Skocz do zawartości
IGNORED

Zepsułem Meridiana ? POMOCY !

folab

Rekomendowane odpowiedzi

>folab

W innym wątku ("klub miłośników zielonych gumek";)) ktoś tam podał link do jakichś flamastrów, które mają spełniać niby te same funkcje co gumka. Ja bym w życiu tym swoich płyt nie wysmarował (w sumie dobra kolekcja płyt jest bardziej drogocenna od sprzętu) ale z wyważaniem pewnie nie ma problemu.

folab, 12 Sty 2008, 14:23

>Narazie wygląda że będzie wymieniany cały napęd ,1200 zł !!!

>Nie wydaje mi sie żebym to ja go zepsuł,myśle że go po prostu dobiłem ,kupować osmioletni cd i

>myśleć że jest w dobrym stanie to była z mojej strony naiwnośc niestety.

Nie, no bez jaj, laser razem z silnikiem do Meridiana 506.20 kosztuje około 100zł. Ile można wziąć za usługę? 700 złotych za robociznę na 40 minut? NIE DAJ SIĘ NACIĄGNĄĆ. Niektórzy ''fahofcy'' myślą, że jak ktoś ma CD z wyższej półki, to na pewno sra gotówką.

>folab

jeśli części niezbędne do zreanimowania Meridiana kosztują stówkę to nie daj się wpuścić w żaden zakład usługowy który - o ile to prawda co wyżej - chce złapać "jelenia" za 1100 zł;).

Może któryś z forumowych kolegów bardziej zaawansowany w "grzebaniu", czujący się na siłach i mieszkający stosunkowo niedaleko (bo w paczce wysyłać Meridiana to też WIELKIE RYZYKO) pomoże?

Wymieniałem napęd (Philips CDM 12.4) w Meridianie 506.20 jakieś 1,5 roku temu, zapłaciłem 300 PLN.

Skontaktuj się z wrocławskim Combitem, mieli tam serwisanta który takie różne "cudowne" rzeczy robił i nie zdzierał jak cwaniaki... niestety gdzieś zapodziałem do niego kontakt, ale w Combicie pewnie Ci podadzą.

Powodzenia!

Combit jak się zwie obecnie - nie pamiętam, ale jest na Powstańców Śl. - na pewno.

A Strefa Dźwięku jest na Kluczborskiej. Ale może teraz wszyscy się tak samo nazywają, kto wie...

>Niektórzy ''fahofcy'' myślą, że jak ktoś ma CD z wyższej półki, to na pewno sra gotówką.

To nie to, oni wiedzą, że audofilów można walić w rogi, bo dla nich im wyższa cena tym lepsze brzmienie. Jak audiofil ma zapłacić 100PLN to przez miesiąc będzie wypisywał na forum że chcieli mu chińszczyznę wcisnąć, jak zapłaci 1200PLN to przez pół roku będzie się popisywał grafomanią nt. cudowniści tjuningu swojego hajfaj systemu.

Ciągle nie wiadomo co poszło,serwisant jest na tyle uprzejmy że podpowiedział mojemu koledze elektronikowi kilka możliwości i kolega szuka.

Tak wysoką cene facet uzasadnia tym że napędy do 506/20 nie są już dostępne i trzeba wstawić nowszy, a za tym idzie wgranie oprogramowania do serwo, co wy na to ?

Rozmawiałem z Combitem, ta wymiana za 300 zł to fuks,poprostu mieli trzy napędy i kolega sie załapał.Teraz już te napędy są nie do dostania więc trzeba kupić nowszy a to całkowicie zmienia postać rzeczy .

Łomatko, a co się mogło popsuć w napędzie? Połamało się coś? Silnik padł? Jak padł silnik, to się go przekłada z czegoś innego, i po kłopocie. U mnie w szufladzie leży sporo takich napedów z padniętymi laserami z których można powyciągać silniki. W zasadzie prawie każdy DIYowiec ma coś takiego u siebie w zapasach.

Ściema, panie, ściema obliczona na wyciągnięcie kasy z nieświadomego audiofila.

zielone gumki wyglądają w ten oto sposób

Producentem Jest firma Condomex : )

A służą zabezpieczeniu przed "WYCIEKIEM DANYCH" podczas bardzo szybkich ruchów ..... : )

Sorry za offtop ale po prostu mnie to powaliło : )

LOL

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To co? Klonowanie?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

folab, 14 Sty 2008, 16:44

>chyba ixos jest producentem zapytaj w combicie we wrocku,jak gadałem z facetem odrazu wiedzial o

>co chodzi.

Niespecjalnie chodzi mi o szukanie i śledzenia, dlatego spytałem Ciebie, bo jak sądzę skoro nabyłeś to wiesz jak to działa a mając w ręku opakowanie pewnie było tam logo producenta. Ile taka gumka kosztuje i jak wpływa na dźwięk?

Kupowałem we Wroclawiu, nie pamiętam w którym sklepie,kupiłem dziesięć sztuk po dziesięć zł. każda ,nie dostałem opakowania widocznie było to w jakimś większym opakowaniu zbiorczym.

Jak wpływa na dźwięk ? Robi sie pełniejszy, źródła dźwięku staja się bardziej obecne ,z tła wychodzi więcej detali,dźwięk traci w pewnym stopniu swoją cyfrowość jakis taki mniej nerwowy sie robi .Przypomina to wymiane interkonektu lub kabla sieciowego. Zmiany nie sa powalające i trzeba sporego doświadczenia,albo czułego słuchu.

Kiedyś na moich oczach a raczej uszach facet słuchał kilku kabli a ja z boku przysłuchiwałem się,nagle gęba mu sie uśmiechneła i powiedział TO JEST TO i wywalił pare stów za kabelek,pomyślałem wariat jakis bo ja nie słyszę rożnicy,teraz go doskonale rozumiem.

trzeba pamiętać że te akcesoria nie poprawią kiepsko grającego zestawu,one tylko stawiają kropkę na i .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.