Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Pajac.

Nie obrazaj, naucz sie szacunku, jezeli chcesz zeby ciebie szanowali

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

6 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie podoba mi się założenie ,że druga strona ma czy będzie miała podobne motywacje czy chęci jak PiS po Smoleńsku

Nie dawaj mi powodów do sądzenia, ze jesteś tak naiwny i wierzysz w to, że opozycja śmierci Adamowicza dla swoich celów nie wykorzysta. Oczywiście, że wykorzysta, nie ważne czy Ty masz w związku z tym rozterki moralne czy nie. W polityce nie ma moralności, liczy się skuteczność. Gdyby o tym kto rządzi decydowali wyłącznie ludzie bezgranicznie prawi, uczciwi i moralni nie mielibyśmy PiS u władzy. Ale mamy i założenie, że opozycja będzie się kierować moralnością i nie odpłacać PiSowi pięknym za nadobne jest nie tylko naiwne ale i całkowicie nierealistyczne. Mieć kij na PiS i go nie użyć, bo to niemoralne? Mam rozumieć, że wolisz mieć zupełnie czyste sumienie i zachować swoje zasady moralne, nawet w sytuacji gdy doprowadzi to do tego, że pisiarstwo wygra kolejne wybory i wtedy już bez żadnych skrupułów wprowadzi swoją "moralność"?

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Twój szacunek lata mi miętkim kalafiorem. Czułbym się wręcz skrępowany, więc daruj sobie.

No coz, moze wrocmy do tematu glownego

"Bubek płacze że ktoś uwierzył w propagandę uprawianą w reżimowych mediach że opozycja to samo zło."

:):)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 minutę temu, Adalbert95 napisał:

Gdyby o tym kto rządzi decydowali wyłącznie ludzie bezgranicznie prawi, uczciwi i moralni nie mielibyśmy PiS u władzy.

Ja uważam inaczej. Gdyby poprzedni byli bezgranicznie prawi, uczciwi i moralni nie mielibyśmy PiS u władzy. 

26 minut temu, bubusia napisał:

mozna grac trupami i odzyskac wladze.

Rozumiem, że gra trupami by zdobyć władzę, było w przeciwieństwie do jej odzyskiwania jak najbardziej ok. i godne pochwały.

4 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Nie dawaj mi powodów do sądzenia, ze jesteś tak naiwny i wierzysz w to, że opozycja śmierci Adamowicza dla swoich celów nie wykorzysta. Oczywiście, że wykorzysta, nie ważne czy Ty masz w związku z tym rozterki moralne czy nie. W polityce nie ma moralności, liczy się skuteczność. Gdyby o tym kto rządzi decydowali wyłącznie ludzie bezgranicznie prawi, uczciwi i moralni nie mielibyśmy PiS u władzy. Ale mamy i założenie, że opozycja będzie się kierować moralnością i nie odpłacać PiSowi pięknym za nadobne jest nie tylko naiwne ale i całkowicie nierealistyczne. Mieć kij na PiS i go nie użyć, bo to niemoralne? Mam rozumieć, że wolisz mieć zupełnie czyste sumienie i zachować swoje zasady moralne, nawet w sytuacji gdy doprowadzi to do tego, że pisiarstwo wygra kolejne wybory i wtedy już bez żadnych skrupułów wprowadzi swoją "moralność"?

klasyka makiawelizmu

Ale nasunęła mi się taka myśl.Niezależnie od tego jak skończy się śledztwo i jakie będzie miało reperkusje dla sceny politycznej.

Jak po tym zamachu będą się czuli politycy?Przecież takich psychopatów po ulicach kręci się pewnie multum.Jak to się odbije na ich psychice? ( polityków).

Niezależnie od przynależności partyjnej.

2 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Rozumiem, że gra trupami by zdobyć władzę, było w przeciwieństwie do jej odzyskiwania jak najbardziej ok. i godne pochwały.

Nie, to bylo rownie zle, jak to co sam proponujesz, pomijajac wszystko inne

4 minuty temu, jar1 napisał:

Ja uważam inaczej. Gdyby poprzedni byli bezgranicznie prawi, uczciwi i moralni nie mielibyśmy PiS u władzy. 

Nie mielibyśmy, nie mielibyśmy też PO, AWS, SLD, PZPR też. Ale niestety ani ci bezgranicznie nie wybierają, ani tym bardziej wybierani nie są.

Nie ma bezgranicznych, tak btw. Kazda wladza, kazdego wczesniej czy pozniej deprawuje. A ta najdluzej sprawowana deprawuje najbardziej. I tyle

11 minut temu, jar1 napisał:

Idąc tym tropem każda zmiana władzy spowodowana jest tym, że poprzednia nie jest prawa, uczciwa i moralna? Przecież w sposób oczywisty niekoniecznie. Ludzie mogą być zmęczeni poprzednią władzą albo uważają, że nowa będzie lepsza. Albo uznają że dostali obietnice które zostaną spełnione.

Można wymienić nieuczciwą władzę na uczciwą albo na odwrót, wszystkie kombinacje są możliwe.

