Skocz do zawartości
IGNORED

www.audiostereo.pl zmieniło właściciela

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

rochu, 28 Lut 2008, 15:35

>Dla wyjaśnienia.

>Chodziło mi głównie o wartość merytoryczną wpisów z zakładki DIY.

>Kilka watków jak np te traktujace o odgrodach są niebywale warościowe i stanowią ewenement w skali

>całego netu.

Kto mógł i chciał i tak dawno skorzystał nie płacąc nic nikomu. Myślisz,że Panowie nowi ołnerzy kupili Forum dla konkretnych merytorycznie wpisów ? Tu już od prawie 20 lat jest KAPITALizm ! Nie zauważyłeś?

muls, a gdybym chcial Cię zjeśc to co byś powiedziała ? A ugryźc gdybym chciał ? Czy coś bys przeciw miała ? :D

Pozdro muls i trzymaj sie...nie ześrupiej z nudziarzami. W razie czego zapraszam na audiohobby.pl.

Mozesz zagladac już w przyszłym tygodniu....jak zwykle niewiele będziesz rozumiał, ale i tak milo mi bedzie Cie goscić :)

Pozdrawiam

Parsec, 28 Lut 2008, 16:04

>Widze ze nowym wlascicielom, juz na starcie zabraklo klasy. Piotr Welc powinien sam umiescic wpis

>na Forum. Notatka podpisana jego nazwiskiem, lecz pod nikiem Lukara swiadczyo tym, ze szkoda mu

>bylo 5 minut by zarejestrowac sie i zamiescic "przeslanie" osobiscie. Mimo ze jest ono podpisane

>"Z wyrazami szacunku" to nie chce mi sie wierzyc w jego szacunek dla uczestnikow Forum.

>

A okres karencji? ;-)

lancaster, 28 Lut 2008, 16:37

>muls, a gdybym chcial Cię zjeśc to co byś powiedziała ? A ugryźc gdybym chciał ? Czy coś bys

>przeciw miała ? :D

O Jezu lancaster... ty też jesteś tym... no... no wiesz... euroentuzjastą ;-))

Gość rochu

(Konto usunięte)

klapaucjusz, 28 Lut 2008, 16:03>

> Przeniesienie własności serwisu oznacza przeniesienie praw publikacji.

Polskie prawo nie zna takiego pojecia.

Wybacz ale zaczynasz się madrzyć.

>Poza tym musiałbyś udowodnić wartość intelektualną "dzieła" (to nie ironia. W prawie autorskim

>utwór muzyczny, tekst piosenki jest określany jako 'dzieło".

Przeczytaj sobie cichutku i to powoli:

"Przedmiotem prawa autorskiego jest każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezależnie od wartości, przeznaczenia i sposobu wyrażenia (utwór)."

(art. 1 ust. 1 ustawy z dnia 04.02.1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych)

Jak juz przeczytasz, to przeczytaj jeszcze raz i jeszcze. Może zrozumiesz.

>Krótko mówiąc - możecie wystąpić do sądu, ale tylko każdy z osobna. Szansa wygrania sprawy w moich

>prognozach wynosi tyle, ile dozwolona dawka alkoholu dla kierowcy. Ułamek promila.

Skad wiesz? Próbowałeś Einsteinie?

Fiu, fiu, sprzedano nas. Trudno. Chociaż od dłuższego czasu nie udzielam się aktywnie na forum (zbyt często rządzi tu buractwo) to jednak z tej okazji wpiszę podziękowania dla Lukara za wszystko co zrobił. Chcąc nie chcąc przyłożył rękę do największego forum audio w Polsce.

Proponuję też nerwowym kolegom, aby ochłonęli i poczekali czas jakiś zanim zaczną wydawać wyroki i obrażać nowych właścicieli, a po chwili również siebie nawzajem jak zwykle tu bywa.

Podobnie jak Kubeł kiedyś udzielałem się ale jak to ładnie określił ... zbyt często rządzi tu buractwo. Dzisiaj zaglądnąłem w sumie po raz pierwszy od Audioshow07. A tu taka wiadomość. Łukasz stworzył to forum i chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie zakładał że w takiej formie będzie trwać wiecznie. Może to jest szansa na drugie INNE życie audiostereo, nie lepsze nie gorsze ale INNE.

pozdrawiam przede wszystkim Lukara :)

Paweł

lancio...mnie tam wszystko jedno gdzie dyrdymały sadze.Jest natomiast pewne ze nie przeniesiesz wszystkiego.Linków,schematów itd.Pewne rzeczy zadzieja sie tylko raz i wiecej sie ich nie da powtórzyc.Niektórym sie udaje, a niektórym nigdy.A bardzo czesto nie wiedomo z jakich przyczyn.Takiej historii nie da sie odrobic za tydzień.

Czuję się jak ten krasnoludek, który ma teraz przejść z Szuflandii do King Sajzu...

