Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Krell Klub
IGNORED

Klub miłośników Krella

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o niezakrzywianie rzeczywistości, szczególnie że niewielu z was miało jednocześnie starego i nowego Krella jednocześnie w jednym systemie i mogło porównać, co oznacza że snujecie podejrzenia a nie fakty...

Edytowane przez tybero

a skąd to wiesz?

Od zagorzałych jak Ty fanów Krella że prawdziwy Krell to dzielony Krell .

Czyż nie jest to i Twoja opinia ?

Napisano dziś, 21:26

Proszę o niezakrzywianie rzeczywistości, szczególnie że niewielu z was miało jednocześnie starego i nowego Krella jednocześnie w jednym systemie

No właśnie - W JEDNYM SYSTEMIE

A nie pomyślałeś że w innym może być jednak na odwrót ?

A wiesz że sprzedawcy jak maja kolumny z przeciągniętym basem dają do odsłuchu wzmak z basem który to zniweluje ?

Czyli , szybki , punktowy i nie zapuszczający się większą siłą w niskie rejony ?

Nikogo tu nie oskarżam ale wystarczy podpiąć sobie DACa jak ktoś ma pod PCta , Foobara i korektorem wyciąć najniższy bas.

Puszczać głośniej i głośniej , obserwując reakcję głośników .

Czy nie zagrają głośniej jak się je odciąży ?

Od zagorzałych jak Ty fanów Krella że prawdziwy Krell to dzielony Krell .

Czyż nie jest to i Twoja opinia ?

nie,nigdy czegoś takiego nie powiedziałem.natomiast zanim kupiłem kav300i-słyszałem jak gra z różnymi kolumnami:od AP,poprzez Dynaudio do Focali Utopia.

nie,nigdy czegoś takiego nie powiedziałem

Gdzieś pisałeś że Krell dzielony jest lepszy . Zresztą to nic dziwnego .

Nie ma o co się sprzeciwiać .

Niech będzie że S300i jest najgorszym Krellem w historii ale nikt mi nie wmówi że nie napędzi dwóch małych głośniczków .

oczywiście,że dzielony jest lepszy.różnica w gruncie rzeczy polega nie na basie ale na lepszym,pełniejszym oddaniu barwy,na wierniejszym odwzorowaniu detali,poczuciu ``tu i teraz``.

Edytowane przez triode

Jest jeszcze jedna sprawa którą przed chwilą potwierdził mi Kolega z forum.

Kolumny Studio 16Hz mają duże budy i niskie strojenie więc żeby był bas dynamiczny i szybki trzeba wzmacniacz ze zwartym , krótkim basem .

Wtedy będzie słuszne wrażenie większej szybkości , dynamiki itd .

a kto ci tak powiedział?ten ktoś chyba nie słuchał nawet tych kolumn bo duże budy do illuminatorów to ma Akustyk i strojenie portem też inaczej

ale stwierdziłem, że to wina zewnętrznych urządzeń np. grzałka akwarium.

To nie jest tłumaczenie ;)

Lipnie zrobione trafo i tyle .

Fakt że to zależy od sieci i zakłóceń ale dobre trafa nie burczą . W KAV280CD też delikatnie burczało a w NAIM CDX nic . Tak jak i nic nie burczy w trafach ze starych klocków Pioneera , Sony czy Technicsa ...Nawet w niektórych NADach nie burczy :/

Mnie to wpienia przyznam szczerze i pewnie pożyczę Tomanka DC Blocker .

Ktoś tego próbował z Krellami ? Albo innymi lepszymi wzmakami ?

Ja mam listwę Tomanka TAP8 z dwoma DC-Blockerami i jest cisza jak makiem zasiał. Wcześniej w każdym wzmaku jaki miałem buczało trafo, taką mam chyba dziadowską instalację. Listwa Tomanka rozwiązała problem i mogę szczerze powiedzieć, że jest to jeden z najlepszych zakupów w kategorii price to performance jakich kiedykolwiek dokonałem.

