Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Niech lewactwo weźmie się do roboty miast zaglądać pod sutanny i suknie oraz majty,

może też zaprzestać też usilnie homofilować wkoło i wziąć się za coś pożytecznego...

Będzie zapewne lepiej tyle, że nudniej

Tak,xniwaxu zniszczmy wreszcie ten Kościół Katolicki.

Z rządów Millera zapamięta katastrofę śmigłowca.

A,co się stało z tymi 15% poparcia dla SLD?

wa-lo-dia

Jesteś w Rosji?

Wojtek,nie ważne skąd jestem ,jestem z Tobą i musimy się napić.Wszelkie lewackie i prawickie poglądy rzućmy na bok.

Alleluja.

Niech lewactwo weźmie się do roboty miast zaglądać pod sutanny i suknie oraz majty,

może też zaprzestać też usilnie homofilować wkoło i wziąć się za coś pożytecznego...

Będzie zapewne lepiej tyle, że nudniej

No fajnie ,żeby tak jeszcze tylko zboczonymi sędziami i prokuratotrami się zająć to już będzie super.

No fajnie ,żeby tak jeszcze tylko zboczonymi sędziami i prokuratotrami się zająć to już będzie super.

Tymi z Korei Północnej oczywiście.Prawdę mówiąc pojechałbym tam zobaczyć ten syf na własne oczy.

Mam nadzieję, że 747 podczas swoich nocnych wojaży nie epatował przyrodzeniem...

Podejrzewam że tak, jak w przypadku Hofmana chodziło raczej o horror vacui ;-).

Jestem Europejczykiem.

wa-lo-dia

Jesteś w Rosji?

W kondominium.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W kondominium.

Raczej z Korei Północnej.

Proponuję Wam poczytać i pooglądać trochę na temat tego kraju zamiast narzekać na Polskę.To co się tam wyprawia za sprawą rządzących tym krajem to jakiś horror jest.Cała góra jest upaprana w ludobójstwo poczynając od Słońca Narodu czy jak go tam zwą poprzez wojskowych,sędziów,prokuratorów i na strażnikach więziennych kończąc.

Można zadać pytanie - a co nas to obchodzi?No ale takie pytania równie dobrze mogliby zadawać w odniesieniu do Polski ludzie na zachodzie w latach osiemdziesiątych.Na szczęście dla nas tam wątpliwości nie mieli żadnych.

Oczywiście największy udział w obaleniu komuny mieli sami Polacy tu w kraju i w ogromnej mierze także Kościół katolicki,na który tak ochoczo psioczycie.

Naprawdę lepiej zająć się tym co się w KRLD dzieje chociażby tylko po to,żeby się czegoś dowiedzieć.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Z rządów Millera zapamięta katastrofę śmigłowca.

(...)

Lekarz powinie umieć zadbać o swoja pamięć.

O Belce rzuconej pod nogi SLD chwilę przed wyborami zapomniałeś?

O gazetowym zamachu stanu Kwaśniewskiego, Urbana i Michnika zapomniałeś?

O rozwaleniu planu Hausnera przez PO i Tuska zapomniałeś? A teraz się z niego czerpie pomysły.

O rozdmuchiwaniu każdej aferki do rangi aferalnego kataklizmu przez opozycję i przychylne jej media zapomniałeś? A teraz się zamiata pod dywan.

O tym, że Miller i Kwaśniewski to dwa USAmerykańskie pieski zapomniałeś?

O tym, że za rządów Millera Polska weszła do Unii Europejskiej zapomniałeś? Ty UE miłujący.

(...)

A,co się stało z tymi 15% poparcia dla SLD?

(...)

BĘDZIE!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Miller amerykański piesek?To u Ciebie nowość!Masz już innego idola?

Znowu zapomniałeś - o Kwaśniewskim tym razem.

Do tego znowu wmawiasz mi coś, czego nigdy nie powiedziałem, a to już zagranie faul. Można powiedzieć, że na porządku dziennym.

Przytoczyłem tylko to, co zawsze będzie wiązało się z tamtym rządem Millera. Starałem się zrobić to obiektywnie.

Węgry nie pozwolą się wykorzystywać. Nie jesteśmy i nie będziemy sługusami Europy. Nie jesteśmy i nie będziemy sługusami banków i korporacji. Z chęcią zaś będziemy partnerami i sojusznikami każdego, kto za takich będzie nas uważał. Dlatego zawarliśmy umowy strategiczne z takimi firmami, które zainteresowane są wzajemnymi korzyściami a nie wyzyskiem. Wierzymy w konkurencyjność, w mądrze uformowany rynek, w przedsiębiorczość i w jej ducha. Szanujemy pracę, cenimy osiągnięcia, ale nie uznajemy chciwości i braku skrupułów. Cenimy nowoczesną światową gospodarkę, ale nie uznajemy prawa do kolonizacji. Dlatego obronimy niezależność gospodarczą naszej ojczyzny i obniżki kosztów komunalnych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dane za okres styczeń -sierpień 2013.

