Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętacie aferę z niedożywionymi dziećmi i te liczby?Taką ciekawostkę znalazłem:

""Rzeczpospolita" w artykule "Głodne dzieci bez pieniędzy" napisała, że Fundacja Pomocy Dzieciom "Maciuś" z Gdyni źle gospodaruje pieniędzmi otrzymanymi od darczyńców. "Z milionów złotych rocznie, jakie darczyńcy wpłacają na głodne dzieci na konto tej właśnie fundacji, w rzeczywistości na ten cel przekazywana jest tylko znikoma część pieniędzy" - czytamy w dzienniku.O fundacji zrobiło się głośno, kiedy pod koniec lutego opublikowała raport z badania, z którego wynika, że około 800 tys. dzieci z klas 1-3 w Polsce (czyli 10 proc.) jest niedożywionych. Odpierając dziś zarzuty "Rz" na antenie TVN24 prezes fundacji właśnie niewygodny dla władz raport wskazał jako przyczynę ataku na jego firmę. - To wina raportu - powiedział.

Okazało się, że w 2010 roku na rzeczywiste dożywianie najmłodszych organizacja wydała zaledwie 343 tys. zł. Reszta pieniędzy, czyli niemal 4 mln zł, trafiła na konto spółki SAZ Dialog Europe AG. Jest to szwajcarska firma świadcząca usługi marketingu bezpośredniego. Podobnie pieniądze zostały podzielone w kolejnym roku - informuje "Rz""

Jestem Europejczykiem.

mnie już nic nie zdziwi gdy minister spraw zagranicznych ( nie sportu i rekreacji ) coś takiego mówi

" - Ja lubię i szanuję arcybiskupa Głódzia i mnie był osobiście bardzo pomocy wtedy, kiedy byłem ministrem obrony narodowej, a ksiądz arcybiskup był biskupem polowym. Uważam, że ten styl, taki trochę wojskowy, powinniśmy uszanować. To jest bardzo sympatyczna postać - przekonywał szef MSZ."

a 10 kwietnia publiczna emituje " Anatomia upadku " Anity Gargas.

premier neutralnego światopoglądowo państwa

" , bycie członkiem Kościoładobre dla narodu, dla społeczeństwa."

czekam kiedy racjonalnie myśleć zakażą

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Pamiętacie aferę z niedożywionymi dziećmi i te liczby?Taką ciekawostkę znalazłem:

""Rzeczpospolita" w artykule "Głodne dzieci bez pieniędzy" napisała, że Fundacja Pomocy Dzieciom "Maciuś" z Gdyni źle gospodaruje pieniędzmi otrzymanymi od darczyńców. "Z milionów złotych rocznie, jakie darczyńcy wpłacają na głodne dzieci na konto tej właśnie fundacji, w rzeczywistości na ten cel przekazywana jest tylko znikoma część pieniędzy" - czytamy w dzienniku.O fundacji zrobiło się głośno, kiedy pod koniec lutego opublikowała raport z badania, z którego wynika, że około 800 tys. dzieci z klas 1-3 w Polsce (czyli 10 proc.) jest niedożywionych. Odpierając dziś zarzuty "Rz" na antenie TVN24 prezes fundacji właśnie niewygodny dla władz raport wskazał jako przyczynę ataku na jego firmę. - To wina raportu - powiedział.

Okazało się, że w 2010 roku na rzeczywiste dożywianie najmłodszych organizacja wydała zaledwie 343 tys. zł. Reszta pieniędzy, czyli niemal 4 mln zł, trafiła na konto spółki SAZ Dialog Europe AG. Jest to szwajcarska firma świadcząca usługi marketingu bezpośredniego. Podobnie pieniądze zostały podzielone w kolejnym roku - informuje "Rz""

Pamiętam, bo sam też o tym pisałem. Oczywiście, jest to karygodne. Jak również to, co powiedziała w radiu TokFm Janina Ochojska - a mianowicie, że w Polsce nikt tak naprawdę nie wie, ile dzieci jest niedożywionych i żyje w biedzie, bo takich danych nie rejestrują ani samorządy, ani rząd. Ktoś też powinien kontrolować fundacje na gruncie, a nie przedkładane przez nie papiery. Obie te rzeczy świadczą o słabości systemu.

Coraz częściej widać w praktyce, że państwo ucieka od odpowiedzialności i wyzbywa się swoich obowiązków. No cóż znacznie łatwiej jest udawać w Ojropie męża stanu, niż dobrego gospodarza w kraju.

