Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

czym teraz śmierdzi?

W IC - moczem posłów (bez podziału na frakcję i światopogląd)

W pozostałych stęchlizną z co najmniej 20 letnich kanap.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W IC - moczem posłów (bez podziału na frakcję i światopogląd)

W pozostałych stęchlizną z co najmniej 20 letnich kanap.

blad, było napisac ze od 6 lat jak nastał tusk.Posika sie ze szczescia.

muls - sam jesteś jak królik - bez sensu pier**lisz na okrągło

tylko dlatego ze biegam za twoimi wynurzeniami.... kolistymi.

mam ostatnio przyjemność jeździć koleją na "zachodzie" - zrezygnowałem z samochodu bo pociągiem jest szybciej i wygodniej - Polska kolej jest 100 lat za murzynami i właściwie wszystko jest do wymiany

muls - sam jesteś jak królik - bez sensu pier**lisz na okrągło

tak na marginesie kroliczka to podzial koleji na stodwadziescia spolek zrobił miller i teraz lewą szyne obsluguje inna spolka niz prawą szyne.

jest 100 lat za murzynami i właściwie wszystko jest do wymiany

PKP jest teraz na poziomie NRD-wskiej kolei z lat 80-tych.

IC-ki do Warszawy nie są tragiczne, nawet pomykają 160 km/h i nie śmierdzą nawet w kiblu.

Tylko, że takie jeżdżą na 2-3 trasach.

nie wiem jaka była kolej w NRD ale Polska mnie nie raziła dopóki nie zobaczyłem jak jeździ się pociągami za granica - to jest szok ciężki - jakby była taka kolej w Polsce to ludzie przed wsiadaniem by buty sciągali i nie chcieli wysiadać po dojechaniu do celu :D - i przy tym jest naprawde ok z cenami a przy zarobkach to już wogóle

936230_546374425413530_576066595_n.jpg

1.05. to święto uznawane również przez KK tak więc spędziłeś je zapewne na modłach ze swoim pasterzem?Owieczko!

w pracy byłem....

551264_447697028649899_1065154092_n.jpg

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie bez powodu wszystko tam było różowe... w Dniu Flagi. Nawet barw narodowych chcą nas pozbawić.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

spokojnie za to BMW bedzie sprzedawalo wersje specjalna w kolorze bialo czerwonym dla idiotow.Blyszczacy.

u podsufitki chrystusik czerwono- bialy dyndajacy.

Ja nie widzę co on tam wypisuje bo mam go w ignorowanych. Nie lubię nienormalnego bełkotu więc już lata temu dałem mu ignora.

No to chyba odebrał przekaz telepatyczny z Mazur... :) >>>a generalnie podziwiam goscia.Im mniej widzi, tym wiecej wie.Cos takiego narodowego ma w sobie bialo czerwonego.Ten oreł nie poleci.

40951-437211367565797.jpg

Dzień Leminga totalnie nieudany. Przyszło coś z 50 lemingów dla któych rzucono z helikoptera 10 000 ulotek. :)

Nawet na GWnianym portalu ludzie sobie bekę robią z tego Spędu Leminga.

Poparcie spada, dobrze, dobrze! :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

<br />. Przyszło coś z 50 lemingów dla któyc<br />
patrzac na zdjecia to nawet mniej.. jakies pietnascie albo dziesiec.

normalnie koniec swiata i koniec swieta flagi i koniec flagi.bedziemy zmieniac na inna.

nie wiem jaka była kolej w NRD ale Polska mnie nie raziła dopóki nie zobaczyłem jak jeździ się pociągami za granica - to jest szok ciężki - jakby była taka kolej w Polsce to ludzie przed wsiadaniem by buty sciągali i nie chcieli wysiadać po dojechaniu do celu :D - i przy tym jest naprawde ok z cenami a przy zarobkach to już wogóle

Ta kolej jest dotowana, najbardziej we Francji gdzie samo szybkie TGV jest rentowne w niecałych 40% czyli co roku przynosi ponad 12 mld Euro strat - pompowane musi być zatem z budżetu i tak coraz bardziej od początku powstania. Szybkie koleje są jak Concorde - ekonomicznie bez sensu, bardziej dla ideologii i prestiżu.

Tylko w Japonii szybkie koleje są na granicy opłacalności ale tam ich obciążenie jest dwu-trzykrotnie wyższe niż w Europie co przy wyższych (japońskich) cenach biletu jeszcze jest wydolne. Europa traci kupę pieniędzy na wspieranie rolnictwa, kolei, równości etc. pierduł. Niestety albo w pociągach będzie ciaśniej - mniej komfortowo ale opłacalniej (jak w Japonii) albo nadal Europa będzie ciągnąć tego kolosa za sobą.

Wysokie ceny utrzymania kolei w Europie są po części pochodną wysokich cen energii i surowców a przez to utrzymania infrastruktury. Koszty remontów trakcji są w Europie bardzo wysokie, koszt energii najwyższy na świecie (obok naftowych emiratów). Dopóki ceny energii, surowców i koszty prowadzenia przemysłu (wystarczy choćby porównać ceny stali na świecie) będą tak wysokie utrzymanie kolei wymagającej olbrzymich nakładów energetycznych i materiałowych będzie absurdalnie wysokie.

