Skocz do zawartości
IGNORED

www.audiostereo.pl zmieniło właściciela

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

g_frank

trzaba by pogadać tymi co tutaj wystawiają swoje banery itp, i powiedieć że "społeczność forum" zmienia adres.

Dodatkowo pszeciez nawet banery reklamowe aż tak nie pszeszkadzają, są lepsze niż "nowy wspaniały świat" forum ( taka ksiażka była, niezła, ale to z innej bajki. )

• Redaktorzy

Natomiast prośba do Astarotha: gdzieś tu dałeś interesujacy wpis, w który czemuś nie mogę wejść, a którego zajawka urywa się w najciekawszym miejscu - tam, gdzie tłumaczysz ze "nowy właściciel wziął sobie wrzoda na..." No i właśnie, brak dalszego ciągu, a ja strasznie chciałem przeczytać, na co, a zwłaszcza kogo konkretnie? :-) Nie daj sie prosić, wal w zęby cenzurę!

A w ogóle, to zupełnie niezrozumiałe, aby ten watek utrzymywać na stereo. To ma jedynie złe skutki na 'ducha' i przypominanie tłuszczy o 'zmianie pańcia' zrujnije jego poczytonośc.

Ja bym to, wywalił na bocznicę.

Myslę. podrzucam pomysł, że zanim nowe forum zacznie się samofinansować, forumowicze powinni się opodatkować. Na przykład jakiś abonament za utrzymanie na nowym forum nicka z Audiostereo. Bez stałego przypływu kasy forum padnie, a w najlepszym razie osiągnie wydajnośc nasza-klasa.pl

lipa, 28 Lut 2008, 21:02

Dobre masz wrażenie... Zniknęły wątki Jar1 oraz wpis Astarotha... Wiesz, to jest taka łOnetowa Formula :)))

TomekL3 oczywiście ze stąd zniknę... :))) Prawdę mówiąc to forum nudzi mnie od dłuższego czasu. Jeśli kasy z tego ni ema to po co sobie zawracać tyłek pisaniem w koło o tym samym. Jozin z Bazin już się przygotowuje do usług dla nowego pana - ale on zaprawiony, ocierał się o dziennikarzy, dupowłazimem przeszedł :)))

oto dziś oczom uwierzyć nie mogłem. Przykre kurde.zaraz sobie zarchiwizuje jakimś strono-ściągaczem cały ANALOG, DIY, LAMPA, i brak humoru na forum : ) a co tam : )

jedyna zmiana mogąca mieć miejsce a będąca do zaakceptowania to bardzo lekka kosmetyka. Wszelki awatary, zmiana kolorku tła, to już za daleko idące zmiany. ciekawe czy pozostawią niezmienione zakładki niszowe. w sumie to najbardziej "w pompie" mam zakładkę stereo. wiedza merytoryczna znikała tam już od jakichś 3 lat. teraz to już 2 bocznica. Smutne ale i nienaprawialne. to właśnie komercjalizacja zakładki STEREO do tego doprowadziła.

>g_frank

Ale to naprawdę nie problem. Taką platformę mogę postawić sam (tzn zapłacić z jej postawienie). Do tego potem do administracji i spraw informatycznych byłby informatyk który oczywiście brałby za usługi pieniądze. Myślę, że zakup serwera oraz bieżącą obsługę można potem finansować z reklam i na tym oczywiście poprzestać.

Sam nie miałbym tego za bardzo na głowie (bo i nie chciałbym całymi dniami ślęczeć, mam też inne zajęcia), bo rzeczy organizacyjne i informatyczne robiłby informatyk.

A forum dalej byłoby miejscem spontanicznych spotkań wszystkich zainteresowanych użytkowników.

Mógłbym taki projekt uruchomić i gdyby forumowicze dopisali to byłby sukces.

Tylko obawiam się, żeby potem jak kupię serwer i zaangażuję się w budowę inni chętni nie natworzyli 10 innych konkurencyjnych "serwisów", nastąpiłoby rozdrobnienie a ja zostałbym z niepotrzebnym mi do niczego serwerem i obsługą czegoś co praktycznie "nie wypaliło". Dlatego się zadeklarowałem pod warunkiem, że wszyscy by ten pomysł w danym wykonaniu przyjęli.