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

a po co odtwarzać?

miejsca tworzą ludzie, a nie schematy i instrukcje obsługi

forum to z jednej strony informacje, które już zostały na nim umieszczone, a z drugiej ludzie, którzy chcą się wymieniać informacjami i sobie pomagać

BEZINTERESOWNIE

(a czasem za kasę - zależy)

lancaster postanowił coś takiego zrobić

może będzie lepsze, może gorsze

NIE będzie KOMERCYJNE

ot, taka PRZERWA OD ŻĄDZY PIENIĄDZA

I WIELKICH KORPORACJI

co kto lubi

jak ktoś ma ochotę, to niech tworzy dalej forum z PANAMI z ONETU

a jak nie, to lancaster daje ALTERNATYWĘ

wybór należy do każdego z nas

Jeśli spełni sie negatywny schemat rozwoju tego forum, to oczywiście umrze ono śmiercią naturalną. Wówczas jedyne czego nalezy żałować to baza wiedzy zgromadzona w tych wszystkich wpisach. Lukarowi należy podziękować za to ze umożliwił wymianę myśli wszystkim entuzjastom tematyki audio i tym zaawansowanym i tym początkującym. Różnie można oceniać sprzedaż forum, ale prawdopodobnie chodziło o takie pieniądze obok których żaden z nas nie przeszedłby obojętnie. Czy należy ganić za to Lukara? Nie sądzę....skorzystał z okazji z której każdy z nas by skorzystał. Czy nalezy pochwalać takie postępowanie? - z punktu widzenia społeczności którą udało sie stworzyć na pewno nie, ale pewnie była to jego życiowa szansa i dlatego stało sie to co się stało. Czy miał do tego prawo?...kwestia dla prawników i to z dużymi głowami.... Ale skokro Lukar jest już zabezpieczony finansowo i ma większe możliwości przy tym samym doświadczeniu niech zakłada inne forum, w regulaminie zaznaczy że gdy osiągnie ono zadowalającą wielkość może zostać sprzedane, może ktoś się zarejestruje...

Myślę że jedyną szansą dla nowozakładanego forum i to niezależnie od tego kto to zrobi, jest dobrowolne zrezygnowanie właściciela domeny i softu z jakichkolwiek praw do zawartości serwisu ( mowa o postach)...wtedy forum bedzie mialo szanse rozwijac się w sposób niezalezny i chronić wiedzę jego uzytkowników od frymarczenia nią, bo żaden fundusz kapitałowy nie zainteresuje się w przyszłości forum z tak skonstrułowaną klauzulą ochronną....w innym przypadku ktokolwiek nawet dziś miałby dobre i szczytne intencje za 6,5 roku może stanąć przed podobnym wyborem i woreczek z pieniędzmi może się okazac cięższy od sumienia....jeśli chodzi o mnie nie mam ochoty wspierać żadnego projektu który nie będzie wystarczająco zniechęcający dla potencjalnych nabywców za x lat, gdy osiągnie odpowiednią popularność... a myslę że i waszego czasu szanowni Forumowicze i koledzy szkoda...

tyle ode mnie i mam nadzieję że czarny scenariusz się nie spełni.

...i stalo sie wielkie "halo". Wydaje mi sie ze niektorzy, mysla ze jak bedzie ktos nowy, to ktos im bedzie cos narzucal;) A mi sie wydaje ze to wlasnie takie slowa jak: "branza", "gazeta", "sprzedaz", "recenzent" itd. Moze wpierw poczekajmy, a potem sie oburzajmy. Jesli nie dajecie szans, to nie oczekujcie ze ktos Wam ja da. Prosta zasada, a tak wielu z Was ja zapomina. NIe wiem czy mam sie smiac czy plakac z takiej "zacofanej", jak widac wystepujacej w duzej ilosci, mentalnosci polakow.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

..i stalo sie wielkie "halo". Wydaje mi sie ze niektorzy, mysla ze jak bedzie ktos nowy, to ktos im bedzie cos narzucal;) Wydaje Mi sie ze, to wlasnie takie slowa jak: "branza", "gazeta", "sprzedaz", "recenzent" itd. Raza swoim wymiarem i nazwa zasluzonych forumowiczy. Moze wpierw poczekajmy, a potem sie oburzajmy. Jesli nie dajecie szans, to nie oczekujcie ze ktos Wam ja da. Prosta zasada, a tak wielu z Was ja zapomina. NIe wiem czy mam sie smiac czy plakac z takiej "zacofanej", jak widac wystepujacej w duzej ilosci, mentalnosci polakow.

Teraz wszedl moj caly post.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Airmike,

nie zauważyłem, żeby ktoś miał pretensje do Lukara, za to, że nie miał ochoty się już dłużej zajmować tym forum

również nie za to, że zdecydował się zamienić audiostereo.pl na pieniądze

kilka osób wyraziło po prostu żal, że sprzedał je PO CICHU

bo może kupiłby je ktoś z tego forum, albo złożylibyśmy się wszyscy?

i utrzymalibyśmy status NIEZALEŻNEGO FORUM

może nowy właściciel, by ostatecznie wygrał taką licytację?

a może nie?

ale Lukar nie dał takiej szansy

jego sprawa

ale i my mamy prawo do naszych opinii

jeszcze

panowie troche to smieszne.Przypominacie porzuconych chlopów z PGR, którzy dotychczas pracowali za mleko.A teraz pojawiły sie pieniadze.Nie wasze.Ale reakcja jak zawsze..wasza.Odebrac ,podzielic SPRAWIEDLIWIE a najlepiej zniszczyc zeby nie mieli.Lucar zarabiałale i wy zarabialisci na chwili szczescia w momentach OBCOWANIA.Kazdy cos miał a jak na razie nadal to... MACIE.

