Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Coś podobnego... Widzisz, tylko, że ja interesując się polityką korzystam z massmediów poważnych (choć czasami wrażych), opiniotwórczych i mających coś do przekazania. I zupełnie nie widzę potrzeby by do tych z których korzystam dokładać jeszcze coś co pod postacią makulatury wala się po jakiś półkach na pocztach, pewnie dyskontach i tym podobnych przybytkach. Bo i w jakim celu.

"Homo sum humani nihil a me alienum puto”

s znasz inną głębię, niż głębia sedesu

znam wlasnie w niej pływam z toba.

Która tak jakoś (zupełnie nie wiem czemu) nieodmiennie kojarzy mi się z dnem szamba. Też tak masz?

wlasnie odpowiedzialem zyzulowi.Czasami mam wrazenie ze to boty na Commodore 64w wykonaniu rosyjskim

"Homo sum humani nihil a me alienum puto”

A to mam gratulować czy współczuć, że musisz widać korzystać z tego byle czego by się czuć w pełni człowiekiem? Jakieś problemy z samoakceptacją? Kompleksy? Nie mam żadnych rozterek moralnych związanych z moim człowieczeństwem by używać papieru toaletowego do tego do czego został stworzony czyli podcierania tyłka, a nie lektury.

Wymienia się szereg czynników, które u pacjenta z przewlekłymi zaburzeniami czynności wątroby mogą wyzwolić epizod encefalopatii wątrobowej.

wiesz może czy lepiej pić codziennie np po drinku małym czy raz w tym tygodniu porządnie ?

bo zamierzam lepiej dbać o zdrowie

Nie byłbym taki pewny, czy to PiS samoistnie wywołał tę aferę, czy też ktoś pomysł na tę aferę ktoś mu podsunął. W Polsce wiele istotnych afer było w przeszłości sprowokowanych.

(...)

Aha. Więc rozumiem że według ciebie PiS to jednak kompletni idioci. Zapamiętam.

Ja nie jestem takim optymistą. Przepraszam - optymistom - tak się teraz mówi.

Jestem Europejczykiem.

A to mam gratulować czy współczuć, że musisz widać korzystać z tego byle czego by się czuć w pełni człowiekiem? Jakieś problemy z samoakceptacją? Kompleksy? Nie mam żadnych rozterek moralnych związanych z moim człowieczeństwem by używać papieru toaletowego do tego do czego został stworzony czyli podcierania tyłka, a nie lektury.

Nie jest mi potrzebna Twoja troska. Drugą częścią swojej wypowiedzi zasłużyłeś na tytuł WC Führera. :-)

wiesz może czy lepiej pić codziennie np po drinku małym czy raz w tym tygodniu porządnie ?

bo zamierzam lepiej dbać o zdrowie

Nie wiem. "Fakt" napisał, że umiarkowane, codzienne picie zapobiega rakowi nerki. W opiniach tekstem z tym przesłaniem ktoś napisał, że umiarkowanie pił codziennie przez lat lata i właśnie wycieli mu nerkę razem z rakiem. Wkrótce ta opinia została usunięta. Przynajmniej nie znalazłem jej, aby tu zamieścić. Był też inny:" A Papierosy Chronią Płuca - WedługFAKTU Oczywiście ???!!! ;-/ ." Musisz sam sobie odpowiedzieć.

"Alkohol chroni nerkiPiwo, wino, wódka. Nie ma większego znaczenia co pijesz, byle nie więcej niż jeden, maksymalnie dwa drinki dziennie. Dzięki temu zmniejszysz ryzyko, że zachorujesz na nowotwór nerek."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Aha. Więc rozumiem że według ciebie PiS to jednak kompletni idioci. Zapamiętam.

Ja nie jestem takim optymistą. Przepraszam - optymistom - tak się teraz mówi.

Niekoniecznie. Może to być kwestia doradców albo... kreta.