Tania energia to tanie paliwa i atom tymczasem europejskim zielonym idiotom z tym nie po drodze. Tanie surowce to niższe opodatkowanie wydobycia i większa skala lub brak barier celnych na import z Afryki etc. Nie mówiąc o różnych wynalazkach typu kwoty importowe (ilość) do EU na określone gatunki drewna etc.

normalnie koniec swiata i koniec swieta flagi i koniec flagi.bedziemy zmieniac na inna.

Pasujesz tam mulsie zamiast tego pokrzywionego ptaka nazanczonego przez Komorowskiego jako "OŻEŁ"

"Nie poleci orzeł w GWna"... :)

Nie do wiary że taki stary wyjadacz jak Leszek M. tak się wyłożył... następny przedstawiciel lewicy kawiorowej dotknięty chorobą filipińską?

<br /> nazanczonego <br />
taki orzeł jaki nazanczony.

Nie do wiary że taki stary wyjadacz jak Leszek M. tak się wyłożył... następny przedstawiciel lewicy kawiorowej dotknięty chorobą filipińską?

ten belkocze jak zwykle bez skladu i ładu.W tej zagadce pajacu jest inny motyw ale musisz zgadnac sam.

Śmierć frajerom!

Ja zakładam Rząd na Uchodźstwie! :)

Naprawdę - kopałem się z koniem 16 lat i starczy.

Mam tylko jedno życie - wolę, żeby było spokojne, wygodne i dostatnie.

Ale będę was wspomagać z oddali... ;) ...>>>>.tutaj mamy wybitnegop przedstwiciela orzela bialego ktory w gowno nie pojdzie.Gowno zostawił innym A poza tym prawdziwy patryjota.Dosc dokladnie i ze skutkiem skopany przez konia.

Ta kolej jest dotowana, najbardziej we Francji gdzie samo szybkie TGV jest rentowne w niecałych 40% czyli co roku przynosi ponad 12 mld Euro strat - pompowane musi być zatem z budżetu i tak coraz bardziej od początku powstania. Szybkie koleje są jak Concorde - ekonomicznie bez sensu, bardziej dla ideologii i prestiżu.

Tylko w Japonii szybkie koleje są na granicy opłacalności ale tam ich obciążenie jest dwu-trzykrotnie wyższe niż w Europie co przy wyższych (japońskich) cenach biletu jeszcze jest wydolne. Europa traci kupę pieniędzy na wspieranie rolnictwa, kolei, równości etc. pierduł. Niestety albo w pociągach będzie ciaśniej - mniej komfortowo ale opłacalniej (jak w Japonii) albo nadal Europa będzie ciągnąć tego kolosa za sobą.

Wysokie ceny utrzymania kolei w Europie są po części pochodną wysokich cen energii i surowców a przez to utrzymania infrastruktury. Koszty remontów trakcji są w Europie bardzo wysokie, koszt energii najwyższy na świecie (obok naftowych emiratów). Dopóki ceny energii, surowców i koszty prowadzenia przemysłu (wystarczy choćby porównać ceny stali na świecie) będą tak wysokie utrzymanie kolei wymagającej olbrzymich nakładów energetycznych i materiałowych będzie absurdalnie wysokie.

Tania energia to tanie paliwa i atom tymczasem europejskim zielonym idiotom z tym nie po drodze. Tanie surowce to niższe opodatkowanie wydobycia i większa skala lub brak barier celnych na import z Afryki etc. Nie mówiąc o różnych wynalazkach typu kwoty importowe (ilość) do EU na określone gatunki drewna etc.

pewnie w większości masz rację - ale pragnę tylko zauważyć że kolej tak samo jak i drogi to infrastruktura kraju - sprawna kolej bardzo odciąża drogi których utrzymanie też nie jest za darmo ( tak wiem w benzynie jest podatek drogowy ) i dlatego nawet niema co mówić o rentowności ( jeżeli chodzi o komunikacje i rentowność to niektóre miasta chcą wprowadzić darmowe autobusy miejskie ) - poza tym umożliwia dojazd do pracy który samochodem czasem jest niemożliwy przez co zwiększa się mobilność pracowników i poprawia kondycje całego społeczeństwa - wyobraża ktoś sobie że można by mieszkać 100km od dużego miasta w Polsce i mieścić się w 1,5h dojazdu do pracy ??? ( w Warszawie to rano z Pruszkowa do centrum jedzie się chyba dłużej ) - albo jechać z Krakowa nad morze czy z Rzeszowa do Poznania 3-4h - wszystko to takie zamknięte koło - coraz mniej ludzi jeździ to pogarszamy warunki bo niema pieniędzy, pogorszyły się warunki to jeździ jeszcze mniej - a tak naprawdę to Polska kolej pomimo tak kiepskiej kondycji ma nadal przyzwoite "obłożenie" i jakby zainwestowano w kolej chociaż pół z tego co w drogi to myślę że dużo osób przesiadło by się na kolej z powrotem - nowoczesna kolej to całkiem inna "bajka" od tego co jeździ po naszych torach

577547_448322308587371_1526792339_n.jpg

pewnie na tęczową , co mulsik....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hehehe dobry obrazek.

A ja mam taki:

7598fb8323626e5cb96115d16018144b.jpg

Radio Erewań podało:

"Dzisiaj widziano prezydenta Rzeczpełowskiej na balkonie, jak goli nogi i podśpiewuje - Rurzowo mi, Rurzowo mi...-

Podobno doradcy szykują już zmianę piosenki do nucenia przy goleniu na - Z bżytfą na poziomki...- równie łatwą do nucenia."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.