Kolesie z zarządu Stadionu Narodowego wpadli na wyśmienity pomysł wypłacania sobie dodatkowych rocznych premii mianowicie nie mogąc sobie wypłacić premii od zysków bo takowych stadion nie przynosi to będą sobie wypłacać od mniejszych strat wystarczy ustalić odpowiedni limit strat (zawsze z zapasem) i już gra podatnik zapłaci.III Rp ma się dobrze.

Coraz częściej widać w praktyce, że państwo ucieka od odpowiedzialności i wyzbywa się swoich obowiązków. No cóż znacznie łatwiej jest udawać w Ojropie męża stanu, niż dobrego gospodarza w kraju.

To coś, o czym pisze od dawna i co jest według mnie niedocenianym efektem noeliberalnej rewolucji Balcerowicza i Sachsa. Oprócz niewątpliwych sukcesów (wprowadzenie gospodarki na tory normalności) i porażek (zapędzenie olbrzymiej części społeczeństwa na granicę ubóstwa, zdemolowanie gospodarki) niedoceniany jest efekt psychologiczny.

Balcerowiczowi udało sie wmówic dużej części społeczeństwa,że Państwo jest złe samo w sobie i im go mniej tym lepiej. Ten schemat mimo swojej oczywistej empirycznej porażki funkcjonuje do dziś w umysłach większości społeczeństwa. Dla mniej zorientowanych - wydymani przez tzw. "system" w dużej części wierzą, że to ich wina a nie globalnych mechanizmów będących w stanie niczym walec miażdżyć całe państwa.

P.S.

Szczerze cieszę się, że w końcu piszesz jak człowiek lewicy bez wdawania się w sekciarskie napierdalanki. Zapomnij o Millerze i Kwaśniewskim, to już przeszłość.

Jestem Europejczykiem.

<br /> Dla mniej zorientowanych - wydymani przez tzw. "system" w dużej części wierzą, że to ich wina a nie globalnych mechanizmów będących w stanie niczym walec miażdżyć całe państwa.<br /><br />
a jak tam z ta wiara w niemczech??

<br />rażek (zapędzenie olbrzymiej części społeczeństwa na granicę ubóstwa, <br />
a jak oni zapedzili to spoleczenstwo??

a jak tam z ta wiara w niemczech??

a jak oni zapedzili to spoleczenstwo??

Nie wiem jak w Niemczech z wiarą. Ostatnio jak byłem to dobrobyt sie jakoś trzyma, na KuDammie kryzysu nie widać.

Jak zapędzili?

A to jest dobre i niegłupie (może przypadkowo, może nie) pytanie. O wiele sensowniejsze od szablonowego pierdolenia o lemingach. O tym chętnie pogadam, ale na sensownym poziomie (od odśnieżania mojej drogi bolą mnie plery ;-) )

Jestem Europejczykiem.

Szczerze cieszę się, że w końcu piszesz jak człowiek lewicy bez wdawania się w sekciarskie napierdalanki. Zapomnij o Millerze i Kwaśniewskim, to już przeszłość.

teraz z lewicy zrobiło się lewactwo i lyberałowie przez igrek ..

teraz z lewicy zrobiło się lewactwo i lyberałowie przez igrek ..

No i co ty tomuś pierdzielisz bez zastanowienia. Lewacy i liberałowie jednocześnie???

No chyba, że nie wierzą ani w to ani w to, tak jak Prezes który jest niewierzącym katolikiem.

Jestem Europejczykiem.

<br />Nie wiem jak w Niemczech z wiarą. Ostatnio jak byłem to dobrobyt sie jakoś trzyma, na KuDammie kryzysu nie widać.<br />
Bo ja wlasnie nie widze zadnej wiary w znanych mi przedsieborstwach polskich a wrecz przeciwnie gonia niemcow z podworza i to niezle.

I mowia im mniej panstwa tym lepiej.Ale dotyczy ty przedsiebiorcow.

a teraz jest istna kampania regulowania ktora plynie z Uniii ktora komplikuje kazdy fragment dzialalnosci, w imie wyzszych celow..Nie mieli Balcerowicza.

" O poznańskim dziadku Angeli Merkel wiadomo było tylko, że w 1915 r. w wieku 19 lat został zmobilizowany do armii niemieckiej. Dziś wiemy, że trafił na front zachodni, gdzie albo dostał się do francuskiej niewoli, albo zdezerterował na francuską stronę. Dowód? Zdjęcie (prawdopodobnie z 1919 lub 1920 roku), na którym Ludwik Kaźmierczak stoi obok narzeczonej ubrany w mundur, do złudzenia przypominający błękitny uniform hallerczyków.