Ukryta Zawartość

To ze specjalna dedykacja dla rosyjskich uzytkowników naszego Forum. Jak widać nie tylko valado z Anglii jest całkowicie pewny waszych działań :-)

Rosjanie zepsują jubileusz krajom bałtyckim? "Aktywne działania"

Estoński wywiad poinformował, że Rosja szykuje "ataki informacyjne" na kraje bałtyckie. Działania rosyjskich propagandystów mają zakłócić przebieg obchodów setnej rocznicy odzyskania niepodległości przez Litwę, Łotwę i Estonię. Z raportu estońskiego wywiadu wynika, że Rosja będzie próbowała umniejszyć rangę historycznego wydarzenia. Na zlecenie Kremla mają działać "historyczni propagandyści” oraz "centra pseudoanalityczne”, które próbują oczernić działania krajowych rządów i wypaczyć historię odzyskania niepodległości przez państwa bałtyckie.

Estońscy agenci twierdzą, że jednym z pierwszych przejawów dezinformacji, którą szerzy Rosja, była konferencja „Wojny i rewolucje lat 1917-1920: narodziny państwowości Finów, Estończyków, Łotyszy i Litwinów”, która odbyła się w Sankt Petersburgu pod koniec ubiegłego roku. Organizatorami wydarzenia były koordynowane przez administrację Władimira Putina Rosyjskie stowarzyszenie studiów Nadbałtyckich oraz bliska Kremlowi fundacja dyplomacji publicznej Aleksandra Gorczakowa.

Wywiad Estonii donosi również, że Rosjanie prowadzą "aktywne działania" w celu pozyskania historyków z krajów bałtyckich. Naukowcy mieliby usprawiedliwiać treści propagandowe, które strona rosyjska będzie kierować przeciw ich państwom."

Źródło: IAR

priviet bojownikam :-)))

Wywiad Estonii donosi również, że Rosjanie prowadzą "aktywne działania" w celu pozyskania historyków z krajów bałtyckich

To ja za zupełną darmochę podpowiem "wywiadowi Estonii": po co pozyskiwać kogoś, kogo już się pozyskało.

a tu dalszy ciag historii o idiotach

w wydanych w 1946 roku "Medalionach" Zofii Nałkowskiej pada sformułowanie "polskie obozy śmierci". Poseł PiS Andrzej Melak twierdzi, że powinny się tym zająć ministerstwa edukacji oraz kultury.

Kolejny dalszy ciąg historii o idiotach. Tym razem oberwało się nobliście:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolejny dalszy ciąg historii o idiotach. Tym razem oberwało się nobliście:

doprawdy tak to zrozumiales?? jako rosjanin nie łapiesz tego teksciku....Jest to poza ....twoim poczuciem humoru....

Co nie zmienia to sytuacji ze zgadzam sie z nim.

po polsku to sie nazywa ..ironia.A Prus i Sienkiewicz doskonale studium owczesnego antysemityzmu.

............................................................................................

w czwartek weszla nowelizacja dla mieszkan komunalnych

Często trafiają do nas informacje o tym, że sytuacja finansowa najemcy jest na tyle dobra, że mógłby zwolnić mieszkanie komunalne, ale my nic z tym zrobić nie możemy. W żaden sposób nie możemy weryfikować dochodów, nie możemy nawet zbierać takich informacji – wyjaśnia w rozmowie z WP urzędnik warszawskiego ratusza. – To są przepisy z poprzedniej epoki, które nie przystają do dzisiejszej rzeczywistości. Wyrażają filozofię: byłeś biedny, to i biedny na całe życie pozostaniesz. Tymczasem sytuacja bardzo wielu osób się poprawiła, a mimo to są nieusuwalne i w efekcie blokują dostęp do mieszkań tym, którzy są w naprawdę trudnym położeniu.

Pragnący zachować anonimowość urzędnik dodaje, że ratusz naprawdę miał nadzieję na to, że przepisy się zmienią.

