Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Krell Klub
IGNORED

Klub miłośników Krella

Rekomendowane odpowiedzi

Każda myszka swój ogonek chwali :)

Pewnie że chwali, należy chwalic to co dobre a że dobre to świadczy rynek gdzie 400 i 280 schodzą lepiej od nowości Krella... rynek dyktuje prawa... a nie pobożne życzenia specjalistów od recenzji czy marketingu...

Skoro w USA uzywane 400xi kosztują niemal tyle samo co używane S300i to wiele to mówi...

KAV-500i do wzięcia, zapraszam: http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/sprzedam/wzmacniacze-stereo/krell-kav-500i-os98587.html

Do tego parę innych gratów.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

• 2 tygodnie później...

Witam mam zamiar nabyć cd -krell bardzo proszę o poradę szanownych klubowiczów co sądzicie o tej ofercie http://allegro.pl/odtwarzacz-cd-firmy-krell-model-kav300-i3634301920.html

z góry dziękuje za pomoc

Witam mam zamiar nabyć cd -krell bardzo proszę o poradę szanownych klubowiczów co sądzicie o tej ofercie http://allegro.pl/odtwarzacz-cd-firmy-krell-model-kav300-i3634301920.html

z góry dziękuje za pomoc

z góry dziękuje za pomoc

Bedziesz czesto "zaglądał" do lasera.

Ale ... jak do tego dokupisz ode mnie 500i to bedziesz miał zacny komplecik :).

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

z góry dziękuje za pomoc

osobiście proponuję 280tkę do tego Kav500i....i sprawa załatwiona na długie lata.

żadna integra Krella oczywiście poza FBI nie ma takiego basu,dynamiki,energii....

i do tego jeszcze ten pilot metalowy (ma swój urok) orzechy można łupać :):)

wystarczy delikatnie musnąć przycisk pilota a dzwięk robi się potężniejszy

cały pokój w ,,prądzie,,..... miło wspominam te zestawienie.

Nowa integra Krell S-550i wyparła z katalogu FBI. Podobno jest w stanie wysterować wszystko co się rusza:-)

http://www.absolutesounds.com/pdf/main/press/2013_07_Krell_S550i_HFN.pdf

Podobno, czyli nie wysteruje bo 1 Ohm to tylko wartość dynamiczna czyli na magnetostatach Apogee się wyłoży :-)

Do wydajności prądowej starych KSA trochę mu jeszcze brakuje.

S300i to bardzo mocna maszyna ciekawe jak wypada 500?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Samo miejsce produkcji nie determinuje brzmienia. Bardzo chętnie bym poczytał jakieś porównanie stary vs nowy.

jestem innego zdania.po wyrolowaniu Mr.D`Agostino firma zminimalizowała koszty na rzecz maksymalizacji zysków.efektem ubocznym był transfer technologii i brak nadzoru nad kooperantami.masówka produkowana przez firmę z aspiracjami hi-end.jak popatrzysz na produkty,może poza szczytowymi końcówkami-wszystkie mają podobną ,modułową budowę-oznacza to moim zdaniem wielu kooperantów i problemy z kontrolą.i to w usa gdzie ``rodzimy wsad`` podają w procentach. ranga firmy od tego nie rośnie na pewno.że o rozwoju nie wspomnę.

Do FBI to mu jednak sporo brakuje choć ciekawi mnie ten klocek nie powiem.

Cena FBI i 550 to ogromna róznica. Dlatego ma prawo grać inaczej

Może uda mi się posłuchać 550... wtedy dam znać...

jestem innego zdania.po wyrolowaniu Mr.D`Agostino firma zminimalizowała koszty na rzecz maksymalizacji zysków.efektem ubocznym był transfer technologii i brak nadzoru nad kooperantami.masówka produkowana przez firmę z aspiracjami hi-end.jak popatrzysz na produkty,może poza szczytowymi końcówkami-wszystkie mają podobną ,modułową budowę-oznacza to moim zdaniem wielu kooperantów i problemy z kontrolą.i to w usa gdzie ``rodzimy wsad`` podają w procentach. ranga firmy od tego nie rośnie na pewno.że o rozwoju nie wspomnę.

Na pewno wiele elementów jest prostszych. Obudowy są na przykład badziewne w modelach z Chin. Natomiast fajne jest to że oferują coś co jest w miarę tanie i umożliwia wejście do klubu za mniejsza cenę...wielu im tego nie może wybaczyć...

jest to że oferują coś co jest w miarę tanie i

ceny zostały na zbliżonym poziomie i to w Polsce,gdzie są jakieś abstrakcyjne i w USA.Europa nigdy nie była dla firmy kluczowym rynkiem.raczej Azja i rodzimy rynek.cena za S-300 i Kav 300---13-14tys.Mam w moim kartonie z 280cd paragon z Audioklanu.

Krell swoje najlepsze lata ma za sobą-tak myślę. Chciałbym przeczytać a najlepiej posłuchać s500i vs Kav500i bardzo ciekaw jestem

tego porównania ,jeżeli ktoś to będzie miał na warsztacie to proszę o kilka zdań.Ja stawiam na starą szkołę grania .

ceny zostały na zbliżonym poziomie i to w Polsce,gdzie są jakieś abstrakcyjne i w USA.Europa nigdy nie była dla firmy kluczowym rynkiem.raczej Azja i rodzimy rynek.cena za S-300 i Kav 300---13-14tys.Mam w moim kartonie z 280cd paragon z Audioklanu.

