Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ładny ten Linn , a jak wyglada jego minimalna cena ?

Czy ktoś już widział , słyszł nowego Dennon 109 DAB ? Jak się ma do 107 ?

Widzę , że cena amplitunera 109 DAB spadła w stosunku do 107 DAB :)

Gdzie on jest ???

tofik01

Edytowane przez Tofik01

W opisie Denona D-F109 stoi:

"system składa się nie tylko z amplitunera stereo i odtwarzacza CD, które działają w pełni cyfrowo [...]. Konwersja sygnału cyfrowego nie jest konieczna, ponieważ sekcje końcowe są również cyfrowe i cyfrowy sygnał źródłowy mogą pozostać "nietknięte", w takim stopniu, jak to tylko możliwe".

Czy to znaczy, że nie ma DACa?

Edytowane przez 4fury4

w opisach stoją bzdury , marketing a na najprostrze pytania odpowiedzi brak

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Teac zaprezentował nowe komponenty w serii "Reference501" na targach IFA.

Zestaw składa się z 5.6MHz DSD Disc/CD playera, DSD USB DACa, wzmacniacza oraz wzmacniacza słuchawkowego.

5_AI-501DAandPD-501HR.jpg

Jako, że od pewnego czasu jestem posiadaczem Yamaha PianoCraft MCR-840 postanowiłem sprawdzić jak zagrają z innymi głośnikami. Posiadam Totem Mite (klon, wykonany starannie wg opisu na tym forum) i zamieniłem jeden z głośników z ciekawości na krótką chwilę, jak się później okazało.

Do testów posłużył utwór dobrej jakości z pamięci USB. Porównanie polegało na regulacji balansem i słuchanie na przemian głosników. Test okazał się druzgocący dla Totemów. W zakresie basu to wielka przepaść, poza tym to dźwięk jakby pudełkowaty i generalnie stłumiony. Po kilku minutach słuchania nie było wątpliwości, ze Totemy jak za swoją cenę to wielka porażka. Jeśli ktoś nie wie to informuję, że głośniki zastosowane w nich są produkcji Tonsila. Jedyna zaleta to to, że są małe, no i jeśli to klony, bo wydawanie tylu pieniędzy ile chce dystrybutor nie ma najmniejszego sensu.

Witam, mam do wydania 1500 PLN 2000 max na zestaw do słuchania tylko muzyki. Żadne dvd itp. Pokój ma ok 30 m2 w płycie karton-gips (poddasze). Muzyka jakiej słucham to przede wszystkim filmowa (Vangelis, Hans Zimmer, Two steps from hell) ale także rock, indie rock, chillout. W dźwięku szukam przede wszystkim szczegółowości, głębi, naturalności. Z nowych zestawów największe wrażenie zrobił na mnie zestaw PianoCraft 640 na B&W 685 ale cena nie ta. Jedyne co mnie jeszcze do niej przekonuje to fakt, że jest teraz przeceniona na 3000 i jestem promotorem sprzedaży Yamahy to może bym dostał jeszcze jakąś zniżkę:) Minusy to brak wejścia optycznego do podłączenia wieży do kompa. 90% muzyki mam na kompie, większość w FLAC. Napęd będzie używany sporadycznie nawet mogło by go nie być. Na sprzęcie dzisiejszym i oklepanym (czytaj który można znaleźć na markecie znam się dobrze, gorzej z markami nie marketowymi lub starszymi konstrukcjami. Może ktoś zaproponuje coś ciekawego ze starszych zestawów. Oczywiście wolałbym sprzęt używany wyższej klasy. Czytałem dużo o e410 ale też wolałbym na lepszych kolumnach. Jako alternatywa może być jakiś stary wzmacniacz stereo + DAC i kolumny monitorowe.

Teac zaprezentował nowe komponenty w serii "Reference501" na targach IFA.

Zestaw składa się z 5.6MHz DSD Disc/CD playera, DSD USB DACa, wzmacniacza oraz wzmacniacza słuchawkowego.