Na razie z tematem zaczął mieszać intensywnie lancaster, więc zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie jest dobre jak sięwszyscy za to wezmą, bo w końcu nie wyniknie z tego kompletnie nic a cała nasza brać się tylko rozproszy.

...rzeczywiscie trudne zadanie bedzie miala nowa wladza, zeby zmanipulowac na swoja korzysc to forum, ja widze to bardzo srednio, kazdy zly ruch zwiazany z komercja i w jej kierunku bedzie zabijal ducha tego forum w ludziach, ktorzy je tworzyli, niestety...

>Qubric

Niech sobie zarabiają, nic mi do tego, ale poprzez - WSZECHSTRONNY ROZWOJ Forum !

NIE przez - ograniczenia , komercjalizacje, cenzurowanie wpisow etc.

Forum ma byc - NOWOCZESNIEJSZE i - JESZCZE BARDZIEJ WOLNE !

Ma sie - DYNAMICZNIE ROZWIJAC !

My mamy byc jego - podmiotem, a nie - wyrobnikami ! (pomiotem)

Ewentualnie zyskami, maja sie z Nami - DZIELIC !

(to Zupelnie Swieza tendencja w "social networks" !)

Wkrotce zwroce sie (na priva) do Ciebie oraz kilkunastu najsensowniejszych kolegów,

z propozycją stworzenia "koalicji" celem przedyskutowania dalszych posunięć.

Pozdrawiam

Eee tam ABs - wcale nie trudne! To działa tak samo jak zbiorowe słyszenie kabelków i ukazujące się obrazy święte na szybach okien...

Lukaszenko przygotowywał się do sprzedania Forum przez kilka miesięcy co najmniej...

Możecie bez wielkiego błędu przyjąć, że większość obecnie udzielających się nicków ze statystyką - kilku-kilkunastu wpisów i historią na forum w okolicach 100 dni, to jest ekipa nowego właściciela, która miała rozeznać teren i przygotować odpowiednie podłoże do zaakceptowania obecnej sytuacji przez uczestników forum...

clo2, a może razem z lancasterem spróbujcie?

myślę że nie ma obawy o nowe konkurencyjne serwisy jakby wam wypaliło... chociaz w sumie niewiem jak reszta to widzi;)

chamówka, nie jestem długo na forum ale doświadczenie i wiedza użytkowników jest dla mnie bardzo cenna, szkoda bo szykuje się onetyzacja forum, wiadomo że inwestuje się po to żeby wyciągnąć więcej $, pytanie tylko w jaki sposób?

Piotr

no ale to jak widać chu**** ekipa;D bo coś chyba nie wyszło to jej najlepiej, aczkolwiek widzę troche ludu ( naszczęści emyśle w mniejszośći ) który jest za...

Ewentualnie zyskami, maja sie z Nami - DZIELIC !

(to Zupelnie Swieza tendencja w "social networks" !)

>Vladku i tak trzymac!,

kutasy mysla przeciez tylko o tym!!!

Zwróćcie dokładnie uwagę na mój wpis z informacjami o spółkach powiązanych Z SITE S.A.

Jest tam w radzie nadzorcej Andrzej Arendarski - założyciel Kongresu Liberalno-Demokratycznego (kongresu muminków ekonomicznych), z których wywodzi się obecny prezes PKO BP :))) Jest także prezesem Polsko-Ukraińskiej izby gospodarczej stąd pewnie w radzie jest jakiś >stiopa< :)))

PS. Ciekawe kiedy zniknie mój wpis krytykujący ideologiczne łajzy robiące biznesy na wciskaniu ludziom liberalnych pierdół?

Jeżeli jako uczestnik tego Forum mam być członkiem redakcji „magazynu internetowego” będącego „głosem naszej branży”, to chciałbym na początek wiedzieć, ile mi będą płacić za recenzje.

