Skocz do zawartości
IGNORED

Wypadek M. Zientarskiego

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Tam sie nie da rozpędzić do 200, nawet ferrari. Odcinek za krótki, IMHO, poza tym nawet w nocy ciągle ktoś tam jeździ. 150, to ewentualnie jest możliwe. Ale wjechać nawet z taką prędkością na ten Uskok San Andreas wozem o sportowym zawieszeniu znaczy zgubić wszystkie koła. Swoje 120 to ja tam sobie mogłem jechać, wielkim i miękkim wozem, biorąc uskok lekko skosem, ale samochody twarde i o niskoprofilowych oponach grzecznie tam zwalniają, nawet i do tej pięćdziesiątki.

jozwa maryn, 28 Lut 2008, 23:23

. Swoje 120 to ja tam

>sobie mogłem jechać, wielkim i miękkim wozem, biorąc uskok lekko skosem, ale samochody twarde i o_______________________________________________________________________________

Jozwa

nie wiem co odpowidzieć na te bzdury.....

zawieszenia w szybkich i lekkich autkach są twarde aby trzymały się nawierzchni. Masz inną wersję?

ap

• Redaktorzy

Tak, ale tam jest klasyczny łamacz podwozia. I o to mi chodziło, twardy wóz jadący szybciej niż setkę powinien pogubić tam łapcie, nie mówiąc o odgryzionym języku kierowcy.

jozwa maryn

Vak, ale tam jest klasyczny łamacz podwozia. I o to mi chodziło, twardy wóz jadący szybciej niż

>setkę powinien pogubić tam łapcie, nie mówiąc o odgryzionym języku kierowcy.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

jozwa

nie kompromituj się.

połóż się spać.

ap

• Redaktorzy

Nie kompromituję się, bo to nie jest moja specjalność, w związku z czym mogę czegoś nie wiedzieć. Wyjaśnij jeśli łaska, a nie odsyłaj do łóżka. Zdarzyło mi się jeździć samochodem z twardym zawieszeniem i niskoprofilowymi oponami, 200 na godzinę również, chociaż przyznam, ze nie codziennie do pracy. I czułem każde ziarnko piasku na asfalcie, nie mówiąc o autentycznych nierównościach. Jeśli tego typu zawieszenie jest wbrew moim przypuszczeniom przystosowane dojazdy terenowej, to ok. Nie mam pretensji do wszechwiedzy.

niech sobie jedzie ile chce .... pewnie nie on jedyny jechał tam 200km/h. Trafiło na niego ... a poza tym autem z tworzywa nie trzeba popierdalać żeby zostało z niego tyle ile zostało ... cud że Maciej jakoś się wygrzebał z niego ... Trzymam za niego kciuki !!!

artPaw, 28 Lut 2008, 23:15

>Maciek popełnił błąd. Coś go zaskoczyło na tych muldach.

No niestety popelnil. Ktos za ten blad zaplacil zyciem. Kilkudziesiecioma laty zycia.

Co go moglo zaskoczyc? Pieszy?

>ktos inny

Ze Kaczynscy postawili tam ograniczenie do 50 to chyba na plus sie liczy? Bo zamiast 120(przy ograniczeniu 70) ktos bedzie jechal 100, co ocali zycie 7miu osobom przez piec lat. Malo?

>narsiltm, 29 Lut 2008, 02:11

>Ze Kaczynscy postawili tam ograniczenie do 50 to chyba na plus sie liczy?

Kaczyńscy stawiają znaki drogowe?

To chyba robota MPDiM?

Jestem Europejczykiem.

>artPaw, 28 Lut 2008, 23:15

>

>>Maciek popełnił błąd. Coś go zaskoczyło na tych muldach.

coś go qrwa zaskoczyło :-(

popełnił taki sam błąd jak facet co po pijaku wjeżdża w ludzi

syndrom cwaniaka warsiawiaka

no proszę a miał takie poprawne grzeczne geny..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

skąd to chojractwo?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jak widać Warzecha poszedł na całego.

Ukryta Zawartość

biedni redaktorzy poswiecali sie testujac dla nas auto rodzinne, i pewnie jakas starucha albo bahor z kundelkiem ich wystraszyl a oni by ich nie drasnac musieli wypasc z drogi.

ludzie obudzcie sie, test w srodku nocy w miescie? jest np. tor w Poznaniu. zapierdalal debil pod 200 w terenie zabudowanym i przy okazjii zabil drugiego. ch*j wie czy nie byl nachlany, bo normalny trzezwy czlowiek jezdzi w miescie 50. palma gowniarzom odbila a pycha pomogla. co to za wybielanie przez garby i inne pieprzenie. robicie z mordercy i nieodpowiedzialnego bahora ofiare. zacznijcie myslec, przyczyna-skutek, bo nigdy w tym kraju nie bedzie lepiej.

pismaki, czy to zajmuja sie audio, czy polityka, ekonomia, czy tez motoryzacja, to uwazaja, ze jedna prawda jest dla czytelnika lub ogladacza ich produkcji, a dla nich jest ta druga, lepsza. przekonanie to jest tak daleko posuniete, ze objawia sie niesamowita solidarnoscia zawodowa (patrz posty jm) i tylko nieliczni dziennikarze oceniaja sprawe rzeczowo, czyli tak jak pospolstwo ocenia podobny wypadek spowodowany przez animowego dlan Xinskiego.

przypominam sobie poblazliwe oceny po kolejnym zatrzymaniu pijanego Borysa Szyca za kierownica - "ten to lubi ostro zyc".