Szacuje się, że samorządy mają ok. 1,1 miliona mieszkań komunalnych, w których mieszka 3 mln ludzi. Są one zlokalizowane w różnych typach budynków – w puli są i stare kamienice, i nowe bloki komunalne. Znajdują się one nierzadko w bardzo atrakcyjnych lokalizacjach – w samych centrach miast, gdzie kupujący mieszkanie po cenie rynkowej musi się liczyć z wydatkiem co najmniej 13 tysięcy złotych (warszawskie Śródmieście).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To ze specjalna dedykacja dla rosyjskich uzytkowników naszego Forum. Jak widać nie tylko valado z Anglii jest całkowicie pewny waszych działań :-)

priviet bojownikam :-)))

Tak szczuje moderator. Ustaliłeś chociaż jednego rosyjskiego trolla na Bocznicy, czy tylko krzyczysz "łapać ruskiego trolla"? Może to okaże się pomocne:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no coz zyzol te informacje jakie przedstawiles sa informacjami rosyjskimi bo sa tak naiwne ze akurat pod ciebie.

tu natomiast grasuja indywidualni naganiacze.Czy ten neon nie wali przypadkiem po oczach...na czerwono?

wlasnie bem.Tylko ze inteligencja bije cie na leb....na tym polega taka sluzba.A ty tu juz niedługo.Nie sprawdziłes sie

................................................................................................................................................................................

Vlado, zerknij na ten wpis. Przecież to czysty rusycyzm. Chyba znalazłem Twojego ruskiego trolla.

a tu dwa milony do podzialu.Wyobrazmy sobie ten RYK jaki by niosł sie gdyby to było u Tuska.Ale trzeba przyznac ze sprawiedliwie ....

tak wysokie nagrody otrzymali w zeszłym roku ministrowie rządu Beaty Szydło? To pytanie postanowił zadać jeden z posłów PO, Krzysztof Brejza. Polityk właśnie dostał odpowiedź. I trzeba przyznać - robi wrażenie.

Krzysztof Brejza (PO) chciał się dowiedzieć, w jakiej wysokości nagrody w 2017 roku otrzymali wszyscy konstytucyjni ministrowie (21 osób), poszczególni ministrowie w kancelarii premiera (12 osób) oraz sama Beata Szydło. Co wynika z odpowiedzi KPRM?

Najwięcej dla Błaszczaka

Najwięcej pieniędzy otrzymał ówczesny szef MSWiA Mariusz Błaszczak - łącznie ponad 82 tys. złotych (kwoty brutto). Na drugim miejscu ex aequo znaleźli się wicepremier Mateusz Morawiecki oraz minister edukacji Anna Zalewska. Oboje dostali po 75 tys. złotych nagrody.

Ukryta Zawartość

DVk8dwBVQAAl795.jpg

Ukryta Zawartość

Ustaliłeś chociaż jednego rosyjskiego trolla na Bocznicy, czy tylko krzyczysz "łapać ruskiego trolla"?

"Po owocach ich poznacie".

Tak szczuje moderator.

Każdy Moderator jest również użytkownikiem. Odróżnić kiedy się wypowiada w jakiej roli chyba nietrudno.

Vlado, zerknij na ten wpis. Przecież to czysty rusycyzm. Chyba znalazłem Twojego ruskiego trolla.

Klasyczne "łapaj złodzieja".

Tak szczuje moderator.

Który moderator szczuje klonie? Zamieścił tu ostatnio jakiś wpis moderator??? Ja w wątkach politycznych NIE MODERUJE!!!

Czyżbym wymienił was z nicków że tak na mnie naskakujecie???

To chyba niezbyt mądre tak się pochopnie, pod wpływem impulsu dekonspirować???

po polsku to sie nazywa ..ironia.A Prus i Sienkiewicz doskonale studium owczesnego antysemityzmu.

............................................................................................

w czwartek weszla nowelizacja dla mieszkan komunalnych

Często trafiają do nas informacje o tym, że sytuacja finansowa najemcy jest na tyle dobra, że mógłby zwolnić mieszkanie komunalne, ale my nic z tym zrobić nie możemy. W żaden sposób nie możemy weryfikować dochodów, nie możemy nawet zbierać takich informacji – wyjaśnia w rozmowie z WP urzędnik warszawskiego ratusza. – To są przepisy z poprzedniej epoki, które nie przystają do dzisiejszej rzeczywistości. Wyrażają filozofię: byłeś biedny, to i biedny na całe życie pozostaniesz. Tymczasem sytuacja bardzo wielu osób się poprawiła, a mimo to są nieusuwalne i w efekcie blokują dostęp do mieszkań tym, którzy są w naprawdę trudnym położeniu.

