Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, mam nadzieje, że macie jakieś mocniejsze trunki, bo jest co świętować! Po 4 miesiącach naprawy wspaniała końcówka TA-N80ES wraca do formy! Spalone ~40 elementów, wymienione ok 80. Wcześniej brzydki brudas, teraz sami zobaczcie. :)

https://picasaweb.google.com/muzg123/SONYTAN80ES?authuser=0&feat=directlink

Wiesz, słucham go wraz z lampowym przedwzmacniaczem, więc może to mocno wpływa na dźwięk. Samo pre jest bardzo neutralne, ale zawsze coś od siebie może wnieść. Jest to pierwszy ES, którego dźwięk mi odpowiada. Co prawda wszystkie wcześniej pochodziły z serii 500 i 600, więc może dlatego. Przede wszystkim w stosunku do tamtych góra pasma jest dla mnie normalna, taka jak na moim lampowym PP EL84. Dół pasma jest potężny, a średnica bardzo głęboka. W zestawie z moim pre gra gra tak dobrze, że mógłbym na czymś takim grać.

Wow, wyrazy uznania.

Jednym słowem jeden króliczek już złapany ?

A dla osób które chcą się pobawić w naprawę sprzętu, poza wiedzą trzeba mieć urządzenia pomiarowe, sama wiedza nie wystarczy. Bez choćby oscyloskopu ani rusz. Sorki taka myśl mnie naszła patrząc na fotki.

Można by tak powiedzieć, gdyby końcówka była moja.

Co do sprzętu, to niestety. Oscyloskop moim zdaniem jest konieczny. Czasami coś się złego dzieje z końcówką, nadmiernie grzeje się radiator, grzeją się kondensatory zasilające i jest to powodem oscylacji, które wyjdą zaraz, gdy zaczniemy obserwować sygnał wejściowy. Szczególnie gdy naprawia się takiego potwora z tak dużą liczbą wymienionych elementów. Brak generatora można jeszcze jakoś obejść.

Witam panowie ,czy ktos w klubie miał stycznosc z tym potworkiem TA-N1,jestem ciekaw opini jak to cudo gra?

post-35933-0-37896900-1314720168_thumb.jpg

post-35933-0-41528300-1314720179_thumb.jpg

post-35933-0-87226300-1314720188_thumb.jpg

Sharp AQUOS 80" Full LED LC-80LE645E .......Benq w1070 120" ... clone Pro-Ac d100 kino+ tannoy mercury 7.4 stereo... 4K... 4k ultrabox+

Z tego co mi się wydaje to ktoś z klubu ma cały komplet z pre!

Znalazłem, użytkownik Viking_one je ma!

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Z tego co mi się wydaje to ktoś z klubu ma cały komplet z pre!

Znalazłem, użytkownik Viking_one je ma!

moze się odezwie i napisze małe co nieco

Sharp AQUOS 80" Full LED LC-80LE645E .......Benq w1070 120" ... clone Pro-Ac d100 kino+ tannoy mercury 7.4 stereo... 4K... 4k ultrabox+

Witam panowie ,czy ktos w klubie miał stycznosc z tym potworkiem TA-N1,jestem ciekaw opini jak to cudo gra? Załączone miniatury

to nie jest to samo co SONY TA NR1 albo 10, pracuje w klase AB a tamty w klase A, i to jest vielka ruznica. NIE LUBIE KLASY AB......i dla mnie TA-N1 nie jest vart tego co kostuje.

NIE LUBIE KLASY AB......i dla mnie TA-N1 nie jest vart tego co kostuje.

nie lubisz bo słuchałes TA-N1 ?czy nie lubisz klasy AB?i spisujesz juz z gory go na straty- bo to jest roznica

Witaj! :)

Napisałeś mi w profilu - odpowiem tutaj. F500ES nie rozbierałem do tej pory, ale z tego co widać jest to wzmacniacz z mechanicznym selektorem, więc nie wiem, co tam scalonego miałoby być. Nie wiadomo, czy wzmacniacz nie jest po naprawie u jakiegoś znachora, ale jeżeli znasz się na elektronice, to trzeba rozebrać i powinno być widać, co jest nie tak. Jeżeli nie, omomierz da Ci odpowiedź. Przelutowałbym gniazda, bo one zawsze wypadają z druku i przeczyścił główny przełącznik.

