Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

747

A co się dzieje w centrum programowym?W dalszym ciągu burza mózgów?

A skąd tam miały by się wziąć mózgi? Może dlatego tak usilnie zapraszają inne partie - może w tym widzą szansę na pojawienie się w CeP mózgu?

Jestem Europejczykiem.

A wracając do polityki,

myślę, że czas stworzyć wielką listę osiągnięć rządu:

10 rzeczy które rząd zrobił dobrze,

100 rzeczy które zrobił źle,

1000 rzeczy którymi się nie zajął...

mam nadzieje, że nie pomyliłem się w zerach...

Ja znam jedna rzecz, ktora dobrze zrobili: wprowadzili zakaz palenia w knajpach. Wreszcie nie smierdze po powrocie z pubu. Innych pozytywnych osiagniec tego rzadu nie zauwazylem. Pisze to ze smutkiem, jako BYLY wyborca PO.

Może jesteś moim sąsiadem, bo i u mnie grzmi.

spytaj się Wąsika,archeologa podsłuchów

Wojciech Iwaszczukiewicz

Nie, nie pomyliłem, daje znać Koledze, że w gruncie rzeczy jesteśmy do siebie bardzo podobni, wbrew pozorom.

oczywiście,tylko z istotną różnicą.Ty planujesz prezesa zastąpić a ja zniszczyć jego i jego dzieło...choć jest nadzieja ,że mnie wyręczy.

A wracając do polityki,

myślę, że czas stworzyć wielką listę osiągnięć rządu:

10 rzeczy które rząd zrobił dobrze,

100 rzeczy które zrobił źle,

1000 rzeczy którymi się nie zajął...

mam nadzieje, że nie pomyliłem się w zerach...

to już było i poza aktywistami nikogo nie wzruszyło.Dziwny twój przekaz, niby polityka to jeden pies ale ciągle naprowadzasz jak zły ten rząd...no i ten biznesmen z "Gazety Polskiej"

to już było i poza aktywistami nikogo nie wzruszyło.Dziwny twój przekaz, niby polityka to jeden pies ale ciągle naprowadzasz jak zły ten rząd...no i ten biznesmen z "Gazety Polskiej"

Myślałem że rząd jeszcze rządzi, więc jestem na czasie.

Rozumiem, że temat osiągnięć rządu może być drażliwy (jak zwykle).

A mnie interesują poczynania każdego rządu, zwłaszcza jak źle się dzieje.

Myślałem że rząd jeszcze rządzi, więc jestem na czasie.

Rozumiem, że temat osiągnięć rządu może być drażliwy (jak zwykle).

A mnie interesują poczynania każdego rządu, zwłaszcza jak źle się dzieje.

dlaczego temat ma być drażliwy a nie nudny.I niby co rząd miałby osiągnąć?

dla mnie ma to być sprawnie działająca biurokratyczna maszyna z odpowiedzialnymi i fachowymi pracownikami.Porównując z poprzednimi nie wypada najgorzej a porównując z rządem Kaczyńskiego przeskoczyliśmy do wyższej cywilizacji.

Lecz dla mnie najważniejsze są przemiany obyczajowe których ten rząd unika.I nie rozchodzi się o marsze wolności tylko stosunek do roli kościoła,historii, swobód obywatelskich.

Znakomity artykul. Goraco polecam lekture.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Proszę powiedzieć konkretnie, jaki jest poziom zadłużenia Polski? Jak Pan to ocenia?

Mimo wyprzedaży majątku mamy tylko wielkie, gigantyczne długi o jakich się nawet Gierkowi się nie śniło. Można oczywiście na tego Gierka napadać i mieć go za nic, ale trzeba wiedzieć, że on nas zadłużył realnie na 25 mld dol. i te długi spłacaliśmy prawie trzydzieści lat, ale coś jednak zbudowano. Teraz wyprzedaliśmy cały majątek, a długi mamy – już mówię – 260 mld dol. długów zagranicznych. Gierek, to jest pikuś – on miał 25 mld dol., oczywiście popełniał błędy, co do rozwoju przemysłu ciężkiego, ale on miał 25 mld, a teraz jest 260 mld dol. długów zagranicznych. Przypominam, że Argentyna przewróciła się w 2001 r., zbankrutowała mając raptem 100 mld dol. zadłużenia, my mamy 260 mld dol. Mało tego – mamy gigantyczny, wielki dług wewnętrzny, którego wcześniej nie mieliśmy. To jest już dzisiaj około 810 mld zł, ale w moim przekonaniu nie jest to wszystko. Dlatego, że Rostowski robi absolutne cuda ze statystyką i kwestiami zadłużenia, ja uważam, że to jest absolutny Pinokio. Zamiata pod dywan, nie liczy bardzo wielu elementów. Dlatego jemu wychodzi, że nasz deficyt sektora finansów publicznych jest 7,9 proc. PKB, a w mojej ocenie jest 9,5 proc.

