Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

ekstrapolować wniosków na wszystkie modele Dynaudio.

Raczej nie ;)

Z czym miałeś problem? Z basem czy raczej wyższym basem?

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Raczej nie ;)

Z czym miałeś problem? Z basem czy raczej wyższym basem?

Tak, bas oczywiście. 52SE to niewielki monitor, ale potrafi naprawdę przyłożyć, natomiast w zestawieniu z A308 stopa perkusji nie miała ciężaru, muzyce brak było drivu, grało to ogólnie zbyt jasno i zbyt lekko.

Tak, bas oczywiście. 52SE to niewielki monitor, ale potrafi naprawdę przyłożyć, natomiast w zestawieniu z A308 stopa perkusji nie miała ciężaru, muzyce brak było drivu, grało to ogólnie zbyt jasno i zbyt lekko.

To cos czuje ze focusami 110 dopiero nie bedzie basu,

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

To poszukaj jak musi juz byc dynaudio contour s1.4 te basem potrafią przywalic jak nie wiem co.

Potrafią, ale pod warunkiem odpowiedniego zasilenia. Niesynergiczny lub zbyt slaby wzmacniacz do S1.4, i zamiast "uderzenia" i rytmu mamy pływający, amorficzny bas...

W pełni się zgadzam słuchałem ich z audiolabem 8200a i właśnie było coś takiego, obecnie słucham na simaudio moon i-5 który też aż takim potworem nie jest lecz już jest zupełnie coś innego.Potężne granie.

W pełni się zgadzam słuchałem ich z audiolabem 8200a i właśnie było coś takiego, obecnie słucham na simaudio moon i-5 który też aż takim potworem nie jest lecz już jest zupełnie coś innego.Potężne granie.

Czyli zadowlony jestes z moona?

Na razie musze troche pograć by wyrobic sobie zdanie ale piekielnie kulturalny wzmacniacz, bardzo przestrzenny z kapitalnym basem.Znakomita precyzyjna regulacja glosnosci i bezglosne dzialanie to od razu sie rzuca w oczy.

Szanowni klubowicze!

Co dokupić (końcówka mocy) do MF A3 aby jeszcze lepiej napędzić Paradigm studio 40?

Mam na myśli bi-amp. Cy to możliwe z moim wzmacniaczem? I czy będzie lepszy efekt niż np. wymiana A3 na A300?albo A308 ?

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

jestem przeciwny biampingowi.ma to sens tylko w przypadku potrzeby wiekszych mocy-pomieszczen lub hajendowych zestawow-dol tranzystor,gora-lampa.probowalem zreszta sam A3/A300.ten 2gi solo gral lepiej. Takie badania robil HiFi News dla systemu Neat i Exposure.Integra solo grala najlepiej

Po dwoch dniach odsluchow jestem w niebowziety ! A300 napedza focusy doskonale,w moich 18m2 zestaw gra pieknie jest mnostwo powietrza ,plyty brzmia inaczej,pojawilo sie mnostwo szczegolow a dvd audio zawstydzaja wszystkie sklepowe wydania !To jet to czego szukalem mozna sluchac i sluchac w nieskonczonosc!

Ciekawe Kamil czy to nie czasami mój A 300. To faktycznie świetny wzmacniacz. Miałem po nim Caspiana M1 NG, który miał nieco lepszą średnicę, ale ustępował głębią sceny. Później grał Amplifon WT 40 II i tu średnica była bajeczna, ale tragiczny bas i brak tempa, timing kiepski, kompletnie nie do szybkich pasaży nawet jazzowych. Teraz zagra A 308, zobaczymy jak się spisze.

Nie, nie chciał bym roztaczać aury deprecjonowania Amplifona. Po prostu mi nie przypasował w pewnych zakresach- eufemistycznie mówiąc. Jeżeli ktoś słucha niezbyt wymagających tempa muzycznych pasaży, to będzie ok. Średnica piękna, barwna, realistyczna ale od niższej średnicy po cały zakres basu, tam gdzie potrzeba timingu i chciało by się przytupnąć w rytm muzyki, zaczynają się problemy. Nie pomogą szybkie kolumny czy CD bo ten wzmacniacz nie zagra szybko i z drivem. Zaczynasz tupać pod średnicę, ale im niżej, tym większa frustracja. Im szybszy i niższy kontrabas, tym wolniejszy Amplifon WT 40. Jak ktoś słucha wokali i muzyki barokowej, będzie wniebowzięty. Mi się nie udało, choć bardzo chciałem, bo pewne cechy brzmienia są wybitne i byłem oczarowany, ale szeroki repertuar jakiego słucham zdetronizował WT40 II i lampę na 6c33c- diabełka, bo to, jak się dowiedziałem słaba strona tych lamp.

