Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Arcam Klub
IGNORED

Klub miłośników ARCAMA

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Witam,

Mam okazję kupić Arcama Diva A80 za 800zł. Nie mam możliwości posłuchania, reszta toru i muzyka jak w o mnie. Opinie są skrajne. Pomożecie? :) Ma być z wykopem, szczegółową górą i dobrym, mocnym wokalem lekko wysuniętym :) i dobrą stereofonią (wiem, wiem tak to tylko w jednej sieci dają)

szczegółowa otwarta góra, pluszowo ciepła średnica też dla arcama nie problem, ale już z tym wykopem może być gorzej, różnie z tym bywa w zależności od modelu, starsze arcamy mają na pewno większy wykop, zresztą nie można mieć wszystkiego, nie jest to raczej kwestia mocy bo tej mu nie brakuje, ale dużo zależy od zgrania z resztą sprzętu.

panowie mam pytanie, kupiłem Arcama CD92T i wydaje mi sie ze ma on problemy z odczytem cd-r. oryginalne płyty odczytuje bezbłędnie i nie ma żadnych problemów ale nagrywane to dziwna sprawa-jedne odczytuje i nie ma problemu a inne znów nie i w ogóle nie chce ich odczytać,nawet TOC sie nie wczytuje. nie wiem czy to koniec lasera czy co? ktoś jak coś wie to proszę o jakieś info. może Arcamy tak maja ale przecież tam jest laser kss-213c sonego i on czyta wszystko nawet płyty chodnikowe, mało tego-miałem wiele cd z tym laserem i nigdy nie było jakichkolwiek problemów. nie wiem ile cd ma lat ale pewnie z 10 i nie widać żeby był otwierany kiedykolwiek.. wiec bez jaj nie wierze w to ze to tak ma być:) proszę o pomoc.

• 4 tygodnie później...

przecież tam jest laser kss-213c sonego i on czyta wszystko nawet płyty chodnikowe

czy możesz wkleić fotkę z tą płytą chodnikową w CD jak ją czyta:))

Pozdrawiam

Tomasz

• 3 tygodnie później...

Wiem, że to nie dział ogłoszeń, ale dla miłośników Arcama ciekawa propozycja - czarne A28 i CD17 - w zestawie dla forumowiczów przewidziany rabat :)

http://allegro.pl/arcam-a28-a-28-czarny-jak-nowy-gwarancja-i2545790129.html

http://allegro.pl/arcam-cd-17-cd17-czarny-jak-nowy-gwarancja-i2545790167.html

Panie, Panowie,

Arcam A70 na sprzedaż. mam od nowości, kupiony w Irlandii, stan gabinetowy (kolor czarny). Mam papiery ale przy przeprowadzce posiałem pudło. znajdę inne. pilot rzecz jasna jest, mało co używany.

na razie daję cynk w "klubie" jak się nikt na PW nie zgłosi idzie pod młotek.

odsłuch możliwy w wawie.

zapraszam na PW.

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich użytkowników Arcama! Posiadam tor leciwych Arcam Alpha 10 i od dłuższego czasu poluję na końcówkę 10p. Mam 2 pytania. Na aukcjach czasem pojawiają się wersje z obudową z wylotami powietrza w kształcie prostokąta, nie jak najczęściej przy tym modelu w kształcie półksiężyca. To wersje wcześniejsze, późniejsze czy poprostu zamiana? Czy być może ktoś z Was nie posiada takiej końcówki na sprzedaż po wymianie na nowszy model? Dziękuję serdecznie za odpowiedź i pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...

pytanie do użytkowników końcówek. Lepszym rozwiązaniem jest podłączyć kable (bi-wire) bezpośrednio do końcówki,czy raczej w bi-amp? np. góra do integry a38, a dół do końcówki p38. Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie? plusy i minusy każdego z tych rozwiązań.

sprzęt jest zupełnie nowy i do czasu wygrzania trudno mi to ocenić,pozdr

• 2 tygodnie później...

