Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz CD ciepły przejrzysty

skyrobin

Rekomendowane odpowiedzi

senicz, 31 Gru 2007, 20:51

>Lektor jest kiepski. ma dac cs4398 a to jest makabra. BB w opisie pcm1702 podaje ze 1bitowce maja

>problem z liniowoscia na niskich poziomach. I rzeczywiscie wedlug teorii dr.W.S. o prawidlowym

>odtworzeniu przestrzeni decyduja niskie thd dla malych poziomow. Tak wiec petla intelektualna sie

>zamyka i zaciska na gardle zlych grajkow.

A gówno jak mawiał Nikodem Dyzma:)

Za prawidłowe oddanie przestrzeni odpowiedzialne jest KW. Nawet najlepszy oddtwarzacz ze złym KW nie odda świetnej iluzji przestrzeni:)

Senicz- czy zapomniałeś że dziś jest ten jeden jedyny wieczór i noc???

SYLWESTER!

Wyknij sobie. Twoje zdrowie.

zdezintegrowany_3PO, 31 Gru 2007, 20:52

>Audiomatusa darował bym sobie już na wstępnie ... poza dynamiką nie oferuje nic więcej !!!

Przemciu zdadzam sie w 100000%%%%%%%%%%%

Siedzisz w domciu?

mala rozwaga wykazal sie konstr. lektora a wlasciwie cwaniactwem bo dodanie do takiego dac lamp jest bez sensu. Dac ustawia dzwiek na tak niskim poziomie ze lampy to tylko zabieg marketingowy dla glupoli. Ale wielu dalo sie nabrac.

>zdezintegrowany_3PO

A słuchałeś kiedyś Audiomatusów w relacji do np. SunAudio 300B? Raczej nie, patrząc na to co wypisujesz, bo to po prostu bzdura.

Co do połączenia Lector/ Harbeth to jak najbardziej masz rację.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

>Lektor jest kiepski. ma dac cs4398 a to jest makabra.

Dobre:))) Czyli wiele szacownych klocków sprzętu studyjnego należy wyrzucić na śmieci, bo Wielki Miszcz wie lepiej:)))

Trochę sensu poproszę.

senicz, 31 Gru 2007, 21:00

>mala rozwaga wykazal sie konstr. lektora a wlasciwie cwaniactwem bo dodanie do takiego dac lamp

>jest bez sensu. Dac ustawia dzwiek na tak niskim poziomie ze lampy to tylko zabieg marketingowy dla

>glupoli. Ale wielu dalo sie nabrac.

:):)

A TY to wszystko odkryłeś non stop przesiadując przed komputerem:) Kiedy więc słuchałeś?

Odpowiedz co sądzisz o KW, bo to jest niesamowicie istotne dla dzwięku!

skyrobin, 31 Gru 2007, 14:06

>No właśnie, stanąłem przed wyborem odtwarzacza CD do ok. 10k za nowy lub używany do 5k. Bardzo

>pożądane byłoby dla mnie żeby jego brzmienie stało po cieplejszej stronie neutralności na średnicy,

>wskazane żeby przy tym był przejrzysty, dynamiczny z dobrą stereofonią. Najważniejsze żeby nie

>schładzał wokali i nie męczył technicznym brzmieniem.

>Zastanawiam się nad Meridian z serii 506 lub 508? Czy to jest dobry wybór?

>Myślałem też o MBL. Szczerze powiem, że nie wiem w którym kierunku podążać.

Z lekka "grzebnięty" Vincent S-6 na CCA siemensa gra przejrzyście, szybko, dynamicznie ale obce jest mu techniczne granie a za sprawą lamp posiada duszę. Pomimo częściowego rodowodu skośnookiego "kosi" konkurencję do co najmniej 15000zł :)

senicz, 31 Gru 2007, 21:09

>KW? Komitet Wojewodzki? a co to ma do dzwieku? chyba ze jeki masakrowanych prze UB wiezniow

>politycznych.

Pusty strzał:):)

KW- to kwatera własna, która jest podstawowym i najwarzmiejszym problemem do rozwiązania:)

Non stop pleciesz o zniekształceniach a nie wnikasz w zniekształecenia Kwater / y własnej.

W Nowym Roku życzę Ci być nad tym własnie pracował.

lampy do dac sigma delta to jak kwiatek do kozucha. To jest tylko po to aby nabarac debili ze to niby hiend. Takie dace tak kastruja dzwiek ze nic juz nie pomoze. Widze ze koledzy nie znaja sie na ukladach elektronicznych i nie maja pojecia o niczym. A tych co takie rzeczy robia mozna spokojnie nazwac oszustami i naciagaczami.

Niektórzy siedzą doskonale w temacie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trochę sensu poproszę.

gagacek -->

"A słuchałeś kiedyś Audiomatusów w relacji do np. SunAudio 300B? Raczej nie, patrząc na to co wypisujesz, bo to po prostu bzdura."

A co ma do tego SunAudio? Bo nie bardzo rozumiem Twojego toku rozumowania.

Czy ja coś piszę o jakimś SunAudio?

Zresztą tylko niewyrobione ucho porówna dźwiękowo lampę na 300B do wzmacniacza cyfrowego!

Lectora znam bardzo dobrze, III, IV, V i wiem co ten CD potrafi. To bardzo dobre źródło ale nie do Harbethów !!!!

Audiomatusa słuchałem kilka godzin w KAIM zestawionego min. z Lectorem, później miałem go w domu na weekend i wiem co piszę !!!!