Chyba zapominasz o inflacji? Poza tym S-300 kosztuje 12 tyś PLN

http://www.tophifi.pl/index.php?site=list&skey=products&produkt_id=1130&action=detail

Kav 300 w 200o roku w Polsce i jego cena to była masa pieniędzy dla Kowalskiego. Dziś 12 tyś PLN to dużo mniej. Poza tym i tak nikt nie kupi go za 12 tyś tylko z porządną znizką.

Nie bronię nowych produktów bo sam dużo bardziej wolę swojego 400xi od nowej 300 ale trzeba trochę realizmu w tym co się pisze.

KAV-500i w 2002 roku w Audio Klanie kosztował 24.000 zł.

Pozdro

W 2002 roku to była masa pieniędzy. Nowa kawalerka przy Ostrobramskiej w Warszawie z garażem kosztowała koło 100 tyś PLN.

No a dziś nowy 550 kosztuje podobnie....a ta sama kawalerka kosztuje z 200 tyś

W 2002 roku to była masa pieniędzy. Nowa kawalerka przy Ostrobramskiej w Warszawie z garażem kosztowała koło 100 tyś PLN.

Do tego ta kawalerka z lepszych materiałów, a 550ka może zagrać gorzej od 500ki.

Pozdro

Do tego ta kawalerka z lepszych materiałów, a 550ka może zagrać gorzej od 500ki.

Pozdro

Oj niekoniecznie bo w 2002 to byli lepsi budowlancy bo nie wyjechali jeszcze za chlebem, a teraz to siedzą oni na Zachodzie a u nas sami partacze...materiały może sa dziś lepsze ale robota raczej nie. Widzę jak te nowe bloki sypia się po 3 latach od powstania...

Z trgo co czytałem to w 550 jak się ją włącza to jest lekki trzask w kolumnach w 500 też tak jest? 400xi czegoś takiego nie ma. Do tego niektórzy narzekają, że w 550 słychać buczenie trafo. Może uda mi się posłuchać tej 550 i wtedy sam się przekonam jaka jest prawda.

Przeniesienie produkcji do Chin było z pewnością bledem wizerunkowym i marketingowym. Z tego co widzę, na audiogonie ten temat wraca jak bumerang, część amerykańskich jak się domyślam użytkowników nie akceptuje tego faktu.

Z trgo co czytałem to w 550 jak się ją włącza to jest lekki trzask w kolumnach w 500 też tak jest? 400xi czegoś takiego nie ma. Do tego niektórzy narzekają, że w 550 słychać buczenie trafo. Może uda mi się posłuchać tej 550 i wtedy sam się przekonam jaka jest prawda.

Włącza się bez problemu.

Pozdro

Oj niekoniecznie bo w 2002 to byli lepsi budowlancy bo nie wyjechali jeszcze za chlebem, a teraz to siedzą oni na Zachodzie a u nas sami partacze...materiały może sa dziś lepsze ale robota raczej nie. Widzę jak te nowe bloki sypia się po 3 latach od powstania...

W 2002 nie budowało się jeszcze na akord...

Porównywanie cen mieszkań do audio jest "trochę" chybione. To co się stało w Polsce to typowy skok cen po wejściu do UE, z inflacją nie ma to nic wspólnego. To raczej robienie, w krótkim (kilkuletnim) okresie, interesu życia przez deweloperów kosztem społeczeństwa.

Porównywanie cen mieszkań do audio jest "trochę" chybione. To co się stało w Polsce to typowy skok cen po wejściu do UE, z inflacją nie ma to nic wspólnego. To raczej robienie, w krótkim (kilkuletnim) okresie, interesu życia przez deweloperów kosztem społeczeństwa.

Wzrost cen był spowodowany kredytami które dostawał każdy chętny oraz napływem kapitału z Hiszpanii i Irlandii, który kupował na poniu całe bloki mieszkalne, bo przedtem dorobił się ów kapitał na swoich współobywatelach.

W Audio też bywają takie wzrosty jak produkt jest nakręcony i wypromowany to nagle robi się dziwnie drogi. Potem hossa opada i można już kupić w promocji:-)

miał ktoś z was do czynienia z cd cipher krella?

zakładam, że audio klan nie posiada go w ofercie.....:(

Ciekawe czy ktoś w PL ma ten CD? Audio Klan chyba nie ma CD Krella obecnie w ofercie.

jakiś czas temu widziałem test w polskiej gazetce audio...niestety nie pamiętam w której :( zakładam, że nie był to przedruk i raczej nie dostali cd ze stanów na testy :)

jakiś czas temu widziałem test w polskiej gazetce audio...niestety nie pamiętam w której :( zakładam, że nie był to przedruk i raczej nie dostali cd ze stanów na testy :)

Test był ale w polskiej wersji Hi Fi Choice nr 2/2012 http://www.e-kiosk.pl/numer,19907,hi_fi_choice___home_cinema i był to przedruk z wydania brytyjskiego. Mam ten test w wersji angielskiej. Odtwarzacz dostał bardzo dobre noty.

Jakoś nie wierzę aby Cipher był fizycznie sprowadzony przez Audioklan do Polski. Ale jak będzie okazja to spytam u źródła. Jeśli chodzi o CD to na przykład nowy, najtańśzy model S-350a został sprowadzony przez Audioklan w ilości 3 sztuk! I to nie dlatego, że nie chcą sprowadzać tylko, że Krell nie nadąża z produkcją na rynek USA i traktuje nasz rynek po macoszemu. Podobno jeden z klientów czekał na ten CD 1,5 roku.

Edytowane przez moreno1973
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.