- To mundur szeregowca "Błękitnej armii" generała Józefa Hallera - potwierdza Jarosław Łuczak, kierownik Wielkopolskiego Muzeum Wojskowego w Poznaniu."

Tusk agentem Merkel i Merkel agentem Tuska

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Pretendent do miana co najmniej 0,5 lidera prawdziwej lewicy polskiej "Janusz Palikot chełpi się tym, że dokonał rewolucji obyczajowej w Polsce. Nikt przed nim ani nikt po nim nie będzie mógł już zrobić nic więcej." To jest częściowa prawda. Być może, w najbliższej, przewidywalnej przyszłości, nigdy więcej do parlamentu nie zostaną wybrane osobliwości polityczne na miarę Biedronia czy Grodzkiej.

Tego sukcesu Palikotowi jednak mało. Teraz uważa, że trzeba obniżyć wiek inicjacji seksualnej dziewczynek na 13 lat. Uzasadnia to losem królowej Jadwigi! To rozwścieczyło nawet jedną z jego medialnych promotorek: http://wyborcza.pl/1,75968,13608126,Boj_sie_Boga.html?bo=1.

Przy okazji Olejnik zwraca uwagę na to samo co Paradowska - Palikot szkodzi b. Kwaśniewskiemu. Przy obu tych politykach lewicy z bożej łaski, Leszek Miller zaczyna jawić się jak mąż stanu. Delikatnie wymiguje się od b. Kwaśniewskiego i całkowicie od i. Palikota.

I, jak widać, wie co robi: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/najnowszy-sondaz-dla-se-trzy-partie-w-sejmie,1,5450693,wiadomosc.html.

dawny przyjaciel o jednym z kartofli

" Absolutną władzę Jarosława Kaczyńskiego nad partią przypieczętowała zmiana statutu PiS, która sprawiała, że jedynym pracodawcą (w sensie kodeksu pracy) wszystkich pracowników zatrudnianych przez PiS stawał się prezes partii. Najważniejsze było jednak to, że statut stanowił, że prezes partii może zawiesić każdego członka PiS w prawach na czas nieokreślony, bez możliwości odwołania i podania powodów. "Teoretycznie pan Kaczyński może odtąd zawiesić wszystkich członków PiS poza sobą, bo gdyby siebie zawiesił, to nie miałby kto go odwiesić" - stwierdza Dorn.

Kultura obrazkowa?a właściwie kultura

te obrazki sporo tłumaczą a reakcja lewaków na nie jest zrozumiała, uderz w stół.....

Kultura obrazkowa zawsze lepsza od pisaniny z głową dupie...ale to wladzomulsa specjalność.

Toaletowi inteligenty oba

dokładnie, to takie wzajemne lizanie jajec , hehehehe.........

Młotkowi wszystkich krajów łączcie się!

podajcie sobie jeszcze ręce koledzy lewacy hehe......

kolejny lewak

" Sobie wyrzuca, że przegapił wprowadzone przez Kaczyńskiego zmiany. "To jest zresztą jeden z najcięższych błędów politycznych, jakie popełniłem w swoim życiu. Bo ja tego statutu nawet nie przeczytałem" - przyznaje.

Dlaczego Kaczyński zdecydował się na takie radykalne posunięcia? Jak stwierdza Dorn wynikało to z traumy, która siedziała w nim od czasów Porozumienia Centrum. "Został postawiony przed sądem partyjnym za to, że przesunął o kilka dni zebranie rady politycznej. Zaatakowali go PAX-owcy, którzy w tego rodzaju gierkach czuli się jak ryba w wodzie. I po tym Jarosławowi pozostała trauma. Stworzył partię z niczego i przeciwko wszystkim, a ta partia zaczęła go dyscyplinować. Potem jeszcze nastąpił rozłam Olszewskiego. Jednak to była przeszłość. W czasach PiS nic już nie uzasadniało tamtych starych lęków" - wyjaśnia.

,,Premier Donald Tusk ogłosił, że wysoko ocenia organizację Euro 2012, stąd - podkreślił - nagrody(1,3 mln zł) dla dwóch prezesów spółki PL2012, która nadzorowała przygotowania. Uczulił jednak - jak mówił - swych współpracowników, by dobrze rozważali przyznawanie nagród.''

