Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

BUHAHAHHAHHAHAHHAHAH powiedz to Giedroyciowi, Miłoszowi, Kościuszce,Skłodowskiej, Pułaskiemu, Paderewskiemu... :)

Zrozum, cieciu - ja jestem tylko jednym z wielu wybitnych Polaków w naszej historii pracujących za granicą. :)

Bardzo dobre! Chyba w historii Bocznicy nikt tak jeszcze wladz-a nie dowartościował!

PS.

wladz zrozum, że to jest podwójny plus dla ciebie!

mając do wyboru cały świat wyjechałeś do mało ciekawego kraju , pogoda pod psem , żarcie kaszana tylko piwo trzyma poziom .... czym chcesz zaimponować ? pijakami , parkingami

??? żarcie kaszana? Masz coś z głową?

Koniecznie musisz tu wpaść i zobaczyć Dublin. Są knajpy jakie tylko chcesz i na każdą kieszeń. Kuchnia z całego świata dosłownie. Podobnie sklepy.

Salami, tokaj i przetwory paprykowe kupuję w węgierskim, przyprawy i oliwę oraz herbatę - w arabskim, kawę - w brazylijskim, kawior i litewski nabiał oraz wędliny (dużo lepsze od oszukanych polskich) w litewsko-ruskim a resztę - w polskich sklepach, gdzie zaopatrzenie nie różni się od dowolnego marketu w polandii.

Także - grzech narzekać.

Na kebab chodzę do przybytków, gdzie witają mnie swojskim "salam alejkum", kawę i lody zamawiam we włoskiej knajpce, chińszczyznę mam od Chińczyka a nie od WIetnamca, jak ty masz.

Są też polskie restauracje i nawet bar PIFKO nad Liffey. :) Ale ja na piwo chodzę do Czech Inn, gdzie mam zimnego Gambrinusa z beczki. :)

Naprawdę... w d(***) byłeś, g(***) widziałeś i bez sensu kłapiesz dziobem.

Co do pogody - ja nie lepiłem bałwana na Wielkanoc. :) Nie mam też w ogóle zimowych opon. Nie potrzebuję.

Także pogoda jest tu dużo lepsza niż w Polsce masz. :)

A do tego - jeśli zapragnę wyskoczyć pod palmy, to w portfelu mam drobnych wystarczająco, by opłacić sobie w każdej chwili tydzień w dowolnym ciepłym miejscu.

Drobnych. Na drobne wydatki. Bo tutaj tydzień na Kanarach czy na Maderze to są drobne, jak się normalnie zarabia.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Szczerze mówiąc to znowu dajesz dowód swojej ignorancji.

Ale tajników Irish Kitchen nie będę ci zdradzał.

Niech lepszy ode mnie to zrobi....

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ale on gotował na podstawie miejscowych przepisów. ;)

na pogode na wyspach to narzekają najbardziej ci co tam nigdy nie mieszkali - może i pada często ale nazwałbym ten deszcz raczej mżawką którą traktuje się jak powietrze po kilku latach - temperatura jak dla mnie świetna bo między powiedzmy maks -4 w zimie ( są regiony gdzie cały czas jest + przez prądy morskie ) a latem maks 30 - naprawde jest bardzo fajnie ( ja tam nie mieszkam jak coś :D )

Gość StaryM

(Konto usunięte)

mając do wyboru cały świat wyjechałeś do mało ciekawego kraju , pogoda pod psem , żarcie kaszana tylko piwo trzyma poziom .... czym chcesz zaimponować ? pijakami , parkingami

Przecież Irlandia to taka "wolska" wersja Polski. Zapyziałe katolickie państewko pijaków i ćwoków, którzy własnego języka zapomnieli i po angielsku gadają.

wszyscy zachwycają się hiszpanią ale życie w słońcu nie jest wcale takie super - znajoma wyjechała z hiszpanii właśnie przez pogode - latem jest tak gorąco że nie idzie normalnie funkcjonować

a temczasem borem lasem gdzieś w polsce -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i to i tak pewnie standardowo dużo ludzi jest niezarejestrowanych albo statystki podciągnięte - idzie lepsze

Ukryta Zawartość

547719_504230729640062_298885309_n.jpg

a może wystarczy już sraka lewaka takiego jak ty hehehe........

,,Na warszawskim osiedlu, na którym znajduje się siedziba Telewizji Republika, dzisiaj nagle przerwano dostawy prądu.

Na szczęście, szefowie redakcji byli przygotowani na "niespodziewane" sytuacje i TV Republika działa dzięki zapasowym agregatom.''

- władz działa hehehe.....

531949_503378453058623_1908176137_n.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja nie mam jeszcze irlandzkiego paszportu.

Ja tu tylko pracuję.

A gdzie płacisz podatki?

Bo jeśli tam, to Twoje "My" jest do du py w odniesieniu do "opłacania podróży" premiera.

jest już najnowszy pomysł rządu na walke z rosnącym odsetkiem bezrobotnych w kraju - no no chłopaki widać mają głowy nie od parady :D - zielona wyspa na całego :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

opozycja już ma pomysł na bezrobocie i kryzys

" Dożyjemy, i to w niedługim czasie, Polski, w której będą stawały pomniki Lecha Kaczyńskiego i ofiar katastrofy smoleńskiej - zapowiada prezes PiS "

marzenie każdego bezrobotnego i biednych rodzin. Wspaniała przyszłość zamiast zasiłku pomnik na każdym rynku

opozycja już ma pomysł na bezrobocie i kryzys

" Dożyjemy, i to w niedługim czasie, Polski, w której będą stawały pomniki Lecha Kaczyńskiego i ofiar katastrofy smoleńskiej - zapowiada prezes PiS "

marzenie każdego bezrobotnego i biednych rodzin. Wspaniała przyszłość zamiast zasiłku pomnik na każdym rynku

Na ch... nam drogi, mieszkania, przedszkola i miejsca pracy. Pomniki są potrzebne naj, naj.

Na ch... nam drogi, mieszkania, przedszkola i miejsca pracy. Pomniki są potrzebne naj, naj.

Pomnik Lecha w każdym ogródku. Tomuś i doktorek niech dadzą przykład. 747 odpada - pielęgniarze raczej mu nie pozwolą chyba, że w ramach terapii zajęciowej ;-).

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Cytat p...osła:

>>"męczy mnie Smoleńsk, wisi mi krzyż. Boli mnie głowa, totalny niż".<<

http://politykier.pl/kat,1025817,wid,15482829,wiadomosc.html?ticaid=510631

Teraz jest tak i wyczucie, potem będzie wrzask na oplucie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.