Ukryta Zawartość

Czyli wracamy do rozwiązań z czasów komuny. Najwięcej kamienic, będących w centrach miast jest w rękach gmin. Czyli będziemy utrzymywać katastrofalne z punktu widzenia bezpieczeństwa i estytyki miast rozwiązanie wprowadzające ludzi biednych (nic nie mam przeciwko temu), ale także element społeczny w centra miast.

Dobra zmiana.

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Ja w wątkach politycznych NIE MODERUJE!!!

Zastanawiałem się dlaczego mnie Vlado jeszcze nie zbanowałeś, teraz wiem. Spoko. Ja nic do ciebie nie mam, po za twoim niesłusznym oskarżeniami pod moim adresem, ale mogłeś tak myślec

Bo wszystko szło w takim kierunku, żeby było na mnie.

a oni mi sie zaczynaja podobac

Wrak Tu-154M, w którego katastrofie zginął prezydent Lech Kaczyński, pozostaje w Rosji, ponieważ polska strona nie zakończyła jeszcze śledztwa - oświadczył rosyjski ambasador w Warszawie.

Wcześniej Moskwa tłumaczyła, że nie może zwrócić wraku, dopóki nie zostanie zakończone rosyjskie postępowanie w tej sprawie.

Ambasador Siergiej Andriejew udzielił wywiadu agencji Ria Novosti po swojej rozmowie na ten temat z szefem polskiej dyplomacji Jackiem Czaputowiczem.

W wywiadzie dla rosyjskiej agencji dyplomata wyraził opinię, że kwestia zwrotu wraku samolotu, który 10 kwietnia 2010 roku rozbił się w Smoleńsku, jest w Polsce "nadmiernie upolityczniona" i nadaje się jej "symboliczny charakter".

Z praktycznego punktu widzenia pytanie o to, gdzie znajduje się wrak - w Rosji, czy w Polsce - nie ma zasadniczego znaczenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie ma szans TE mieszkania pojda pod mlotek z uwagi na koszty remontu i eksploatacji i tego o czym mowisz ...to tylko kwestia czasu.

Czyli kolejna grupa się uwłaszczy:-)

Trzeba dbać o swoich.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Który moderator szczuje klonie? Zamieścił tu ostatnio jakiś wpis moderator??? Ja w wątkach politycznych NIE MODERUJE!!!

Czyżbym wymienił was z nicków że tak na mnie naskakujecie???

To chyba niezbyt mądre tak się pochopnie, pod wpływem impulsu dekonspirować???

A to jest popisowy wręcz atak i insynuacje. Pisanie, że na tym forum są rosyjskie trolle bez wskazania kto, kiedy i gdzie trolluje na rzecz Rosji, jest tylko rzucaniem obelg na oślep. I nie życzę sobie, aby obrażać mnie nazywając klonem.

Pod nickiem Vlado vel Vladomord nadal widnieje zielony napis Moderatorzy. Tu nie chodzi o impuls tylko o zasady. Nie jestem w konspiracji, nie boję się demaskacji.

Pisanie, że na tym forum są rosyjskie trolle bez wskazania k

zyzol nie rznji glupa.Moderacja nie jest od tego,.to ja jestem od tego.

..................................................................................................................

to mi sie tez podoba.Coraz bardziej mi sie tu podoba.

rzeczpospolita" donosi, że przyspieszają prace nad połączeniem Orlenu z Lotosem. Pomysł ponoć podoba się premierowi, ale może oznaczać wyższe ceny na krajowych stacjach paliw.

Zdaniem dziennika ostatnio przyspieszyły prace nad fuzją dwóch największych polskich firm paliwowych. I stało się to jeszcze za prezesury niespodziewanie odwołanego z początkiem tygodnia prezesa Orlenu Wojciecha Jasińskiego. W obu rafineriach powołano pełnomocników w randze dyrektorów do koordynowania i przeprowadzenia procesu.

Tak wiec mlotki i maslaki ,wreszcie pierwsza polska najdrozsza benzyna.Shelle won!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.