Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Krell Klub
IGNORED

Klub miłośników Krella

Rekomendowane odpowiedzi

O i już zostałem wysłany do szkoły:)

Bo muda44 wie lepiej

Też tak kiedyś myślałem, a nawet kupiłem chyba z 10 klocków od niego

Teraz wiem, że pisze tutaj, aby zarabiać i łatwiej sprzedawać klocki

No cóż, takie życie

Mnie już przynajmniej nie oszuka:)

W najnowszym AV test potężnej integry Krella.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Muda badz konsekwentny, jesli piszesz ze sprzedajesz cos tylko z powodow finansowych , a nie musiałeś tego pisać, a potem kupujesz za taka sama cenę krella to każdy wyczuwa lekki szwindel i oszukiwanie forumowiczów,mimo ze w rzeczywistości może być inaczej.

Mało mnie obchodzi kto co wyczuwa i podejrzewa .

Tutaj ciągle ktoś coś węszy i szuka dziury w całym

Głupotą jest jedynie moja szczerość na forum.

Potrzebowałem kasy na już . Nie siedzę na tyłku jak większość ludzi i często w ciągu dnia dzieje się u mnie więcej niż u kogoś przez miesiąc .

Zanim wzmacniacz sprzedałem już nie potrzebowałem gotówki ale skoro umawiam się z człowiekiem kilka dni wcześniej żeby przejechał pół kraju to się nie wycofuję .

Krella mam 2000zł taniej . Zresztą to nie ważne . Była okazja , kupiłem . Miało być coś na przeczekanie ale chyba zrozumiałe że lepiej było za tą kasę kupić Krella niż Hegla H80 .

Nie powiedziałem też że z nim zostanę .

Edytowane przez muda44

Jak się miało końcówkę mocy i przechodzi się na integrę to uwierz mi zmienisz tego krella na końcówkę. Chcoiaż jak wspomniałeś, że chcesz magnetofony to będziesz musiał dokupić PRE.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Też tak kiedyś myślałem, a nawet kupiłem chyba z 10 klocków od niego

Teraz wiem, że pisze tutaj, aby zarabiać i łatwiej sprzedawać klocki

No cóż, takie życie

Mnie już przynajmniej nie oszuka:)

Wydoroślej facet w końcu .

Najpierw jak pijawka przez dobry rok zasypywałeś mi skrzynkę pytaniami .

Chciałeś sprzęt tani i Ci doradzałem jak najlepiej potrafiłem . Chciałeś modyfikacji - nikt Cie nie zmuszał .

Byłeś zadowolony . Ani razu nie czytałem że z czegoś n ie byłeś zadowolony .

Apetyt rósł i kupowałeś coraz droższe klocki - OK

Później jak dziecko zrobiłeś na mnie focha bo rzekomo Krella Ci sprzed nosa sprzątłem co mogłem udowodnić ale foch to foch .

A skoro piszesz o oszustwie to każdy może w wyszukiwarce cofnąć się do Twoich poprzednich wpisów jak zachwalałeś to co sprzedawałeś i ja to modyfikowałem .

Oszukiwałeś forumowiczów ?

Jak się miało końcówkę mocy i przechodzi się na integrę to uwierz mi zmienisz tego krella na końcówkę. Chcoiaż jak wspomniałeś, że chcesz magnetofony to będziesz musiał dokupić PRE.

Pewnie że nie ma co porównywać . To inny świat .

Poza tymi deckami jest jeszcze jedna ważna sprawa . Można się zapędzić - przeholować .

Mieć sprzęt tak dobry że słabych nagrań nie da się słuchać .

Gra to teraz MUZYKALNIE . Da się słuchać wszystkiego a nie kilkunastu super wydanych płyt .

Poczekam , może pojawi się jakiś strumieniowiec z wejściami analogowymi i super regulacją głośności .

Wydoroślej facet w końcu .

Nie prowokuj mnie, mam napisać naprawdę co wiem?

Najpierw jak pijawka przez dobry rok zasypywałeś mi skrzynkę pytaniami .

Chciałeś sprzęt tani i Ci doradzałem jak najlepiej potrafiłem .

Przecież to się nie trzyma kupy:)

Tak mi doradzałeś, żeby kupować sprzęt najlepszy i tylko od Ciebie.

2 magnetofony, 2 CD, nagrywarkę, korektor graficzny, lampę i Daca.