5_AI-501DAandPD-501HR.jpg

piękny zakochałem się

Mam Denona M38 z Missionami MX1. Chciałbym te Missiony zmienić na coś z większą ilością mięsa (słucham głównie elektroniki) i myślę nad bowersami 685, to będzie dobre połączenie czy raczej przerost formy nad treścią? Co byście mi zaproponowali?

Mam Denona M38 z Missionami MX1. Chciałbym te Missiony zmienić na coś z większą ilością mięsa (słucham głównie elektroniki) i myślę nad bowersami 685, to będzie dobre połączenie czy raczej przerost formy nad treścią? Co byście mi zaproponowali?

jak dla mnie to przesrost formy nad trescia

chłopie zostaw firmowe monitory i dołącz suba będziesz miał mięcho,, kiedyś umieszczałem wykresy pomiarów niemieckie jak moc tego denka spada raptownie poniżej 50Hz , naprawdę szkoda kasyna monitory za słaby jest mocowo,,

Focal + Naim

firmówki już dawno sprzedałem. mam suba i missiony mx1. te missiony są niesamowite, potrafią oczarować i w swojej cenie są absolutnie bezkonkurencyjne ale mają jedną "wadę" - od 90-80Hz ich charakterystyka ostro ciśnie w dół:

http://audio.com.pl/pics/testy/min_mission_mx1_lab1.jpg

chciałbym więcej detali w niższych podzakresach a te głośniki praktycznie grają średnicą. w muzyce którą słucham niezbyt się to sprawdza - w 90% słucham muzyki elektronicznej, tej ambitniejszej.

Drodzy Forumowicze!

Szukam stosunkowo dobrego zestawu do 2 tys. zł. - bardzo prosiłbym o jakieś sugestie, w jakim kierunku warto spojrzeć, z czym się zapoznać...

Moje kryteria/oczekiwania:

- koniecznie odtwarzanie muzyki z mp3 (pendrive - nie posiadam produktów Apple)

- nie zależy mi na czytniku CD

- dobry tuner FM

- wejście do podłączenia TV (optyczne cyfrowe)

Na plus będą zdecydowanie przemawiały:

- jeżeli na sprzęcie tej klasy da się zauważyć różnicę pomiędzy mp3 a formatami bezstratnymi - to możliwość odtwarzania takowych byłaby rewelacją (flac?)

- odtwarzanie strumieni internetowych

Jeżeli jesteście w stanie coś polecić, byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam!

Niestety nie widzę opcji edycji posta, więc piszę w kolejnym.

Przejrzałem ofertę Denona, Yamahy i Onkyo. Onkyo niebawem wypuści na rynek mini-system, który mógłby idealnie spełnić moje oczekiwania - dla zainteresowanych jest to model CS-N755.

Oczywiście pozostaje kwestia jak ten sprzęt gra w rzeczywistości, jak wygląda jego obsługa, itd. Wiem, że w innych wieżach często pojawia się problem z niewygodnym nawigowaniem po strukturze katalogów gdy mówimy o muzyce z pendrive'a i to jeszcze mnie zastanawia.

Ciekawe kiedy w/w sprzęt będzie w sprzedaży...

Dzięki SZROT ale to chyba jest tylko radio/Tuner FM... :-) przy czym cena tego + głośniki bardzo przypadła mi do gustu, nie ukrywam, ale to nie do końca to czego oczekuję.

@vassago

Czesc, nie jestem ekspertem ale moim zdaniem warto sprawdzić też mini od innych producentów (nie tylko tej trójki)

Pioneer i Sharp niedawno wprowadziły nowe modele (z opcjami sieciowymi):

XL-HF401PH od Sharpa kosztuje poniżej 1000zł

http://www.pioneer.pl/pl/products/42/202/227/X-HM71-K/index.html - no tu musicie przyznać, że to może być ciekawy sprzęt (~1800zł). Wyższy model X-HM81 (~2600zł) ale z opisu na stronie ciężko wywnioskować czym się różni.