To nie jest tłumaczenie ;)

Ale ja nie tłumaczę Krell'a ani siebie, że go mam. Co stwierdziłem to napisałem.

Chyba musisz wrócić do Xindaka, po co męczyć się z Krell'em ;)

Taka akcja wychwalania i promowania Xindaka przed sprzedażą była, to przecież teraz nie wróci do niego ;)

Zresztą teraz jest to samo z S300i.

Edytowane przez tybero

Minimalnie burczy

tzn zalezy co rozumiemy ze burczy - jak sie przylozy ucho przy obudowie to slychac ze cos burczy ale nie jest to tak jak w niektorych nowych klockach.

tzn zalezy co rozumiemy ze burczy - jak sie przylozy ucho przy obudowie to slychac ze cos burczy ale nie jest to tak jak w niektorych nowych klockach.

dokładnie tak samo wygląda (słychać ) u mnie

Ale ja nie tłumaczę Krell'a ani siebie, że go mam. Co stwierdziłem to napisałem.

Na końcu mojego wpisu jest oczko - ;)

Trafo nie powinno burczeć żeby nawet za ścianą dwa tartaki stały :)

NAIM XS też miał burczące trafo , czyli taka już " uroda " dzisiejszej taniości .

Ja mam listwę Tomanka TAP8 z dwoma DC-Blockerami i jest cisza jak makiem zasiał.

Czy próbowałeś słuchać z DC blockerem i bez ?

Chodzi o wpływ na brzmienie . Skoro sieciówki wpływają na brzmienie to to też może w jakiś sposób wpływać .

Taka akcja wychwalania i promowania Xindaka przed sprzedażą była, to przecież teraz nie wróci do niego ;)

Reprezentujesz typowy stereotyp " polaczka " ...

I po co się czepiasz ?

Na pewno nie kupię 18 letniego Krella po 25tym właścicielu i tylko kilku naprawach po drodze ...

Zresztą jak daje radę tym prądożernym Illuminatorom to jeszcze by mi kolumny porozrywał :)

Edytowane przez muda44

Czy próbowałeś słuchać z DC blockerem i bez ?

Chodzi o wpływ na brzmienie . Skoro sieciówki wpływają na brzmienie to to też może w jakiś sposób wpływać .

Nie słyszałem absolutnie żadnych różnic.

Dzięki , sam spróbuje

spróbuj DC-blocker na kablu-na pewno wpływa na temp,poza tym to i owo poprawił w scenie,u mnie sprawdzałem z zasilaczem pre-.

spróbuj DC-blocker na kablu-na pewno wpływa na temp,poza tym to i owo poprawił w scenie

Z jednej strony to dodatkowy kalmot w zasilaniu ale z drugiej skoro burczenie słychać to trafo drży . Jak drży to znaczy że drży cała elektronika i samo drganie sieje zakłóceniami .

No i fakt niższa temperatura to dłuższa żywotność .

OK , postanowione.

Dzięki .

Sprzedam totalnie nie burczącego Krella 400xi

Zepsuty ?

:)

Zart ...

A tak serio myślałem że się z nim nigdy nie będziesz chciał rozstać ...

Tak byłeś z niego zadowolony ( nie robię sobie jaj ) .

Czytam nowe AV i test S-550i

Jakie to BRZYDKIE .

Nie , no S300i piękny nie jest ale ten jest jakiś taki przerośnięty .

Fajnie że mam Stand-by eco , chociaż jak ma trafo też burczy to i tak lepiej wyłączyć...

Zaciekawiło mnie podsumowanie ...

Pełnia i ciepło brzmienia z potęgą , wielka mocą , dobra stereofonią i nienaganną rozdzielczością ...

Tak bym określił właśnie S300i . Chociaż na rozdzielczość nie narzekam . Słychać bardzo dużo ale jest to takie wycieniowne .

Stereotypowa muzykalność :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.