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

W dziedzinie deprawowania PiS jest rekordzistą.

A ten dalej w te sama nute. Wiesz ilu jest takich, ktorzy zamiast Pisu wstawia PO. Problemem nie jest Pis lub PO, problemem jest wladza i chec jej posiadania, wlasnie za wszelka cene. To jest problem

11 minut temu, bubusia napisał:

Nie, to bylo rownie zle, jak to co sam proponujesz, pomijajac wszystko inne

Że co? Co pomijając? Jak PiS przez lata bezczelnie grał trupami ofiar wypadku, nie politycznego mordu protestowałeś? Oczywiście, że nie bo to robili twoi ulubieńcy. A teraz masz czelność krytykować innych, że mają zamiar skorzystać z doświadczeń pisiątek? Przyjmij raz na zawsze do wiadomości, że zasada kali krowa, którą się kierujecie od zawsze już nie działa. Zgrało się to zupełnie i nikt, nawet idiota w te gierki nie wierzy. Pora wymyślić coś innego, no ale z tym wam będzie wyjątkowo trudno.

bubusia

Mnie nie obchodzi co kto wstawia.Ta władza zdeprawowała się w rekordowym tempie,bez precedensu.Tak samo nie obchodzą mnie banały o istocie władzy.Znane od początków cywilizacji.Nie każda władza jest zła i nie każda jest równie zła.Ale właśnie dlatego niezbędna jest SPOŁECZNA KONTROLA NAD WŁADZĄ I PODDAWANIE JEJ OKERESOWEJ WERYFIKACJI WYBORCZEJ.Ale zdaje się,że Ty tego nie dostrzegasz broniąc tej strony,która tę zasadę kwestionuje.

6 minut temu, bubusia napisał:

A ten dalej w te sama nute. Wiesz ilu jest takich, ktorzy zamiast Pisu wstawia PO. Problemem nie jest Pis lub PO, problemem jest wladza i chec jej posiadania, wlasnie za wszelka cene. To jest problem.

Teraz nagle wszyscy PiSowcy przestali ujadać na "totalną opozycję", donosicieli do Brukseli, komunistów i złodziei i zrobili się tacy abstrakcyjni i refleksyjni.

Nie ma PiS, nie ma PO, teraz jest abstrakcyjnie - jest władza, są ludzkie słabości, psychicznie chorzy, filozofia i medycyna.

A jak ktoś mówi - zaraz, zaraz - a kto szczuł na przeciwników to słyszy odpowiedź nie wracajmy do tego, spójrzmy szerzej, zastanówmy się wspólnie, pochylmy się nad problemem.

No pięknie, prawie w to uwierzyłem, ale jakoś nie usłyszałem refleksji Brudzińskiego na temat "komunistów i złodziei" czy Prezesa na temat mord zdradzieckich.

Ciekaw jestem też czy opozycja będzie miała w Sejmie więcej jak 30 sekund na wyrażenie swojej opinii. Nie - pomyliłem się - nie opinii swojej tylko opinii suwerena który ich wybrał.

Jestem Europejczykiem.

Kolego wyzej, Ty ciagle popelniasz ten sam blad, Pis nie stal sie ani refleksyjny, ani abstrakcyjny. To co czytales wyzej, to ja pisalem, nie Brudzinski, ani nie Kaczynski.

A nawet jak przestali ujadac, nie wiem, nie sledze az tak, to chyba dobrze.

Po przeżyciach związanych z oglądaniem Teleekspresu w reżimowej telewizji postanowiłem ochłonąć i sprawdzić co dzieje się na Polsacie. Trafiłem na gadającą głowę Zaremby który wzywał do spokoju, umiarkowania i takie tam, tylko odniosłem dziwne wrażenie że apeluje nie do tych co trzeba.

Po jakimś czasie wróciłem na ten kanał i ze zdziwieniem stwierdziłem, że oprócz Zaremby są tam inni. Ale gadał głównie Zaremba wzywając pozostałych do bicia się w piersi za to, że używali języka nienawiści. Red Szwertner i Głowacki (Witold) patrzyli na niego zdziwieni bo domaganie się było nadzwyczaj natarczywe.

Tak sobie popatrzyłem w google i co znalazłem:

" dziennikarz Janusz Schwertner opublikował na portalu Onet.pl tekst „

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ”, w którym opisał, bezczynność służby więziennej Aresztu Śledczego na warszawskim Grochowie w sprawie osadzonej 38-letniej Agnieszki Pysz. Kobieta zmarła w czerwcu 2017 roku w niewyjaśnionych okolicznościach. (...)

Do materiału opublikowanego na Onecie Patryk Jaki odniósł się na także na swoim koncie na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , wyliczając „manipulacje” tekstu Janusza Schwertnera. Wiceminister na tym jednak nie poprzestał, pisząc o autorze, że to „pseudo dziennikarz” [pisownia oryginalna], dodając, że „warto go zapamiętać”, gdy „będzie tworzył podobne „dzieła” dla Onetu”, a cały post zilustrował zdjęciem dziennikarza.