A nie wszystko kupiłem co mi chciałeś wcisnąć.

I ja Cię zasypywałem mejlami? Dobre

A co do Pijawki to przepływ kasy był w Twoją stronę:)

Byłeś zadowolony . Ani razu nie czytałem że z czegoś n ie byłeś zadowolony .

Nie czytałeś, bo nie przypominam sobie, abym coś o tym pisał

Później jak dziecko zrobiłeś na mnie focha bo rzekomo Krella Ci sprzed nosa sprzątłem co mogłem udowodnić ale foch to foch .

Dokładnie tak.

W sylwestra wieczorem, rok temu dogadałem kupno od gościa Krella CD.

Uzgodniłem wszystko, gość mi obniżył cenę na allegro.

I napisałem maila do muda44, aby zerknął, ale żeby przypadkiem mi go nie podkupił:)

Po 10 minutach od odebrania maila, kupił go.

A skoro piszesz o oszustwie to każdy może w wyszukiwarce cofnąć się do Twoich poprzednich wpisów jak zachwalałeś to co sprzedawałeś i ja to modyfikowałem .

Oszukiwałeś forumowiczów ?

Nie przypominam sobie, abym coś na ten temat na forum pisał,

ale z ciekawości sprawdzę.

Nie będę już brał udziału w kontynuacji tej rozmowy, nie chcę zaśmiecać mojego ulubionego tematu

Zaraz pewnie posypią się kolejne obelgi

Proszę was forumowicze sami wyróbcie sobie zdanie

Okazuje się że niektóre CD 505 miały problem z odczytem płyt, potrafiły nawet ,,połykać" część utworu;-)... jakiś koszmar w CD za 10 000 USD... podobno w kolejnych seriach poprawiono ów problem. Niemniej jednak coś takiego skutecznie mnie zniechęciło do poznawania bliżej tego CD.

Coś musi być na rzeczy bo ostatnio spory wysyp tych odtwarzaczy na ebay.

W sylwestra wieczorem, rok temu dogadałem kupno od gościa Krella CD.

Uzgodniłem wszystko, gość mi obniżył cenę na allegro.

I napisałem maila do muda44, aby zerknął, ale żeby przypadkiem mi go nie podkupił:)

Po 10 minutach od odebrania maila, kupił go.

chodzilo o 280tke?

hehe naiwniak jestes:) a muda bardzo nieladnie, jakas przyzwoitosc musi byc.

Edytowane przez kopaczmopa

Podobno wg mudy ten CD jest kiepski i CA SM6 bije go zdecydowanie.

Chyba szykuje się następna konfrontacja Krell KAV 280cd v CA SM6 tylko, że od Sylwestra minęło już trochę czasu, a recenzji nie ma:)

A nie wszystko kupiłem co mi chciałeś wcisnąć.

Oczywiście zmuszałem Cie i nie miałeś wyboru ...

I nadal " zmuszam " forumowiczów choćby do zakupu Marantza CD52 jako rewelacyjny napęd do DACa i wielu innych klocków które znam i które uważam za świetne :)

A Ty biedny nadal go masz i nadal się z nim " męczysz " . Tak jak z NADami gdzie jak pamiętam są w sypialni i żona była bardzo z tej modyfikacji zadowolona ...

chodzilo o 280tke?

hehe naiwniak jestes:) a muda bardzo nieladnie, jakas przyzwoitosc musi byc.

Czy znasz szczegóły że wyciągasz wnioski ?

Dzwoniłem do faceta w tym samym czasie zanim Corvus do mnie napisałem że jest nim zainteresowany .

Zaraz po moim kliknięciu " kup teraz " przyszedł mail od Corvusa że jest tyk Krellem zainteresowany co mogłem mu udowodnić skanem wyciągu połączeń .

Wystarczyo to powiązać z czasem wysyłki maila , ale facet jak mały chłopiec focha załapał i nie chciał wyjaśnień .

Podobno wg mudy ten CD jest kiepski i CA SM6 bije go zdecydowanie.

Chyba szykuje się następna konfrontacja Krell KAV 280cd v CA SM6 tylko, że od Sylwestra minęło już trochę czasu, a recenzji nie ma:)

Nie szykuje się żadna konfrontacja . Konfrontacja była dawno temu i takie wyciągłem wnioski .

Zanim znowu się ktoś doczepi - konfrontacja była po kablach RCA !