Jest też starszy model x-HM70 - http://audio.com.pl/testy/pioneer-x-hm70:9 - teraz w okolicach 1300-1400zł

Gdzieś w tym temacie wspominano też o Philips MCI-900, co prawda ceny kształtują się w okolicach 2500zł, ale jego brata bez Wi-Fi (MCD900) można wyrwać za 1000zł.

@luke2, dzięki za opinie. Przyjrzałem się zarówno ofercie Sharpa jak i Pioneera - nie wiem czy to kwestia innej klasy (jest to inna klasa?), ale w żadnym z ich produktów mini nie znalazłem np. wejścia cyfrowego optycznego - a tak zamierzałbym podłączyć TV do wieży.

Odnośnie Philipsa, nawet go brałem pod uwagę, ale naczytałem się, że strasznie słaba jakość dźwięku, a za takie pieniądze, to już w ogóle porażka...

Ok, ja tylko rzuciłem przykłady by myślę, że warto chociaż pomyśleć chwilkę nad innymi markami (szczególnie nad Pioneerem).

Deon CEOL nie podoba Ci się? (to jest chyba jedyny który spełnia wszystkie twoje wymagania i cenowo też ok)

Nowy D-M39 ma digital in, ale znowu bez LANa.

Może zastanów się czy sygnał z TV jest wart tego opitcal in. Żeby to było bezpośrednio z odtwarza blu-ray, albo jakbyś pomiędzy TV a mini-wieżę wpinał DAC, wtedy bardziej. Ja sam nie wiem (może odezwie się ktoś bardziej obeznany).

Witam .

Miał już ktoś okazje posłuchać nowego Denona 109 DAB i resztę towarzyszącą ? Jak się ma do 107 ?

Może Denona Ceol 8 ?

Tyle nowości i nic nie widać :(

Tofik01

Pisałem już w dziale STEREO, jednak może tutaj będzie lepiej.

Budżet: 1000 zł

Poszukiwany zestaw stereo.

Słuchana muzyka: rap, jazz, soul i dużo damskich wokali

Metraż: 11m2

Zestaw będzie stał na komodzie o szerokości 170 cm, BR najlepiej z przodu. Co możecie polecić?

Nie chcę zrobić kroku w tył względem padającego TEAC'a H100...

SMSL Q5 Pro ♪ Magnat Quantum 673 ♪ Google Chromecast Audio ♪ Technics SL-Q3 ♪ Koss Porta Pro ♪ Philips TAPH805BK 

Witam,

prosiłbym o małą radę. Kupiłem nowy egzemplarz miniwieży Denon D-M39 (bez DAB). Dźwiękowo nie mam zastrzeżeń, natomiast bardzo nie podoba mi się stosunkowo głośna praca napędu przy odtwarzaniu płyty CD tzn. taki jednostajny i uciążliwy szmer, który słychać w tle. Przy innych źródłach tego nie ma, także na pewno chodzi o napęd do odtwarzania płyt. Czy ktoś ma ten albo poprzedni model M-38 może to potwierdzić, bo nie czy "ten typ tak ma", czy mogę reklamować ?

Dla zainteresowanych - od 2 dni posiadam DNP-F109 + DRA-F109 + SC-F109 (tak, wiem, radziliście kupić inne ale tym się zajmę za jakiś czas).

Na ten moment jestem bardzo zadowolony - dokładnie to czego szukałem wyżej.

Witam .

Super , a powiedz proszę , co z gapless ? Działa ?

Nic nie piszą na swoich stronach . Że w Ceol 2 i Picolo jest , to opisali .

Ale nie wiem jak jest w 109 .

Tofik01

Super , a powiedz proszę , co z gapless ? Działa ?

Wg specyfikacji gapless jest - czy działa, niestety nie jestem w stanie jeszcze sprawdzić... szukałem w swoich zbiorach jakiejś muzyki gdzie gap byłby ewidentnie widoczny, ale nic takiego nie znalazłem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.