Bezrobocie Węgry 11.1-10.2%

Polska 10.6-10.3%

inflacja Węgry 2.8-1.6%

Polska 1.6-0.9%

wzrost Węgry 1.8-2.5%

Polska -2.1-2.8%

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"Litewski Naczelny Sąd Administracyjny nakazał usunięcie w rejonie solecznickim dwujęzycznych tablic z nazwami ulic - w języku litewskim i polskim. Decyzja jest ostateczna - informują litewskie media.": http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,14709296,Litwa__Ostateczna_decyzja__Usuna_polskie_nazwy_ulic.html

Oczekiwałbym, że rząd RP w ramach retorsji podejmie takie same kroki wobec mniejszości litewskiej w Polsce.

Dane za okres styczeń -sierpień 2013.

Bezrobocie Węgry 11.1-10.2%

Polska 10.6-10.3%

inflacja Węgry 2.8-1.6%

Polska 1.6-0.9%

wzrost Węgry 1.8-2.5%

Polska -2.1-2.8%

cyfry na nich nie robią wrażenia natomiast

" Victor Orbán przesłał do Lecha Wałęsy list z okazji jego 70-tych urodzin, w którym między innymi napisał: „Jest Pan sumieniem demokratycznej Europy po upadku komunistycznej dyktatury, człowiekiem, który nigdy nie bał się zabierać głosu, gdy pojawiały się niesprawiedliwość czy ograniczenie wolności (…)"

"Dziękuję Panu za to, że przez całe życie służył Pan za wzór człowieczeństwa, empatii i umiłowania wolności - napisał węgierski premier. - Nie jest łatwo być żywą legendą. Wiem, że właśnie powstał film o Pana życiu, który pokazuje Pana jako nie tylko najsłynniejszego w polskiej historii bojownika o wolność, ale także zwykłego człowieka spoza symbolicznego image'u. Chciałbym teraz oddać hołd właśnie temu zwykłemu człowiekowi".

i co teraz ?

Znienawidzą go korporacje.

Jak na razie u bratanków cieniutko.Ale w słowach są mocni!

Bezrobocie spada , mfw spłacone to chyba nie jest tak źle.

Polska 10.6-10.3%

jakiś żart?

i co teraz ?

dupa

dziadekwłodek

Dalej rozumujesz kategoriami sowieckimi.W Polsce jako państwu prawa obowiązuje polskie prawo przewidujące dla mniejszości narodowych możliwość używania nazw dwujęzycznych.Sytuacja na Litwie nic do tego nie ma.

Mniejszość litewska w Polsce nie może być zakładnikiem polityki państwa litewskiego wobec mniejszości polskiej.W tym przypadku Polska jak polska mnieszość na Litwie powinny odwołać się do instytucji unijnych.

Pisząc o tym,że na Węgrzech jest nie najlepiej miałem na myśli własne obserwacje jako turysty.Tak się złożyło,że w ciągu ostatnich trzech lat jeżdżąc po Bałkanach byłem również w tym kraju.W porównaniu z sąsiednią Rumunią czy Serbią odniosłem wrażenie ogólnego marazmu,bezruchu czy zastoju.Mam na myśli nie kurorty ale prowincję.Widziałem sporo furmanek,starych,zardzewiałych Ład z lat 80 czy obdrapanych domów.To już nasza ściana wschodnia lepiej się prezentuje.Nie twierdzę,że w zakresie wskaźników makroekonomicznych Węgry są gorsze od tych karajów ale,że dynamika rozwoju sąsiadów Węgier jest większa.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Dalej rozumujesz kategoriami sowieckimi.W Polsce jako państwu prawa obowiązuje polskie prawo przewidujące dla mniejszości narodowych możliwość używania nazw dwujęzycznych.Sytuacja na Litwie nic do tego nie ma.

Mniejszość litewska w Polsce nie może być zakładnikiem polityki państwa litewskiego wobec mniejszości polskiej.W tym przypadku Polska jak polska mnieszość na Litwie powinny odwołać się do instytucji unijnych.

(...)

Sam piszesz jak sowiecki propagandzista. Najpierw atakujesz piszącego, a dopiero potem jego poglądy. Do tego prezentujesz jedynie POprawne poglądy, które są dla mnie nie do przyjęcia. Poza tym twoje rozważania na temat postępowania wobec mniejszości litewskiej w Polsce są nieracjonalne. Retorsje w stosunkach między państwami są zgodne z prawem międzynarodowym. Postawa POlskiego rządu wobec tego antypolskiej polityki Litwy, która przejawia się nie tylko prześladowaniem obywateli litewskich narodowości polskiej, niszczeniem wszelkich śladów polskości na Litwie, zakłamywaniem historii - ale także szkodzeniu politycznym i gospodarczym interesom RP (sabotowanie działalności Orlenu czy wspólnych rozwiązań energetycznych w tym rejonie, budowa własnego gazoportu czy nagłaśnianie sprawy tzw. polskich więzień CIA - przy czym Litwa tez jest w to umoczona, etc) - jest zbyt defetystyczna.