Być może teraz z S300i KAV280CD zagrał by lepiej ale nie chcę tego odtwarzacza . Tu mam wygodę ( zripowaełm ponad 2000 swoich płyt na dysk ) i gram z dysku , mam radio internetowe , płyty które zostawiłem w mieszkaniu gram z zewnętrznego napędu a czasem z PC + Foobar + JPlay i to wymiata .

Wcześniej jest link do sprzedaży KAV280CD i kolega mimo że miał KAV300 z KAV280CD to tego sprzedał a zostawił NAIMa CDX i woli grać po RCA .

Jak widać nie tylko ja wyciągłem takie wnioski

Myślałem, że 2013 r.

Po opiniach mudy zastanawiałem się nad zakupem CA SM6 i konfrontacją z KAV280CD. Jeżeli był to rok 2012 to wszystko jasne. Jeżeli byłby to rok 2013 to byłoby dziwne, że muda zakupił CD o którym tak negatywnie pisał.

Może nie masz czego żałować, jeżeli ten egzemplarz CD tak kiepsko grał. Lepiej podziękuj koledze, że Cię uprzedził z zakupem;)

Panowie, szkoda wątku na wasze potyczki.

Masz rację .

Sorry z mojej strony ale nie pozwolę sobie zarzucać czegoś czego nie jestem winien .

Po opiniach mudy zastanawiałem się nad zakupem CA SM6 i konfrontacją z KAV280CD. Jeżeli był to rok 2012 to wszystko jasne. Jeżeli byłby to rok 2013 to byłoby dziwne, że muda zakupił CD o którym tak negatywnie pisał.

Sprzedałem go i gra w zestawia z S300i i nowy właściciel jest z niego zadowolony .

Dziwna też sprawa jest z tym SM6 bo parę osób ponoć go słuchało w lepszych systemach i twierdzą że to byle co . Nie wiem , może trafiłem na jakiś lepszy egzemplarz ale mi gra bardzo dobrze . Nawet lepiej niż tak chwalony Young z zasilaczem Palmer .

Zawsze możesz wypożyczyć a jak już to taki co grał trochę .

Sciągnij sobie darmowego Foobara i trial JPlay . Jakiś kabel USB za 50zł , skonfiguruj całość i sam sprawdź .

Z dysku też dobrze gra ale dysk musi mieć dobry zewnętrzny zasilacz .

Może nie masz czego żałować, jeżeli ten egzemplarz CD tak kiepsko grał. Lepiej podziękuj koledze, że Cię uprzedził z zakupem;)

Gdybym wiedział że Corvus chce go kupić to bym go nie kupił . Chyba normalne ...

Wracając do Krella to mają dziwne pomysły z pilotami.

W starszych jakiś taki za mały a w tym jak pół cegły . Owszem wykonaniem , spasowaniem i działaniem zasługuje na kasę jaką się wydaje na komplet ale po co taki ciężki i wielki ?

Nie każdy z pokolenia na pokolenie jest rolnikiem albo pracuje w lesie :)

Dlatego wskazówka dla przyszłych nabywców 400xi jest jasna. Nie kupować egzemplarzy z gniazdami głośnikowymi, którymi nie są WBT. Są to bowiem prawdopodobnie najtarsze wyprodukowane egzemplarze, co oznacza że mają juz po około 9-10 lat.

Mój jest z października 2004r., czyli początek produkcji, a WBT ma...

Wyżej sami twierdziliście że testy S300i można sobie w buty wsadzić a tu nagle takie olśnienie i zaufanie do testu ?

Trzeba trochę wiedzieć o audio aby rozróżniać ludzi którzy znają się na tym co piszą od osób mało kompetentnych idących na smyczy dystrybutora i swojego redatora naczelnego.

Akurat redaktor Kisiel najlepiej ze wszystkich redaktorów w Polsce zna się na zestawach głośnikowych. A dlaczego się zna? Bo od wielu lat ma firmę, która produkuje kolumny:

http://www.akustyk.com.pl/

I dlatego to co on pisze o kolumnach zwykle ma sens.

Edytowane przez moreno1973

Trzeba trochę wiedzieć o audio aby rozróżniać ludzi którzy znają się na tym co piszą od osób mało kompetentnych idących na smyczy dystrybutora i swojego redatora naczelnego.

