Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Apolityczność moderatora to zapewne ciężki chleb powszedni i nie tylko od święta.

Dlaczego nikt nie protestuje gdy moderatorzy wypowiadają się na tematy społeczne, a wątek Polityka już jest zakazany? Przecież to to samo.

Natomiast co faktyczne jest trudne to szacunek dla odmiennych poglądów. Jeśli zauważysz że niewłaściwie wykorzystuję funkcję moderatora podczas dyskusji, nie zapomnij o tym powiadomić.

E tam... Ja prowadzę zarejestrowaną działalność gospodarczą

Ja też.

Stąd coraz bardziej nie rozumiem dlaczego 1 maja jest u nas świętem państwowym - historia tego nie usprawiedliwia. Powinno się powiedzieć że jest to święto wyznaniowe, wówczas chociaż byłoby jakieś sensowne uzasadnienie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Przy okazji: włamałem się mulsowi na komputer i zdobyłem unikalne zdjęcia jego chałupy, które kitrał na HDD! :)

i co z tego wynika malpko bo nie lapie meritum??Mam takich siec na wynajem dla specjalnych gosci a dla ciebie namiot wezyra..blyszczacy.

z chrystuskiem bujajacym u szczytu.

E tam... Ja prowadzę zarejestrowaną działalność gospodarczą (czyli jestem pożal się Boże biznesmenem ;) ) i wciąż temat 1 Maja mnie kręci! :)

biedaku u nas nawet salowa ma wlasna dzialalnosc gospodarcza ale nie zmienia to jej sytuacji ze jest...najemna tak jak ty.

a co do pozal sie boze to faktycznie bog cie opuscił.

Stąd coraz bardziej nie rozumiem dlaczego 1 maja jest u nas świętem państwowym - historia tego nie usprawiedliwia.

A ja jestem za 1 Maja! Każda okazja do leniuchowania jest dobra! :)

Pracodawcy, czyli krwiopijcy muszą być wściekli że 1 Maja wciąż jest wolny od pracy... i dobrze - niech się złodzieje wściekają! :)

Tutaj w IRL niestety nie ma dziś wolnego a w Polsce zawsze tego dnia otwieraliśmy z moim tatą sezon na szczupaki! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Stąd coraz bardziej nie rozumiem dlaczego 1 maja jest u nas świętem państwowym - historia tego nie usprawiedliwia. Powinno się powiedzieć że jest to święto wyznaniowe, wówczas chociaż byłoby jakieś sensowne uzasadnienie.

Tak może napisać ktoś, kto nie rozumie historii, a świętem wyznaniowym też jest - w kościele katolickim od 1955 roku.

nie zapomnij o tym powiadomić.

Powiadamiam, że tego rodzaju obyczaje to raczej domena drużyny przeciwnej.

Notabene mogącej obrażać ale nigdy nie zniesie obrazy.

Istotne właśnie jest to, po której stronie stoi "mod"

Oczywiście nie bierz tego do siebie, jeśli ciebie to nie dotyczy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jeden z wielu i co z tego, dlaczego nie przytaczasz tych komentarzy, których nie przytacza GieWie.

Jeśli coś komentujesz (a nie komentujesz tylko cytujesz i to wybiórczo) to pytam po jaką cholerę?

Mam cytować wszystkie????? Pop... cię w to piękne majowe święto?

Jestem Europejczykiem.

Cytujesz tylko to co Wyborcza poda na tacy, jełopie.

Z tym masz właśnie problem, poważny skoro go nawet nie dostrzegasz..

Tak może napisać ktoś, kto nie rozumie historii,

Znalazł się ten co historie rozumie.

Pop... cię w to piękne majowe święto?

Dla kogo święto dla tego święto a dla normalnych,normalny dzień a nie święto.

298222_599916480019732_1350735912_n.jpg

428676_545859852131654_1168231252_n.jpg

321444_593676510656328_1329265378_n.png

183117_497014487012426_169680813_n.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Durne prawiczki nie dopuszczają nawet do myśli w swoich małych móżdzkach,że wszystkie osiągnięcia socjalne( z których skwapliwie korzystają) w rodzaju ośmiogodzinnego dnia pracy,urlopów czy zasiłków chorobowych zostały wywalczone na poczatku XX wieku przez lewicę właśnie.Wywalczone bo kapitalista niczego nie da jak nie musi!Gdyby nie europejscy socjaliści tego nie wywalczyli to do dzisiaj zapieprzaliby po 12 godzin dzienne a o urlopach mogliby tylko pomarzyć.Bo jak ktoś kiedyś słusznie zauważył kapitalizm jest dobry przede wszystkim dla kapitalistów.

tomuś

1.05. to święto uznawane również przez KK tak więc spędziłeś je zapewne na modłach ze swoim pasterzem?Owieczko!