Jak dzieci są co poniektórzy.

Lukar zrobił najrozsądniejszą rzecz pod słońcem , dał sobie spokój z utrapieniem.

Stworzył potwora i znalazł się chętny do przejęcia pałeczki.

Też sobie nowy właściciel da spokój , albo zastosuje zamordystyczną dyktaturę inaczej się powiesi.

>DavidM

>Wydaje Mi sie ze, to wlasnie takie slowa jak: "branza", "gazeta", "sprzedaz", "recenzent" itd. Raza swoim wymiarem >i nazwa zasluzonych forumowiczy. Moze wpierw poczekajmy, a potem sie oburzajmy. Jesli nie dajecie szans, to nie >oczekujcie ze ktos Wam ja da. Prosta zasada, a tak wielu z Was ja zapomina. NIe wiem czy mam sie smiac czy >plakac z takiej "zacofanej", jak widac wystepujacej w duzej ilosci, mentalnosci polakow.

Ty jednak jesteś naiwny albo ... jesteś już uformowany wg dzisiejszych "standartów" (doslowny cytat z jednej z twoich wypowiedzi).

A tu jest jeszcze trochę myślących ludzi "starej daty" (mimo że młodych). Niestety "nowe" zawitało na forum.

David, do tej pory było to NIEZALEŻNE FORUM. Każdy pisał co chciał. Lukar praktycznie poza naprawdę uzasadnionymi przypadkami nie ingerował w kształt tego. To był "żywioł" spontanicznie spotykających się tu użytkowników.

Teraz to jest czyjaś własność. Kogoś kto chce na tym robić pieniądze. Skoro teraz cel jest komercyjny to chyba ci do tej pory "spontaniczni użytkownicy" powinni pobierać od właścicieli tantiemy za swoje wpisy. Bo przecież forum tak naprawdę tworzą aktywni użytkownicy.

David - lubisz marketingowców (a sądząc po twoim udziale w wątku Klubu miłośników mini wież chyba tak) to będziesz teraz miał swój żywioł.

maciek_m, 28 Lut 2008, 18:28

>nie zauważyłem, żeby ktoś miał pretensje do Lukara, za to, że nie miał ochoty się już dłużej

>zajmować tym forum

>również nie za to, że zdecydował się zamienić audiostereo.pl na pieniądze

>kilka osób wyraziło po prostu żal, że sprzedał je PO CICHU

>bo może kupiłby je ktoś z tego forum, albo złożylibyśmy się wszyscy?

>i utrzymalibyśmy status NIEZALEŻNEGO FORUM

>może nowy właściciel, by ostatecznie wygrał taką licytację?

>a może nie?

>ale Lukar nie dał takiej szansy

A wyobrażasz sobie jak taka szansa miała by wyglądać?Miał być wątek Lukara w którym proponuje:"Sprzedaję forum,dają 4,5mln...dacie więcej?"

Dobrze,że zrobił jak zrobił,w każdym innym przypadku przyjął by na siebie wiadro pomyj-to przecież jasne.

l'enfant sauvage

octavarium

a co w tym złego?

nie musiał podawać ceny

wystarczyłoby, żeby poprosił o bezpośredni kontakt

jaki problem?

mógł wystawić na allegro. a co?

nieważne. wybrał co wybrał

po prostu szkoda

maciuś...otóz nic nie musiał ,ani nie chciał ani ......Mogł tylko powiedziec dawno temu.MOge to sprzedąc .Jak nie akceptujecie to to nie wpisujcie . Nie przesadzajcie .merytorycznośc tego forum to 30 %.

toż mówię, muls

czy twój mocz musi zawsze być na wierzchu?

nie musiał - mógł

nie zrobił tego - jego sprawa

nie wszystkim to się podoba - ich sprawa

co ci to przeszkadza?

muls, 28 Lut 2008, 18:53

>juz widze to forum ROZMAWIAJACE o pieniadzach.

Nie sądzę,podałem tylko celowo przejaskrawiony przykład na ewentualną propozycję sprzedaży forum przez Lukara.

Tak na prawdę wyglądała by pewnie inaczej,ubrana w ładne słownictwo,nie tak dosadne.

Suma przeze mnie podana-oczywiście wzięta z sufitu i nic nie oznacza.

A tak po prawdzie to pieniądze to jeden z motywów przewodnich forum i wciąż się o nich rozmawia,wystarczy spojrzeć na tytuły wątków: "do 4,5kzł" , "maks 20 tys" ,"czy to jest tyle warte?" , "cd za 150pln".......

l'enfant sauvage

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.