Świetne w AUDIO są pomiary a każdy test trzeba czytać " między wierszami "

Akurat redaktor Kisiel najlepiej ze wszystkich redaktorów w Polsce zna się na zestawach głośnikowych. A dlaczego się zna? Bo od wielu lat ma firmę, która produkuje kolumny:

http://www.akustyk.com.pl/

Akustyka " znam " od połowy lat 90tych kiedy to został założony .

Kiedyś były to zestawy konkurencyjne z tym co jest na rynku , dzisiaj już nie byłbym tego taki pewien .

Pierwszy przykład z brzegu

http://www.zaphaudio.com/ZRT.html

Akustyk miał kolumny oparte o te same przetworniki jednak dopracowanie , spasowanie i brzmienie dalece odbiega od tego jak to zrobił Zaph .

Tu masz wersję zwrotnicy ZAPHa i Akustyka

http://www.audiostereo.pl/diy-zaph-zrt-scan-speak-18w8531-z-d3004-6600_88516.html/page__view__findpost__p__2340889

Obydwie wersje były porównywane przez kilka osób . Wszystko jest na forum , wystarczy poszukać .

I dlatego to co on pisze o kolumnach zwykle ma sens.

Zwykle , jak słusznie zauważyłeś :)

Porównanie jest też do podobnych gabarytowo lub nieco większych kolumn .

Nieco a nie dużo większych i tego co potrafią i czego nie da się przeskoczyć przy małej powierzchni membrany .

Naprawdę cieszy mnie to że jesteś zadowolony ze swoich monitorków . Lubię tą firmę , takie dzieła sztuki wśród kolumn .

To właśnie w latach 90tych brzmienie które mnie powaliło to była jakaś końcówka Krella z jakimś wysokim modelem Sonus Fabera na węglowym Scanie . Nazw nie pamiętam bo był to gdzieś 1990/91r .

W tym czasie powstały moje pierwsze kolumny DIY wzorowane na Esa Continuum bo nie mogłem zapomnieć brzmienia węglowej 18tki ...

Ale czy Ty naprawdę nadal wierzysz że te maleństwa mogą tyle co duże woofery ?

Już nawet nie porównuję do dwóch 8 calowych wooferów .

Mi wierzyć nie musisz . Sam się przekonaj ;)

Edytowane przez muda44

to jasne ze nawet jesli 15cm schodzi tak nisko to cisnienia i objectosci basu wielkiego nie bedzie. Klocenie sie z tym jest bez sensu.

Tez gram na monitorkach 18cm, bas jest spory i mi starcza ale do prawdziwego rockowego lojenia daleko.

Co do tego, ze Kisiel recenzuje w Audio, nie wiem czy posiadanie wlasnej firmy produkujacej kolumny jest plusem czy minusem w tym przypadku.

Jak 280-tka radzi sobie z plytami SACD?

W jakim sensie??? Bo nie za bardzo rozumiem pytania...

W najnowszym AV test potężnej integry Krella.

Czytałeś już ten test 550? Co napisali?

czy Ty naprawdę nadal wierzysz że te maleństwa mogą tyle co duże woofery ?

Już nawet nie porównuję do dwóch 8 calowych wooferów .

Mi wierzyć nie musisz . Sam się przekonaj ;)

Nie nie wierzę i nie mam zamiaru zamieniać maleństw na coś innego. Nie słucham rockowego łojenia w 18m2 bo od tego mam lotnisko na Bemowie i tamtejsze letnie koncerty. Otwieram balkon i rockowy bas wpada do mieszkania. Słucham muzyki akustycznej bo taka lubię i taka może zostać w miarę realistycznie odtworzona w moim pomieszczeniu odsłuchowo-mieszkalnym;-)

Chodziło mi o dyskusję nad porządnym basem. Ale w znaczeniu jego jakości i naturalności a nie możliwości uzyskiwania wysokich ciśnień akustycznych.

Na zakończenie przytoczę słowa Kisiela na temat ,,maleństw", który co by kto tu nie pisał jest dla mnie jedynym recenzentem w Polsce, który z sensem pisze o kolumnach i może to podeprzeć pomiarami.

