Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

fajny ma wyświetlacz, i taki jakoś znajomo pozaokrąglany ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ElRjKjtex1I

no proszę i ma wejście optyczne

tylko te 55W poboru mnie nie przekonuje jakoś

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Pobór mocy z gniazdka to najmniej istotny parametr w spisie parametrów sprzętu. Przeważnie nie trzyma się on żadnych norm i nie ma pokrycia z rzeczywistością.

Panowie ja mam takie pytanko...

Czy są miniwieżyczki które posiadają 3 wejscia AUX ? obojętne anolog czy cyfrowe

Bo z tego co szukam i przewaznie albo 1 abo 2 wejscia maja.

A się napaliłem denka d-m37 czy 38 :(

Czy są miniwieżyczki które posiadają 3 wejscia AUX ? obojętne anolog czy cyfrowe

Arcam Solo Mini ma nawet cztery. Tylko że to trochę nie ta półka cenowa co Denon M37/38. Nie wiem czy z obecnych mini na tym pułapie coś ma aż tyle wejść. Ostatnio jest moda na wycinanie tego typu dodatków, w zamian za złącza USB, stacje do iPoda itp. Jeszcze nie tak dawno Denon miał trzy wejścia w modelu F102, Yamaha w E600 również. Potem w E410/810 były już tylko dwa, a obecnie w 640/840/940 jest tylko jedno. Też nad tym trendem boleję.

EDIT: składnia

Edytowane przez Barton82

masz rację zaczynają robić biedę w wejściami na rzecz dock stacji etc

ale w moim solo mini zamienił bym nawet parę na jedno wejście optyczne :)

lub będzie trzeba kupić vdaca :)

albo to tylko cena troszkę spora ok 1500

http://www.arcam.co.uk/products,solo,DACs,rDac.htm

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

mikson z tego co wiem M37 i 38 różni blok przedwzmacniacza. W m37 siedzi kostka z rodziny BD natomiast w 38 R2S firmy renesas które są o wiele doskonalsze pod względem technicznym (i nowsze). W m37 panuje mocny szum jałowy i jeszcze mocniejszy po załączeniu wszystkich opcji poprawiania dźwięku, w 38 tego efektu niema. Ponadto usprawniono obsługę iPoda. Poza tym to na 90% te same sprzęty.

Przeczytałem trochę niemieckojęzycznych recenzji zestawu Magnat MC2 i zdecydowałbym się chyba na zakup w ciemno, gdyby nie jeden, acz bardzo znaczący szczegół. Otóż mini wieża ta nie posiada budzika i wyłącznika czasowego. Co ciekawego model MC1 już je posiada.

Dziś odsłuchałem Denona D-M37 oraz Yamahę E-730 i Denon zagrał moim zdaniem znacznie lepiej. Niestety nie udało mi się znaleźć Yamahy E-410/E-810 oraz Denona D-M38. Były za to modele MCR-640 oraz MCR-840, ale nie grało jakoś rewelacyjnie jak na swoją cenę (>2000zł). Szkoda, że nie miałem możliwości porównania ich z Denonem F107.

Po głowi chodzi mi jeszcze taka myśl - kupić elektronikę od Yamahy E-410, bądź E-810 i sparować ją z Monitor Audio M2. Ewentualnie kupić pełnowymiarowy sprzęt, ale ciężko będzie znaleźć coś równie estetycznego, zgrabnego i funkcjonalnego...

Posłuchaj jeszcze Mini Nada i Marantza, nie zawiedziesz się. Do Nada możesz dobrać np. kolumny Monitor Audio, a do Marantza np. Kefy(ale od serii IQ zaczynając) :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ciekawe są te mini, które podałeś. Niestety póki co nie mogę sobie pozwolić na wydanie prawie 2000zł na sam amplituner. O ile Marantz jeszcze łapie się w budżecie, to NAD jest już za drogi.