Jezeli to prawda, to szkoda gadać

Mamy tu całą bandę PiSSowskich naganiaczy którzy mniej lub bardziej sprytnie udają kogoś innego. Standardowym kamuflażem jest udawanie ogólnie zniesmaczonego polityką. I mamy takie teksty: "ja tam nikomu nie wierzę, ale Prezes to przynajmniej nie kradnie" (w domyśle - inni kradną). Albo "mnie tam wszystko jedno ale za PiS to złotówka była mocna i benzyna tania". Brakuje tylko "i księżyc jaśniej świecił";-).

Myślą że trafili na idiotów czy co?

Jestem Europejczykiem.

Mamy tu całą bandę PiSSowskich naganiaczy którzy mniej lub bardziej sprytnie udają kogoś innego. Standardowym kamuflażem jest udawanie ogólnie zniesmaczonego polityką. I mamy takie teksty: "ja tam nikomu nie wierzę, ale Prezes to przynajmniej nie kradnie" (w domyśle - inni kradną). Albo "mnie tam wszystko jedno ale za PiS to złotówka była mocna i benzyna tania". Brakuje tylko "i księżyc jaśniej świecił";-).

jak hieny cmentarne na chleb zarabiają.Ciekawe,ze żaden z nich nie narzeka na brak przyzwoitości

wprost w kosmos

przecież tęsknisz za mieszkańcem Syriusza

Proszę powiedzieć konkretnie, jaki jest poziom zadłużenia Polski? Jak Pan to ocenia?

ble ble ble itd przez sto stron.

Jezeli to prawda, to szkoda gadać

szkoda ,ze nie prawda.Nareszcie przestałbyś bleblać

Mamy tu całą bandę PiSSowskich naganiaczy

Ty naganiasz w jedna a ktos inny w druga stronę

po co sie eksctytujesz tak

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

bartku z kurnika zwany również kurnikowym bystrzakiem czytam od dłuższego czasu i powiedz w którą stronę Jaro nagania ?

brak zgody na lansowanie ogarniętego obsesją władzy prezesa PiS nie jest naganianiem tylko instynktem samozachowawczym charakteryzującym zdrowe psychicznie osoby

Nie uda Ci się wprowadzić w życie błędów.

Wprowadzić do rzeczywistości można tylko stan faktyczny, dobrze o tym wiesz, jeśli wprowadzisz stan wirtualny, błędny, sferę życzeń lub przypuszczeń, czeka Cię korekta, to proste jak dwa plus dwa, jak czarne i białe.

Polskę czeka korekta, dobrze o tym wszyscy wiedzą, gdyż naturą rzeczy jest to, że bogaci chcą być jeszcze bogatsi, chcą też zabezpieczenia swego bogactwa, więc ci, którzy korzystają z IIIRP, ci, którzy się świeżo nachapali przy obecnej władzy, zaczną tworzyć lub już tworzą enklawy bogactwa, do których wstęp mogą mieć tylko im podobni, wybrani.

Do tego będą walczyć z starymi postkomunistami, którzy jeszcze niedawno mieli swoje układy, a które utracili wraz z osłabieniem reprezentacji parlamentarnej.

Po za nawiasem zostawili Ci państwo, a Ty razem z nimi pozostałą część społeczeństwa, wzorem zachodu, to na dłuższą metę grozi samounicestwieniem.

NIESTETY MECHANIZM SAMOZNISZCZENIA, JEST WDRUKOWANY W POSTAWY TYCH OSOBNIKÓW, KTÓRZY STRACILI JUŻ WSZELKĄ WIARĘ W POZYTYWNY CEL ŻYCIA.

NIE MOŻNA MIEĆ POZYTYWNEGO CELU I NISZCZYĆ DEMOKRATYCZNIE WYBRANE REPREZENTACJE OBYWATELI.

Dlatego jesteście skończeni wladz, dobrze o tym wiecie.

Skończony jest ten Wasz cały PSEUDO KAPITALIZM DLA WYBRANYCH.

KTO ICH WYBRAŁ?

GDYBY NATURA, TO OK.

ALE WY POCHODZICIE Z SELEKCJI NEGATYWNEJ, Z UKŁADÓW, KLIK, RODZIN, ETCETERA!!!

Do kogo ja piszę?

Żegnam.

P.S.

Angela przegrywa.

Też przegracie.

Ci naganiacze odniosą (niezasłużony)znaczący sukces. PiS osiągnie znaczący sukces. Paradoksalnie - dzięki PO!

bo scena polityczna sie polaryzuje, do tego doszły chocki z Jurkiem i Korwinem i kolejne 3 % doskoczą do PiS. I okazać sie może ,że powtórzy się sytuacja z wyborów lokalnych na podkarpaciu, PiS wygra a rządzili będę wszyscy pozostali razem w koalicji.

w tym wszystkim jest tylko jeden problem a mianowicie sytuacja gospodarcza dookoła Polski zaczyna byc niewesoła i chyba czas zacząć przestać pierdzielic o kocie prezesa , przestac słuchac ludzi pokroju niesiołowskiego, otwierac autostrady i zbijac kasę za wystąpienia w londynie a zacząć myślec o gospodarce i budżecie.

i tu kolega jaro może zaraz znaleźć kolejny sposób naganiania ale cóż, paranoje zawsze przeszkadzały w pragmatyźmie.

