Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Parę groszy. Taaa...

Jak masz jakieś dane z wiarygodnego źródła to chętnie zobaczę skalę tych wydatków.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Państwo świeckie z założenia nie może płacić nawet jednego grosza na jakąkolwiek religię. To chyba jasne.

Może, tak samo jak może budować stadiony, mimo, że nie jesteśmy państwem piłkarskim :)

Może, tak samo jak może budować stadiony, mimo, że nie jesteśmy państwem piłkarskim :)

Tobie Ujemny rzeczywiście doskwiera taka bieda umysłowa czy tylko udajesz?

Tak na marginesie - stadiony są bardzo przydatne dla celów religijnych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9051-0-70807600-1405335314_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Tobie Ujemny rzeczywiście doskwiera taka bieda umysłowa czy tylko udajesz?

Tak na marginesie - stadiony są bardzo przydatne dla celów religijnych:

No nie wiem czy bieda umysłowa, tak samo jak państwo nie powinno dokładać się do organizacji religijnych tak samo nie powinno faworyzować żadnej dyscypliny sportowej kosztem innej dyscypliny. Zwłaszcza, kiedy od 30 lat nie mamy żadnych sukcesów w piłce nożnej, a jesteśmy potęgą w counterstrika i szachy :)

Nie wiem co tu widzisz dziwnego, chyba, że oczywiście ateizm tak zaczadza umysł, że człowiekowi faktycznie zwisają 3 miliardy na sam stadion narodowy, ale ma wielki ból dupy z powodu paru baniek na dofinansowanie muzeum w świątyni opatrzności.

Dupa to może ciebie boli, ciekawe od czego zresztą. Mnie co najwyżej głowa boli, że zamiast na szachistów kasa idzie na jakieś kiczowate gnioty.

Jestem Europejczykiem.

.Będzie wesoło!

Ty Wojciech się tak nie wesel..

Jak Ci przejdzie znieczulenie po pełoczopku to dopiero zaboli.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jak Ci przejdzie znieczulenie po pełoczopku to dopiero zaboli.

A co to będzie jak zabraknie......wazeliny?Towot zostanie.

To dopiero będzie jak zaczną maszerować z d.pskami usmarowanymi ....towotem.hehehe

A co to będzie jak zabraknie......wazeliny?Towot zostanie.

To dopiero będzie jak zaczną maszerować z d.pskami usmarowanymi ....towotem.hehehe

Na spędy do ciemnego dołu tacy chadzają od wielu już lat :)

Nie bój żaby Argus drukują pieniądze to i dorobią dla was więcej pełoczopków...przed wyborami.

Jak masz jakieś dane z wiarygodnego źródła to chętnie zobaczę skalę tych wydatków.

Jeden z takich drobnych przykładów jaki miał miejsce w Koszalinie dałem w odpowiednim temacie swego czasu.Obrońcy krzyżaków jakoś się nie odezwali wtedy.

Odnotowano w polskich mediach ze w poniedzialek odbylo sie spotkanie przywodcow swiata w Brazyli ?? "BRICS 2014"

Otorz w poniedzialek w miescie Fortaleza spotkali sie przywodcy Brazyli, Rosji , Indi , Chin i RPA.

Ukryta Zawartość

41d4f1586bab5cc82c52.jpg

Ukryta Zawartość

Państwo świeckie z założenia nie może płacić nawet jednego grosza na jakąkolwiek religię. To chyba jasne.

Drogi Tomku czy oby jesteś pewien bo skoro nie powinno finansować żadnej religii i wyznania to co to jest u licha???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przemek

Nie wiem czy nie chcesz czy nie potrafisz oddzielić narodu od religii.Nie każdy Żyd jest wierzący i nie każdy Żyd wyznaje judaizm.Muzeum Żydów Polskich ma być poświęcone nie judaizmowi ale Żydom-mniejszości zamieszkującej niegdyś polskie tereny.Tak samo gdyby powstało muzeum polskich Tatarów,Białorusinów czy Ukrańców to nie oznaczałoby to,że są to muzea islamu czy prawosławia.

Z historii wiemy że naród żydowski to jest ten który wyznawał jednego Boga, to Ci których Mojżesz wyprowadził z Egiptu, Ci niewierzący to izraelici a nie żydzi to zasadnicza różnica, znam wielu żydów i oni uważają, że żyd to taki co do synagogi chodzi czyli wierzący i praktykujący z tym, że ich wyznanie też się dzieli ale to już inny temat.

