Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Oni zrobili to już wcześniej, tnąc radykalnie socjal dla imigrantów. Że po tym cięciu już do nich nie przyjeżdżają i spora część tych co przyjechali spieprzyła do Niemiec, to teraz mogą sprawę tylko formalnie domknąć. Identycznie jak i my.

Nie identycznie, bo oni mają jakowyś opt-out w dziedzinie uchodźców (podobnie jak formalnie w kwestii przyjęcia waluty Euro, którą Polska ma formalny obowiązek kiedyś przyjąć, a Dania nie), więc ich pozycja jest silniejsza.

W zasadzie sąd powinien doprowadzić proces do końca i wydać prawomocny wyrok. I wtedy ułaskawienie stałoby się rzeczywistym ułaskawieniem, a nie dudziarską sztuczką.

Jestem Europejczykiem.

Podpisujcie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No tak. Proste pytanie, odpowiedzi brak, ale głosić wątpliwe mądrości może w końcu każdy.

No niestety a później efekty takie jak odpowiedzi. Żadne.

chwilowy brak działalności w audio.

„Człowiek rzadko wyciąga lekcje z historii, a narody nigdy. ”- Erik von Kuehnelt-Leddihn

„Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej.” - Ludwig von Mises

Dlatego właśnie należy dążyć do rozmontowania państwa opiekuńczego, bo to droga fanaberia, za którą płaci się nie tylko ekonomicznie, ale i społecznie (vide demografia). I oczywiście jest mało prawdopodobne, aby uczynić to od strony wydatków (przekonać rządzących do ich cięcia). Dlatego najlepiej byłoby od strony przychodów, na które rządzący nie do końca mają wpływ. Wyszukiwanie luk podatkowych i popularyzacja wiedzy na ten temat mogłaby przynieść pozytywne efekty. Poza tym, państwo w kwestii prawa jest ociężałe i każdą zmianę poprzedza pewien okres czasu od uchwalenia do wdrożenia. W sytuacji ambitnej, prywatnej inicjatywy antypodatkowej państwo opiekuńcze po paru lata nie miałoby bytu istnienia (z powodu braku pieniędzy). I dla Polaków byłoby najkorzystniej, aby załamanie państwa opiekuńczego nastąpiło jak najszybciej (ze względu na demografię).independent.

chwilowy brak działalności w audio.

Dania ma opt-out, ale na niego się nie powołuje, tylko na to iż porozumienie nie jest realizowane - patrz mój wcześniejszy wpis (ochrona granic zewnętrznych EU).

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

A co do niemieckich mediów na nasz temat, to chyba najlepszy jest komentarz Bernarda Margueritte: "Nie jest Niemcom przyjemnie tracić wasala" i dalej "Polska PO była poniekąd wasalem pani Merkel".

To ten gościu co za zdychającej, ale jeszcze walczącej o przetrwanie komuny brylował w oficjalnych mediach???

Jestem Europejczykiem.

To ten gościu co za zdychającej, ale jeszcze walczącej o przetrwanie komuny brylował w oficjalnych mediach???

Może, takiej prehistorii to ja nie pamiętam. Ale jeżeli masz rację to brylował, zdaje się, razem z Jurkiem Owsiakiem, Moniką Olejnik, Janiną Paradowską czy Jackiem Żakowskim.

Kuzyn murzyna

Z jednej strony popierasz socjalistów a później rzniesz głupa jak człowiek prawdę napisze. Jednak prawda boli.

Napisze jeszcze raz dziecko,MYŚL NAD TYM CO WYPISUJESZ!! Przestań sie błaźnić.

Żeby nie było za późno...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może, takiej prehistorii to ja nie pamiętam. Ale jeżeli masz rację to brylował, zdaje się, razem z Jurkiem Owsiakiem, Moniką Olejnik, Janiną Paradowską czy Jackiem Żakowskim.

Bredzisz koleś. Wybitnie. Propaganda zrobiła ci z mózgu kaszanę.

Jestem Europejczykiem.

Wystarczył niepełny tydzień rządów Pis-u

PKP (pięknie k...pięknie)

podpis poszedł ....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Taaa, a dinozaury żyły w czasach jaskiniowców. Nie mieszajmy epok i faktów. Facet był korespondentem zagranicznym w Polsce od drugiej połowy lat 60 mniej więcej, był bodajże pierwszym zagranicznym dziennikarzem, który informował o protestach przeciwko zdjęciu "Dziadów" z afisza, zrobił też wtedy chyba wywiad z Michnikiem i Sztajnfeldem o tych protestach, a w polskiej telewizji pojawiał się chyba od połowy lat 80, w "7 dni świat" bodajże i takim dziwadle pokazującym urywki różnych programów z tv satelitarnych z całego świata, nazwy nie pamiętam.

• Moderatorzy

Nie rypnęli sie. Wszystko sie zgadza. Poniewaz tylko prawomocny wyrok Sądu rodzi skutki prawne dla skazanego.

A Prezydent może zastosować akt łaski wzgledem osób uznanych za winne przez Sad. Może po prostu z góry darować mu skutki wyroku który sie uprawomocni.