1.05. to święto uznawane również przez KK...

W jakim sensie?

Może za dużo GW się czyta?

Kościelne święto 1 Maja

"Dzień 1 maja, obchodzony jako Święto Pracy, jest także dniem, w którym Kościół czci uroczystość św. Józefa - patrona robotników. 1 maja podkreśla się szczególną rolę pracy w życiu i rozwoju każdego człowieka"

Ukryta Zawartość

Zobaczmy czym jest uroczystość, święto....to w skrócie jest wspomnienie potem święto a najważniejsza jest uroczystość.

Ukryta Zawartość

Nie bardzo mnie dziwi, że dla wyborczej 1maja urosło do święta a nawet uroczystości. ;)

Nie pierwsza manipulacja GW i nie ostatnia!

A 1maja to wspomnienie św. Józefa czyli dzień jakich setki w roku liturgicznym...jak i dzisiejszy...wsp. św. Atanazego. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

nie dopuszczają nawet do myśli w swoich małych móżdzkach

Aleś Ty mundry z wiedzy podstawowej.

Tylko problem w tym, że dzisiaj walczysz o pracę nie o 8 godzin, a emerytury to może będą, a może nie jak mawiają ekonomiści.

Święto zawłaszczyli niegdyś komuniści, a dzisiaj byle lewak poucza o czym ono jest i dlaczego.

Pouczaj swoje grono lemingów, które doprowadza do tego, ze trzeba będzie znowu kijem przypierdolić kapitaliście pseudo liberałowi. Co ciekawsze - przyłożyć trzeba z prawa i z lewa by równo puchło.

Wszystko fajnie, ale wciąż nie rozumiem do czego ma służyć święto pracy - które w ustroju demokratycznym obecnie jest niczym innym niż usankcjonowaniem współczesnej odmiany ustroju feudalnego.

To może zrobić z tego święto bardziej odpowiadające współczesnym czasom, np. Dzień Podatnika?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Pouczaj swoje grono lemingów, które doprowadza do tego, ze trzeba będzie znowu kijem przypierdolić kapitaliście pseudo liberałowi. Co ciekawsze - przyłożyć trzeba z prawa i z lewa by równo puchło.

ciekawe myslenie teporyjka walczacego z samym soba.Swieto polega na tym ze swietuje sie uprawnienia robotnikow ktore sa USTAWOWE i jako takie podlegaja egzekucji lub negocjacji.A jesli teporyjek zechce powalczyc to inny teporyjek zrobi to co obiecał.Zamkne zaklad zwolni ludzi i produkcje przeniesie.Dwadziesci lat karencji a teporyjkom nadal marzy sie wlasnosc ...wspolna.

Wszystko fajnie, ale wciąż nie rozumiem do czego ma służyć święto pracy - które w ustroju demokratycznym obecnie jest niczym innym niż usankcjonowaniem współczesnej odmiany ustroju feudalnego.

To może zrobić z tego święto bardziej odpowiadające współczesnym czasom, np. Dzień Podatnika?

Masz Drogę Krzyżową , nie wystarczy ?

Aleś Ty mundry z wiedzy podstawowej.

Tylko problem w tym, że dzisiaj walczysz o pracę nie o 8 godzin, a emerytury to może będą, a może nie jak mawiają ekonomiści.

Święto zawłaszczyli niegdyś komuniści, a dzisiaj byle lewak poucza o czym ono jest i dlaczego.

zamordyzm aż dzurkami od nosa cieknie . Od lat wpisy zapowiadały ponurą naturę psedopolaka

Bo 1 maja to ma być święto pracy, a nie święto pracy na rzecz nieroba pt. Państwo.

zamordyzm

Zamordyzm? O nie, to chęć przypomnienia pseudo liberałom o tym czym w ogóle jest lub powinien być liberalizm, o tym o czym zapomnieli.

Mylisz pojęcia.

sie uprawnienia robotnikow ktore sa USTAWOWE

muls tępy bezideowcu, problem w tym, że te "są" są łamane na każdym kroku.

Jeśli o tym nie wiesz, nie dostrzegasz to po diabła zabierasz głos.

Śnij dalej o pseudoliberalnych fantasmagoriach, które Ci łopatami w łeb wtłaczają i butem dopychają. .