,,Mamy marcowy biuletyn statystyczny. Można zatem podsumować sytuację w polskiej gospodarce w lutym, porównując dynamiki r/r (w lutym 2013 był o jeden dzień roboczy mniej):

- produkcja przemysłu: spadek o 2,4 procent

- nowe zamówienia w przemyśle: spadek o 23 procent

- nowe zamówienia eksportowe w przemyśle: spadek o 10,5 procent

- produkcja budowlano-montażowa: spadek 0 12,2 procent

- pozwolenia na budowę nowych mieszkań: spadek o 24,1 procent

- przewozy ładunków: spadek 0 1,3 procent

- sprzedaż detaliczna (realnie): spadek o 1,3 procent

- zatrudnienie: spadek o 0,8 procent

- dochody podatkowe (sty-luty): spadek o 8 procent

- silny spadek wszystkich wyrównanych sezonowo wskaźników koniunktury, poziom teraz (i rok temu): przemysł -7,2 (-1,3) , budownictwo: -31,1 (-16,6), handel detaliczny: -10 (-3,8), transport: -7,9 (-6,6), hotele i gastronomia:-5,8 (-0,6), finanse 22,7 (29,2), obsługa rynku nieruchomości: -2,2 (3,0).

Są dwa wzrosty:

- bezrobocie: o jeden punkt procentowy z 13,4 do 14,4 procent.

- place realne: o 2,4 procent (wzrost zawyżony przez wypłatę wysokich premii w górnictwie, w pozostałych sektorach mizeria)''

dziadekwłodek

Z tego co czytałem to Palikot jedynie powołał się na dane statystyczne z których wynika,że wiek inicjacji seksualnej dla dziewczynek wynosi u nas 13 lat.Nie ma czegoś takiego jak obniżenie wieku inicjacji seksualnej bo to sprawa obyczaju a nie prawa.W miarę zmiany obyczajów wiek inicjacji seksualnej w Polsce ciągle obniża się.To jest fakt obiektywny.Nie chodzi o wartościowanie ale o ocenę faktów.

Tomek

Była jakaś reakcja na twoje foty?Raczej wzruszenie ramion.Dorabiasz sobie ideologię.To tylko podrygi prawiczka,który bardzo chciałby a nie może.W życiu każdego mężczyzny-prawiczka przychodzi moment inicjacji.Rozumiem,że masz to ciągle przed sobą.

Powiedz co on poza ponownym zwróceniem na siebie uwagi chciał osiągnąć . Oddałem na niego głos i wstyd . Podobnymi wypowiedziami tylko zraża ludzi do liberalizmu , lewicy. Tutaj mniej kontrowersyjne pomysły z trudem społeczeństwo przyswaja . Z przykrością coraz mniej Millerowi się dziwię , że nie chce z nim żadnej koalicji .

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Z tego co czytałem to Palikot jedynie powołał się na dane statystyczne z których wynika,że wiek inicjacji seksualnej dla dziewczynek wynosi u nas 13 lat.Nie ma czegoś takiego jak obniżenie wieku inicjacji seksualnej bo to sprawa obyczaju a nie prawa.W miarę zmiany obyczajów wiek inicjacji seksualnej w Polsce ciągle obniża się.To jest fakt obiektywny.Nie chodzi o wartościowanie ale o ocenę faktów.

(...)

Czytanie jego wypowiedzi jest dużo znośniejsze niż słuchanie na żywo. Słuchałem jego mądrości ostatnio w "Kopce nad i", gdzie swoje działania w sferze obyczajowej porównał do obalenia PRL-u przez "S". Dzisiaj publicznie nazwał pijakiem Głódzia, a przy okazji dołożył Millerowi. B. Kwaśniewski ma poważny problem - jak Ojropa z Cyprem. Odkąd Palikot się z nim pokazał w telewizorze, prezentuje szczyty idiotyzmu i głupoty.

wojtek i kto tu nad czym i nad kim się podnieca hehe, rozprawa na temat Palikmiota i lewaków, co by było gdyby było , widzę , że ty już jesteś po inicjacji hehehe.......

Kwaśniewski ma poważny problem

Ma bardziej z sobą, a Palikot to tylko kundelek ciągnący się za jego nogą.

Co Kwaśniewski zrobi z kundelkiem, a co kundelek z nogą to jest clou inicjatywy Kwaśniewskiego.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.