Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość partick

(Konto usunięte)

jako że coraz częściej przeglądam forum AS na smartfonie, chciałbym poddać pod rozwagę administracji forum rozszerzenie skórki Mobilnej o możliwość stawiania szklaneczek, czytania pełnego opisu w O mnie itp drobiazgów.

• Administratorzy

Jak już jesteśmy przy wiosennych porządkach to daje się zauważyć, że pytania dotyczące np analogu trafiają na pierwszą z lewej zakładkę STEREO.

Ktoś np pyta o gramofon, ktoś odpowiada i nagle wątek zostaje przeklejony nawet nie na wierzch do zakładki ANALOG, a doklejony w temacie przypiętym"Początki..."

Dla początkującego forumowicza, nieobytego, nieoczytanego jego temat zwyczajnie znika. Przydałaby się jakaś notka przy temacie takim, nie w swoim miejscu, że przeniesiony i by sobie ze dwa dni powisiał nim zniknie bez śladu w miejscu gdzie powstał. Albo tak jak temat zamknięty samoistnie zginie w otchłani nieodświeżany.

To co tam nabroił Stary Audiofil znowu? Pewnie Palton odwzajemnił uczucie. Ach ten Palton wyrywny. Wiosna.

Rozwiązaniem jest opcja "pozostaw odnośnik do tematu" przy przenoszeniu wątków, o której pisałem kilka postów wcześniej:

Przy przenoszeniu jest możliwość pozostawienia przekierowania. Wówczas w starej zakładce pozostaje link przekierowujący w nowe miejsce pobytu wątku.

Wystarczy, że moderator przy przenoszeniu zaznaczy co trzeba:

odnosnik.png

Temat zostanie przeniesiony, ale w starym miejscu zostanie na kilka dni tytuł wraz z odnośnikiem i odpowiednią ikonką.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Widać administracja stara się pokazać, że "tajemniczość" działalności moderatorskiej nie wynika z ograniczeń działania forum ale raczej z ograniczenia samych moderartorów :)

Przecież takie odnośniki przy przenoszeniu tematów stosujemy... zazwyczaj. One po jakimś czasie same znikają. Ale faktem jest że komentarza nie ma tam gdzie dodać.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość partick

(Konto usunięte)

jako że coraz częściej przeglądam forum AS na smartfonie, chciałbym poddać pod rozwagę administracji forum rozszerzenie skórki Mobilnej o możliwość stawiania szklaneczek, czytania pełnego opisu w O mnie itp drobiazgów.

Przecież takie odnośniki przy przenoszeniu tematów stosujemy... zazwyczaj. One po jakimś czasie same znikają. Ale faktem jest że komentarza nie ma tam gdzie dodać.

Chyba macie wybrany kolor czcionki taki sam jak pupitu użytkownika, bo ja jakoś nie zauważam :)

• Administratorzy

Jeśli są stosowane to bardzo dobrze. Tyle tylko, że przy ostatnim przenoszeniu tematów z klubów chyba tak nie było.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Jeśli są stosowane to bardzo dobrze. Tyle tylko, że przy ostatnim przenoszeniu tematów z klubów chyba tak nie było.

Bo odnośniki mają niewielki sens przy przenoszeniu tematów na Bocznicę - wiele osób przegląda Forum bez logowania i taki odnośnik wprowadzałby tylko zamęt. Poza tym - to taki wielki problem sprawdzić swoją zawartość? Zwłaszcza jak ktoś jest na tyle zadomowiony na Forum że bocznicowe wątki zakłada.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Misiomor co z sytuacją gdy człek pierwszy wpis po logowaniu umieszcza w złym miejscu? Nagminnie zdarzają sie pytania tematycznie z zakładki analog w zakładce stereo. Sa one cichcem przenoszone do zakładki analog, ale nie na wierzch. Najczęściej do tematu "Początki..."

Trzeba być niezłym Szerlokiem by trafić :)

Pewnie taki wpis- wątek przeniesiony- nie wygląda estetycznie, ale forum staje się bardziej ergonomiczne.

Dlatego jestem zdania, że każda zmiana lokalizacji tematu powinna zostawić jakiś ślad w starym miejscu. Bo tu jakaś poczta pantoflowa działa na zasadzie:

Znowu nam zabrali Klub.... O tutaj jest! Na Bocznicy! Gdzie? Na Bocznicy :)

Misiomor co z sytuacją gdy człek pierwszy wpis po logowaniu umieszcza w złym miejscu? Nagminnie zdarzają sie pytania tematycznie z zakładki analog w zakładce stereo. Sa one cichcem przenoszone do zakładki analog, ale nie na wierzch. Najczęściej do tematu "Początki..."

Trzeba być niezłym Szerlokiem by trafić :)

Jeżeli bywalcy zakładki nie mają nic przeciwko takim wątkom powielającym temat - można przenosić bez łączenia.