Niestety kiepsko u mnie z możliwościami odsłuchu sprzętu audio. Mieszkam w Toruniu i na dobrą sprawę nie ma tu żadnego salonu Hi-Fi, oprócz skromnego PATRON'a. Jest co prawda MM i RTV Euro AGD, ale na rzetelny odsłuch nie ma tam co liczyć.

witam

mam pytanie do osób które kombinowały coś z zestawem piano640, mam w planach wymiane kolumn na inne, prawdopodobnie na podłogówki Magnat QUANTUM 555 ewentualnie Canton 470, czy ktoś już wcześniej szłyszał Piano z wiekszymi kolumnami niż te seryjne, zmiana ta jest spowodowana tym, że nie chce standów pod kolumny i tym, że jednak seryjne niestety troche sie gubią przy szybszej muzycę. dzisiaj sprawdzę jak to zgra sie fizycznie, ale jak najbardziej czekam na opinię, rady. krytykę:-)

OKAZJA, sam o nim myślałem, ale stwierdziłem że póki co mam inne wydatki:

http://allegro.pl/denon-df-107-srebrno-wisniowy-i1230502626.html

@ Benjamin Braddock

Co prawda nie słuchałem 640, ale 410 tak. Barrrdzo dobrze zgrał się z

http://allegro.pl/monitor-audio-bronze-br5-demo-okazja-audiopunkt-i1231909180.html

http://allegro.pl/elac-fs-108-2-buk-nowki-gwar-pl-od-planus2-wawa-i1245698269.html

Na Twoim miejscu Cantony bym odpuścił, bo tak na prawdę one dobrze brzmią od serii Ergo w górę.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

dawid oj dobra cena :)

fajny malec dla dziecka do pokoju :)

http://news.ecoustics.com/bbs/messages/10381/653507.html

zawsze jest jakaś mała poświata w nocy z gałki ;)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

ale ten już sensowniej wygląda

http://www.jvc.pl/product.php?id=NX-AK1E&catid=100019&sub=ts#product-tabs

i kef q300 z obrotu

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

A czy w Denonie D-M38 wejście (Portable IN z przodu mały jack) mogę coś podpiąć np. TV czy dvd ?

Czy będzie przełączanie pomiędzy wszystkimi wejściami ?

Wiadomo kiedy mniej więcej pojawią się KEF Q300 w PL i jak cenowo się prezentują ?

Ciekawi mnie porównanie z B&W 685 ... jakieś 'spekulacje' ?

kiedy się pojawią u nas to wielka nie wiadoma :)

pewnie za miesiąc a cena w niemczech 600euro za parę czyli 2400 wychodzi

na forum http://community.whathifi.com/forums/5/492509/ShowThread.aspx

miel porównywać ale chyba im zabrakło impetu :)

Focal + Naim

A czy w Denonie D-M38 wejście (Portable IN z przodu mały jack) mogę coś podpiąć np. TV czy dvd ?

Czy będzie przełączanie pomiędzy wszystkimi wejściami ?

Ja mam takie pytanie w tym temacie.

Czy są rozgałęźniki, do których można podłączyć dwa źródła sygnału, a następnie do aux, który w Yamaha MCR-840 jest tylko jeden.

I jak ewentualnie ma się to do jakości sygnału.

Rozgałęźniki oczywiście istnieją, natomiast jak z ich wpływem na sprzęt i jakość sygnału, to niech się już wypowie ktoś, kto się w coś takiego bawił.