Witam

Ponieważ mój Cd alpha 8SE zaczyna przeskakiwać więc czas na wymianę lasera. Czy siedzi w nimi Sony KSS-240a ?

Czy wymiana lasera jest kłopotliwa ? Nigdy jeszcze nie wymieniałem.

Czy jest to oryginał na tej aukcji http://www.ebay.pl/itm/KSS-240A-Sony-Laser-Assembly-Denon-Laser-KSS240-KSS240A-ORIGINALE-E-GARANTITO-/160729721797?pt=Piatti_e_Lettori_CD&hash=item256c3cebc5 ?

Lepszym rozwiązaniem jest podłączyć kable (bi-wire) bezpośrednio do końcówki,czy raczej w bi-amp? np. góra do integry a38, a dół do końcówki p38. Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie? plusy i minusy każdego z tych rozwiązań.

P38 jest końcówką mocy "wykrojoną" z A38, więc teoretycznie nie powinno mieć znaczenia, jak podzielisz pasmo w bi-ampie. I zdecydowanie jestem zwolennikiem tego rozwiązania vs bi-wire.

• 3 tygodnie później...

Witam, wkrotce dotrze do mnie leciwy moze juz arcam alpha 10 oraz cd alpha 7 se. Posiadam do niego glosniki Dali concept 2 i sie zastanawiam czy to aby nie za nisko w stosunku do reszty? jakies porady co do fajnych kolumn w granicy do 2kzł?

Z chcecia tez odsprzedam CA sonate ar30+DV30.

PS. Jakie polecacie kable do w/w arcama?

z gory dzieki za odp.

Gość rydz

(Konto usunięte)

a ja się właśnie wypisałem-większego gówna niż arcam nie słuchałem-cóż. powodzenia... stary cd na tda1541a rozłożył na łopatki tego cd92.... lipton.

Bo Cd-92 Arcam to nic specjalnego,było kupić Cd-73 to inaczej byś pisał:)

Witam, wkrotce dotrze do mnie leciwy moze juz arcam alpha 10 oraz cd alpha 7 se. Posiadam do niego glosniki Dali concept 2 i sie zastanawiam czy to aby nie za nisko w stosunku do reszty? jakies porady co do fajnych kolumn w granicy do 2kzł?

Z chcecia tez odsprzedam CA sonate ar30+DV30.

PS. Jakie polecacie kable do w/w arcama?

z gory dzieki za odp.

Ludzie z powodzeniem żenili Arcama z brytyjskimi kolumnami. Gra to chyba nieźle (sam miałem przez 2 lata Arcama 9c i 8p z Castle harlech s1 - b. dobrze grało).

Powrót po dłuższej przerwie...

Ludzie z powodzeniem żenili Arcama z brytyjskimi kolumnami. Gra to chyba nieźle (sam miałem przez 2 lata Arcama 9c i 8p z Castle harlech s1 - b. dobrze grało).

dzieki za odpowiedzi!

Czy sa jeszcze jakies inne propozycje glosnikow? bardziej powiedzmy rynkowo dostepnych?

P38 jest końcówką mocy "wykrojoną" z A38, więc teoretycznie nie powinno mieć znaczenia, jak podzielisz pasmo w bi-ampie. I zdecydowanie jestem zwolennikiem tego rozwiązania vs bi-wire.

W przeciwnym razie nie było sensu dokupowania końcówki!

Powrót po dłuższej przerwie...

• 3 tygodnie później...

Ja polecam do arcama alphy kolumny dynaudio audience . U mnie gra ten komplet bardzo dobrze

Pytanie jaka Alphe masz kolego i dokladnie jaki model audiance, bo sa monitory, podlogowki etc,?

