Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Krell Klub
IGNORED

Klub miłośników Krella

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Pisałem z tym sprzedającym, odpowiadał do momentu jak napisałem, że przylecę do Grecji (bilet 250 zł w dwie strony, wynajem samochodu 200 zl / doba, więc cena ciągle bardzo atrakcyjna) i jak wzmak będzie ok to go wezmę. Spytałem się jaki termin jej odpowiada, odpowiedzi nie dostałem....

To klasyczne zachowanie, gdy sugerujesz przyjazd. Raczej kant.

Jeśli jednak się odezwie, a Ty rozważysz przyjazd, to sugeruję uprzednio, aby sprzedający napisał( w krótkim czasie) na kartce np. "dla Mariusza 1969" położył ją na Krellu, zrobił fotę, choćby tel. i odesłał na maila.

Gość

(Konto usunięte)

To klasyczne zachowanie, gdy sugerujesz przyjazd. Raczej kant.

Jeśli jednak się odezwie, a Ty rozważysz przyjazd, to sugeruję uprzednio, aby sprzedający napisał( w krótkim czasie) na kartce np. "dla Mariusza 1969" położył ją na Krellu, zrobił fotę, choćby tel. i odesłał na maila.

Kontakt urwał się ponad 2 tyg temu. Jestem pewny, że to przekręt.

Gość

(Konto usunięte)

Cena zbyt atrakcyjna za ten FBI, jeśli nawet go ma i chce sprzedać to możliwe że jest uszkodzony

Jak napisałem, że chcę przylecieć to przedstawiłem się jako 'service technician'..., więc pewnie jest tak jak piszesz.

Gość aqs

(Konto usunięte)

podłączyłem kabel Copper Colour do Krella, jednym słowem BAJKA, wypełnienie dźwiękiem, barwa, przestrzeń, wokale, i ten bas.

Wykonanie bardzo wysoki poziom, Jestem pod wrażeniem

http://www.coppercolour.cn/productinfo.aspx?id=41&typeName=%B7%D2%C4%E1%CF%B5%C1%D0

99% super ofert cenowych na hajendowe zabawki to przekręty ten 1% to faktyczne super okazje ale te prawdziwe rozchodzą się w kilka godzin albo czasami i kilka minut...

Znam przypadki i w Polsce gdy jakiś audiofil sprzedawał w super atrakcyjnych cenach sprzęt kilkumiesięczny ale było to spowodowane tym, że wymagał od kupującego odbioru osobistego...facet wolał opuścić cenę o 10% i zrobić prawdziwy super price niż bawić się w wysyłkę...taki był wygodny...

Ale to jest ten 1% sytuacji...

Wszelkie oferty z Grecji, Hiszpanii i Portugalii trzeba sprawdzać z 10 razy a najlepiej jak tu napisano proponować tylko i wyłącznie odbiór osobisty...

podłączyłem kabel Copper Colour do Krella, jednym słowem BAJKA, wypełnienie dźwiękiem, barwa, przestrzeń, wokale, i ten bas.

Wykonanie bardzo wysoki poziom, Jestem pod wrażeniem

http://www.coppercolour.cn/productinfo.aspx?id=41&typeName=%B7%D2%C4%E1%CF%B5%C1%D0

Gdzie dorwałeś takie kolorowe sznurki? Kupowałeś bezpośrednio w Chinach?

Kiedyś pisałem o kablach CC Penny IV-kosztuje ok.85usd na alliexpres.

To najlepszy tani głośnikowiec jaki miałem w domu.

Może kiedyś sprawdzę nieco droższy Whisper.

• 3 tygodnie później...

Witam

Właśnie stałem się posiadaczem Krella S300i. Powinienem się cieszyć, a mam zgryz. Może ktoś mi odpowie. Czy to normalne aby ten model między utworami brumiał? Teraz przypomina mi to wzmacniacz lampowy. Załamka. I jeszcze dwa pytania. Czy do nowych 300 była dodawana instrukcja obsługi? Co to są za plastiki w takim małym pudełku załączonym do wyposażenia Krella? Bardzo proszę o odpowiedź.

