Skocz do zawartości
IGNORED

jaka listwa sieciowa?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

-> Cashlack

"Za to z kabelkiem Enerr Blue usłyszałem tyle mlasków, przełknięć śliny na płytach Jopek że już nigdy później, a np. Kaliber 44 (Psychodela), słychać było jak chłopaki tracą oddech na końcu frazy. Rzeczy dostały "faktury" i obecności. Nie pisałbym gdybym nie był przekonany, że to nie było złudzenie ani "

Czy to ten kabelek, który testowałeś na ślepo?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

>McGyver

Jak wiesz mieszkam w Hamburgu i tu zakupilem listwe w Conradzie

tutaj link do strony producenta mysle, ze w POlsce tez do dostania cena 19,95 ojro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

To podobnie jak w mojej listwie pozostaje wymienic tylko kabel na lepszy i mam niezla listwe :-). Z tego co wyczytalem w Sun Audio nie ma zadnych filtow itp

pozdr>

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Sun Leiste, to "rozgałęziacz" bez żadnych zabezpieczeń i filtracji. Zbudowany z pierwszorzędnych komponentów takich jak spiekane gniazda, wszystkie wewnętrzne połączenia wykonane litym miedzianym drutem a nie skrętką miedzianą czy też mosiężną blachą. Ponadto wyposażony w ekranowany kabel sieciowy dług. 3m. Sun Audio (te niemieckie) sprzedaje ten kabel również jako oddzielny towar i 1metrowy odcinek kosztował w 2007r. ok. 60 euro. Solidna aluminiowa obudowa i trwałe zaślepki (przód i tył) z b. wytrzymałego tworzywa.

Wspomniana Supra to listwa rozgałęziająca z zabezpieczeniem przeciwprzepięciowym (warystor) i pełną filtracją, w tym RFI. Obudowa aluminiowa, pozłacane styki. Gniazdo do kabla który nie jest na wyposażeniu tej listwy. Firma proponuje do niej oczywiście swój kabel LoRad, ekranowany.

Ja jestem zdania, że każda tego typu listwa ma za zadanie chronić sprzęt, działaniem ubocznym zaś jest poprawa lub pogorszenie dźwięku. Zatem Sun Leiste niczego nie chroni ale za to proponuje "efekt uboczny" i to jaki! Listwy (obie tu wymienione przeze mnie) spisują się lub też nie, w określonych systemach. Nie mogę o żadnej powiedzieć, że w każdym systemie spisze się spełniając oczekiwania dot. poprawy dźwięku. Supra napewno ochroni sprzęt przed przepięciami i innymi śmieciami. Obie używałem w moich kilku systemach i w "temacie" poprawy dźwięku spisywały się bardzo różnie. Obecnie postawiłem na ochronę mojego sprzętu, bez oczekiwań na poprawę brzmienia ale z naciskiem na nie pogorszenie tegoż.

Pozdrawiam : )

ptx, 8 Lut 2008, 16:48

>co wypada lepiej gigawatt czy enerr w tych samych kategoriach cenowych?

To musisz sam sprawdzić. Enerr w porównaniu z Gigawattem dosyć że wygląda jak praca ręczna gimnazjalistów na ZPT , to dodatkowo listwa Enner zagrała ostro i płasko. Ale zresztą sam posłuchaj, oblukaj dokładnie to bedziesz wiedział co jak gra, tak jest najlepiej.

Pozdrawiam Paradox

Miałem idhosa ale obcinał wzmaka teraz mam listwę IstoTeka , kabelki artecha i chce zapomnieć o zasilaniu...i zapomniałem:)

A tak poważnie to jest ostatni szlif systemu . Takie sznurówki do butów . Kto kupi sznurówki za 200 zł do butów za 120?

Do butów za 2000zł nie można mieć sznurówek za 0,50 zł.

Jestem początkujący ale wiem już ,ze na pewno można zepsuć kiepską listwą system i to jest pewnik:)

• 3 tygodnie później...

>ptx

>co wypada lepiej gigawatt czy enerr w tych samych kategoriach cenowych?

Tutaj znalazłem masz test PF-2 Gigawatta.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja się tam na audio nie znam, ale jak podłączyłem dziecku kolejkę szynową przez listwę NEELa to te wagoniki za...... jak szalone, światełka w wagonikach jaśniej świeciły, tak pięknie to chodziło, normalnie jak TGV ;-)

No i dobrze zrobiłeś, bo firma NEEL specjalizuje się w automatyce kolejowej! (zasilanie trakcji kolejowej) :-)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

a może by poprosić stoen o puszczenie bezpośredniej linii do domu?? zapłacić więcej żeby zrobili "lepiej" niż zwykłum zjadaczom chleba - jak 1,5m kabla z rozdziółką tyle zmienia to jaki wpływ będzie miało 12km :) strach pomyśleć

Co sądzicie o tym Belkinie na Allegro pojawia sie ostatnio w cenie 400zl kup teraz.

