Skocz do zawartości
IGNORED

pożegnanie z forum

radark

Rekomendowane odpowiedzi

witam, nadszedł moment kiedy czas powiedzieć stop poszukiwaniom i wnikaniom w sprzęt, zestaw który posiadam aktualnie będący wynikiem wieloletnich poszukiwań odsłuchów, wymiany itp zadowala mnie w 100%, takiego dźwięku właśnie szukałem i wielu mnie pewnie wyśmieje ale to ich problem, teraz skupiam się wyłącznie na tym co najważniejsze czyli na wnikaniu w muzykę i delektowaniu się jej duchem, szczerze mówiąc poczułem ulgę, że mogę sobie to odpuścić bo naprawdę sporo czasu, pieniędzy i nerwów to wszystko kosztowało, mega dzięki wszystkim którzy udzielili mi mądrych rad, a także tym którzy podjęli konstruktywną krytykę, i oczywiście środkowy palec dla tych którzy mieszali moją opinię z błotem ale ci na szczęście byli w zdecydowanej mniejszości

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/40116-po%C5%BCegnanie-z-forum/

muzyka jest jak sex, a sex jest jak narkotyk - wciąga :D Ja też postawie dolka, pytanie tylko pod jakim nickiem :P

P.S. z takich właśnei zbiorów dolarków tworzą się posty "Milion dolarów za ślepy test kabli" :P

Watpie ze jestes zadowolony ze swojego sprzętu , możesz tylko ci sie wydawać że jestes zadowolony

bo nie slyszales sprzętu o klasę wyższą no ale niestety droższą.Tez kiedys myslalem ze mam super dzwiek jak kupilem

gale 3040 , poki nie posluchalem ae evo 1 a pozniej jeszcze innych itp.Niestety czesto zeby odczuc znaczącą roznice trzeba wywalić sporą kasiore na taki sprzęt , wiec najlepiej szukać na rynku wtórnym.Muzyka muzyką ale nie da sie ukryć że im lepszy

sprzęt tym lepsza jej jakość.Ciekaw jestem tylko gdzie jest granica rozsądku.Czy warto wywalić np 5000 w jakis uzywany wzmacniacz accuphase czy w tej cenie mozna cos lepszego kupic?

"Watpie ze jestes zadowolony ze swojego sprzętu , możesz tylko ci sie wydawać że jestes zadowolony"

Jak jestem głodny, to jestem głodny, jak najedzony, to najedzony, jak mnie boli, to mnie boli, czyli odczuwam ból i nie może być, że ktoś odczuwa ból tylko o tym nie wie, słowem nie można się mylić co do swych odczuć.

Być może kolega thomas nie byłby zadowolony z tego co ma, gdyby usłyszał sprzęt 10 razy droższy od swojego, ale to nie znaczy, że teraz nie jest zadowolony.

pozdrawiam.

>Jak jestem głodny, to jestem głodny, jak najedzony, to najedzony, jak mnie boli, to mnie boli, czyli odczuwam ból i nie może być, >że ktoś odczuwa ból tylko o tym nie wie, słowem nie można się mylić co do swych odczuć.

Uczucia to zludzenie , tak naprawde isnieją w naszej glowie wiec nie mozna twierdzic ze sa prawdziwe.

To tak jak wiekszosc ludzi mowi ze sa szczesliwi w zyciu a tak naprawde nie wiedzą co o znaczy byc szczesliwym.

Jak ktos mi napisze ze ma referencyjny sprzet i juz nie szuka to rozumiem ale jak ktos pisze ze ma nada i jbl :)

Ja za każdym razem gdy coś kupuję, to mam postanowienie, że to będzie na długo. Ale niestety. Mam nadzieję, że gdy kupię Krella to już mnie naprawdę zadowoli do tego stopnie, że nie będę nawet miał ochoty słuchać nic innego. Jeżeli nawet to nie pomoże to chyba się zacznę leczyć. Bo gdzieś trzeba sobie postawić granice.

>>thomaz

"Uczucia to zludzenie "

Złudzenie, to jest mylny sąd o czymś (np. branie fatamorgany za rzeczywistość), z tego, że uczucia istnieją "w głowie" nie wynika, że są złudzeniem. Uczucia nie są prawdziwe ani fałszywe, prawdziwe albo fałszywe mogą być sądy o nich. Fatamorgana nie jet ani prawdziwa ani fałszywa, fałszywe jest przekonanie o tym, że istnieje ona realnie etc.

Nie zrozumiałeś, albo udajesz, że nie zrozumiałeś o co mi chodziło, przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni wpis, jaśniej tego nie potrafię napisać.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.