• Redaktorzy

"pismaki, czy to zajmuja sie audio, czy polityka, ekonomia, czy tez motoryzacja, to uwazaja, ze jedna prawda jest dla czytelnika lub ogladacza ich produkcji, a dla nich jest ta druga, lepsza. przekonanie to jest tak daleko posuniete, ze objawia sie niesamowita solidarnoscia zawodowa (patrz posty jm)"

I jaszcze mają zwyczaj niszczyć swoim ciałem filary wiaduktów. Fatalne obyczaje. I kto to jest jm? Jeśli ja, to chyba wyraźnie napisałem, że faceci sie rozwalili, bo jezdnia do kitu, a oni jechali za szybko samochodem przeznaczonym do Modeny, a nie do Warszawy? Mam ci jeszcze do tego walnąć ukłon dworski, żebyś focha nie strzelił?

Nowy2 >

Jest ELYTA i ELITA...i plebs.

Nie jestem fanem M. Zientarskiego nawet uwazam go za buca (pare razy w zyciu sie minelismy) ale nie zmienia to faktu ze tam juz 4 osoby zmarły ! A wypadkow bylo znacznie wiecej....

CELEM MOJEGO POSTU JEST RUSZENIE MOZGOWNICA BY k**wa KTOS W TYM KRAJU ZADBAŁ O NAS OBYWATELI (moze akurat przeczyta) i zaczał dbac o te pier**lone drogi.

Myslicie ze to jedno takie miejsce w PL? Pelno takich niespodzianek i dopuki nikt znany nie zabije sie to rocznie zniwo smierc zbiera. Bo kazdy posel, burmistrz czy wojewoda ma to w dupie....

I TO JEST DLA MNIE TRAGEDIA !!!!

A co do ograniczen itd...to ja jestem za wprowadzeniem 70km/h na terenie zabudowanym. I tylko naprawde na niebezpiecznych odcinkach zwolnienie do 50....

Bo 2 chalupy obok krajowej 7 to nie jest powod by co 3 km zwalniac do 50km/h....

A tak jak by wrescie te 50 bylo to moze by bylo bardziej respektowane.

Przypominam ze ograniczenia predkosci byly dostosowane do samochodów o konstrukcji zupelnie innej niz dzisiejsze. Niech nikt mi nie powie ze 110km/h maluchem w deszczu jest bezpieczniejsze (nawet na autostradzie) niz 110km/h sredniej klasy wozem z lat dzisiejszych....

>A co do ograniczen itd...to ja jestem za wprowadzeniem 70km/h na terenie zabudowanym. I tylko

>naprawde na niebezpiecznych odcinkach zwolnienie do 50...

Widzisz, poczytaj sobie posty wcześniejsze niektórych. Jak jest 50 to polecę do 100. To co jak będzie 70 ? Mogę jechać 140 ??

Niestety jakby nasze społeczeństwo przestrzegało przepisów to by i 70 było przestrzegane i wtedy to co piszesz miało by sens. Niestety w naszym kraju każdy uważa się za super kierowcę i pędzi jak szalony.

• Redaktorzy

Pamiętam, że parę lat temu próbowano pzredyskutować sparwę wprowadzenia w Warszawie zielonej fali. Jeden z wpływowych radnych argumentował wówczas, że to wykluczone, bo spowoduje to, że kierowcy będą jeździć jak wariaci. Zupełnie nie rozumiał, ze zielona fala wymusza określoną, z góry zadaną prędkość. Tacy durnie narzucają innym swoje zdanie, a potem przez Warszawę jedzie się w tempie przypominającym picie miodu przez słomkę, a w przerwach ludzie walą stówą.

Ta zielona fala to jeszcze gorszy burdel by wprowadziła. Zauważcie czemu mamy takie korki w wawie ? Szaleją oszołomy, jest wypadek i stoimy w korku. Potem wyjedziemy z korka i co ? Prują wszyscy żeby nadrobić. Jakby wszyscy jechali te 50-60 i mniej stłuczek by było to by było o wiele mniej zamieszania.

Kubek, 29 Lut 2008, 10:19

>Ta zielona fala to jeszcze gorszy burdel by wprowadziła.

Oczywiście, najlepiej co 10m progi zwalniające, nawet na Łazienkowskiej, i fotoradary, mnóstwo fotoradarów.

Bez przesady, ale jak sobie wyobrażasz zieloną falę ? Sądzisz że wiekszość osób będzie jechała w korku prawą stroną kiedy lewy (zielony) będzie wolny ?? Każdy będzie jechał wolnym pasem. Do tego oczywiście dolicz wypadki bo jak pas "zielony" to można zap...lać.

Kubek, 29 Lut 2008, 10:19

>Ta zielona fala to jeszcze gorszy burdel by wprowadziła. Zauważcie czemu mamy takie korki w wawie ?

>Szaleją oszołomy, jest wypadek i stoimy w korku. Potem wyjedziemy z korka i co ? Prują wszyscy żeby

>nadrobić. Jakby wszyscy jechali te 50-60 i mniej stłuczek by było to by było o wiele mniej

>zamieszania.

Nie, korki się tworzą głównie przez idiotyczną organizację ruchu i skrzyżowania ze światłami co 100 metrów. Na czerwonym stoisz, na zielonym też stoisz bo ci z lewoskrętu nie zdążyli jeszcze "dobić" do peletonu, który porusza się w żółwim tempie, ponieważ kolejne światło jest czerwone. I tak w kółko.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.