>Qubric,

>Zwróćcie dokładnie uwagę na mój wpis z informacjami o spółkach powiązanych Z SITE S.A.

bardzo ciekawe jest to co napisałeś, właściwie wszystko wiadomo, biznes się kręci panie, biznes....

swoją drogą ciekawe co ze zdjęciami które na bocznicy umieszczali forumowicze a które były ich autorstwa? czyżby też sobie ktoś prawo do nich rościł? słowem co z prawami autorskimi?

Piotr

"Możecie bez wielkiego błędu przyjąć, że większość obecnie udzielających się nicków ze statystyką - kilku-kilkunastu wpisów i historią na forum w okolicach 100 dni, to jest ekipa nowego właściciela, która miała rozeznać teren i przygotować odpowiednie podłoże do zaakceptowania obecnej sytuacji przez uczestników forum..."

...moze byc i tak jak piszesz, tylko ze starych forumowiczow juz tutaj nie ma, czasami pewnie zagladna, cos na muzyce napisza, juz sie poprostu wypalili w temacie, a nowi licza i czytaja archiwum. niestety nie wydaje mi sie zeby nagle pod wodza komercyjnego wlasciciela naszla jakas grupa entuzjastow, no chyba ze sami zaczna pisac i nawolywac, robic markieting, powalczyc z Vladkiem, dla mnie ta ewolucja zdycha i w niedlugim czasie zdechnie, stanie sie typowym bezosobosciowym i bezimiennym portalem.

lancaster, 28 Lut 2008,11:28

>Proszę o wykasowanie mojego loginu z listy userów i uniemozliwienie uzycia go w przyszłości przez

>kogokolwiek innego.

Lan, trzeba zostać i uprawiać dywersję do ostatniej kropli krwie (tj. jak długo Jaśnie Pon pozwoli).

A expose Pona zaiste fatalne?

To jakiś Bot Pon wygenerował, czy jednak Człowiek?

Musi że z Warszawy, przemielony przez Korporację...

Kurde, poczułem się jak w Świecie Wielkiego Brata.

No i ci Dary Boże - Redaktorzy i Fachowcy.

Skąd Une, Deus Ex Machina?

ABs - myślisz że kto rozkęca dyskusje w komentarzach na Onecie??? Jakies pogięte antki-emigranty i jasie-smietany... Stary wypróbowany sposób klakierów i naganiaczy przy stoliku do gry w trzy karty. Jak nie ma widowni trzeba ją stworzyć.

Qubric, 28 Lut 2008, 19:42

>PS. "DawidM" - jakiś nowy nick... Tak semicko brzmiący... Zalatuje Gazetą Wyborczą :)))

Smród cybuli jest po prostu nie do zniesienia!!!

>Widzisz Dudivan, już po tobie...

Spoko, spoko, dał nam przykład Atoposarte, jak zwyciężać mamy!

>jozwa maryn

No tak, piszę o nim jak najęty - 1 krótki post. I jaka konkurencja? To forum nie ma prawdziwej konkurencji, dlatego dobrze, że powstaje coś nowego jako zabezpieczenie. Po prostu miałem z imć Welcem do czynienia i domyślam się jakie będą następne kroki jego firmy. Co nie znaczy, że na bank mam rację...

To forum to ogromna baza wiedzy, porad, pomysłów, modernizacji, DIY itp..

W temacie "Wasze Ustroje" są setki prywatnych zdjęć.

Wszystko było robione niezależnie, bezinteresownie bo wszyscy mamy fioła na punkcie sprzętu.

Wzajemna pomoc forumowiczów, wymiana doświadczen, schematów, naprawa i modernizacja sprzętu.

Teraz ktoś na tym wszystkim ma zarabiać??

Nigdy się na to nie zgodzę.

Jeżeli ktoś przejmuje to forum to niech ma na tyle szacunku, żeby usunąć wszystkie wpisy i tematy i wszystkich użytkowników.

Niech forum wystartuje od zera.

Zobaczymy ilu starych forumowiczów się tu zapisze wiedząc, że ktoś na ich wiedzy będzie zarabiał.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.