Ukryta Zawartość

post-3915-100008326 1204665255_thumb.jpg

post-3915-100008327 1204665252_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no ja kupilem za 600 zl ten najwyzszy model belkina..i jestem zadowolony..ma kilka wad ale wsumie malo istotnych..np..nie darade jej wylaczyc:)..jedyny sposob to wyjecie wtyczki z kontaktu..

tadeo, 5 Mar 2008, 09:15

filtr do komputera z powodu? również zwróciłem uwagę na tę listwę, ze względu na cenę, ale przede wszystkim ma ona podobno chronić system przed przepięciami itp.

Jeśli ktoś więc stawia bezpieczeństwo na pierwszym miejscu, no oczywiście z założeniem, że listwa nie popsuje dźwięku, to uważasz że nie warto tego kupić?

Posiadam elektronikę "z drugiej ręki" za mniej więcej 4 kz. Nie będę więc kupował listwy za 2 kz.

Ostatnio musiałem kupić nowy komputer po przepięciu stąd moje poszukiwania.

Masz rację ,nie będziesz przecież kupował urządzenia "polepszającego" prąd ,droższego od posiadanego sprzetu.

W sprawie tych "polepszaczy" są dwie szkoły : pierwsza prawie nic w środku listwa czy kondycjoner spełnia

rolę "rozdzielacza" ,bardzo dobre gniazda i okablowanie np. Supra czy Shuniata i druga szkoła przezentowana

np. przez naszych rodzimych Producentów Nell i Gigawatt urządzenia z potężnymi trafami i elektroniką .

Próbowałem jednego i drugiego rozwiązania a ponieważ mam "słaby" prąd to Shuniata nie "zafungowała"

a PC-3 jak najbardziej.

tadeo, 5 Mar 2008, 10:51

rozumiem więc, że jeśli chcę poprawy jakości prądu lub bezstratnego rozprowadzenia do poszczególnych elementów systemu muszę poważnie zainwestować.

a co w przypadku chęci ochrony przed nagłym spadkiem, lub wzrostem napięcia? i chęci zainwestowania 500 - 700 PLN? warto w ogóle zaczynać, czy lepiej na płyty przeznaczyć ten budżet?

nie no jasne, to przede wszystkim:) ale tak z czystej ciekawości, myślę, że nie tylko ja mam podobny dylemat. jedno "piardnięcie" w gniazdku i może być pozamiatane, nieprawdaż? Dlatego pytam... a wiadomo, kto pyta nie błądzi:)

Niektórzy bardzo sobie chwalą taki produkt:

Ukryta Zawartość

Ja też mam zamiar takie coś sobie kupić;)

Ukryta Zawartość

Cashlack:

>Nie pisałbym gdybym nie był przekonany, że to nie było

>złudzenie ani "psychoakustyka".

A skąd pewność, że twoje przekonanie, "że to nie było złudzenie ani psychoakustyka" nie wynika właśnie ze złudzenia oraz psychoakustyki?

;-P

>Masz rację ,nie będziesz przecież kupował urządzenia "polepszającego" prąd ,droższego od posiadanego sprzetu.

>W sprawie tych "polepszaczy" są dwie szkoły : pierwsza prawie nic w środku listwa czy kondycjoner spełnia

>rolę "rozdzielacza" ,bardzo dobre gniazda i okablowanie np. Supra czy Shuniata i druga szkoła przezentowana

>np. przez naszych rodzimych Producentów Nell i Gigawatt urządzenia z potężnymi trafami i elektroniką .

>Próbowałem jednego i drugiego rozwiązania a ponieważ mam "słaby" prąd to Shuniata nie "zafungowała"

>a PC-3 jak najbardziej.

>tadeo,

czy porównywałeś PC-3 z listwą PF-2 ? ciekawy jestem porównania.

Czytałem :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tego mam:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja uzywam caly czas tego belkina wlasnie ze wzgledu na bepzieczenstwo..malem wczesniej listwe SonusOliva, kotra wsrodku byla pusta..zadnego zabezpoieczenia..po zmianie nie odczuwam roznic w dzwieku, a spie spokojnie..normalnie jak sie kupuje ze sklepu belkina, to firma daje gwaraqncje zwrotu chyba do 300 tys $ jak sie zjara sprzet..

Pewnie z tym odszkodowaniem to byłoby różnie. Nie mniej jednak zawsze jakaś namiastka bezpieczeństwa pozostaje, nawet więcej niż namiastka. Mieszkając na prowincji, gdzie byle wietrzyk powoduje włączanie i wyłączanie zasilania co chwilę, a i burze mogą zrobić swoje nie zaszkodzi pomyśleć o bezpieczeństwie.

Co myślicie na temat Audionova Powerstation MKII? Cena przystępna i podobno zabezpieczenia jakieś w środku siedzą, czy ktoś to może weryfikował?

nie wyplacili bo nikomu sie nie spalil jeszcze:)..co do audionova to jak dlmanie to jednka naciagacze:)..uzywalemparu kabelkow, obecnie zostal mi jeszcez jeden kotrego tez sie bede chcial pozbyc...bardzo mocno reklamowane i polecane zapewne po znajomisci na hi-fi.com.pl..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.