Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś bardzo słusznie zauważył Giedroić,że polska świadomość narodowa stoi na dwóch trumnach.Piłsudskiego i Dmowskiego.A jest to czysty anachronizm.Świat pędzi do przodu a tu zaścianek.

ale będzie :)

Wobec Warrena jestem bezkrytyczny.

Świat pędzi do przodu a tu zaścianek.

Wojciechu, co, gdzie, po co i ku czemu pędzi. Nad tym się zastanów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax

Na nacjonalizmie i fobiach antyżydowskich,antyniemieckich i antyeuropejskich w obecnych czasach nie da się daleko zajechać.Znaczenie państwa,narodu,narodowości maleje i będzie malało.

świat pędzi to jest fakt obiektywny

Mnie nie dziwi, że pędzi tylko zastanawia dokąd.

Na nacjonalizmie i fobiach antyżydowskich,antyniemieckich i antyeuropejskich w obecnych czasach nie da się daleko zajechać

Mocno przesadzasz z tymi fobiami i nacjonalizmem. Tak Ci wygodnie.

Zobacz na czym obecnie buduje sie w Brukseli Unię europejską.

Takie wnioski zalatują mi czosnkiem.

To do mnie?

Teorie Giedroyća nie są wiele warte, skoro podpierał się nimi też były Kwaśniewski.

To "obelga" dla Giedroycia czy Kwacha?

skynyrd

Moja rodzina też doznała krzywd od Niemców i Rosjan i jaki jest sens obecnie budować na tym fundamencie stosunki z sąsiadami?Wyciągnij jeszcze Niemczę i Głogów.Czemu Anglicy i Niemcy potrafili dogadać się z Francuzami?Jestem Polakiem i zależy mi aby w Polsce dobrze się żyło ale co mnie łączy z Kaczyńskim,Macierewiczem,Rydzykiem,Głodziem i itp.?Nie ze wszystkimi Polakami jest mi po drodze.Nie widzę powodu aby wyznawać kult narodu,jakiegokolwiek narodu.Przecież to przypadek,że urodziliśmy się tu i teraz.

To jest oczywiste,że PRL też łączy bo wtedy żyliśmy,byliśmy młodzi,kształtowaliśmy się jako ludzie.Ale nie podoba mi się fetyszyzowanie pojęcia narodu.Bo najczęściej służy to brudnym celom aby ludziom w głowach zamącić.Pojęcie narodu wykształciło się w XIX wieku,wieku nacjonalizmów.I doprowadziło to do dwóch straszliwych wojen w Europie,które spowodowały upadek znaczenia tejże.Obecnie znaczenie tych pojęć tzn. narodu,narodowości,państwowości maleje i będzie malało.Zobacz co robią młodzi Polacy,zwłaszcza ci wykształceni.Mieszkają,pracują w całej Europie i nie mają takich zahamowań i kompleksów.Polacy mieszkają w Niemczech a pracują w Polsce i odwrotnie Niemcy pracują w Polsce( na terenach przygranicznych).I co w ty złego?czy oni maja z tym problem?

Ja wyznaję inną religię. I tragedią dla mnie jest rozmycie pojęcia Naród.

Widzisz - mnie łączy nawet Kwaśniewski czy Oleksy. I cały zasrany PRL i IIRP.

Ja się utożsamiam z narodem. Nie potrafię odrzucić pewnych rzeczy w kąt.

Ty się utożsamiasz z rodziną, przyjaciółmi, znajomymi a nie z narodem. To normalne.

Bo czy utożsamiasz się też z ubowcami i sb? Trzema milionami partyjnych? To tez część narodu...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Gdyby Kwaśniewski powiedział,że Ziemia jest okrągła to też byś kwestionował.

To było do dziadkawłodka

Osobliwe rozumowanie.

To była mała prowokacja z mojej strony. Jednak zobaczycie jeszcze, jak zmieni się radykalnie ocena jego dorobku. Już tu i ówdzie można napotkać krytyczne oceny jego przemyśleń i postępowania.

===============================

Nie ma jak pompa: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,12742859,Szef_MSW_przyjezdza_ze_swita_i_otwiera_tajny_osrodek.html!

Kolejny minister POkazuje swoją fachowość. A może tylko nie POmyśłał?

Kultura po PiSSmańsku:

Posłanka PiS do posła SLD: "Spier****j". Podczas obrad Sejmu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Kultura po PiSSmańsku:

Ogólna kultura polityczna i wzorcowe peeselowskie wewnątrz rządowe sp***dalaj (w obecności premiera) pewnej pani minister.

Obłuda, czy szczere święte oburzenie forumowego Jaro.

Ukryta Zawartość

tak się bawi, tak się bawi KIM DZONG UN!

Ukryta Zawartość

Ogólna kultura polityczna i wzorcowe peeselowskie wewnątrz rządowe sp***dalaj (w obecności premiera) pewnej pani minister.

Obłuda, czy szczere święte oburzenie forumowego Jaro.

Tam zaraz oburzenie...

Jeżeli widzisz tu gdzies oburzenie to widzisz własne wizje (czyli standardowa dyskusja z samym sobą)

Druga sprawa - rzecz miała miejsce na plenarnym posiedzeniu Sejmu. Nie widzisz różnicy?

Jestem Europejczykiem.

Nie widzisz różnicy?

Widzę.

Więcej idiotów o bardziej zróżnicowanym politycznym pochodzeniu.

B O N I E K szefem szefów

Hyuna Kim

Ice Cream

To przykład prowadzenia wiarygodnej polityki państwa.

A my co mamy do pokazania światu jako wizytówkę, stadion już pokazaliśmy, jego wielofunkcyjność.

Co robimy z samotnymi matkami wychowującymi dzieci, również, wtrącamy je do więzienia, a dzieci rozdzielamy po kątach, polityka prorodzinna.

Debile, regularni debile.

Żegnam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.