Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz HI'FI++ (6xLM3886)

Ucho

Rekomendowane odpowiedzi

>Ucho

Dla LM może być 10kOhm skompensowany kondziorkiem około 100pF...należy dobrać.

Rezystor wejściowy LM 1k ,kondzior wejsciowy LM 330pF.

Dla pętli ogólnej wejscie 47k , 2k2 do gleby i 47 k zamykający ,plus kompensacja około 22=>pF.

Dziwne że tetryk dopiero teraz się aktywował ?

Ale niedouczony znerwicowany psycholu dlaczego wchodzisz tu i chłopakom śmiecisz?

-?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Senicz poprostu senicz.....

Paczcie i zapamiętajcie co się dzieje z chłopem gdy mu przekwitanie w łeb wali i dekiel wywala.

Baba nie słucha i olewa to chociaż na forum swoje żale i problemy wywala.... żal patrzeć jak się gościu męczy.

Senicz napisał

>Ale koniki boze moze uzasadnijcie dlaczego ma byc lepiej z tymi 6 LM?

Z tego co napisałeś Senicz, wynika że ty w ogóle nie czytasz wątku. Przecież Darkul nigdzie nie broni takiej konfiguracji tylko ja, jeżeli już.

Po drugie nazywając ludzi 'koniki boze' obrażasz ich. Naprawdę nie jesteś w stanie tego pojąć? Przecież to jest proste.

ja jestem kulturalnym czlowiekiem. Ale jak ktos sie miga z odpowiedziami i kreci to staram sie naprowadzic go na wlasciwa odpowiedz. No i przyznaje jak te pieski zydelkowe mnie obleza to sie denerwuje. A co do kargula to kiedys mu wybaczylem glupote ale teraz widze ze wraca z nowymi silami.

Senicz

Człowieku , naprawdę szukasz wrażeń ?

Mi to wisi , co masz do powiedzenia. Nie masz nic do zaoferowania ze swojej strony w postaci wiedzy ani doświadczenia , przynajmniej dla mnie.

Patrzę na twoje pseudo popisy z przymrużeniem oka , tylko że trochę czasu mi szkoda na zaczepki z twojej strony.

Wolę merytorycznie.....

Ale ktoś może nie wytrzymać i na ignor się nie skończy.

To że robisz z siebie głupka to nie oznacza że innym ludziom taka forma konwersacji odpowiada.

Więc wyjaśnię Ci Senicz moją koncepcję.

Konstrukcja z 3 układami ma znacznie mniejszą imp. out i większy DF. A to ma znaczenie dla dźwięku. Jak wiadomo membrana głośnikowa i powietrze w kolumnie ma masę a co za tym idzie bezwładność, czyli membrana głośnika nie podąża bezpośrednio za sygnałem bez opóźnienia tylko z pewnym opóźnieniem. To powoduje indukowanie prądowych śmieci w cewce. A większy DF to lepsze tłumienie tychże śmieci.

Tylko należy pamiętać o tym że nie ma sensu uzyskiwać na siłę wysoki DF.

Ponieważ głośnik i tak ma swoją bezwładność.

Czyli DF max 100, każdy wyższy spowoduje osuszenie dzwięku.

Wszycho.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.