post-28643-064888500 1285589693_thumb.jpg

Witam serdecznie. Od blisko dwóch lat jestem stałym czytelnikiem tego forum i w końcu zdecydowałem się do Was dołączyć. Właśnie opierając się na opiniach z tego forum kupiłem ponad rok temu PianoCrafta E410. Oczywiście od razu zacząłem coś z moim mini kombinować znowu opierając się na opiniach uczestników tego forum. Kable wymieniałem kilkakrotnie i dopiero dźwięk z zestawu połączonego podstawowym interkonektem Audioquesta i głośnikowymi Real Cable P264 mnie usatysfakcjonował. Największą jednak poprawę jakości dźwięku usłyszałem, gdy pod moje ustawione wówczas na stoliku głośniki podkleiłem samoprzylepne stopki dystansowe z materiału tłumiącego drgania (nowe Piano ma już firmowo takie „stopki”). Potem przyszła pora na poszukiwanie innych kolumn bo moje Piano stanęło w pokoju 25m2, chyba trochę zbyt dużym dla firmowych. Aktualnie mój system to PianoCraft E410 + B&W 685, okablowanie Chorda (CrimsonPlus i Carnival Silverscreen) i standy własnej produkcji.

Pewnie pod wpływem tego co czytam na tym forum dalej mam zamiar eksperymentować i stanąłem przed dylematem czy dalej inwestować w Piano (np. DAC, komputer i pliki FLAC), czy pozostawić kolumny i rozejrzeć się za pełnowymiarowym systemem. Na moje szczęście stare Piano jest dużo bardziej elastyczne (łatwiejsze do modyfikacji) niż nowe więc jest co najmniej kilka rozwiązań. W każdym razie wasze opinie są mile widziane bo w Toruniu jest tylko jeden profesjonalny sklep ze sprzętem Hi-Fi (nie liczę marketów typu „nie dla…”), ale pewnie z powodu wielkości miasta, a co za tym idzie ograniczonej ilości odbiorców, o niezbyt szerokim asortymencie i nie wszystkiego da się posłuchać przed zakupem.

P.S.: Powyższy post trafił też omyłkowo na forum ogólne (tj. "Stereo").

witaj,

ja bym uzupełnił system o wooferek

http://www.velodyne.com/vproducts/series.aspx?seriesid=1216

używane chodzą w okolicy tysiaka :)

pozdr

Focal + Naim

Witam serdecznie. Od blisko dwóch lat jestem stałym czytelnikiem tego forum i w końcu zdecydowałem się do Was dołączyć. Właśnie opierając się na opiniach z tego forum kupiłem ponad rok temu PianoCrafta E410. Oczywiście od razu zacząłem coś z moim mini kombinować znowu opierając się na opiniach uczestników tego forum. Kable wymieniałem kilkakrotnie i dopiero dźwięk z zestawu połączonego podstawowym interkonektem Audioquesta i głośnikowymi Real Cable P264 mnie usatysfakcjonował. Największą jednak poprawę jakości dźwięku usłyszałem, gdy pod moje ustawione wówczas na stoliku głośniki podkleiłem samoprzylepne stopki dystansowe z materiału tłumiącego drgania (nowe Piano ma już firmowo takie „stopki”). Potem przyszła pora na poszukiwanie innych kolumn bo moje Piano stanęło w pokoju 25m2, chyba trochę zbyt dużym dla firmowych. Aktualnie mój system to PianoCraft E410 + B&W 685, okablowanie Chorda (CrimsonPlus i Carnival Silverscreen) i standy własnej produkcji.

Pewnie pod wpływem tego co czytam na tym forum dalej mam zamiar eksperymentować i stanąłem przed dylematem czy dalej inwestować w Piano (np. DAC, komputer i pliki FLAC), czy pozostawić kolumny i rozejrzeć się za pełnowymiarowym systemem. Na moje szczęście stare Piano jest dużo bardziej elastyczne (łatwiejsze do modyfikacji) niż nowe więc jest co najmniej kilka rozwiązań. W każdym razie wasze opinie są mile widziane bo w Toruniu jest tylko jeden profesjonalny sklep ze sprzętem Hi-Fi (nie liczę marketów typu „nie dla…”), ale pewnie z powodu wielkości miasta, a co za tym idzie ograniczonej ilości odbiorców, o niezbyt szerokim asortymencie i nie wszystkiego da się posłuchać przed zakupem.

P.S.: Powyższy post trafił też omyłkowo na forum ogólne (tj. "Stereo").

I jak , jesteś zadowolony z połączenia B&W 685 + Piano ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.