I nic dziwnego, że wykorzystują to nacjonaliści. O transparencie na stadionie Lecha było głośno, ale jednocześnie nikt tak głośno w POlsce nie krzyczał o brutalnym pałowaniu polskich kibiców przez litewska policję w sytuacji, kiedy tak ostre działanie nie było potrzebne, ani o niszczeniu samochodów polskich kibiców na Litwie czy o nazwaniu ich przez Litwinów "polskimi k**wami" - a to moim zdaniem są już zachowania rasistowskie.

W przeszłości już chyba odwoływano się do instytucji unijnych i o ile dobrze pamiętam to Litwa otrzymała ich błogosławieństwo.

(...)

Pisząc o tym,że na Węgrzech jest nie najlepiej miałem na myśli własne obserwacje jako turysty.Tak się złożyło,że w ciągu ostatnich trzech lat jeżdżąc po Bałkanach byłem również w tym kraju.W porównaniu z sąsiednią Rumunią czy Serbią odniosłem wrażenie ogólnego marazmu,bezruchu czy zastoju.Mam na myśli nie kurorty ale prowincję.Widziałem sporo furmanek,starych,zardzewiałych Ład z lat 80 czy obdrapanych domów.To już nasza ściana wschodnia lepiej się prezentuje.Nie twierdzę,że w zakresie wskaźników makroekonomicznych Węgry są gorsze od tych karajów ale,że dynamika rozwoju sąsiadów Węgier jest większa.

Wskaźniki UE pokazują, że Węgry rozwijają się w podobnym tempie jak Polska. Nowe kraje UE najpierw zostały wydojone przez współczesny neokolonializm zachodniej Europy, a teraz rozwijają się na tyle, na ile UE raczy im pozwalać.

dokładnie takie same wrażenie po wizycie u bratanków. Kilka dni jeżdżenia po prowincji i przeżyłem szok . Przed wyjazdem czytałem relacje z kurortów , znanych turystycznie miejsc a nie miały nic wspólnego z rzeczywistością . Szczególną uwagę zwracały wszędobylskie lokale z hazardem . Bieda , smród i jednoręcy bandyci wszędzie . Dziwię się , że narodu przed hazardem ( mafią )nie bronił . Drogi w fatalnym stanie .

Na zdjęciu droga , nie polna tylko krajowa . Wskazana na mapie jako normalna .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dziadekwłodek

To co Ty proponujesz to odpowiedzialność zbiorowa a to nie ma nic wspólnego z państwem prawa.Czemu Polak litewskiego pochodzenia w Polsce jest winny,że na Litwie mniejszość polska jest dyskrymninowana?Przecież to nie jego wina.

Sam przyznajesz,że wskażniki ekonomiczne Węgier są zbliżone do Polski.A jednocześnie twierdzisz( tak jak polska prawica),że tam jest rozwój a u nas klęska.No to jak to jest?Te same parametry na Węgrzech i sukces a u nas zapaść?To bez sensu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

To co Ty proponujesz to odpowiedzialność zbiorowa a to nie ma nic wspólnego z państwem prawa.Czemu Polak litewskiego pochodzenia w Polsce jest winny,że na Litwie mniejszość polska jest dyskrymninowana?Przecież to nie jego wina.

(...)

Daleko mi do twojej Poprawności, idealistą też nie jestem - dlatego uważam, że rząd RP prowadzi złą POlitykę wobec Litwy. POza tym wywody, które tu prezentujesz, są charakterystyczne dla przedstawicieli mniejszości narodowych w Polsce.

Polak narodowości litewskiej bardziej od dwujęzycznych napisów w Polsce potrzebuje opieki zdrowotnej, a tej nikt mu zabierała nie będzie. Na to państwo polskie musi łożyć, na naukę języka litewskiego i inne takie już nie.

(...)

Sam przyznajesz,że wskażniki ekonomiczne Węgier są zbliżone do Polski.A jednocześnie twierdzisz( tak jak polska prawica),że tam jest rozwój a u nas klęska.No to jak to jest?Te same parametry na Węgrzech i sukces a u nas zapaść?To bez sensu.

Katastrofą jest przede wszystkim zły rząd, a rządy w Polsce są złe albo jeszcze gorsze.

Natomiast Ty prezentujesz myślenie charakterystyczne dla nacjonalistycznej większości.To pewnie pozostałość po rzadach Twojego idola-Gomułki.

Te same parametry na Węgrzech i rząd super a u nas zły( albo jeszcze gorszy!czyli jaki?gorsiejszy?).To aberracja umysłowa!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Natomiast Ty prezentujesz myślenie charakterystyczne dla nacjonalistycznej większości.To pewnie pozostałość po rzadach Twojego idola-Gomułki.

(...)

Gubisz się już w tym notorycznym wmawianiu mi idoli: Putin, Miller, Gomułka. Ciekaw jestem kogo jeszcze mi narzucisz. Jesteś także w błędzie, co do mojego myślenia. Nie jestem nacjonalistą, a racjonalistą.

(...)

Te same parametry na Węgrzech i rząd super a u nas zły( albo jeszcze gorszy!czyli jaki?gorsiejszy?).To aberracja umysłowa!

Dla mnie dobry rząd to taki, który reprezentuje przede wszystkim interes narodowy. Nie rozumiem, dlaczego takie myslenie uznajesz to za nienormalne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.