Mnie to święto do niczego nie jest potrzebne.chodzi mi o to aby mieć świadomość drogi,którą przeszliśmy.Od brutalnego,XiXwiecznego kapitalizmu do chwili obecnej.Te wszystkie osiągnięcia socjalne to wynik walki lewicy,prawica w tej kwestii nie robiła nic.Obecnie pomimo ustawowych zabezpieczeń prawa pracownicze często są naruszane i widzę tu duże pole do działania dla współczesnej lewicy.Ale ona woli zajmować się gierkami personalnymi lub tanim populizmem.

xniwax

Od kiedy to zmieniłeś przekonania z ędeckich na liberalne?

muls tępy bezideowcu, problem w tym, że te "są" są łamane na każdym kroku.

to nie jest prawo swiete w ktorym wlasciciel sprzeda swoj majatek i zaklad zeby robotnik mogl sie nazrec , kupic samochod.i pracować; do konca zycia ...towarzyszu.

Od nigdy Wojtku ale rozumiem, ze lewackopseudoliberlny umysł jest zbyt ograniczony aby pojąć wspólną egzystencję obu cech i kilku innych,

a przecież wystarczy być człowiekiem.

wlasciciel sprzeda swoj majatek i zaklad

mulsik sięgnij do genezy czegoś takiego jak właściciel, własność i majątek w III RP i nie pieprz.

a jesli sa łamane ustawowe to sa zwiazki towarzyszu mój i sady.A sa jeszcze pracownicy ktorzy za frajer biora pieniadze, strajkuja i ida na emeryture w wieku 45 lat.

Od nigdy Wojtku ale rozumiem, ze lewackopseudoliberlny umysł jest zbyt ograniczony aby pojąć wspólną egzystencję obu cech i kilku innych,

a przecież wystarczy być człowiekiem.

mulsik sięgnij do genezy majatku w III RP i nie pieprz.

do niczego njie bede siegał.a tym bardziej do genezy.Siegnji moze do prawa szlachty w sredniowieczu zobaczysz gdzie twoje miejsce/

xniwax

Każdy umysł jest świadom,że nie da się pogodzić poglądów endeckich z liberalnymi.Ale w Polsce takie rzeczy są możliwe!

"W Polsce czyli nigdzie".

to sa zwiazki towarzyszu mój i sady.

Jakie związki? Jaki sądy?

Tu karykatura, a tam jeszcze większa.

Polecam jednak sięgnąć bliżej, dalej nie sięgaj bo się nadwyrężysz intelektualnie i będzie smutno na forum.

akie związki? Jaki sądy?

Tu karykatura, a tam jeszcze większa.

karykatura to ty jestes... obywatela.Jedyne co ci sie podoba to kwaczynski jak na razie.. choc to dopiero karykatura,

jesli o mnie chodzi to mozesz strajkowac nawet rok i zalatwic sobie emeryture w 50 roku zycia.i najnizsza pensje 3000zł i darmowe wczasy a nawet darmowa koleji.

a nawet mozecie sobie to zalatwic...wszyscy.

a dudzie w nagrode 50000 zl do konca zycia.

co miesiac.

nie da się pogodzić poglądów endeckich z liberalnymi.Ale w Polsce takie rzeczy są możliwe!

Sam sobie zaprzeczasz. Poza tym ani jedno, ani drugie nie definiuje człowieczeństwa.

PRL uczulił na prymitywną manipulację

Owszem, dlatego każdy uczciwy mieszkaniec Polski powinien dostawać torsji już na sam widok przedstawicieli Rzeczpełowskiej.

jesli o mnie chodzi

Nie wiem o co tobie chodzi ale jedno jest pewne, że w ogóle nic nie łapiesz, a to już i tak za dużo, jak na tak tępego hipokrytę-konformistę.

Poza tym "bycie obywatelem" nie oznacza trzymania własnej głowy w dupie, jak w twoim przypadku. Chyba Tusek jeszcze tego nie wymaga od lemingów?

Owszem, dlatego każdy uczciwy mieszkaniec Polski powinien dostawać torsji już na sam widok przedstawicieli Rzeczpełowskiej.

a ktos mu broni??na cale szczescie tych uczciwych jest niewiele

xinwax.tak wiec rzygaj codziennie.Moze to cie wykonczy .

codziennie.

Mam inny sposób., znacznie ciekawszy.

Tobie pozostawiam układ zamknięty, ten z głową i dupą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.