Co to za pomysły, aby przypinać etykietki?

Lepsi-gorsi, mądrzy-głupi, idioci-nie-idioci itp.

Kogo w ten sposób naganiacze chcą przekonać?

Zagłosuj na opcje x i dołącz do tych dobrych, bo wybierając y będziesz w grupie złych?

Co to za poziom, jakich ludzi macie w "targecie" ?

Ci naganiacze

zwany również kurnikowym bystrzakiem

charakteryzującym zdrowe psychicznie osoby

jak hieny cmentarne na chleb zarabiają

Nareszcie przestałbyś bleblać

ogladaniu tego trafiania idiotów, przez idiotów

Mamy tu całą bandę PiSSowskich naganiaczy

Mam pytanie, co jest łatwiejsze: dyskutowanie o konkretnych rozwiązaniach oferowanych przez jedną z opcji, czy akcja mądry głosuje na mądrego, głupi na głupiego?

w tym wszystkim jest tylko jeden problem a mianowicie sytuacja gospodarcza dookoła Polski zaczyna byc niewesoła i chyba czas zacząć przestać pierdzielic o kocie prezesa , przestac słuchac ludzi pokroju niesiołowskiego, otwierac autostrady i zbijac kasę za wystąpienia w londynie a zacząć myślec o gospodarce i budżecie.

Ooooo właśnie, pogadajmy lepiej "cyferkach"

w tym sęk ,że nawet wspólnych cyferek nie ma żeby móc o nich dyskutować .

bagno zaczyna się już na etapie liczenia , jedni zawyżaja , drudzy zaniżają trzeci bierze z kosmosu a Rostowski nie mówi nic

a wszystko ze strachu aby nie przegrac wyborów i zeby sondaże nie spadły

Mam pytanie, co jest łatwiejsze: dyskutowanie o konkretnych rozwiązaniach oferowanych przez jedną z opcji, czy akcja mądry głosuje na mądrego, głupi na głupiego?

więc jakie rozwiązania proponują zarejestrowane komitety wyborcze.Chyba znasz nie tylko program PiS i PO.Choć zastanawiam się jakie ma to znaczenie skoro po wyborach niewiele z nich zostaje.Natomiast są konkretni ludzie.Do czego jest zdolny prezes doskonale wiem i nawet najlepszy program nic tu nie pomoże.

Dawno dawno temu, za górami, za lasami żył sobie królewicz, który miał piękną narzeczoną.

Niestety księżniczka została zamieniona przez złego czarownika w ropuchę.

Aby zdjąć zaklęcie, królewicz musiał pokonać siedmiogłowego smoka.

Do pokonania smoka potrzebny był czarodziejski miecz, inaczej odcięte głowy ponownie odrastały.

Taki miecz mógł wykonać tylko jeden rzemieślnik, niestety dawno już niepraktykujący.

Zaprzestał swojego rzemiosła, aby nie było już więcej wojen.

Królewicz musiał więc znaleźć jakiś sposób, aby przekonać go do wykonania jeszcze jednego miecza.

Co zrobił Królewicz, aby przekonać rzemieślnika do zrobienia czarodziejskiego miecza?

Odebrał mu prenumeratę Gazety Wyborczej, wyłączył mu dostęp do telewizji TVN24, Polsat news, TVP INFO, odciął dostęp do portali internetowych onet, wp, interia i innych, zagroził że przyprowadzi do niego zwolennika Jarosława Kaczyńskiego, który będzie go non stop przekonywał do poparcia w nadchodzących wyborach parlamentarnych, ugrupowanie rdzennie polskie, patriotyczny ruch społeczny, mający swoją emanację w reprezentacji politycznej w postaci partii Prawo i Sprawiedliwość.

Wobec takich argumentów rzemieślnik nie miał wyboru, ustąpił.

Wykonał czarodziejski miecz, królewicz zabił nim smoka, księżniczka z ropuchy odmieniła się w piękną białogłowę, zakochała się w królewiczu, który ożenił się z nią.

Żyli długo i szczęśliwie, doczekali się zdrowego potomstwa, Królestwo było silne, dobrze zarządzane i żyło w dostatku.

Następnie noc się skończyła i premier D.Tusk przebudził się.

To co zobaczył przeraziło go.

Sondaże dają mu tylko 2% przewagi nad J.Kaczyńskim.

Następna noc będzie nie przespana.

Zbierze się sztab, będą radzić co zrobić w tej sytuacji.

Przyjaciele wystąpią z propozycjami działań zapobiegawczych.

Jakie to będą działania?

Zobaczymy wkrótce.

Co znalazłem o finansach i Panu Rostowkim:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od razu powiem, że czas się na poważnie zainteresować propozycjami PiS (finanse państwa), skoro obok PO jest faworytem w wyborach.

Partia rządząca musi być na bieżącą poddawana krytyce, a przed wyborami trzeba zweryfikować propozycje innych liczących się partii. Kto głosuje z "sympatii" może oczywiście wybrać kierując się innymi kryteriami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.