,,Ale nie popadnę w przesadę i dzielenie włosa na czworo po prostu chwaląc bas - re-we-la-cyj-ny. To będzie ważne dla każdego użytkownika, czy to smakosza-audiofila, czy wszystkożernego i wszystkosłuchającego. Jest a-ku-rat, co w tym przypadku nie oznacza już powściągliwości i dystansu. Bas pozwala sobie grać dobitnie, co w dodatku zostało zaobserwowane przy ustawieniu głośników dość daleko od ścian. Teoretycznie można się obawiać, że pozycja bliżej nich jeszcze go wzmocni... Ale i wtedy pewnie się obroni - swoją jakością - bo jest świetnie kontrolowany, zwarty, a przy tym zróżnicowany, niepodbarwiony, naprawdę nisko rozciągnięty, jednocześnie dynamiczny w średnim podzakresie... Jasne, nie jest to bas o takiej skali i uderzeniu, jak z kolumn wolnostojących, ale po pierwsze: jego siła i tak jest wybitna jak na monitor (a biorąc pod uwagę, że pracuje w nim głośnik nie 18-cm, ale 15-cm - rezultat jest fantastyczny), a po drugie, trochę podobnie jak w przypadku średnich tonów: takiego stylu, takiej techniki, takiej naturalności i takiej barwy pozazdrościć mogą nawet większe kolumny.

Ale to wszystko aby zagrać MUSI być wysterowane czymś takim jak Krell i do tego Krell zasilany porządnym kablem sieciowym, a do tego przyda się dobry XLR... Dlatego aby poznać 110% możliwości takiego wzmaka za piątaka jak 400xi trzeba wysupłać wiele tysięcy na kable i trochę czasu na zabawę nimi.

Była okazja , kupiłem . Miało być coś na przeczekanie ale chyba zrozumiałe że lepiej było za tą kasę kupić Krella niż Hegla H80 .

Nie powiedziałem też że z nim zostanę .

muda muda muda

pewny jestes czy wzrokowiec?

Fakt Firma focusy maja 17cm,mój błąd. Bas jest dobry, a w 18-20 metrach bardzo dobry nawet na rocku. Co do uwagi mudy też jej nie rozumiem,ze niby czemu lepiej kupić krella od Hegla, patrząc na cenę? Brzmieniowo ta s300 juz wcale lepsza być nie musi. Moreno - nie każdy musi słuchać plumkania instrumentów, też można iść do filharmonii albo kupić sobie harfę czy gitarę. A jak ktso słucha dużo jazzu, symfoniki czy rocka to lupniecie musi być i wtedy nic mu po 15 cm basie w salonie. I myli się ten co myśli ze takiej muzyki można słuchać z byle czego byle było walnięcie. To właśnie plumkania wszędzie zabrania dobrze bo są dobrze zrealizowane.Naturalny bas to też jego naturalna ilość jak na żywo.

Kreml to bardzo dobry wzmacniacz ale nie jest odpowiedzią na wszystko, może zagrać jak i inne dobrze jak i słabo, nie jest jedynym słusznym wyborem bo czegoś takiego po prostu nie ma. Prezentują amerykańska szkole brzmienia i ktoś może to lubić albo i nie.

Krell nie Kreml, bo Ci to dobrzy na wszystko;)

Nie nie wierzę i nie mam zamiaru zamieniać maleństw na coś innego. Nie słucham rockowego łojenia w 18m2 bo od tego mam lotnisko na Bemowie i tamtejsze letnie koncerty. Otwieram balkon i rockowy bas wpada do mieszkania. Słucham muzyki akustycznej bo taka lubię i taka może zostać w miarę realistycznie odtworzona w moim pomieszczeniu odsłuchowo-mieszkalnym;-)

Chodziło mi o dyskusję nad porządnym basem. Ale w znaczeniu jego jakości i naturalności a nie możliwości uzyskiwania wysokich ciśnień akustycznych.

Nie znam pojęć muzyków ale jest coś takiego jak " stopa " . Szybkość , dynamka i wygar uderzenia w bęben . Nie wiem czy dobrze to określam ale nie udało mi się tego usłyszeć żadnych małych przetworników . Nie chodzi o duże SPL ale właśnie na dużych wooferach nawet cicho słychać tą szybkość i to jeb,,cie .

Skoro już cytujesz Kisiela i porównywałeś Sonusy do Kef R900 to ten sam napisał ...

Tak właśnie jest z kolumnami KEF R900, które naprawdę bardzo zbliżają się do firmowej referencji, czyli do Blade. Uświadamiając to sobie i czytelnikom, nie znajdę już chyba mocniejszego argumentu "za"; kosztujące okrągłe sto tysięcy Blade należą do ścisłej hi-endowej elity nie tylko ze względu na prestiż, markę, design, wykonanie, ale także realne możliwości brzmieniowe - bez żadnych "ale".

