Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

W porównaniu z alternatywą rządzenie gabinetu pana Donalda Tuska jest bardzo dobre i zasługuje na pochwałę.

Nie zgodzę się z tobą, Alternatywy 4 były lepiej rządzone.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W porównaniu z alternatywą rządzenie gabinetu pana Donalda Tuska jest bardzo dobre i zasługuje na pochwałę.

Społeczeństwo zapewne podzieli tę opinię w najbliższych wyborach.

Co dzieje się z urzedem d/s wyklucznych?

Czy czasem nie było to narzedzie korupcji politycznej uczynione przez rząd Donalda T., aby przeciągnąć lewaków i wygrać wybory?

Czy pieniądze wydane na ten "resort" poszły w błoto?

Panie Premierze, proszę o odpowiedź!

Bezmyślnie powtarzasz brednie Prezesa.

Czyżby? Poza tym dziwi mnie, że włączasz telewizor i widzisz tylko Blaszczaków, Hofmanów i Gizyńskich, jakiej telewizji używasz - TRWAM?

Być może miesza Ci propaganda jednych i drugich we własne wyobrażenia. Znaczy byłbyś rozdarty między i stał w rozkroku. Taka postawa nie jest nowa i znana w pewnych kręgach obywatelskich inaczej.

I ja mam wierzyć w te pierdoły? Prezes nie chce władzy i tyle, woli sobie tupać nóżką i gonić do kasy niż męczyć się rządzeniem.

Tu nie chodzi o Prezesa tylko o demokratyczne pozbycie politycznych oszustów spod znaku PO, które mieni się jako partia "Obywatelska".

Jeśli poprzez obywatelskie zachowania rozumieć miłość własną platfusów do własnych debilnych pomysłów społeczno-gospodarczych i ich realizacji to

pardon - chcesz to kotłój się w ich sosie. Niech Ci przyświeca i droge wskazuje Graś, Niesiołowski, Nowak, Halicki, Kopacz i ich bufor obywatelski Tusk.

Co dzieje się z urzedem d/s wyklucznych?

Czy czasem nie było to narzedzie korupcji politycznej uczynione przez rząd Donalda T., aby przeciągnąć lewaków i wygrać wybory?

Czy pieniądze wydane na ten "resort" poszły w błoto?

Panie Premierze, proszę o odpowiedź!

Zapewne jak we wszystkimi projektami PO działa i ma się doskonale.

"Bartosz Arłukowicz:- No nie. Nie tak. To jest realizacja bardzo ważnych dla mnie zadań. Od zawsze kierowała mną chęć niesienia pomocy ludziom słabym, biednym. Ich problemów nie można w Polsce nie zauważać. O wbijaniu noża w plecy nie ma mowy. Po prostu rozpoczynamy z Donaldem Tuskiem ważny projekt."

Chyba nie na tyle by ową chęć niesienia pomocy ludziom porzucić i zmienić chęć na inną bardziej dochodową.

Wibrator to bodaj jedyny namacalny dowód własnej myśli politycznej Palikota! I już za to trzeba wychwalać jego mądrość?!

nie wiem, co trzeba, a co nie. Wiem, że podoba mi się jego program, podobają mi się jego postulaty. Jego partia nie była u władzy, a on sam nie skompromitował się będąc w PO, w przeciwieństwie do płemieła i jego pomagierów.

Nie chce mi się słuchać tekstów, że "będzie tak jak zawsze". Na razie ciągle jest tak jak zawsze, bo społeczeństwo nie rozlicza rzetelnie polityków, tylko daje się wodzić za nos mediom: a bo ci to komuchy, a tamci to kościółkowe oszołomy. I tu mamy dokładnie wpasowanego toptwenty. Płemieł nasra mu na głowę, a ten nie zauważy, bo to płemieł jedynej POlitycznie POprawnej partii. I takie płemieły uczestniczą od 20stu lat w polityce zamiast zmywać kible na centralnym.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

nie wiem, co trzeba, a co nie. Wiem, że podoba mi się jego program, podobają mi się jego postulaty. Jego partia nie była u władzy, a on sam nie skompromitował się będąc w PO, w przeciwieństwie do płemieła i jego pomagierów.

(...)

Odważna deklaracja poparcia, ale czy zawiera do końca prawdziwe tezy? Sejmowa ekipa politycznych clownów, to jeszcze nie partia. Hasła, to jeszcze nie program - brakuje celów i sposobów ich realizacji.

Tu nie chodzi o Prezesa tylko o demokratyczne pozbycie politycznych oszustów spod znaku PO, które mieni się jako partia "Obywatelska".