Piękno średnicy i góry nie wynagrodziło mi słabego basu i timingu. Tranzystor Musical A 300 ustępował średnicą, ale grał i nóżka chodziła a tempo wciągało i rozgrzewało. Często wyznawcy lamp piszą, że jak lampa, to droga, bo za duży kompromis w tanich konstrukcjach. Nie wiem, ale z MF A 300 miałem frajdę, a z WT 40 nastrój jak sinusoida napięcia przemiennego. Proponuje odsłuch każdej lampy na 6c33c przed zakupem( wiem truizm) ....zbyt duży kompromis, jak dla mnie oczywiście. Teraz będzie A 308- tranzystorowy...będzie przytup i tempo a nie lampowe pozory i pocieszanie się, że nadrobię kabelkiem, bo się nie da. Pewne rzeczy są dla lampy nieosiągalne i vicewersja ;-)

Powodzenia wyznawcom...

lampa mocno na forum chwalona,sa jej wrecz wyznawcy,ale nie znam jej.jestem fanem lamp,ale typu EL34 lub 6L6.Tu nie ma mowy o rozluznieniu dolu a i prat jest niezly.Niedawno slyszalem zgrabny piecyk na EL84.brzmial b.wciagajaco,ale spowolnienie go dyskwalifikuje.kiedys bylem jednym z pionierow kombinacji pre lampa,koncowka ss.teraz cwicze odwrotnie.i jest to dla mnie b.udane zestawienie.

Ja też nie odwracam się od lampy, ale będę ostrożny. Być może kombinacja pre lampowe i krzemowa końcówka, zobaczymy. Często bywam w filharmonii, mam kolegę, który gra na kotłach. Ostatnio wsłuchiwałem się w te instrumenty w utworze Paula Dukasa- uczeń czarnoksiężnika. Właściwie to kotły i bęben wielki wstrząsały nogawkami a podeszwy drżały, a to wszystko z szybkością błyskawicy, pomimo fali sejsmicznej jaką wywoływał bas. Kiedyś na koncercie granym w kościele siedziałem około 2m od bębna wielkiego. Punkt, szybkość i dynamika tego instrumentu utkwiły mi w pamięci, dlatego jak słyszę cukrową i ciągnącą się flakiem muzykę, to pakuje taki wzmacniacz do kartonu i szukam dalej. Ciężko jest jak często słyszysz instrumenty na żywo. Wiem, że musi być głębia sceny, gradacja planów, dynamika i zrównoważone pasmo okraszone barwą, aby osiągnąć w miarę realistyczną reprodukcję w domu i jak dla mnie np. wybitna średnica nie zrekompensuje słabego basu.

Kumpel mówił, nie sprzedawaj A 300- miał rację. Kupiłem A 308 w świetnej cenie, mam nadzieję, że też świetnie zagra.

To znaczy że masz go od znajomego.Ja właśnie od niego miałem jakiś czas hegla h1 mk4.Co do moona to nie wypada tu się wypowiadać to nie ten klub ale tylko powiem że dzwięk bajka ....

Słusznie Tomek. Na temat lampy na 6c33c nie będę się rozpisywał, bo to nie moja bajka. Ale na temat A308 nie omieszkam nasmarować w tym klubie. Jak posłucham, to podzielę się wrażeniami.

Ja ta 308 mialem za 3520 z wysylka utargowana ale w dniu w ktorym mialem placic kupilem a300 za 2.500 wiec 1000zl w kieszeni a dynki napedza idealnie wiec moze zle zrobilem ze nie dolozylem do 308 ale jak narazie mi starcza;)

Cos tanio wyrwales ten a300.

Zeby bylo jasne - integre a300 tak?

Ja swego czasu mialem dzielony a300 cr i gralo to naprawde bardzo fajnie. Troche teraz zaluje bo za szybko sie go pozbylem i nie zdazylem go "doglebnie" przetestowac. Pamietam wtedy ze jakos za ~ 4 tys poszedl.

Czasami zerkam za nim na allegro czy ebay ale one sie nie pokazuja.

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.