Suchy, beznamiętny jedyne za co można go pochwalić to dynamika i szybkość narastania dźwięku ... pod tym względem był bezbłędny ... ale barwa zupełnie go dyskwalifikuje.

SunAudio nie znam więc się nie wypowiadam

zdezintegrowany_3PO

zdezintegrowany_3PO, 31 Gru 2007, 22:23

>Zydelek -->

>

>"Siedzisz w domciu?"

>

>Tak, z moją drugą połóweczką która jest przykuta do łóżka :)

To zupełnie jak ja, w domciu, ona śpi w łóżeczku, obok kot a ja na forum. Ejjj casy...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

wi-fi to jest to!

też uważam łączenie wzmaków na icepower z brytyjskimi monitorkami za nie udane.

jeszcze gorsze "modyfikowanie" brzmienie. suchy wzmak to niech będzie kwecista lampa... nie ta droga.

chociaż dla niektórych może to jest lekarstwo: łącząc beznamiętne sucholce, dynamiczny wzmak i ostre źródło można sobie czyścić uszy...

w nowym roku życzę wszystkim dużo dobrego, mniej senicza na forum (najlepiej gdyby ZSWF (zawartość senicza w forum) spadło do 0,00000001 %), ciekawej muzyki oraz przynoszącego radość sprzętu! :)

Widzę, że nowe technologie w których wykonane są wzmacniacze wzbudzają wielkie kontrowersje (nie mniejsze niż odtwarzacze CD) i skrajnie odmienne opinie w odbiorze dźwięku. Mówię konkretnie o poruszonym w tym wątku brzmieniu wzm. impulsowych pracujących w klasie D na modułach IcePower.

@zdezintegrowany_3PO

>Audiomatusa darował bym sobie już na wstępnie ... poza dynamiką nie oferuje nic więcej !!!

Czy nie uważasz, że przesadziłeś ze skromną listą ich zalet... (w domyśle mam w pamięci pochlebne opinie Elberotha, Teo i jeszcze kilku forumowiczów a także chyba wyczytane na 6moons)

Czy aby nie zdominowało Cię przyzwyczajenie do pięknego, soczystego brzmienia Naima na średnicy... :)

@npl

Na Forum Harbetha (www.Harbeth.com) są użytkownicy którzy sobie bardzo chwalą takie zestawienie Icepower + Harbeth jako bardzo muzykalne.

No cóż, będę musiał jednak posłuchać tych Audiomatusów.

Jeśli mi nie podejdą to pozostaje już chyba tylko Supernait :)

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

Polecam Audiomatusy na dobrych neutralnych kolumnach zagrają wybornie (słuchałem osytatnio u Rocha)no i cena jakaś taka zjadliwa

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

zdezintegrowany_3PO

>A co ma do tego SunAudio?

A to że przy odsłuchu miałem akurat taki bezpośredni punkt odniesienia, moim zdaniem b. dobry.

>Zresztą tylko niewyrobione ucho porówna dźwiękowo lampę na 300B do wzmacniacza cyfrowego!

Co za bzdury.

>Lectora znam bardzo dobrze, III, IV, V i wiem co ten CD potrafi. To bardzo dobre źródło ale nie do Harbethów !!!!

Przepraszam, a co ja napisałem? Czy zacietrzewienie przesłoniło Tobie możliwość przeczytania mnie ze zrozumieniem?

>Audiomatusa słuchałem kilka godzin w KAIM zestawionego min. z Lectorem, później miałem go w domu na weekend i wiem co piszę !!!!

Właśnie czegoś takiego właśnie sie obawiałem. Z resztą widzę że już inni zareagowali. Nawet nie chcę dalej komentować i wchodzić w polemikę.

>SunAudio nie znam więc się nie wypowiadam

I chwała Bogu. Po tym co przeczytałem, wydaje mi się że to z pożytkiem dla tych co sugerują się różnego rodzaju opiniami, zwłaszcza ludzi z ambicjonalnością pouczania:(

pozdrowienia gagacek

Trochę sensu poproszę.

Przepraszam za 2x "właśnie". Lukar, możliwość edycji w trakcie pisania, please...

Trochę sensu poproszę.

gagacek -->

Dziękuję za stosowne rady :)

Postaram się w przyszłości idąc rzecz jasna za Twoim przykładem, zwiększyć ilość pożytecznych dla ogółu rad w stylu "co za bzdury".

Również popracuję nad kwiecistością wypowiedzi ("nawet nie chcę dalej komentować i wchodzić w polemikę"), bo Twój barwny styl ujął mnie nad wyraz :)

Boga wzywać nie będę w swych wypowiedziach bom raczej niegodny jest ...

zdezintegrowany_3PO

Prawda jest taka, że ludzkie reakcje na wzmacniacze klasy D są bardzo różne. Najlepszym dowodem na to są gorące dyskusje jakie się wokół nich toczą na zachodnich forach. Tam ilość zwolenników i przeciwników dzieli się mniej więcej po równo.

Trzeba po prostu samemu posłuchać w docelowym systemie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>Trzeba po prostu samemu posłuchać w docelowym systemie.

Dokładnie tak. W docelowym. Albo wiedząc jak odpowiednio wysterować końcówkę bardzo czułą na wejście.

A nie - pauperyzując - walnąć jak gołąb o parapet (każdemu może się zdarzyć) w dodatku z przeświadczeniem niesienia kaganka oświaty, A z resztą, jak zwał tak zwał... Pozdrowienia:)

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.