Może to zrobic w każdej chwili przed uprawomocnieniem, po uprawomocnieniu, w trakcie odbywania kary itp.bo jego prerogatywy nie stawiają żadnych warunków do ułaskawienia.

kpk stawia tylko warunki skazanemu, bo niezkazany nie może wystapic o darowanie kary której nie poniesie, bo nie został skazany.

Dodam, że ja się cieszę, że Prezydent coś zrobił.

Bronek nic nie mógł albo spędzał czas na nieistotnych , bez skutków spotkaniach.

Cieszę się ,że mamy prezydenta który może i robi.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Facet był korespondentem zagranicznym w Polsce od drugiej połowy lat 60 mniej więcej, był bodajże pierwszym zagranicznym dziennikarzem, który informował o protestach przeciwko zdjęciu "Dziadów" z afisza, zrobił też wtedy chyba wywiad z Michnikiem i Sztajnfeldem o tych protestach, a w polskiej telewizji pojawiał się chyba od połowy lat 80, w "7 dni świat" bodajże i takim dziwadle pokazującym urywki różnych programów z tv satelitarnych z całego świata, nazwy nie pamiętam.

No i jak to się ma do jego stwierdzenia: "Nie jest Niemcom przyjemnie tracić wasala" i dalej "Polska PO była poniekąd wasalem pani Merkel".?

Nie mieszajmy epok i faktów.

Trafiłeś kulą w płot, bo to nie ja napisałem:

.

Kuzyn murzyna

Dokładnie jest tak jak Wiatrak pisze,powołują się na brak ochrony granic na południu.Jeszcze trochę a Orbana będą po rękach całować za tą granice i płoty na niej.

Merkelowa jaj nie ma jak Orban i teraz to widać,jak na dłoni.Ciekawe kiedy ją Niemiaszki pogonią i co wtedy zrobi biedny jej wielbiciel Tusku?

Jak to? To wymienione osoby nie brylowały w mediach w latach 80-tych? Pytam, bo widzę, że jesteś ekspertem od tamtego okresu.

Kilka suchych faktów: Żakowski w latach 80 brylował, owszem, ale w "Tygodniku Solidarność" i w "Tygodniku Polskim". Paradowska wyleciała z prasy na pysk w stanie wojennym, publikowała wtedy coś chyba w prasie podziemnej, potem po jego zakończeniu udało się jej wrócić do pracy w "Życiu Warszawy" Owsiak pojawił się w mediach na początki lat 90, Olejnik pracowała w radiowej trójce od połowy lat 80 chyba, ale "brylowac" w mediach zaczęła dopiero w drugiej połowie lat 90, za komuny chyba nie prowadziła żadnych samodzielnych audycji.

urywki różnych programów z tv satelitarnych z całego świata, nazwy nie pamiętam.

Bliżej Świata.

Margueritte to "czysty" zachodnioeuropejski socjalista, z racji zawodu i zainteresowań mocno związany z kometowaniem Wschód-Zachód z naciskiem Rosja-Zachód.

Raczej nie rusofob. Typowy podstarzały wielbiciel wolty lewackiej 1968.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A co?Nie podoba cię się?Napisał prawdę o Tusku i jego POpaprywnych?

No i jak to się ma do jego stwierdzenia: "Nie jest Niemcom przyjemnie tracić wasala" i dalej "Polska PO była poniekąd wasalem pani Merkel".?

Trafiłeś kulą w płot, bo to nie ja napisałem:

.

Nijak się nie ma, facet wyraził własne zdanie i już.

Nie do Ciebie adresowane, tylko do tego co napisał ;-)

Żakowski w latach 80 brylował, owszem, ale w "Tygodniku Solidarność" i w "Tygodniku Polskim".

To nie są media?

Paradowska wyleciała z prasy na pysk w stanie wojennym

Czyli przed stanem wojennym pracowała w mediach? W Wikipedii piszą coś o "Kurierze Polskim".

Owsiak pojawił się w mediach na początki lat 90

Nieprawda. W latach 80-tych prowadził audycje w IV programie PR. Wtedy to się chyba nazywało "Rozgłośnia Harcerska".

chyba nie prowadziła żadnych samodzielnych audycji.

Nie wiem czy prowadziła, ale na pewno robiła samodzielne reportaże.

Kuzyn murzyna

Olejnik pracowała w radiowej trójce

Od 1982.

...i Nie tylko dla Orłów (kto jeszce pamięta) ;)

1987 rok:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nijak się nie ma, facet wyraził własne zdanie i już.

Nie do Ciebie adresowane, tylko do tego co napisał ;-)

Szkoda, że najpierw zacytowałeś mój post, a nie tego który to napisał.

Kuzyn murzyna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Kurde może by tak został na stałe?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

słuchajcie, ta Lewicka to jest normalne? ja nie mam telewizora i myslalem, ze jest lis i ta stokrotka z kuku na muniu, ale to jest jakiś koszmar co się w tv dzieje...

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.