Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

O znowu wraca Smoleńsk!

Natomiast Prezio załatwi nam wolne od handlu niedziele na zlecenie pewnego Dyrektora.

więcej podobnych pomysłów wyborcy szybciej otrzezwieją , dwa lata powinno wystarczyć

Czyli co?Znowu sterowanie z tylnej kanapy?

nie , wojciech ...mówię o Glińskim , to nie jest facet , który lubi być sterowanym, to naprawdę rozsądny facet chcący dobra Polski i Polaków....

Warca to jak bumerang co jakiś czas.

Ja jestem nastawiony obojętnie z przewagą niechęci do pomysłu.

Wystarczy to co jest czyli święta z wyjątkiem niedziel.

ale dlaczego nie , niech markety i sklepy będą pozamykane , niech te baby z kas też odpoczną ...niech z kolei działają małe sklepy osiedlowe o ile sprzedaje sam właściciel....oczywiście knajpy, stacje reszta otwarta....

więcej podobnych pomysłów wyborcy szybciej otrzezwieją , dwa lata powinno wystarczyć

i co byś chciał , żeby ci biedni ludzie za 1500 ryli tygodniami w pracy...niech też odpoczną....jakbyś się czuł gdybyś za tyle pracował i nie miał na życie....zaraz mi odpowiesz o zdobywaniu wykształcenia i takie tam pierdoły....ogarnij się, miliony Polaków tak żyje a Polek pracuje.....gdzie tu rodzina....

Populizm niejakiego Tomusia jest makabryczny, o czym on pisze? gdyby baby pracowały po 7 dni w tygodniu, to by się tym zajęły odpowiednie służby, czy o zmianowości w pracy ten delikwent słyszał? człowieku, idź poczytaj trochę, chociaż ekonomii dla przedszkolaków!

Tomuś przeczytaj i wskaż błędne wnioski redaktora naczelnego Polityki ... tylko nie kompromituj się tymi czerwonymi, lewakami , sługusami Rosji i temu podobnymi wyrazami ściennymi , to nie jest patriotyzm tylko przejaw głupoty .Prawdziwy Polak jest mądry !!!!! ..... hehehe

"

Zdaniem redaktora naczelnego POLITYKI po 10 kwietnia pojawił się „naturalny popyt na teorie spiskowe”, powstała też specyficzna specjalizacja w postaci tzw. publicystyki tożsamościowej, którą uprawiają dziennikarze o prawicowych sympatiach. – Ona dostarcza głównie produktów o charakterze emocjonalnym, daje poczucie wspólnoty przeciw wrogiej grupie i wrogiemu światu. Buduje obraz przeciwnika. Stosuje rozmaite metody manipulacji psychologicznej, które służą odnalezieniu ciepła w pewnej grupie wobec zimnej wrogości na zewnątrz. To silnie działający narkotyk – ocenia Baczyński.

W dodatku jest to halucynogen często łączony z równie silnie działającym składnikiem religijnym. - Gdy czytam kolejne tytuły pism prawicowych, to widzę, jakie tam są odprawiane czarne msze. To jest rodzaj liturgii, bo wraca co tydzień w tej samej postaci. Każdego tygodnia negatywnymi bohaterami są te same osoby, często zresztą inni dziennikarze. To klasyczne seanse nienawiści mające silnie związać grupę wyznawców, którzy gromadzą się pod papierowymi sztandarami – twierdzi Jerzy Baczyński. - Jak popatrzeć z boku, to cała ta organizacja okołopisowska ma wręcz podręcznikowe cechy organizacji parareligijnej. Jest tam męczennik, prorok, są apostołowie, własne księgi, biskupi i kaznodzieje, a na końcu lud boży. Mają nawet procesje, odpusty, relikwie. To dlatego ten ruch jest u nas tak dobrze zakorzeniony, bo ta struktura w społeczeństwie już była gotowa. W naszym kraju budowa wspólnot obywatelskich idzie ciężko, dużo łatwiej z parareligijnymi.

i to jam mam mieć nasrane w bani hehehehehe.........jesteś dobry hehehe....a ten tekst o teoriach spiskowych hehehehe..............zajebiście się uśmiałem.....hehehe...

Populizm niejakiego Tomusia jest makabryczny, o czym on pisze? gdyby baby pracowały po 7 dni w tygodniu, to by się tym zajęły odpowiednie służby, czy o zmianowości w pracy ten delikwent słyszał? człowieku, idź poczytaj trochę, chociaż ekonomii dla przedszkolaków!

przecież to jasne , że pracują na zmiany głąbie , ale dlaczego musza pracować w niedziele, zmiany można ustalić...fakt , mogą być zwolnienia i pewnie będą ale z perspektywy życia rodzinnego byłoby to dobre rozwiązanie....

a tak w ogóle władz to co za gówno jakieś czytasz , to tam tak piorą banię hehehe....

jak pracują w niedzielę, to w inne dni mają wolne, ciężko myślisz, ale to normalne dla ciebie.....że z tego powodu zwiększy się bezrobocie o jakieś 80tyś w skali kraju, to też nie dociera.....żenada

jak pracują w niedzielę, to w inne dni mają wolne, ciężko myślisz, ale to normalne dla ciebie.....że z tego powodu zwiększy się bezrobocie o jakieś 80tyś w skali kraju, to też nie dociera.....żenada

przeczytaj co ci napisałem wyżej ....przy naszym bezrobociu 80tyś warto byłoby zaryzykować mając na celu zasadniczą zmianę....potrafisz to pojąć ....nie wydaje mi się...

Natomiast Prezio załatwi nam wolne od handlu niedziele na zlecenie pewnego Dyrektora.

