Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

wypraszam sobie

Co niby. Jak mogliśmy się przekonać pilnym studentem to ty nie byłeś :-).

No tak,pełna zgoda a POrąbani dalej mają POparcie...jak to wytłumaczyć?Najzwyczajniej...kraj idiotów?

To po kiego Jarek chce w takim kraju wygrać wybory? Idiotami chce rządzić? A może zamknie wszystkich w obozach i będzie resocjalizował?

Typowo bolszewickie narzekanie na inteligencję wyborców.

Jestem Europejczykiem.

"Agencja Fitch potwierdza długoterminowy rating Polski w walucie zagranicznej na poziomie A-, a w walucie krajowej na poziomie A - podała agencja w piątkowym komunikacie. Perspektywa obu ratingów jest stabilna."

Ci analitycy to naprawdę są ślepi. Przecież przez Tuska w Polsce mamy jedną wielką ruinę gospodarczą, głód i drożyznę a ci proszę! Myślę, że Macierewicz powinien przyjrzeć im się dokładnie.

Jestem Europejczykiem.

Co niby. Jak mogliśmy się przekonać pilnym studentem to ty nie byłeś :-).

To po kiego Jarek chce w takim kraju wygrać wybory? Idiotami chce rządzić? A może zamknie wszystkich w obozach i będzie resocjalizował?

Typowo bolszewickie narzekanie na inteligencję wyborców.

Jar747uś dymaj się...sam jesteś bolszewik...iteligentny i wykśtałcony no i typowy...

no bravo miszczu,takich bredni to dawno nie czytałem! słyszałeś kiedykolwiek o reformie rolnej i dekrecie o nacjonalizacji przemysłu w PRL? wiesz, ze np Wegry oddały Żydom majątek im należny i nikt z tego powodu nie płakał,jak w PL? Braci starszych w wierze nazywać parchami? Oj, pachnie tu antysemityzmem.....

no bravo miszczu,takich bredni to dawno nie czytałem! słyszałeś kiedykolwiek o reformie rolnej i dekrecie o nacjonalizacji przemysłu w PRL? wiesz, ze np Wegry oddały Żydom majątek im należny i nikt z tego powodu nie płakał,jak w PL? Braci starszych w wierze nazywać parchami? Oj, pachnie tu antysemityzmem.....

ty wogole niewiele slyszales ,a tuskolisz jakbys byly jednym z tych "parchow"(ciekawe okreslenie nigdy nie slyszalem,i nie podoba mi sie takie nazywanie,ale widocznie amerykanscy zydzi mieli takie zdanie)

żydzi nic nie dostana, bo nikt im nie da oraz nie nalezy im sie

Burek ujadający za płotem też nic nie ukąsi, ale jemu chodzi o to żeby poszczekać, podrzeć mordę. Myślę, że i o to się rozchodzi w tym wypadku.

żydzi nic nie dostana, bo nikt im nie da oraz nie nalezy im sie

to zmień avatar i nie prowokuj.....aha napisz co sobie wypraszasz.....bo u mnie nic nie wyprosisz,bo to watek o polityce jest,a nie o żebrach-żydku))

Zmarł jeden z największych polonofobów w Rosji

W Moskwie w wieku 62 lat zmarł Wiktor Iljuchin, jeden z liderów Komunistycznej Partii Federacji Rosyjskiej (KPRF) i deputowany do Dumy Państwowej, izby niższej parlamentu Rosji. Był jednym z największych polonofobów w Rosji.

Służba prasowa KPRF poinformowała, że Iljuchin zmarł w sobotę wieczorem z powodu ostrej niewydolności serca. Dodała, że KPRF będzie się domagać zbadania wszystkich okoliczności śmierci deputowanego, gdyż - zdaniem partii - wydaje się ona dziwna, uwzględniając jego doskonałą formę fizyczną.

Iljuchin do ostatniego tchu negował odpowiedzialność Józefa Stalina i NKWD za zamordowanie polskich oficerów wiosną 1940 roku. Deputowany przekonywał, że Polaków, wziętych do niewoli w 1939 roku przez Armię Czerwoną, zamordowali w 1941 roku hitlerowcy, a dokumenty świadczące o winie Stalina i NKWD zostały sfabrykowane.

