Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>No nie da się ukryć, że debata na korzyść Jarka. Mielone-kluchy-Komorowski stanęły chyba wszystkim

>w gardle.

Wszystko zależy czego się oczekuje.Jeśli debatę oceniać pod kątem zdolności do zawodu clowna to rzeczywiście Kaczyński bezapelacyjnie wygrał. Ja próbowałem oceniać który z nich byłby lepszym prezydentem.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

W tej debacie Komorowski był nastawiony na szukanie kompromisów, Kaczyński na haki, stąd pierwsze wrażenie że Komorowski wypadł słabiej a Kaczyński miał więcej argumentów. Ale jeśli przyjrzeć się zawartości wypowiedzi, Kaczyński mówił bardzo ogólnikowo albo odpowiadał gdzieś obok pytania, Komorowski mówił to co mówił już wcześniej więc mogło się wydawać nudne. Innymi słowy Kaczyński odstawił wyreżyserowane przedstawienie, Komorowski był konsekwentny.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

tu jest stenogram, można sobie porównać:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Koledzy, niepotrzebnie się denerwujecie. Debata była skierowana do zwolenników każdego z dwóch panów. Mam wrażenie że czujecie się zawiedzeni, że i tak już wcześniej niepopierany kandydat nie przekonał was do siebie. Więcej pogody! Za to wasz ulubiony kandydat przekonał was do siebie jeszcze bardziej! W końcu to jeszcze tylko 4 dni. "I niech Bóg zachowa prawego" (D.Weber).

Jozwa

Powiedziales jak PRZYWODCA.

W nastepnych wyborach masz szanse-masz talenta dowodcy.

A forum jest dobrym przetarciem,bo wypowiedzi w roznych watkach i wkazdym brylujesz,na wszystkim

sie znasz,a dialogi-ze ho,ho-a jak sie cos nie podoba ban.Taki forumowy spryciula!!!!!!!

• Redaktorzy

Ehm, nie zamierzam tutaj poprzeć demoinstracyjnie któregoś z panów tylko po to, zeby ci dogodzić, mój stary. Zresztą debaty nie oglądałem, byłem zajęty czytaniem książki i paleniem. Wytrzymaj do niedzieli. Salaam.

Ludzie którzy mówią, że wygrał Komorowski to osoby, które nie potrafią wznieść się ponad swoje uprzedzenia w stosunki do Kaczyńskiego i przyznać obiektywnie, że zmiażdżył Komorowskiego.

Ludzie, przecież nawet jak to uczciwie przyznacie to i tak możecie głosować na Bronka!

Ja jeszcze nie wiem na kogo zagłosuję, ale obiektywnie stwierdzam, że o klasę lepiej wypadł Jarosław.

• Redaktorzy

Hmm, nie chcę się wymądrzać, ale zmiażdżenie jest dziwnie mało prawdopodobne. Nawet formuła imprezy na to nie pozwalała. Pytał jeden dziennikarz, pytał drugi, panowie po kolei odpowiadali. W tej sytuacji zmiażdżenie jest niewykonalne. W zw. z tym pozwolę sobie na sceptycyzm.

DROGI JOZWO

Jestes naprawde fenomenem,bo-

1]we wpisie o 0:49 piszesz ze debaty nie ogladales,bo miales swoje zajecia

2]we wpisie o 4:16 piszesz zes nastawiony sceptycznie,ze nie bylo zmiazdzenia-skad to wiesz????

3]zastanawia dlaczego nie mozesz spac po nocy??-trzeba bylo napisac,ze w debacie byl lepszy BRONEK!!!

4]tez musialem wstac ,bo wygralem aukcje-zakupilem fotel prezydencki dla CIEBIE-taki paradny!!!!

O tej porze nigdy nie pisalem i mulsowatosc ,czyli poranne pisanie mi nie grozi,gdyz zamierzam

samemu siebie urlopowac.Trzeba podkreslic,ze grupa zielonych jest nastawiona nie sceptycznie,tylko

anty w stosunku do wszystkich wpisow przeciw opcji jaka jest Platforma Obywatelska-nie zaprzeczaj!!

Uwazam,ze w kraju dzieje sie zle,bo nie ma teraz wcale zadnej troski o panstwo,tylko jest szalony

ped do wladzy.Konstytucja jest do kitu,bo byla akceptowalna przez prezydenta pijaka i komucha-

-podoba CI sie to??Komorowski gdy przegra,to platforma go przygarnie i bedzie marszalkiem sejmu-

-to jest absurd.Rzadzacy w trakcie powodzi i po niej nie byli tacy aktywni i zaangazowani jak w

kampanii latajac z ulotkami po miescie -jak chlopaczki od ulotek-wstyd i obciach na caly swiat-ale

czego sie nie robi dla wladzy..............

Kaczynski tez nie lepszy-bo po takiej tragedii rodzinnej i przy chorej matce-ciag do wladzy ma.

Czy nie ma w Polsce ludzi niezastapionych?????

Dlatego jeszcze raz powtarzam JOZWA NA PREZYDENTA-[fotel juz kupiony]-teraz wizerunek do tjuningu

i kandydat jak marzenie.

Ja tylko przypominam niezdecydowanym,że głosując na Kaczyńskiego głosujecie na Ziobrę,Macierewicza,Kurskiego no i oczywiście Rydzyka.Konsekwencją takiego wyboru będzie chaos i paraliż władzy oraz dalsza klerykalizacja kraju.

Dziwne, bo nawet pro-PiSowska Rzeczpospolita napisała że debatę wygrał Komorowski, co prawda nieznacznie, ale jednak. Józwa trafnie stwierdził że teatrzyk Kaczyńskiego był adresowany do jego zwolenników, bo nareszcie mogli zobaczyć dawnego Jarka manipulującego hakami. Przekaz Komorowskiego był adresowany bardziej do inteligentnego odbiorcy niż do fana kreskówek, dla wielu był zbyt trudny.

mlb oglądałeś debatę...?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

>mlb oglądałeś debatę...?

Tak, widziałem ten teatrzyk

• Redaktorzy

"2]we wpisie o 4:16 piszesz zes nastawiony sceptycznie,ze nie bylo zmiazdzenia-skad to wiesz????"

Użyłem określenia "mało prawdopodobne" i wyjaśniłem, dlaczego tak sądzę. Niedostatecznie?

Nawiązując do wcześniejszej dyskusji o obiektywności telewizji publicznej - są kolejne wyniki:

"Wiadomości" w rządzonej przez PiS "Jedynce" TVP w tygodniu po I turze wyborów prezydenckich nie podały o Komorowskim ani jednej pozytywnej informacji. O Kaczyńskim nie było ani jednej... negatywnej"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mlb

Jak bym wiedział że masz takie "wybiórcze" wiadomości to pewnie specjalnie dla Ciebie nagrałbym parę(pozytywne o Bronku i negatywne o Jarku) bo miałem okazję osobiście słyszeć ;)

Trzeba czasami po prostu oglądać TVP a nie bezgranicznie wierzyć gazecie :)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

>Trzeba czasami po prostu oglądać TVP a nie bezgranicznie wierzyć gazecie :)

Od czasu do czasu próbuję oglądać, ale nic się nie zmienia w sposobie podawania informacji. Manipulacja jest widoczna gołym okiem gdy zestawi się Wiadomości z programami Polsatu czy TVN. Dlatego uważam że fundacja Batorego podaje prawdziwe informacje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.