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam,

Chciałbym zapytać się Was o radę, mianowicie zaobserwowałem jakiś czas temu iż w moim Arcamie Solo Mini niektóre piksele na wyświetlaczu nie świeca tak jasno jak pozostałe, jak gdyby się "wypaliły". Czy ktoś z Was spotkal się juz moze z podobna usterka i wie co może być jej powodem i jak można to ew.naprawić/wymienić? dodam jeszcze ze mam ten sprzet od nowosci od okolo 2lat a usterka pojawila sie niedawno . Dziekuje za wszelkie sugestie i rady.

pozdrawiam

Mariusz

• 2 tygodnie później...

Panowie, po pierwsze to witam i chce dolaczyc do klubu. Arcam Diva A70 napedza mi b&w 684 i niestety troche dolu brakuje. Mysle zeby podpiac P90 pod LF w bi ampie. Myslicie ze to dobre rozwiazanie?! Aaaaa, czy ktos z szanownych kolegow ma w ogole P90 na zbyciu??

Witam serdecznie.

Obecnie posiadam zestaw 7.1 DENON 3805 z Głośnikami Klipsch F2 + C2 + 4x kef C1 + SUB10. W kinie kapcie spadają, w stereo też jest dobrze. Jak wiadomo w miarę apetytu jedzenie rośnie (czy jakoś tak)...

Chcąc poprawić stereo (bo dużo słucham muzyki w formacie FLAC), zacząłem poszukiwania sprzętu który by wspomógł / zastąpił Denona. Myślałęm o dokupieniu wzmaka stereo i podłączeniu pod Pre do Denona - rozwiąanie trochę nie wygodne, zwłaszcza że dziewczyna też czasem używa sprzętu i mogła by się pogubić. Myślałem o dokupieniu samej końcówki mocy do Denona - ale wiele się naczytałem że nie uzyskam żadnej poprawy na obecnym systemie, który nie ma się co oszukiwać nie jest jakimś high endem, ale moim zdaniem przyzwoitym na start w świecie audio. Szukałem, szukałem, zastanawiałęm się nad Onkyo 805 ale chyba to byłby wątpliwy krok w bok. Szukałem nadal... nic ... nic... nic...

nagle JEST!!! W budżecie jakim dysponuję mieści się ARCAM AVR 300. Amplituner, który kosi wszystkie inne używane amplitunery do powiedzmy 2000zł (bo taki mam budżet) i konkuruje z wieloma wzmacniaczami stereo.

Jeżeli są tu właściciele tego cuda, to proszę powiedzcie jak brzmi jego barwa, czy jest wyrafinowany, czy nie brakuje mu mocy? jak z awaryjnością? I czy jest jeszcze szansa go kupić w dobrym stanie nie zgrzebanego?

Dodam że absolutnie nie zależy mi na dekoderach HD.

Pozdrawiam serdecznie i zazdroszczę posiadaczom.

Edytowane przez Drzymek

Aaaaa, czy ktos z szanownych kolegow ma w ogole P90 na zbyciu??

P90 bardzo ciężko znaleźć, też swego czasu poszukiwałem jako uzupełnienie mojego A90 (za jakieś 2 miesięce będę go sprzedawał, jeśli Ci się nie spieszy)

A90 to jak zapewne wiesz integra z końcówką identyczną jak w P90.

W budżecie jakim dysponuję mieści się ARCAM AVR 300. Amplituner, który kosi wszystkie inne używane amplitunery do powiedzmy 2000zł (bo taki mam budżet) i konkuruje z wieloma wzmacniaczami stereo.

Miałem AVR300 jakiś czas temu. Podejrzewam, ze do 2k nadal warto go kupić, chociaż ceny nowych klocków ciągle spadają. Skoro jednak chcesz poprawić głównie stereo i w masz (szczęśliwie) pre out w ampli, to zdecydowanie polecam kupno integry. Wowczas w kinie działa jako końcówka mocy, a w stereo cały tor obsługuje wzacniacz.. AVR300 gra poprawnie, ale za 2k kupisz lepiej grającą integrę. Łatwość obsługi załatwi Ci programowalny pilot uniwersalny (np. Logitech Harmony) - przetestowane na "mojej" ;-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.