Skocz do zawartości
IGNORED

Accuphase E-550

cloudior

Rekomendowane odpowiedzi

No i oczywiście how much takie cudo :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Miałem do wyboru ten A20V lub 550. Zdecydowanie z końcówką mocy DP-500 zagrał lepiej. I wcale nie mam potrzeby posiadania pre. do tego zestawu. Co do ceny to przepłaciłem bo mi się zestawienie podobało:) W stosunku do Gryphona CDP-1 + Gryphon Tabu sporo lepiej. Ale miksy grały gorzej niż firmowe zestawienia. Bo na początku myślałem tylko o DP-500, ale wziąłem w efekcie zestaw:) Jest jeszcze jedna taka końcówka S-H bo ktoś wcześniej grał je w monoblokach. Drogo, ale warto spróbować. Info. na priva.

Ciekawe co piszecie o wyjściu regulowanym w Accu. Faktycznie, nawet jeżeli nie jest ono tak dobre jak w oddzielnym preampie, to nie zapominajmy że za porównywalnej klasy pre będzie kosztować kolejne 20k zł, do tego sieciówka za 2k zł, interkonekt za 3k zł i wychodzi nam razem okręgłe 25k zł które przecież możemy wydać na lepsze CD, końcówkę lub kolumny. Czyli per saldo możemy i tak byc do przodu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wzmacniacz niestety pojechał już dalej w świat. Mówiąc szczerze nie chcę mi się przepinać z powrotem do mojej amplifikacji. Posiedzę parę dni w ciszy.

To zestawienie dało mi mocno do myślenia. Na wiosnę spróbuje przytargać do domu końcówkę A-30, która kosztuje 7 tysięcy mniej niż E-550. Do tego regulowane źródło.

Teorytecznie konfiguracja: 1.6 + A-30+ Metronome CD4 - mogłaby być conajmniej ciekawa:)

Pozdrawiam.

To nie lepiej A-30 + DP-500 ? Po co od nowa wymyślać koło ?

Jedynym odtwarzaczem CD byl Philips:) Kosztował całe 70 zł. Nie wiem z czego to wynika, ale jakos nie moge sie przemóc z zakupem nowego źródła cyfrowego. Niesmiertelne TDA1541 + CDM4 :-)

A mowiac powaznie wymiana jest nieunikniona. Skończyłem właśnie budowę toru analogowego (phono pre,cartridge,TT), teraz czas na 1.amplifikacja 2.CD lub 1.CD 2.amplifikacja (raczej pierwszy wariant).

Co do configu A-30 + DP-500 to byla to moja pierwsza, naturalna mysl, ale wydaje mi sie, ze mogloby byc za slodko, za wolno. Metronome wydaje sie byc zdecydowanie bardziej energiczny/plynny. Czysto teoretycznie rzecz jasna.

Tylko niestety Metronome to kupowanie kota w worku :-(

Accu możesz zawsze "zaTaraLabsować", tak jak to zrobił Kłos, to będzie bardziej konturowo i przejrzyście.

• 1 miesiąc później...

Arek -> na pewno bede chcial odsluchac zestaw A30+DP500 z szybkim & przejrzystym okablowaniem (Tara, Audioquest, Nordost). Po glowie chodzi tez DP700, ale to raczej nie moja polka cenowa niestety:(

Tymczasem slucham wlasnie DP500 i moge stwierdzic, ze chyba nie do konca sie polubil z moja koncowka Q-audio.

Pozdrawiam.

• 2 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.