Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze samochody wszechczasów

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

po 8C Competizione nadszedł czas na... co prawda tylko prototyp ale i 8C na początku było tylko konkursowym prototypem

przed Państwem Zagato Alfa Romeo TZ3 Corsa :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8338-100005329 1272965706_thumb.jpg

post-8338-100005330 1272965706_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jazz i jak , wraca dobre ?

Ukryta Zawartość

post-8338-100005327 1272965737_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>> Jazz :-), 4 Maj 2010, 02:37

Jeżeli Globalne Ocipienie i downsizing jeszcze trochę postąpią, kto wie czy Ferrari nie wróci do V6, tym razem w wersji doładowanej z bezpośrednim wtryskiem.

W końcu łatwiej jest doprowadzić V6 do rozsądnego poziomu wibracji niż V8 flatplane - jeden wałek wyrównoważający obracający się z prędkościa taką jak wał vs dwa i to kręcące się 2 razy szybciej.

>> robix, 4 Maj 2010, 13:04

Tu muszę zgłosić votum separatum - tylne klamki jak dla mnie 156 dyskwalifikują. Dopiero 159 jest podobna do ludzi.

Co nie znaczy że technika nie jest ciekawa - porządny Torsen w wersji AWD (a jednak można przy poprzecznym silniku uniknąć haldexa), do tego dobry fiatowski diesel CR w wersji 5-cylindrowej.

Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem na żywo Brerę. Zrobiła na mnie duże wrażenie, na zdjęciach wyglądała gorzej. Zauważyłem że nie ma ich dużo na ulicach. A może tylko ja ją rzadko spotykam?

Sni mi sie taki po nocach,moze za rok jakies 2003 sie trafi.

Ukryta Zawartość

post-22584-100005218 1273050934_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Taka sylwetka to kojarzy się z używaniem Range Roverów jako opancerzonych wozów policyjnych w czasie zamieszek, zwłaszcza w Irlandii Północnej - burty do samej ziemi zapobiegały wpadaniu granatów pod samochody.

Innym celem mogłoby być poprawienie aerodynamiki (hałas plus emisja CO2) w samochodzie luksusowym, gdzie dano sobie spokój z udawaniem terenówki - z której została tylko wysoka pozycja kierowcy dająca widoczność i niewrażliwość na oślepianie światłami z przeciwka.

Łączny przekaz - komfort i bezpieczeństwo w miejskiej dżungli.

a komfort psujesz jezdzac na samych felgach,mimo pneumatyki w zawieszaniu to chyba nie mozna nie poczuc braku opon

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

W dobie wszechobecnych suv'ów niewiele jeszcze zostało prawdziwych terenówek; Land Rover Defender

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

>> cir, 5 Maj 2010, 11:51

Skoro zapotrzebowanie na takie niskoprofilowe opony jest... Zresztą nie jestem pewny czy nie była to twórcza inwencja ołnera.

No i jeszcze do pewnego stopnia usprawiedliwieniem dla takiej sylwetki może być fakt że Range Rover ma zmienny prześwit. Do regularnej jazdy w terenie zbyt skomplikowany, ale raz na jakiś czas przez błoto czy doły przejechać można.

misiomor

to tuning narzucony przez mode, oszpecane sa tak masowo np. gelendy idace do USA -od np Lorinsera

nikt RangeRoverem nie jezdzi w teren :), takze winda ktora ma to słuzy do podjechania na kraweznik

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ja wiem że 3% SUV-ów zjeżdża w teren w czasie swojego życia. Tyle że taki Range Rover to symbol statusu dla kogoś w typie "on top of things" - w teren nie zjedzie ale w razie potrzeby będzie lepszy niż zwykła osobówka. A przynajmniej tak mu się wydaje.

Ten styl "gangsta" jest kontestowaniem zasad rządzących światem elit (do jakich Range się zalicza w światku terenówek). Estetycznie jest gwałtem na dobrym smaku, wynikającym z właściwie wypełnianej funkcji. I Tylko dlatego, że na protest przeciwko establishmentowi zawsze znajdzie się miejsce (i ochota, żeby mu przyklasnąć), takie potworki są możliwe. Podobają się nie oszpecone i funkcjonalnie okaleczone samochody, ale możliwość (oraz fakt) bezkarnego brukania tego, co dobre i sprawdzone. Poza tym, dochodzi komunikat: miasto jest dla mnie dżunglą i wszystko mi wolno. Gangsta...

Nowa alfa TZ jest fajna. Nietrudno jednak zauwazyc, ze jej proporcje urosly i gabarytowo odbiega or oryginalu skala. Znowu powrot do lat 60. Nie sadze, zeby cokolwiek w przyszlosci bylo wzrorowane na wspolczesnych projektach. Tak jak pisalem, ta era juz nie powroci. LR sport w ogiole ma jakies niskie zawieszenie. Conajmniej z tylu. za kazdym razem jadac za 'sportem" zastanawiam sie jak terenowka moze byc tak zbudowana?

misiomor, 29 Kwi 2010, 21:50

>

>5 garów w rzędzie to nawet niegłupia konfiguracja - z racji zachodzenia na siebie suwów pracy nie ma

>w niej "taniości" 4-cylindrowca, a jednocześnie nie ma takich problemów jak w I6 ze sztywnością

>skrętną wału (przez co BMW robi w swoich silnikach 4 łożyska zamiast 7 żeby maksymalnie skrócić

>wał), długimi rozrządami i rozłażeniem się faz jednego z drugim. Że już nie wspomnę o prostocie

>układu rzędowego wobec silników widlastych.

mi tak się wydaje, że "sztywność skrętna wału" zależy wprost proporcjonalnie właśnie od wału. I takie ogólne gadanie jest zwykłym pieprzeniem.

Tak samo I5, czy I4 może być za mało sztywne. Znaczy za słabo wał został zrobiony...

Seba78, 5 Maj 2010, 12:33

>te koła to wieś maksymalna i żadna filozofia tego nie zmieni.

Koła zawsze można zmienić na ładniejsze;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Po wsze czasy...

Steve od zawsze kochał auta. A szczególnie umiłował BMW. Sam miał kilka, cała jego rodzina jeździła tylko „beemkami". Kiedy Steve zmarł nagle w związku z problemami z sercem, rodzina postanowiła uhonorować jego zamiłowanie do aut ze śmigłem na masce. Zamówiono dla niego granitowy nagrobek w formie BMW.

Granitowe BMW M3 waży około tony. Zostało zamówione i przygotowane z jednego kamiennego bloku w Chinach, po czym przetransportowano je do Wielkiej Brytanii, gdzie zaparkowano je na zawsze. Koszt całej operacji - 75 tysięcy dolarów.

Ukryta Zawartość

post-17911-100004982 1273325713_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w ostatni lykend padl rekord 40$baniek padl rekord za to 2sa na swiecie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skoro o Bugatti mowa, to ja bym nie pogardził takim EB110 w garażu ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.