W 2010 roku Iljuchin wystosował w tej sprawie listy otwarte do prezydenta Dmitrija Miedwiediewa i premiera Władimira Putina. Zorganizował też panel dyskusyjny w Dumie Państwowej, poświęcony zbrodni katyńskiej.

Iljuchin żądał wznowieniem śledztwa katyńskiego, zbadania autentyczności wszystkich dokumentów znajdujących się w jego aktach i przeprowadzenia otwartego procesu sądowego. Jego zdaniem, dochodzenie Głównej Prokuratury Wojskowej FR w sprawie Katynia "było prowadzone z poważnymi uchybieniami proceduralnymi, nieobiektywnie, w celu dogodzenia Polakom".

Domagał się także powołania komisji rządowej do zbadania losów czerwonoarmistów wziętych do niewoli w Polsce w czasie wojny polsko-bolszewickiej 1920 roku. Twierdził, że "ponad 80 tys. osób zginęło w polskich obozach z powodu świadomego nieudzielenia im pomocy medycznej, brutalnego traktowania, niedostatku żywności i egzekucji".

W czasach ZSRR Iljuchin był prokuratorem. W latach 1986-91 pracował w Prokuraturze Generalnej ZSRR. W listopadzie 1991 roku wszczął śledztwo przeciwko ówczesnemu prezydentowi ZSRR Michaiłowi Gorbaczowowi, zarzucając mu zdradę i doprowadzenie do rozpadu państwa.

W październiku 1993 roku poparł pucz przeciwko prezydentowi Rosji Borysowi Jelcynowi, a w maju 1999 roku wystąpił w Dumie Państwowej z wnioskiem o odsunięcie go od władzy.

W niższej izbie rosyjskiego parlamentu zasiadał od 1993 roku. Ostatnio był wiceprzewodniczącym Komisji ds. ustawodawstwa konstytucyjnego

no to bo jaro i inni bolszewicy z tego forum,,czas oglosic zalobe.

p.s a co was tak nagle wymiotlo?

Wszyscy komuniści bez ani jednego wyjątku cechują się tym, że nienawidzą...

...Polski, Polskości i wszystkiego co Polskie.

Twoje pieprzenie jest godne rzeczonego Iliuchina.

Może sobie nick zmienisz, patron jak się patrzy dla ciebie.

towarzyszu filucie,sprawa to oczywista,ze smierc towarzysza iluchina wywolalo u was szok,ale nie dawajcie sie polaczkom,nie dawajcie...

Toż ten Iliuchin to taki rosyjski ....Macierewicz!Ten sam typ myślenia!

Rozumując po pisowsku Iliuchina wykończyły poskie służby specjalne.

Toż ten Iliuchin to taki rosyjski ....Macierewicz!Ten sam typ myślenia!

Rozumując po pisowsku Iliuchina wykończyły poskie służby specjalne.

No to teraz w żalu nieutulony pozostanie.

Zaraz... a może to takie ostrzeżenie naszych służb dla maciarka? Rozumując po pisowsku oczywiście.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Instytut Filologii Uniwersytetu Wrocławskiego podał, że w rzeczonym wpisie stwierdzono następujące uchybienia względem ortografii

1. narodem - Narodem

...

Niekoniecznie. Zasadniczo słowo "naród" pisane jest z małej litery.

Inteligentny i wykształcony bolszewik. Fajne. Sam to wymyśliłeś?

P.S.

Jesteś niańką magistra?

Nie wykształcony a wykśtałcony...nie widzisz różnicy?Dlatego właśnie bolszewik...co z twoim IQ?Na buty spadło?

Jeśli ja niańką to ty ojcem...pewnie.

Polityka,POLITYKA-a w kraju żadnego przemysłu,wszystko w obcych rękach......budowa autostrad ponad dwukrotnie droższa niz w Niemczech,

FSO-nie ma,cukrowni nie ma,cementowni nie ma,stoczni nie ma,przemysłu ciężkiego nie ma,rolnictwo na innych zasadach niż unijne,bo mniejsze dopłaty.

A Kononowicz już dawno temu mówił że niczego nie będzie. Ciekawe co powiedziałby dzisiaj.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

No,tego się po tobie nie spodziewałem.Mówiłeś(pisałeś),że nie ma na kogo głosować a tu nagle Kononowicz?To jakaś twoja wskazówka?