A czemu tylko od handlu? Powinno się zakazać ustawowo WSZELKIEJ pracy w niedzielę.

W tym i odprawiania mszy - księża też powinni mieć możliwość spędzenia czasu z rodziną i dziećmi!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Tomuś tym razem hehehehe ma uzasadnione użycie

hehehe

A czemu tylko od handlu? Powinno się zakazać ustawowo WSZELKIEJ pracy w niedzielę.

W tym i odprawiania mszy - księża też powinni mieć możliwość spędzenia czasu z rodziną i dziećmi!

dokładnie hehehe...

Ja bardzo często pracuję w niedzielę.Ludziom należy pozostawić wolny wybór.Jeśli chcą kupować w niedzielę a pracownicy handlu chcą pracować to dlaczego nie?

Na tekst Baczyńskiego zwróciłem owagę juz wcześniej bo wyjątkowo przenikliwie analizuje charakter tego, co dzieje sie po prawej stronie sceny politycznej.

Niestety wydaje się, że tekst ten długo jeszcze będzie aktualny.

Jestem Europejczykiem.

a co się dzieje po lewej stronie jaro..

Niezbyt uważnie śledzę, tu specjalistą jest dziadekwłodek.

Ale tak ogólnie, bez szczegółów, aktualności i personaliów to lewica kompletnie pogubiła się w sytuacji i nie ma żadnego pomysłu co robić i co gorsza żadnej myśli przewodniej objaśniającej dzisiejszy świat.

Ma jedynie wczorajszych liderów, bez energii, bez pomysłów, nawet bez haseł.

Jestem Europejczykiem.

O znowu wraca Smoleńsk!

materializmu

Promocje w świątyniach materializmu bardziej przyciągają potencjalne owce , niźli "darmowa" woda życia rozlewana w kościołach , stąd zapewne wynika zatroskanie pana dyrektora i wtórującego mu prezesa ?

Owce miast inwestować w życie wieczne , wydają pieniądze na rzeczy , które mól i rdza niszczą i złodzieje kradną , doskonale rozumiem irytację oraz empatię Dyrektora zwłaszcza , gdy falach eteru śpiewająco recytuje nr konta bankowego zaraz po emisji mszy świętej .

Ach te zbłąkane owce , wolą ostatnie miejsca w kolejkach przed kasami , niż pierwsze ławki w kościele !

Racz im Panie odpuścić , gdyż nie wiedzą , co czynią , Bóg ZAPŁAĆ !

Piotr

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Ale tak ogólnie, bez szczegółów, aktualności i personaliów to lewica kompletnie pogubiła się w sytuacji i nie ma żadnego pomysłu co robić i co gorsza żadnej myśli przewodniej objaśniającej dzisiejszy świat.

Ma jedynie wczorajszych liderów, bez energii, bez pomysłów, nawet bez haseł.

Świetna charakterystyka.

I bez szans na znaczącą pozycję na scenie politycznej w najbliższym czasie. Do czego walnie przyczynił się przede wszystkim były Kwaśniewski i jego sfora. W tej chwili Lewica w Polsce potrzebuje cudu. Dosłownie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"The Times of Israel", a za nim "Gazeta Wyborcza" donoszą o tym, że prof. Krzysztof Jasiewicz został odwołany z PAN, a Prokuratura Rejonowa Warszawa-Mokotów prowadzi dochodzenie w jego sprawie z art. 256 i 257 kk. http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,14008121,_Zydzi_jako_ofiary_Holokaustu_sami_sa_sobie_winni__.html

Histeryczna, moim zdaniem, reakcja zarówno PAN, jak i Prokuratury. Profesor co najwyżej wyraził kontrowersyjne poglądy naukowe. O czym można przekonać się czytając ten tekst: http://www.kresowiacy.com/index.php/polska/581-zydzi-byli-sami-sobie-winni-pelny-tekst-wyiadu-z-prof-krzysztofem-jasiewiczem

Kontrowersyjne poglądy naukowe powinno obalać się w drodze debaty naukowej, a nie w drodze prokuratorskiego śledztwa. Tu warto przypomnieć, że kontrowersyjnego dla Polaków Jana Grossa i zwykłego oszusta i cwaniaka Janusza Kosińskiego, nikt w Polsce nie stawiał przed prokuratorem, zakazywał wjazdu na terytorium RP, czy zabraniał wydawania ich antypolskich w wymowie książek. Wprost przeciwnie prowadzono z nimi naukowe i publicystyczne dyskusje.

Wytłumaczenie nasuwa się jedno. Profesor Jasiewicz dotknął skrywanej prawdy.

dziadekwłodek

Tak,tak ofiary gwałtów też same są sobie winne!Daj spokój z tymi bzdurami.A Przemyk sam walił głową w ścianę po czym skoczył ze schodów.My też mieliśmy granatowych policjantów a na pocztach było pełno donosów Polaków na Polaków do gestapo tak,że AK musiało powołać specjalne komórki do przechwytywania tej"korespondencji".Twój patologiczny antysemityzm osiągnął już poziom Himalajów!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Atak wściekłości? Dotąd uważałem, że mam do czynienia z inteligentnym dyskutantem. Wytknij mi proszę ten mój "patologiczny antysemityzm", który "osiągnął już poziom Himalajów". Najlepiej na czerwono.

I w taki sposób wypowiada się autor wątku "Plebiscyt na najczęściej i najgłupiej banującego forumowicza." - będącego istną głębią intelektu. Niczym Rów Mariański.

Starasz się być mentorem tu i teraz. Za bardzo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.