Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

A po kiego przytaczasz JG w dzien jego smierci, i probujesz sie nim podpierac?

Napisze jedno, gdybysmy my sie wpychali, emigrowali, i rozpierdalali, to by nasz szybko wy***ali.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Jeden z kolegów pismanów jako przykład skuteczności PiSu...

poinformował koleżeństwo, kiedy wrak Tu-154 powrócił na ojczyzno łono. Jakoś przegapiłem.

I zaczynamy bzdurzyc o wraku, dobry temat, zawsze mozna wywlec

Co z tymi dopalaczami?

A co chcesz zrobic, internet przyblokowac?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Nie widzisz, że pracuje w pocie czoła?

Wstyd.

A Ty skad wiesz, siedzisz w mojej sypialni?

I zaczynamy bzdurzyc o wraku, dobry temat, zawsze mozna wywlec

Wypunktował Cię. I tyle.

A co chcesz zrobic, internet przyblokowac?

Gdyby ktoś zaczął się ogłaszać w Internecie, że ma na sprzedaż heroinę, kokainę, opium i LSD, albo uran i pluton - to by go w try-miga namierzyli i unieszkodliwili. Bez konieczności blokowania Internetu.

Argument więc mało przekonujący.

Daj spokoj, nie bede teraz grzebal w watku. Bylo nie raz

Daj mi deko czasu.

Pogrzebię i wyłuszczę, kimś zacz.

Sporo tu pisiatych parobów, którzy jakowoś się brzydzą byciem takowymi.

Generalnie - cieszy.

To jest właśnie charakterystyczne,że oni zawsze pozornie dystansują się od PiSu a następnie walą pisowską propagandę.

Resztki przyzwoitości?

Ja tam sie niczego nie brzydze, pisze jak jest, w pewnych kwestiach popieram Pis, w innych nie, szczegolnie 500 plus. Parobem niczyim nie jestem, a wasze fantasmagorie malo mnie przejmuja. Takze grzeb jak ci sie chce.

Co do propagandy i walenia, to ja widze ostra, ale powska z waszej strony, ewent. brukselska w skali europejskiej

Wywiadu z śp. J. Głowackim ciąg dalszy:

Amerykanie czy Polacy są większymi burakami?

– Zależy jak którzy. Buractwo to choroba międzynarodowa. Ale jednak o trzy miliony więcej głosów od Trumpa dostała Hillary Clinton, tylko to prawo wyborcze Electoral College... Ciekawe, że na Trumpa – poza czującymi, że są niedoceniani, białymi Amerykanami – głosowali też Kubańczycy, Portorykańczycy i Polacy. Wszyscy byli przeciwni przyjmowaniu emigrantów – bo jak oni już tu przyjechali, to nie chcą, żeby im się ktoś dodatkowo wpieprzał. Zresztą Polacy w USA zawsze głosują na Republikanów, uważają, że Demokraci to komuniści.

Mam nadzieję, że uchodźcy będą w stanie wybaczyć to, co się z nimi wyprawia. Nawet te dzieci, które przechodzą przez takie piekło, przez jakie może ja przechodziłem, uciekając z matką z powstania warszawskiego. Mnie psychoanalityk w Ameryce powiedział, że to jest niemożliwe, żebym nie był ukształtowany przez wojnę.

Byłem kiedyś na cyplu Key West i zwiedzałem muzeum, w którym wystawiono pamiątki po uchodźcach z Kuby. Uciekali nawet w wiklinowych plecionkach przez morze pełne rekinów.

Nasz rząd oznajmia światu, że przyjęliśmy milion uchodźców z Ukrainy, po czym się okazuje, że ich było kilku. Pani premier zrobiła skrót myślowy i zaliczyła do uchodźców tych, którzy przyjechali tu zarobkowo i płacą podatki. A dookoła się pali.