Chętni do głosowania zawsze się znajdą. Włoscy publicyści ostatnio stwierdzili, że skoro demokracja jest tak chaotyczna i nieprzewidywalna, to zamiast wyborów najlepsze rezultaty dałoby losowe wybieranie parlamentarzystów, spośród przyzwoitych obywateli - prezentowaliby oni dużo bardziej wiarygodnie rzeczywiste potrzeby społeczeństwa. Idea dość odważna, ale i dająca nieco do myślenia - zniknąłby problem manipulacji i pasożytnictwa partii politycznych.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

O!!To jest pomysł.Zniknęli by POpaprani i PiSdraki a obywatele,może nawet wykształceni-wzieli by się do pracy na rzecz innych...za pieniądze i to nie małe...w końcu.Tylko...ile to by trzeba było granatów,by oderwać tych co są...od stołków.To chyba nie jest możliwe...to mafia.

(wymoderowano)

Olechowski:

Oportunistyczna, pozbawiona strategicznej misji i idei – tak widzi Platformę Obywatelską Olechowski w rozmowie z portalem Onet.pl. Choć w tekście Donalda Tuska dla "Gazety Wyborczej" odnajduje on jeszcze echa dawnych myśli liderów partii, to w działaniach nie dostrzega ich wcale. "To korporacja zbudowana na wzorze nieboszczki PZPR" – podsumowuje.

Wbrew sondażom Olechowski uznaje PO za formację kruchą, która łatwo może zniknąć. To wynik bezideowości – i tego, że brak wyrazistych ideałów nie pozwala wyborcom związać się z pragmatyczną formacją na dłużej. Elektorat PO – w przeciwieństwie do PiS – nie pójdzie za partią w ogień.

• Redaktorzy

Chętni do głosowania zawsze się znajdą. Włoscy publicyści ostatnio stwierdzili, że skoro demokracja jest tak chaotyczna i nieprzewidywalna, to zamiast wyborów najlepsze rezultaty dałoby losowe wybieranie parlamentarzystów, spośród przyzwoitych obywateli - prezentowaliby oni dużo bardziej wiarygodnie rzeczywiste potrzeby społeczeństwa. Idea dość odważna, ale i dająca nieco do myślenia - zniknąłby problem manipulacji i pasożytnictwa partii politycznych.

A ci przyzwoici to którzy? Niekarani? Zresztą rozumiem ból Włochów - taki im się trafił premier, że teraz słowo "przyzwoitość" będą przez przypadki odmieniać latami.

De facto ta teza to pomysł z kręgów uniwersyteckich pod kierownictwem niejakiego Pluchino, wywołał spore zainteresowanie i wiele dyskusji.

Ciekawą koncepcją jest towarzyszący podział parlamentu na 4 grupy, dość trafnie odwzorowujący grupy społeczne:

Model obejmuje parlament, w którym znaleźli się przedstawiciele dwóch partii. Każdy z 500 posłów może składać wnioski i głosować za lub przeciwko nowym ustawom.

Parlamentarzyści w tym modelu zostali podzieleni na cztery kategorie. Jednych nazwano ludźmi "inteligentnymi" - to ci, których działania służą interesom zarówno osobistym, jak i społecznym. Druga grupa to "bezradni lub naiwni", którzy nie zyskają nic dla siebie, ale mogą się przysłużyć narodowi. "Bandyci" to grupa dbająca wyłącznie o własne interesy, a "głupcy" to ci, którzy wszystkim przysporzą tylko i wyłącznie strat.

Ukryta Zawartość

Wbrew sondażom Olechowski uznaje PO za formację kruchą, która łatwo może zniknąć. To wynik bezideowości – i tego, że brak wyrazistych ideałów nie pozwala wyborcom związać się z pragmatyczną formacją na dłużej. Elektorat PO – w przeciwieństwie do PiS – nie pójdzie za partią w ogień.

Patrząc na to z historycznego punktu widzenia - bezideowość w gruncie rzeczy nie jest taka zła. Ideowość wyrządziła w przeszłości znacznie więcej szkód.

W rzeczywistości coś takiego jak "bezideowość" w polityce nie istnieje, w przypadku rzeczonej PO jest to kombinacja kilku idei oraz towarzysząca dyskusja. Olechowski najwyraźniej przed nadchodzącymi wyborami szuka miejsca na scenie politycznej - osobiście wątpię czy jest w stanie wykroić dla siebie jakiś widoczny kawałek.