Chyba jeszcze nie zrozumiałeś że do tego służą wybory. WYBORY!

Na razie wygrywa je PO czy to się komuś podoba czy nie. Jak wygra je ktoś inny to sobie porządzi. Tyle, że jak mówił Wyspiański "Duza by juz mogli mieć, ino oni nie chcom chcieć".

Jestem Europejczykiem.

... a on sam nie skompromitował się będąc w PO, w przeciwieństwie do płemieła i jego pomagierów.

No nie wiem. Lata całe przy sejmowym korycie grzebał nóżką aż miło, z pracowitości nie zasłynął chyba, z błazenady już bardziej a jego "wybitne osiągnięcia" w komisji "Przyjazne Państwo" też polegały raczej na krzykliwej paplaninie, bo konkretnych efektów, które mogły się przełożyć na poprawę czegokolwiek też nie było.

Na razie wygrywa je PO czy to się komuś podoba czy nie

Poprawie cię - na razie wygrywała PO - zresztą jak wszystkie poprzednie partie co rządziły. Nic odkrywczego nie napisałeś.

Tylko przypomnij sobie czym to tak PO oczarowała te ponad 30% Polaków z 50% głosujących.

Programem gospodarczo-ekonomicznym, społecznym? Obliczem Tuska? Czy tylko raczej haslami z piaskownicy "głosujcie na mnie i nas bo ten drugi i oni są niscy i brzydcy, maja pryszcze i uzywają brzydkich słów typu "Naród, Ojczyzna..."

Tak to jest metoda, jak się okazało - tylko co teraz? skoro został się tylko jeden brzydki, drugiego zaszczuto i sra mu do dziś.

Rozumiem, że wg Ciebie należy być z tegu dumnym bo jak nie to znaczy żes moher, pisowiec, katolik i nie daj Boże i o zgrozo Polak.

"Duza by juz mogli mieć, ino oni nie chcom chcieć".

Ale inni chcą i to jest ważne by błazny i chochoły w postaci PO i RP odeszły w niebyt dłuższy.

Kazda reszta i tak będzie przynajmniej w błaznowaniu lepsza.

Czy tylko raczej haslami z piaskownicy "głosujcie na mnie i nas bo ten drugi i oni są niscy i brzydcy, maja pryszcze i uzywają brzydkich słów typu "Naród, Ojczyzna..."

Tak to jest metoda, jak się okazało - tylko co teraz? skoro został się tylko jeden brzydki, drugiego zaszczuto i sra mu do dziś.

Rozumiem, że wg Ciebie należy być z tegu dumnym bo jak nie to znaczy żes moher, pisowiec, katolik i nie daj Boże i o zgrozo Polak.

Ty te żałosne podszyte masochizmem bzdury wypisujesz na poważnie???

Jestem Europejczykiem.

Jeżeli ktoś mi mówi że opozycja u nas jest prześladowana to brzuch boli mnie ze śmiechu. U nas prześladowana??? I dlatego nie mogą dojść do władzy???

Po prostu słów mi brakuje. To co mają powiedzieć w innych krajach??? A jednak jakoś do władzy dochodzą. Cudem jest fakt że w obliczu kryzysu i wielu wpadek obecnego rządu, wielu afer i widocznej nieudolności, przy spadku poziomu życia, rosnącym bezrobociu i braku perspektyw opozycja nie wygrała wyborów.

Świadczy to jedynie o jej politycznej impotencji, organizacyjnej nieudolności i braku fachowców.

No i braku jaj u przywódców. A ponieważ w PiS przywódca jest jeden, przerżnął szóste wybory z kolei i nic, dalej trwa to pozostało biedakom jedynie żałosna skamlenie i zwalanie własnej nieudolności na karb jakichś mitycznych prześladowań.

Jestem Europejczykiem.

Natychmiast należy przeprowadzić wybory wygrane przez PiS, w takiej wielkości, aby Jarosław Kaczyński mógł samodzielnie rządzić.

Popieram w całej rozciągłości :-).

Jestem Europejczykiem.

Mieli odwagę odwołać nędzny nie-rząd Olszewskiego, trzeba im za to raczej podziękować. Nawet prezesunio Yarek się tłumaczył za tego premiera i jego nie-ministrów (na przykład Obrony Narodowej - niejakiego Parysa, żenada).

Jestem przecież socjal(ale i)demokrata. ;-)

To juz nie lubisz SLD?

Mieli odwagę odwołać nędzny nie-rząd Olszewskiego

Jakoś Tusk zawsze korzystał z nierżądu by zaprowadzic inny aż w koncu zaprowadził swój własny nie-rząd.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.