Śp. Janusz Głowacki:

Bóg zesłał uchodźców jakby specjalnie dla nas. Żeby nam poprawić samopoczucie. „Islamista, brudna k**wa, nam, Polakom, nie dorówna”. Zawsze myśmy się gdzieś wpychali, emigrowali, błagali, żeby nas wpuścili. A teraz, nareszcie, my możemy nie wpuszczać. Jezu, jakie to jest przyjemne. Chcą do nas, a my im pokazujemy takiego wała. No, tak znowu wielu to się do nas nie pcha, ale tak czy inaczej wstajemy z kolan. Gdzieś tam ludzie się tłuką, toną... Jakieś dzieci z Aleppo? Wojna Ruskich z Ukraińcami? A niech się wytłuką! Swoją drogą, Ruscy byli cudowni z tym swoim: „Nie możemy się z Ukrainy wycofać, bo nas tam nie ma”. Czysta poezja. Dlatego tak lubię Babla.

Ależ niesamowita analiza.

Po pierwsze to imigranci wcale się do nas nie pchają. I jest to fakt dość neutralny emocjonalnie, przynajmniej dla mnie - z jednej strony trochę wstyd naszej niemożności ekonomicznej, że nie umiemy wypracować bogactwa jak na Zachodzie, z drugiej - nie robimy takich socjalnych idiotyzmów jak oni.

Imigrantów za to próbuja do nas przymusowo zesłać brukselscy biurokraci pod dyktando Niemców. Nie ma w tym nic przyjemnego, bo obrona nie będzie łatwa i może nas sporo kosztować.

Imigrantów za to próbuja do nas przymusowo zesłać brukselscy biurokraci pod dyktando Niemców.

Chodzi o pomoc dla PAŃSTW-CZŁONKÓW UE, które nie mogą sobie poradzić z wielką liczbą uchodźców.

Ile razy trzeba to powtarzać? Niemcy i inne kraje przyjęły tysiące ludzi bez nakazu Brukseli.

Raz jesteśmy mądrzy przed szkodą

Ile razy trzeba to powtarzać? Niemcy i inne kraje przyjęły tysiące ludzi bez nakazu Brukseli.

Niemcy i inne kraje zachodniej Europy popełniają powolne samobójstwo i mają do nas żal, że nie chcemy się przyłączyć

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Chodzi o pomoc dla PAŃSTW-CZŁONKÓW UE, które nie mogą sobie poradzić z wielką liczbą uchodźców.

Więc było ich nie wpuszczać (z pogwałceniem m.in. wszystkich możliwych traktatów o ochronie granicy unijnej) i nie zapraszać skoro nie umieją sobie poradzić. Sami zdecydowali, bez pytania nas o zdanie, więc niech teraz sami piją piwo którego nawarzyli.

W poprzednim systemie również pełno było takich, którzy mówili, że do PZPR nie należą, ale w pełni popierają jedynie słuszną linię kierownictwa partii i osobiście towarzysza I sekretarza.

Dla partii byli bezcenni, bo ją legitymizowali. A jak ich społeczeństwo traktowało nie muszę mówić.

Aha.

Co zdanie to ciekawostka.

Ogarnij się Cipek.

Prawda zabolała?

No wy np jestescie bezcenni dla PO, tez partia, i to mocno skompromitowana.

Zakodowane masz te odpowiedzi, juz 2 taka sama serwujesz:)

Więc było ich nie wpuszczać

Wiem, że byś sobie postrzelał, panie myśliwy.

nie zapraszać skoro nie umieją sobie poradzić

Umieją, przyjęli setki tysięcy, jesłi nie miliony.
Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Nasz rząd oznajmia światu, że przyjęliśmy milion uchodźców z Ukrainy, po czym się okazuje, że ich było kilku. Pani premier zrobiła skrót myślowy i zaliczyła do uchodźców tych, którzy przyjechali tu zarobkowo i płacą podatki. A dookoła się pali.

Zrób sobie wycieczkę do Wrocławia. Tam co trzeci to Ukrainiec.

Sami się z siebie śmieją.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.