Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

Mam egzemplarz wyprodukowany w marcu 2008 więc myślę że te problemy mnie nie dotyczą.Co do porównań z A5.5 to nie słuchałem więc ciężko mi się jednoznacznie wypowiadać ale biorąc pod uwagę cenę początkową 5500 funtów oraz jakość użytych podzespołów(końcowka mocy to w zasadzie KW 500,świetny DAC,super PRE,cd to A5)to raczej wątpię żeby A5.5 grało lepiej.Na stronie Hi-Fi i Muzyki jest test KW 250S gdzie testujący stwierdza jednoznacznie że gra on wyraźnie lepiej od zestawu A5.

Z tego co wiem najsłabszym ogniwem jest właśnie pre. Fakt, że jak na taki pomysł skupienia wszystkiego w jednym pudełku efekt jest nad wyraz dobry.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Test Hi-Fi nie tyle stwierdza jednoznacznie że kw 250s gra lepiej od zestawu A5, co stwierdza że pewne monitory były za trudne dla A5 (a kw250s pięknie sobie z tymi monitorami poradził!).

cytuję

Współpraca z monitorami Dynaudio Contour 1.3 mkII obnażyła także kilka istotnych wad A5. Należało szukać kolumn bardziej „skocznych” i łatwiejszych w prowadzeniu.

Jest to oczywiście głos za kw250s, ale czy jednoznaczny?

Poza tym ja pisałem o zestawie 5.5 nie 5, zapewne czymś tam się różnią ten 5 i 5.5 skoro Michelson zmienił oznaczenie.

Mankamentem wydaje się sposób dystrybucji zasilania. Zarówno przetwornik, preamp, oświetlenie nóżek, jak i tuner zasilają te same transformatory, z których prąd płynie do końcówek mocy. Wprawdzie zastosowano oddzielne odczepy, ale do zbyt eleganckich rozwiązań to jednak nie należy. Tym bardziej, że urządzenie wyposażono w lampy, które są wrażliwe na jakość i stabilność zasilania.

- z tegoż testu HiFi

Nadpit

Wlasnie namietnie szukam E600 w bdb stanie....:) ALe bardzo ciezko cos trafic z seri E 3-cyfrowej:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Witam wszystkich!!!

Przyłączam się do tego, co pisze Jerry!!!

Nabyłem właśnie MF KW250S i jestem zachwycony. Dotychczas grałem na A220 z CDA3 i Kelly Transducers, które kupiłem jako nowe w AKlanie. Teraz spodobała mi się koncepcja KW250S, a i cena jest już bardzo przyzwoita.

KW250S gra świetnie, jest kiedy trzeba "szybki", kiedy trzeba "wolny", kiedy trzeba "ostry" - i jeszcze tak mógłbym długo wymieniać jaki - bo taka właśnie jest muzyka...

Proszę o podpowiedź użytkowników z jakimi kolumnami próbowali go zestawiać. Na razie gram z Kelly, ale zamierzam je zostawić z poprzednim zestawem i kupić coś na miarę KW250S

Pozdrawiam.

kW250S zagra z wszystkim. U mnie gra z Magnepanami i jest idealnie. Pewnie można lepiej ale trzeba by dopłacić minimum z 5-10K zł a może być nawet gorzej pod względem przestrzeni i wolumenu dźwięku. kW jest neutralny (gra równo) więc można dobierać kolumny wg gustu.

Jeśli chodzi o pre gramofonowe to jest znakomite !!!

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

To prawda Piopio,

prephono jest z innej planety! Ja mam gramofon z niskiej półki - Denon DP300, który kupiłem do odsłuchu starych czarnych - mam ich kilkadziesiąt kg.

Prawie go nie używałem, bo jakość dzwięku była bledziutka - myślałem, że patefon i wkładka do kitu...

Kiedy podpiołem go pod KW250S odkryłem nowy wymiar!!!

Już myślę o zakupie lepszego phona!!!

Pozdrówka!!!

Jakew jak czytam twoje wypowiedzi to nasuwa mi się skojarzenie ze sformułowaniem "przerost formy nad treścią".W jednym z wcześniejszych swoich postów piszesz "badałem zagadnienie kw 250s",naczytałeś się na forach zagranicznych nie słuchając nawet urządzenia i ty to nazywasz badaniem?Człowieku zastanów się nad sobą i tonem swych wszechwiedzących wypowiedzi.

Jerry, tak, badałem zagadnienie kw250s zapoznając się z doświadczeniami wielu uzytkowników tego sprzęciku. To nie moja wina że ty uważasz doświadczenie wielu użytkowników za niewiele warte w porownaniu ze swoim jednostkowym odsłuchem i potem narzekasz na ton niezbyt przyjemnym tonem!

A poza tym o wartości rynkowej można się dowiedzieć wyłącznie badając zagadnienie szerzej niż własna transakcja i własna zapłacona przez siebie cena:)

Jakew może wypadało by sprawdzić po jakiej cenie poszły ostatnio trzy sztuki kw na rynku polskim(giełda hi -fi.pl,archiwalne tranzakcje allegro,poszperaj,poszukaj,są tam czesto numery telefonów,adresy email,podzwoń to się dowiesz)bo ja to sprawdziłem i na tej podstawie napisałem o cenie.Pisząc poprzedni post postąpiłem bardzo nierozważnie,zapomniałem o twej nieomylności,wszechwiedzy i niespotykanej wręcz umiejętności badania zagadnienia bez jego osobistego sprawdzenia(proponuje żebyś zatrudnił się w jakimś fachowym czasopiśmie audio,będziesz testował sprzęt na podstawie opinii z forów internetowych).

Jerry, gratuluję świetnie grającego sprzętu kupionego po cenie z której jesteś zadowolony. I skoro jesteś zadowolony, a to najważniejsze, nie daj się rozzłościć mojemu badaniu zagadnienia - podaję cytaty z HiFi, link do watku o kw250s - bardzo użyteczny dla czytelników zainteresowanych tym modelem, mamy ceny z Unii (w której jesteśmy) w wątku. Rozzłościła Cię cena która zapłaciłeś albo krytyczne wypowiedzi w watku anglosaskim, ale to nie mój problem tylko Twój - niech zostanie Twoim.

Przeczytałem właśnie test zestawu MF m6 w AudioVideo, pierwszy w Polsce i chyba drugi w świecie na ile zaobserwowałem - nie będę oczywiście odbierać chleba redaktorom którzy dokonali tego przeglądu i nie zdradzę wiele. Powiem tylko że odnotowują odejście od wzorca dawnych lat (to jeśli ktoś liczył na come back dawnego soundu MF) i ogólnie nie wyglądają mi na zachwyconych:)

Faktycznie...1500 Euro to była startpreis....a finalpreis to 1620 Euro. Prostuję tym samym.

No ale przynajmniej wiemy po ile w EU kupuje się KW-250s. Podkreślam - kupuje - a nie wystawia na sprzedaż (tamte linki to wyłącznie niesfinalizowane ogłoszenia sprzedaży).

Słuchając rozumu....

Szybkie i dynamiczne. A jaki jest budżert - to najważniejsze pytanie ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Vandersteen 2Ci

Audio Physic Spark V

HARPIA ACOUSTICS AMSTAFF MINI

Studio 16Hertz -Minas Anor

Wszystkie powinny zagrać dobrze.

pzdr

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.