Janusza Schwertner nie ukrywał zdziwienia zachowaniem ministra, odpowiadając na Twitterze „Nie chcę mi się wierzyć, że Pan Patryk Jaki urządził na mnie takie oto polowanie. Moje zdjęcie, hasło "zapamiętajcie go"... To nagonka”."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Poseł PiS Dominik Tarczyński napisał na Twitterze do Janusza Schwertnera z Onetu: „Wstydu przy ludziach mam Ci narobić?”, a potem stwierdził, że chciałby dowiedzieć się, co robili i z jakiego środowiska wywodzili się dziadek i ojciec dziennikarza.

Ukryta Zawartość

Ale według Zaremby to Szwertner ma się tłumaczyć. Tak wygląda według PiS i jego akolitów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Po przeżyciach związanych z oglądaniem Teleekspresu w reżimowej telewizji postanowiłem ochłonąć i sprawdzić co dzieje się na Polsacie. Trafiłem na gadającą głowę Zaremby który wzywał do spokoju, umiarkowania i takie tam, tylko odniosłem dziwne wrażenie że apeluje nie do tych co trzeba.

Po jakimś czasie wróciłem na ten kanał i ze zdziwieniem stwierdziłem, że oprócz Zaremby są tam inni. Ale gadał głównie Zaremba wzywając pozostałych do bicia się w piersi za to, że używali języka nienawiści. Red Szwertner i Głowacki (Witold) patrzyli na niego zdziwieni bo domaganie się było nadzwyczaj natarczywe.

Tak sobie popatrzyłem w google i co znalazłem:

" dziennikarz Janusz Schwertner opublikował na portalu Onet.pl tekst „

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ”, w którym opisał, bezczynność służby więziennej Aresztu Śledczego na warszawskim Grochowie w sprawie osadzonej 38-letniej Agnieszki Pysz. Kobieta zmarła w czerwcu 2017 roku w niewyjaśnionych okolicznościach. (...)

Do materiału opublikowanego na Onecie Patryk Jaki odniósł się na także na swoim koncie na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , wyliczając „manipulacje” tekstu Janusza Schwertnera. Wiceminister na tym jednak nie poprzestał, pisząc o autorze, że to „pseudo dziennikarz” [pisownia oryginalna], dodając, że „warto go zapamiętać”, gdy „będzie tworzył podobne „dzieła” dla Onetu”, a cały post zilustrował zdjęciem dziennikarza.

Janusza Schwertner nie ukrywał zdziwienia zachowaniem ministra, odpowiadając na Twitterze „Nie chcę mi się wierzyć, że Pan Patryk Jaki urządził na mnie takie oto polowanie. Moje zdjęcie, hasło "zapamiętajcie go"... To nagonka”."

Ukryta Zawartość

"Poseł PiS Dominik Tarczyński napisał na Twitterze do Janusza Schwertnera z Onetu: „Wstydu przy ludziach mam Ci narobić?”, a potem stwierdził, że chciałby dowiedzieć się, co robili i z jakiego środowiska wywodzili się dziadek i ojciec dziennikarza.

Ukryta Zawartość

Ale według Zaremby to Szwertner ma się tłumaczyć. Tak wygląda według PiS i jego akolitów.

Nie długo przyjdzie nam przepraszać za śmierć Adamowicza..przecież to nasza wina .

Chory kraj ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, bubusia napisał:

Nie ma bezgranicznych, tak btw. Kazda wladza, kazdego wczesniej czy pozniej deprawuje. A ta najdluzej sprawowana deprawuje najbardziej. I tyle

ta madrosc to zapewnie polozy pol polski ze smiechu.a moze i pol europy.No i co teraz ,co teraz panie tego...Co teraz robic ?/moze ciebie na premiera..

11 godzin temu, jar1 napisał:

a uważam inaczej. Gdyby poprzedni byli bezgranicznie prawi, uczciwi i moralni nie mielibyśmy PiS u władzy. 

tutaj to juz sie idzie uwalic ze smiechu od razu.Nawet nie powiem dlaczego.No chiba ze autor wyjasni te prawi uczciwi i moralni.Blizej.

dodalbym jeszcze zeby ...ogoleni

4 godziny temu, asterix1 napisał:

Chory kraj ...

Na szczęście nie cały kraj jest chory, jest nadzieja.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

12 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Że co? Co pomijając? Jak PiS przez lata bezczelnie grał trupami ofiar wypadku, nie politycznego mordu protestowałeś? Oczywiście, że nie bo to robili twoi ulubieńcy. A teraz masz czelność krytykować innych, że mają zamiar skorzystać z doświadczeń pisiątek? Przyjmij raz na zawsze do wiadomości, że zasada kali krowa, którą się kierujecie od zawsze już nie działa. Zgrało się to zupełnie i nikt, nawet idiota w te gierki nie wierzy. Pora wymyślić coś innego, no ale z tym wam będzie wyjątkowo trudno.

A se grajcie Adamowiczem do woli, za miesiac nawet nikt o nim nie będzie pamiętał. Zresztą temat został juz przegrzany.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.