Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki za info. ale poczekam raczej na MF a308 oczywiście w rozsądnej cenie

Zapisuje się na odsłuch i zapraszam na Nu-Vista 600

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
12 godzin temu, Dawid2011 napisał:

Dzieki za info. ale poczekam raczej na MF a308 oczywiście w rozsądnej cenie🙂

Sprzet z roku okolic 2000. 

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Sprzet z roku okolic 2000. 

Jimmi welcome back wieki co nie słychać było

Sprzęt którego kolega szuka to tak 20 na karku ale to zacny wzmak. To chyba była taka top Integra w tamtych czasach w asortymencie MF.

Zgadza się Marcin. Dual-mono zacnie skrojone. Taki Mf M6si z dawnych lat. 

Poza tym, niesamowicie trzyma cenę.

Edytowane przez jimmi

W dniu 10.06.2021 o 11:09, Dawid2011 napisał:

Z  MF Nu-Vista M3 raczej nie  wypali .  Będę   chyba  szukał  MF  A308 🙂

Jak na zawołanie https://allegro.pl/oferta/musical-fidelity-nu-vista-m3-10810198851

Cena sprawa względna. Niesty MF trzyma cenę szczególnie jeśli zadbany. Te modele to kiedyś był top of the line. Powiem tak "okazja to to nie jest" :) ale może można z człowiekiem rozmawiać?

4 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

ale może można z człowiekiem rozmawiać?

To też względne, bo czy okaże się "człowiekiem", to z tym róznie bywa ;P

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Przerwałeś klubowa ciszę :)
No tak czytam ... I że jak ? To jest taki set parowanych nuvistorow ? Tak jak się paruje tranzystory w końcówkach mocy ? Bo mało napisali

51 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Przerwałeś klubowa ciszę 🙂
No tak czytam ... I że jak ? To jest taki set parowanych nuvistorow ? Tak jak się paruje tranzystory w końcówkach mocy ? Bo mało napisali

Niby jakąś limitowana wersja. Pewnie ściema i tyle

Niby jakąś limitowana wersja. Pewnie ściema i tyle

Limitowana sprzed 40-50 lat
W co mogę uwierzyć to że wzieli do pomiarów partie i wybrali sztuki o najbardziej zbliżonych parametrach. Tak się robi ale ... Tego nie napisali. To moje domysły.

Swoją drogą nareszcie MF podał jak jest z awaryjnoscia. Już wcześniej słyszałem że jest dobrze ale nie wiedziałem że aż tak. Można być na długie lata wyluzowanym chyba że mam pecha :) i trafię w te 5%

https://www.ebay.com/itm/154520660543?mkevt=1&mkcid=1&mkrid=711-53200-19255-0&campid=5338381892&toolid=10001&customid=d4bca420-df28-11eb-9254-396461373435

pamietam ze ktos z was szukał tego modelu. nie czesto sie pojawia wiec podrzucam no i eBay wiec wieksza pewnosc zakupu 

piękny jest nie ukrywam . chciałoby się mieć 

25 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

https://www.ebay.com/itm/154520660543?mkevt=1&mkcid=1&mkrid=711-53200-19255-0&campid=5338381892&toolid=10001&customid=d4bca420-df28-11eb-9254-396461373435

pamietam ze ktos z was szukał tego modelu. nie czesto sie pojawia wiec podrzucam no i eBay wiec wieksza pewnosc zakupu 

piękny jest nie ukrywam . chciałoby się mieć 

https://www.marktplaats.nl/a/audio-tv-en-foto/versterkers-en-receivers/m1717713312-musical-fidelity-a308-geintegreerde-versterker.html?previousPage=lr

;)

55 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

taniej ale ryzyko jest. 

Kilkanaście razy kupowałem tam i było ok.

5 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Dobrze wiedzieć . Ja kupiłem kabel VdH XLR I tez ok.

Ja kupowałem wiele też Marcin na odbiorze osobistym. A wysyłkowo do Polski z grubszych rzeczy to wzmacniacz Hegla H100, cd Creek Destiny1, oraz mnóstwo kabli VDH.

Ktoś z was miał styczność w swoim systemie z Musical Fidelity MX-DAC?

Ja osobiście nie ale jednej osobie pomogłem . Gra z M6si i z Triagle Borea no i MX-DAC. Mogę was skontaktować jeśli chcesz

Dziękuję Marcin. Chodzi mi o pozytywny sens użycia w systemie a dokładniej jak stosować. Nie znam ustrojstwa :)

Dziękuję Marcin. Chodzi mi o pozytywny sens użycia w systemie a dokładniej jak stosować. Nie znam ustrojstwa :)

Ok zapytam i jak ok podeślę ci komórkę na priv

Poszło na priv. Dzwoń

Chrome Limited Edition M6si. Chyba nadchodzi nowa "6".

s-l1600.jpg

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Chromowane aluminium,nic więcej.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

7 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Oby nie. Plastic fantastic.

Fasada limitowana, poza tym nie dla wszystkich. To limitowana edycja w ilości 200szt.

Tragedia imho.

Fasada limitowana, poza tym nie dla wszystkich. To limitowana edycja w ilości 200szt.
Tragedia imho.

Dokładnie tak.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.