I oto kolumny KEF R900 mogą "prawie" tyle samo, a główna różnica dotyczy już nie audiofilskich smaczków, ale możliwości bardzo wymiernej - nagłośnienia bardzo dużych pomieszczeń; Blade mają cztery 10-calowe woofery, a KEF R900 - "tylko" dwa. Co z tego wynika, nie trzeba wyjaśniać, ale zwróćmy uwagę, że i tak potencjał kolumn KEF R900 jest znakomity. Daję słowo, podczas słuchania R900 przypomniały mi się Blade, wprost z powodu brzmienia, a nie innych skojarzeń - ta sama swoboda wolna od napięcia, kultura pokazania dźwięku bogatego, zróżnicowanego, ale ani odrobinę niewyostrzonego, i wreszcie ta wyrafinowana plastyczność, niepotrzebująca podgrzewania, aby pokazać tak realistyczne, świetnie pozycjonowane pozorne źródła dźwięku.

Bas jest mocny, zwarty, "konkretny", ale nie zdawkowy - nie rozpuszcza się i nie rozkleja nawet w najtrudniejszych fragmentach, a przy wszystkich otworach pracujących ma moc przygrzmocić.

Czyli od strony " audiofilskiej " Kef R900 gra jak Hi Endowy Blade za stówę :)

muda muda muda

pewny jestes czy wzrokowiec?

Czytałem Twoje wypowiedzi o H80 . Wiem że go chwalisz i zamienił Ci Caspiana .

Ale nie przesadzajmy porównywać Hegla H80 do Krella :)

No bez jaj :)

Nie , nie słuchałem go i nie muszę . Dlaczego ?

Oglądałem jego rozebrane fotki . Fajnie że Hegel w końcu w tor dał dobre elektrolity ale wystarczyło że popatrzyłam na trafo - 250VA .

To już dla mnie skreśla ten wzmacniacz . Wybacz , może pociągnie monitory ale z tym trafem nie jest w stanie napędzić moich kolumn .

Krell ma trafo 750VA . Do tego to konstrukcja zbalansowana i nie ma w torze żadnego konda a to robi różnicę .

Zanim podważysz to co napisałem to Cię ubiegnę że miałem kilkadziesiąt różnych wzmacniaczy . Sam zbudowałem kilka i przerobiłem też nie mało .

I wystarczy właśnie popatrzeć żeby wiedzieć czy coś na starcie da radę czy nie w tym przypadku mocowo . Brzmieniowo też nie wierzę .

Edytowane przez muda44

w kwestii basu zestawienia Krell+monitory SF,przyznam rację Moreno-trzeba to przeżyć bo pierwsze wrażenie jest szokujące,dopiero po pewnym czasie zaczyna się kojarzyć co i dlaczego.

Muda sorry ale porownywac mozna co sie chce z czym sie chce, porownywanie Hegla z Krellem to nie sa zadne jaja bo juz pare osob pisalo ze H100 odstawial S300i daleko w tyle.

Poki nie posluchasz gadanie ze cos widzisz mimo szacunku do Twoich zdolnosci konstruktorskich jest delikatnie mowiac nie na miejscu.

S300i kosztuje tyle tylko ze wzgledu na nazwe bo brzmienie to wlasnie kategoria Caspianow/Hegli/wyzszych Atolli.

Muda sorry ale porownywac mozna co sie chce z czym sie chce, porownywanie Hegla z Krellem to nie sa zadne jaja bo juz pare osob pisalo ze H100 odstawial S300i daleko w tyle.

H100 a nie H80 . Nie znam H100 ale H80 ma trafo 250VA więc nawet cudotwórca nie zrobi z reszty wydajnego prądowo wzmaka bo końcówki dadzą tyle ile da zasilacz .

Tu da 250VA w S300I 750VA - widzisz różnice ?

H80 para tranzystorów na kanał - Krell 4 pary . To jest coś co daje różnice w mocy . Zresztą w pomiarach wyszło 150W / 8om a H80 75W . O wydajności prądowej nawet nie ma co pisać . I to jest coś co widać po samej budowie .

H100 ma trafo 670VA i tu można pisać że ma z czego brać moc .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.