Ukryta Zawartość

"Agencja Fitch potwierdza długoterminowy rating Polski w walucie zagranicznej na poziomie A-, a w walucie krajowej na poziomie A - podała agencja w piątkowym komunikacie. Perspektywa obu ratingów jest stabilna."

Ci analitycy to naprawdę są ślepi. Przecież przez Tuska w Polsce mamy jedną wielką ruinę gospodarczą, głód i drożyznę a ci proszę! Myślę, że Macierewicz powinien przyjrzeć im się dokładnie.

Witam Jaro

Moja żona przewidziała sytuację dzisiejszą, dotyczącą pana posła Bielana i ew Kamińskiego.

Odpowiednie wpisy na ten temat są zapewne do odnalezienia, jakby Kolega miał wątpliwości co do atrakcyjności intelektualnej mojej partnerki.

Miała poważne wątpliwości, graniczące z pewnością, choć tej nie wyrażała, że pan A.Bielan i ew pan Michał Kamiński nie są tymi osobami, które zdradziły głębokie idee braci.

Dzisiaj wieczorem w kropce oraz "i" pani Kluzik opowie o swoich wątpliwościach i podejrzeniach wobec rzeczonych panów posłów.

To tak tytułem Twojego odniesienia co do ślepoty analityków.

Rzeczywiście pszyhylam sie do tfojego bulu w tym temacie i potpisóje sie objema ręcami pod nim.

Pozdrawiam.

P.S.

Przepraszam za błędy ortograficzne i jeśli będzie to kiedyś możliwe to zapraszam na obiat.

Witam Jaro

Moja żona przewidziała sytuację dzisiejszą, dotyczącą pana posła Bielana i ew Kamińskiego.

Odpowiednie wpisy na ten temat są zapewne do odnalezienia, jakby Kolega miał wątpliwości co do atrakcyjności intelektualnej mojej partnerki.

Miała poważne wątpliwości, graniczące z pewnością, choć tej nie wyrażała, że pan A.Bielan i ew pan Michał Kamiński nie są tymi osobami, które zdradziły głębokie idee braci.

Dzisiaj wieczorem w kropce oraz "i" pani Kluzik opowie o swoich wątpliwościach i podejrzeniach wobec rzeczonych panów posłów.

To tak tytułem Twojego odniesienia co do ślepoty analityków.

Rzeczywiście pszyhylam sie do tfojego bulu w tym temacie i potpisóje sie objema ręcami pod nim.

Pozdrawiam.

P.S.

Przepraszam za błędy ortograficzne i jeśli będzie to kiedyś możliwe to zapraszam na obiat.

z bulem mosze otmuwidz,ale mam nadziejie ,rze morze w pzyszlosci,,

Zara, zara, chyba mnie Kolega zapraszał, a ja obiatu nie odmawiam :-)!

A co do sytuacji w PJN - czytałem opinię z tzw. źródeł zbliżonych, że Bielan miał nadzieję sterować partią co najmniej z tylnego siedzenia. Niestety Kluzik-Rostkowska okazała się być kobitką twardą i zdecydowaną i nie chciała słuchać takiej bladej i miętkiej buły.

Druga teoria jest taka, że Bielan był koniem trojańskim Prezesa i od początku rozpracowywał PJN od środka. Prawdy zapewne nie dowiemy się zbyt szypko, ale może ktoś kiedyś napisze smakowite pamiętniki.

Jestem Europejczykiem.

Analitycy wypowiadają się o kasie która moga zarobic na Polsce a nie na temat polityki i wypływających z niej korzyści dla obywateli. Zaryzykuję twierdzenie że im analitykom lepiej tym obywatelom gorzej wychodzi.

Jeżeli zaczniemy pisać i mówić jak politycy, to zdebilejemy jak amen w pacierzu.

Niektórzy z Kolegów uważają, że już teraz naród nadaje się do wymiany bo głosuje nie na tego, na kogo trzeba. Spora część tychże Kolegów jęczy nad dyktatem "poprawności politycznej". Ja twierdzę, że czegoś takiego u nas po prostu nie ma. Gdyby było, to politycy mówiliby poprawnie po polsku, dyskutowali merytorycznie zamiast sadzić farmazony i przynajmniej udawaliby, że starają się zrobić coś pożytecznego.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.