Zadarzało się, że trafo w tym modelu potafiło buczeć - zależnie od jakości prądu, ale nie słyszałem, żeby przenosiło się to jako brumienie w głośnikach.

A co to za kolumny? Ile dB? Może są jakieś bardzo czułe...

Edytowane przez tybero

........raczej jaka to jest instalacja elektryczna?

jeżeli nie brumi trafo to albo to jest przydźwięk z sieci albo pętla mas.

ewentualnie,któreś z urządzeń rtv/agd ``śmieci``.

Edytowane przez triode
Gość aqs

(Konto usunięte)

Czy to normalne aby ten model między utworami brumiał?

brumi w głośnikach czy trafo jak trafo to Tomanek i po sprawie http://allegro.pl/dc-blocker-dcb1-tomanek-reduktor-stalej-skladowej-i6058207151.html

jak w głośnikach to problem...

Czy to normalne aby ten model między utworami brumiał?

Chiński sprzęt to brumi;-)

Instrukcja była dodawana do wszystkich Krelli...ta firma tak ma...na stronie Krella można było ściągnąć wszystkie instrukcje w postaci pdf.

Mam tego Krella i u mnie nic nie brumi, myślę że to problem z instalacją niż ze sprzętem bo klolega ma francuskiego atolla i u niego brumi więc to chyba nie wyznacznik.

A więc w moim systemie na stałe zagościł 280cd. I niech mi ktoś jeszcze napisze, że stara 3-setka jest suchotniko-jazgotnikiem! Odtwarzacz wygrał zdecydowanie z moim audiolabem cd8200, choć trzeba przyznać, że ten dobrze się przed nim bronił. No, ale patrząc na różnice w cenie nowych odtwarzaczy to musiało tak się to skończyć. Niesamowita synergia KAV 300i z 280cd. Pozdrawiam!

A więc w moim systemie na stałe zagościł 280cd. I niech mi ktoś jeszcze napisze, że stara 3-setka jest suchotniko-jazgotnikiem! Odtwarzacz wygrał zdecydowanie z moim audiolabem cd8200, choć trzeba przyznać, że ten dobrze się przed nim bronił. No, ale patrząc na różnice w cenie nowych odtwarzaczy to musiało tak się to skończyć. Niesamowita synergia KAV 300i z 280cd. Pozdrawiam!

A grasz po XLR? Bo to podstawa inaczej dźwięk taki sobie...

280 to najlepszy CD w cenie do 5000 PLN jaki można aktualnie kupić na rynku wtórnym. Warunek dobrego dźwięku to jednak odpowiedni wzmak o zbalansowanej budowie...i XLR...

Wiem, że po XLR lepiej. Gram obecnie na moich rca i przyzwyczajam się do dźwięku. Następny krok to będzie zakup XLR, ale wszystko na spokojnie, nie nerwowo :-)

Muszę spokojnie stwierdzić jaki xlr powinienem kupić, choć już teraz widzę, że powinien być możliwie przezroczysty.

Wiem, że po XLR lepiej. Gram obecnie na moich rca i przyzwyczajam się do dźwięku. Następny krok to będzie zakup XLR, ale wszystko na spokojnie, nie nerwowo :-)

Muszę spokojnie stwierdzić jaki xlr powinienem kupić, choć już teraz widzę, że powinien być możliwie przezroczysty.

Kup sobie na przeczekanie Proel Die Hard XLR w sklepie ze sprzętem audio dla profesjonalistów. Dwie sztuki to będzie raptem z 130 PLN. Bardzo równy kabel za grosze. Pokonał kiedyś u mnie kilka Acrolinków za kilka rysięxy PLN.

Granie po RCA z kompletem Krella to profanacja.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.