to robią - mówił w Radiu ZET Adam Hofman.

- Niemcy już jakiś czas temu informowali, że rosyjskie służby bardzo wnikliwie penetrują tę sferę. A dziennikarze powinni być dociekliwi i sprawdzić, kto już 10 kwietnia wiedział, że za katastrofę odpowiadają polscy piloci Tu-154M.

Zdaniem rzecznika PiS, politycy, którzy zgadzają się z głównymi tezami raportu MAK, "nie rozumieją polskiej racji stanu". - Musimy walczyć o taką wersję przebiegu lotu i przyczyn katastrofy, która zawsze będzie prawdziwa - wyjaśnił. Powtórzył także, że Bogdan Klich powinien stracić stanowisko szefa MON. - Gdyby Klich podał się po katastrofie CASY do dymisji, być może nie byłoby katastrofy smoleńskiej - uznał w Radiu ZET Adam Hofman."

Kolejny dowód na to, że Pis to neobolszewicy. Naprawdę Samoobrona przy nich to partia dojrzałych i odpowiedzialnych polityków.

P.S.

Zaczynam rozumieć skąd biorą sie różne dziwaczne pomysły niektórych Kolegów. Po prostu uważnie czytają partyjne biuletyny i słuchają partyjnych propagandzistów.

Muszę ich przeprosić za pomysł że sami wymyślają te wszystkie bzdury - tego rodzaju podejrzenie było wobec nich głęboko krzywdzące.

Jestem Europejczykiem.

Nasze Pindory (indory z PiS) znowu sie nadymają:

"Prawo i Sprawiedliwość jest w coraz ostrzejszym konflikcie ze stacją TVN24. Czy politycy tej partii zbojkotują telewizję?

"Jeżeli będą nadal tego typu manipulacje, dotyczące Jarosława Kaczyńskiego, takie same jak były dotyczące śp. Lecha Kaczyńskiego, to oczywiście. Ale to jest ostateczność, bojkot jest ostatecznością" - powiedział Adam Hofman w Radiu ZET.

"Mamy przykłady nierzetelności

w pokazywaniu nas przez TVN. Nie chodzi nam o krytykę, tylko skrajną nierzetelność i nieprawdę. Jak tak będzie dalej, to my poradzimy sobie bez tej stacji. Pytanie, czy telewizja informacyjna poradzi sobie bez polityków największej partii opozycyjnej, którą popiera co trzeci Polak" - powiedział "Faktowi" prezes PiS Jarosław Kaczyński. "

Ja odetchnę z ulgą gdy oszczędzone mi będzie słuchanie populistycznego bełkotu posłów PIS. Z poprzedniego bojkotu PiS wycofał się wstydliwie i cichcem, ciekawe jak będzie teraz?

Jestem Europejczykiem.

Najlepiej, jak pójdą sobie na.... audiohobby :)

Nie wiesz co piszesz. jaro747 sam tu wprowadza PIS, PISiorów, pindorów jak widać powyżej. Chłopina by uswierkł bez PIS, namolnie, kompulsywnie o PIS pisać musi. On musi wprowadzać PIS tu, na AUDIOSTEREO.

A o czym ma pisać, o PO?

Nie wiesz co piszesz. jaro747 sam tu wprowadza PIS, PISiorów, pindorów jak widać powyżej. Chłopina by uswierkł bez PIS, namolnie, kompulsywnie o PIS pisać musi. On musi wprowadzać PIS tu, na AUDIOSTEREO.

A o czym ma pisać, o PO?

Mogę jeszcze napisać jak Kościół broni pedofilów. Pasuje?

Tłumaczyłem już kilka jeżeli nie kilkanaście razy dlaczego piszę o PiS. Jak nie chce ci się szukać to przypomnę w skrócie:

PiS to partia neobolszewicka, populistyczna, ksenofobiczna i antyinteligencka. Żywi się najgorszymi instynktami które budzi i umiejętnie podsyca. To tyle w skrócie ale i tak sporo, w każdym razie wystarczająco dużo żeby ją demaskować i zwalczać.

Jestem Europejczykiem.

Ale zapiekły ten nasz oszołom. Nic nie demaskujesz tylko powielasz już wielokroć jawnie (demaskator się znalazł) powielone przez merdia inwektywy. Tyle tylko że przeginasz je w skrajności jak to oszołom- korzystając z anonimowości, która podnieca do takiego braku opamiętania.

Mogę jeszcze napisać jak Kościół broni pedofilów. Pasuje?

A pisz facet pisz, bo jak nie powtórzysz tego tysięczny raz to się własnym jadem udusisz. Powtarzaj to sobie ile chcesz, o tym jak ksiądz głowę urwał samochodem- to chyba twój ulubiony kawałek :)

"Podczas konferencji prasowej w Sejmie przedstawiciele PO zapowiedzieli złożenie wniosków do Komisji Etyki ws. wypowiedzi polityków PiS: Beaty Kempy, Antoniego Macierewicza, Krzysztofa Sońty i szefa tej partii - Jarosława Kaczyńskiego."

I tak mają szczęście, że moderacja w sejmie taka nieruchawa. Niech by spróbowali to powtórzyć na forum. Ban do końca roku.

Gdyby jeszcze się okazało, że w komisji etyki zasiada Niesiolowski. To tak, jakby moderatorami u nas byli władzio i jaro-numerek.

Ale zapiekły ten nasz oszołom. Nic nie demaskujesz tylko powielasz już wielokroć jawnie (demaskator się znalazł) powielone przez merdia inwektywy. Tyle tylko że przeginasz je w skrajności jak to oszołom- korzystając z anonimowości, która podnieca do takiego braku opamiętania.

A pisz facet pisz, bo jak nie powtórzysz tego tysięczny raz to się własnym jadem udusisz. Powtarzaj to sobie ile chcesz, o tym jak ksiądz głowę urwał samochodem- to chyba twój ulubiony kawałek :)

przez

Oczekiwalbym czegoś bardziej konkretnego i na temat, tj. nie o mnie tylko o polityce. Np. PiS nie jest populistyczny bo cośtam cośtam. Ale jak rozumiem nie masz kontrargumentów więc wolisz pisać o mnie.

P.S.

Cieszę się, że już nie udajesz, że fakt urwania głowy ofierze wypadku nie miał miejsca. Widzę że jednak moje wysiłki edukacyjne nie idą na marne ;-).

Przekaż to sobkowi :-))).

Jestem Europejczykiem.

Zdaniem rzecznika PiS, politycy, którzy zgadzają się z głównymi tezami raportu MAK, "nie rozumieją polskiej racji stanu". - Musimy walczyć o taką wersję przebiegu lotu i przyczyn katastrofy, która zawsze będzie prawdziwa - wyjaśnił Adam Hofman.

Z żydowska (hahaha śmietnikowi) powiem cymes.W zależności od sytuacji zmieniamy fakty.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.