Siemanko:) i dzięki za odp. ale tak dobrze nie siedze w elektronice bym mógł dubać w czymś,jeszcze coś uszkodze i dopiero będę płakał tym bardziej,że to nie mój wzmak:)

Teraz pytanie odnośnie odwarzacza CD.

Posiadam zestaw TAF-700ES + Mission M34 z czego jestem bardzo zadowolony ale mój Panasonic odmawia po mału posłuszeństwa.Zastanawiam się nad CD do max 200zł a nawet taniej np. na allegro różnych firm widziałem dużo CD-ów używanych i tu kompletnie nie wiem co najlepiej spisało by się do mojego zestawu.Może ma ktoś doświadczenie większe z odtwarzaczami CD i mógł by polecić mi fajne CD do 700esprita i missionków:) Zależy mi na jakości i bezproblemowy odczyt płyt.I ostatnie pytanie: czy do starszych odtwarzaczy CD są jakiekolwiek problemy z wymianą tzn. dostępnością lasera ?

A tu moje fotki po ostatnim odkurzaniu:)

6380831700_1314908834_thumb.jpg 2806203100_1314908837_thumb.jpg 9928257100_1314908839_thumb.jpg 8048657800_1314908841_thumb.jpg

Jak masz wzmacniacz SONY to dokup jakis niedrogi CD tej samej firmy, wiekszosc modeli ma tanie/typowe lasery. Poszukaj cos co ma takze wyjscie cyfrowe umozliwiajace podlaczenie ( w przyszlosci ) do DAC-a. Zauwazylem ze masz jakies DVD : moze jakbys ( chocby na probe ) podlaczyl go poprzez pozyczonego DAC-a to moze spelniloby to rozwiazanie wymagania jaksciowe dotyczce muzyki,

Edytowane przez Ryszard1

witam wszystkick esmanow:)mam prosbe,natomiast chcialbym podlaczyc do mojego ampa(str2400es)przez preout wzmacniacz (interesuje mnie tylko sony es).mozecie podac mi modele wzmakow ktore maja taka mozliwosc!z gory dziekuje i pozdrawiam Spageti

Mam takie pytanie : Czy SONY F670ES ma regulowane wyjście PRE OUT ? Tzn. czy jak podepnę pod to wyjście SUBa to będę mógł w nim regulować głośność poprzez wzmacniacz ?

IWS do takiego wzmaka chcesz podłączyć jakiś badziew za 200 zł?

A powiedz mi jaki mam kupić i za ile ? myslisz,że obecne CD-ki są lepsze od tych starszych ? (po za czytnikiem) Stereo to nie sprzet komputerowy.

A co powiecie o: Yamaha CD-S300 /// DCD-710AE /// Yamaha CD-S700

Edytowane przez lws

Witam chciabym dolaczyc do milosnikow klockow z serii ES ze swoim Sony ta-f700es niedwano kupiony oraz z cd serii es model x222 posiadam rowniez amplituner 70es i tuner dsr 1000es. Mam nadzieje ze przyjmiecie kolejnego sony maniaka. Pozdrawiam wszystkich dolanczam rowniez fotke

45aeeb044d039323.jpg"]Mój odnośnik[/url]

Mam takie pytanie : Czy SONY F670ES ma regulowane wyjście PRE OUT ? Tzn. czy jak podepnę pod to wyjście SUBa to będę mógł w nim regulować głośność poprzez wzmacniacz ?

Tak ma wyjście pre-out i jest ono regulowane gałką głośności.

Edytowane przez Bartek_Gdynia

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Witam wszystkich maniakow marki sony. Stalem sie niedawno posiadaczem wzmacniacza marki sony model ta-f700es mam rowniez cdka model x222es jak i tuner DSR 1000es oraz amplituner 70es. Mam nadzieje ze szanowne grono fanow przyjmie mnie do klubu powoli kompletuje sobie klocki wlasnie serii es. Tutaj dodaje fotke pozdrawiam

95f22c8c239a0bf4.jpg

Witam chciabym dolaczyc do milosnikow klockow z serii ES ze swoim Sony ta-f700es niedwano kupiony oraz z cd serii es model x222 posiadam rowniez amplituner 70es i tuner dsr 1000es. Mam nadzieje ze przyjmiecie kolejnego sony maniaka. Pozdrawiam wszystkich dolanczam rowniez fotke