Łączenie tematów zakładanych przez nowych Użytkowników jest krytyczne w zakładce Stereo, w Analogu można pomyśleć o lekkim wyluzowaniu w tej kwestii.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Misiomor, ale chodzi o dezorientację nowego, albo nieobytego użytkownika. Załóżmy, ze ma swoje lata, cieszy się, że udało mu się zalogować, z okazji założenia tematu pił przez dwa dni, wraca , a tu dupa jego temat z problemem zniknął. No skąd ma wiedzieć, że został podłączony, nawet na wierzchu w innym miejscu?

Ja po prostu widzę, że w zakładce analog niewielu użytowników zadających pytanie w zakładce stereo, kontynuuje. Winylomaniacy coś tam podpowiadają, ale to już dawno jest głuchy telefon.

Ludzie patrzą, pierwsza z lewej zakładka STEREO i co? Gramofon mam stereo, nie?

Można i tak - skoro engine (chyba) nie umożliwia odnośniku do wpisu w połączonych tematach. Tak czy siak zajrzenie do "moja zawartość" nie jest przedsięwzięciem niemożliwym, choć rzeczywiście analogowcy jako w wielu przypadkach starsi wiekiem mogą mieć z tym problem. Dziękuję za zwrócenie uwagi, będę starał się nie łączyć tematów przenoszonych do "Analog".

PS. Jak nowy Użytkownik zorientuje się w sytuacji za sprawą odnośnika, a bywalcy zakładki uznają że wątek jest powtórką z istniejącego tematu, można zawsze napisać o tym w wątku i zgłosić do moderacji propozycję połączenia.

Gość partick

(Konto usunięte)

Ludzie patrzą, pierwsza z lewej zakładka STEREO i co? Gramofon mam stereo, nie?

to jest właśnie to co i ja dostrzegłem, myśląc że być może zakładka Hi-Fi byłaby dobrym rozwiązaniem - ale tak jak widać, to może nie być takie proste dla nowicjuszy. bo wszak Hi-Fi, to także STEREO.

...chcialem wesprzec kolege bo stawiamy sobie wzajemnie(kolejki zeby nie bylo) a nie chce aby pozostal stratny...

a jako ze mam najwieksza reputacje na AS prosze policzyc moj glos wprost proporcjonalnie do reputacyji

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Gość partick

(Konto usunięte)

z zakładki Hi-End zniknął wątek "chińskie trampki z logo Nike" - i nie ma ani śladu po tym, że tam był.

swoją drogą, jako autor, chciałbym wiedzieć kto i z jakiego powodu wywalił go na Bocznicę.

Czy tylko mnie się to przytrafiło, że licznik moich postów został zmniejszony o jakieś 400-500? Nic nie sugeruję, chciałbym po prostu wiedzieć co się dzieje.

Powrót po dłuższej przerwie...

Stara sprawa, od jakiegoś czasu w statystykach widać tylko posty popełnione poza Bocznicą:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Czy tylko mnie się to przytrafiło, że licznik moich postów został zmniejszony o jakieś 400-500? Nic nie sugeruję, chciałbym po prostu wiedzieć co się dzieje.

Pewno zostały sprzedane, albo wypożyczone. Może na inne forum?

"Oj panowie dajcie spokój - w tym wątku kolega palton usłyszał wystarczająco dużo krzepiących słów, na pewno wyciągnie z tego wnioski na przyszłość."

fajną, moderną egzekutywę tam macie

ale ja mam inne pytanie - Stary Audiofil został przez Paltona pozbawiony możliwości otwierania strony www. audiostereo.pl

a oto pytanie - kto dał prawo jednostce prawnie nieumocowanej do ograniczania praw osobietych w postaci przeglądania stron www

nie uważacie drodzy moderatorzy, że jedziecie wraz z całą administracją tej domeny po bandzie?

za takie postępowanie można już dostać zarzuty

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

To znaczy, ze mu dali blokadę na IP? Rozumiem bana(nie wnikam w przyczyny) ale takie coś, żeby blokować dostęp do przeglądania witryny to już jawna dyskryminacja. Oczywiście można to ominąć ale przecież nie o to chodzi...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

mamel, tzn co oni zrobili, bo ja nie jestem w stanie sobie wyobrazic jak moglby mi ktos ograniczcyc dostep do domeny :) No chyba, ze w Chinach :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

to nie jest dyskryminacja, to jest powód do zgłoszenia do prokuratury

tym bardziej, że robi to moderator społeczny, czyli dla prawa - nikt, osoba cywina

i w takiej sytuacji mlb pisze o wyciąganiu przez moderatora wniosków na przyszłość?

- jaką przyszłość

- czyją przyszłość

myślicie, że ta sprawa będzie tak łatwa do przełknięcia?

nie będzie, będzie za to świetnym początkiem końca (tym bardziej, że Naczelny umył ręce)

i proszę nie zwlać całej winy za podjętą decyzję na Paltona, podobno decyzje o banowaniu są podejmowane kolegialnie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Blokada po IP? Zapędzacie się trochę za daleko :) Jest to o tyle bez sensu że przecież niesforny user może skorzystać z dowolnego komputera, a i numery IP potrafią być dynamiczne. To raczej user ma blokadę w wewnętrznej sieci lub na swoim urządzeniu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.