Tak samo jak błędem jest nazywanie chrześcijaninem osoby która jest ochrzczona a nie bierze czynnego udziału tzn nie święci dnia świętego.

Nie, katolik to katolik, napisałem, że chrześcijanin to nie ten co chrzest przyjął a ten co świeci dzień święty i żyje zgodnie z zasadami które wyznaje a narodowość nic nie ma do tego bo może być anglik katolik a nawet izraelita katolik, z resztą Ci byli pionierami tej wiary a każdy katolik czci żyda tzn Jezusa Chrystusa.

Jak wiadomo Jezus był żydem b był obrzezany i święcił dzień święty w synagodze.

A z nowości - jednak się zjednoczyli :

Ukryta Zawartość

zbysio i jarek naiwni jak dzieci - już zapomnieli co nasz "wybitny" polityk wzrostu metr pięćdziesiąt zrobił ze swymi poprzednimi "przystawkami": łyknął, przetrawił i wys...ł. A jedna z czołowych "przystawek" skończyła jeszcze gorzej. Historia się powtarza ???

Ukryta Zawartość

Jak zapatrujesz się w takim razie na bytowanie PSL?

Nie raz konsumowani, wysrani i znowu konsumowani.

Polityczny obieg zamknięty.

Obrzydliwe politycznie i nie tylko.

Się zgadza. Od samego początku swej bytności na forum nie powiedziałem ni jednego dobrego słowa o burakach spod znaku zielonej koniczynki. Co nie zmienia faktu, że nasz palant na kaczych łapach obchodzi się z tzw. sojusznikami znacznie bardziej po świńsku, niż ktokolwiek i kiedykolwie się obszedł z peeselem.

Swego czasu Waligórski popełnił genialną fraszkę, która do kaczych obyczajów politycznych pasuje idealnie:

"Dwie durne myszy były dumne niesłychanie,

Że je kocur zaprosił do siebie na śniadanie.

Jakoż było śniadanie; kocur dwakroć mlasnął,

Zjadł obie, ziewnął, pierdnął i z powrotem zasnął."

Andrzej Waligórski

nasz palant na kaczych łapach obchodzi

Nie wiem czy "palant" raczej pragmatyk.

Polityka to szachy w ringu.

Póki co na największego "palanta" wyrasta druga "kaczka"o imieniu idioty z kreskówki.

kaczor pragmatyk ??? Dowcip wszechczasów. Zapewne właśnie dzięki temu pragmatyzmowi przez ostatnie siedem lat przerżnął w polityce dokładnie wszystko, co było do przegrania. O aktualnym premierze wolę się nie wypowiadać, bo jest wyjątkowo nierówny i nieprzewidywalny. Czasem ma niezłe pomysły i potrafi sensownie dobrać sobie do tego ludzi, krótko potem - jakaś żenada i zero klasy. Takie wahadełko - niestety coraz częściej z przechyłem w tę gorszą stronę.

Teraz go wybiorą na grubom funkcyje w JUNI i POkaże dopiero....te gorszom.

To mnie (excusez le mot) wali totalnie. Dla mnie jest ważne, co się będzie działo TU. A dwa lata kaczych rządów nauczyło mnie, kto NA PEWNO nie nadaje się do kierowania tym państwem (no - jeszcze rząd olszewskiego był tak samo denny, ale to w końcu była tożsama opcja i w sporej części ci sami ludzie).

przez ostatnie siedem lat przerżnął w polityce dokładnie wszystko, co było do przegrania.

Nie ważne ile przerżnął, a ile wygrał i ewentualnie wygra.

Tusk jeśli przegra skończy jak Kwaśniewski i już niczego w życiu nie wygra.

Zostanie idiotą pokroju celebryty z Gorzowa.

potrafi sensownie dobrać sobie do tego ludzi

Jakich??

Wokół wiele mend i cwaniaków oraz klęczników z szorstkim językiem co łechta Pana po d.....

Takie wahadełko - niestety coraz częściej z przechyłem w tę gorszą stronę.

Argus przecież ten człowiek obniża loty od 7 lat.

Tylko dlatego tak długo bo z wysokiego pułapu ;))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.