45aeeb044d039323.jpg"]Mój odnośnik[/url]

Pozdrawiam nowego członka klubu es ale ten tuner dsr 1000 es chyba dla ozdoby

SoltysAudio, co to za szurnieta wariacja B&W 802? :)))

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Co do pierwszego pytania to powiem szczerze, ze cd x222 jest dobrym odtwarzaczem moze nie jest hi endowy ale naprawde dobrze gra mozna go dostac w roznych cenach ja swojego kupilem za 30 zl i powiem ze zakup jak najbardziej udany istnieje bardzo duzo mozliwosci niedrogiego tuningu tego cdka co mysle jest bardzo rozsadne. Bede cdka zmienial wiec wkrotce moge sie go pozbyc.

Co do drugiego pytania ta szurnieta wersja B&W jest moim jeszcze nieskonczonym projektem zrobilem je sam sa w 100& na przetwornikach b&w waza prawie 40 kg druga sie lakieruje mysle ze okolo tygodnia i beda juz skonczone a jesli chcesz zobaczyc z blizszej perspektywy dodaje fotke

6950623b4c30b936.jpg

Edytowane przez Fr@ntz

Ciekawe, ciekawe! Co zagra na górze?

Nie widoczny na zdjeciu moim skromnym zdaniem jeden z najlepszych tweeterów jakie wykonała firma B&W aluminiowy glośnik z modelu DM 640 (troszkę ostry) ale jak najbardziej pasujacy do mojego gustu. Byla opcja zmontowania Hiphoon OWI ktore posiadam ze wzgledu na dosc maly magnes ale pod wzgledem akustycznym tweetery b&w wypadają lepiej.

Witam wszystkich maniakow marki sony. Stalem sie niedawno posiadaczem wzmacniacza marki sony model ta-f700es mam rowniez cdka model x222es jak i tuner DSR 1000es oraz amplituner 70es. Mam nadzieje ze szanowne grono fanow przyjmie mnie do klubu powoli kompletuje sobie klocki wlasnie serii es. Tutaj dodaje fotke pozdrawiam

95f22c8c239a0bf4.jpg

To DCD-2700? Jak go porownasz do 222ES?

?👈

tak dokladnie to dcd-2700 powiem tak dalej slucham na x222 chyba odpowiedz wystarczajaca. Oczywiscie rzecz gustu naturalnie ale jak dla mnie lepiej gra sony. Nie jestem fachowcem w nazewnictwie dzwieku sony wydaje mi sie bardziej przejzysty bardziej przyjemny slucham glownie damskich wokali, jazzu i przy tego typu muzyce wypada lepiej. Mam jeszcze onkyo integra (pierwsza jaka wypuscilo onkyo) model dx-200 Jesli ktokolwiek bedzie mial mozliwosc kupna tego cdka to szczerze polecam!!

Witam jeśli któryś z Panów był by zainteresowany kupnem wzmacniacza TA-F570ES oraz odtwarzacza CDP-333ES proszę o kontakt na Prive. Oba są w stanie idealnym Cd-ek jest wersją na rynek amerykański i wg mnie jest ciekawszy brzmieniowo od tego wypuszczony na europę.

A ja juz niekce SONY ES ..............jestem pod vrazieniem klassy A, pracuje nad 4 monoblokami klasy A i predmasniazem Pass L ktury pracuje w klase A, to juz inna muzyka.

CD - Hegel CDP 2A, tiuner Philips AH673, szukam gramofona - Thorens +3009 albo podobny

idzie pod mlotek:

MD deck SONY MDS JA 555 ES pilot SONY

Tape deck SONY TC KA 6 ES pilot SONY

CD player SONY CDP X 202 ES pilot SONY

Tape deck SONY TC WR 97 ES

Tape deck SONY TC K 750 ES pilot SONY, drevniany bocki

DAT deck SONY DTC 55 ES drevniany bocki, mala usterka

Tiuner SONY ST S 770 ES drevniany bocki

GRATIS:

MD deck SONY MDS JB 920QS pilot SONY,

pilot do MD SONY, pilot do audio sistemy SONY, pilot do resivera SONY, MD, DAT, audio kasety

vsystko za 1100

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.