Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdź w ogólnych ustawieniach konta jaką masz strefę czasową i czy zaznaczone jest wykrywanie czasu letniego.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Użytkownicy+

A co mi tam słuchawki;-)....ja zgłaszam propozycję aby z okazji imprezy urodzinowej administratorzy FORUM zrobili coś bardzo sensownego i przywrócili zakładkę HIGH-END...

Pomysł z istnieniem zakładek Stereo i HiFI okazał się totalną porażką...ludzie zainteresowani High-Endem dzielą tematy w hifi z osobami szukającymi wieży za 2000 PLN... robi się totalny bałagan wątków...poziom wpisów i ich atrakcyjność spada...pora przywrócić dział HIGH-END nim będzie już za późno...

Osoby popierające tą inicjatywę są proszone o wpisywanie się poniżej;-)

Hmm, trudno coś rozstrzygnąć... Nie możemy co miesiąc robić zmian. Od początku wydawało się, że powinna być jedna zakładka, którą można by sobie dzielić dalej, lub nie. Jednak kilka prób pokazało, że nasze przewidywania, nie są do końca trafione. Mówię tu nie o adminach i moderacji, ale o ogóle głosującym za poszczególnymi rozwiązaniami.

Wrażenie, że może być za późno, prawdopodobnie wynika z temperatury na zewnątrz...

Nie chcę być zbyt pochopny, jednak coraz bardziej przemawiają do mnie głosy o przywrócenie zakładki Hi-End. Być może jest potrzebne jeszcze inne rozwiązanie? Jednak trzy zakładki, to chyba przesada...

Gość partick

(Konto usunięte)

mam zaznaczone "Automatycznie wykryj..." i efekt jest taki jak widać - czyli błąd jest po stronie forum.

jak odznaczę automatyczne wykrywanie i zaznaczę w drugiej opcji czas letni, to jest poprawna godzina - ale chyba chodzi jednak o to aby to działało automatycznie.

A jaką masz strefę czasową? Bo my tu mamy GMT+1, jak zmieniłem na Twoją(GMT+-0) to mam taki czas jak tobie pokazuje:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość partick

(Konto usunięte)

Nie chcę być zbyt pochopny, jednak coraz bardziej przemawiają do mnie głosy o przywrócenie zakładki Hi-End. Być może jest potrzebne jeszcze inne rozwiązanie?

Hi-End w części dostępnej dla Klubowiczów - to chyba nie są jakieś kosmiczne pieniądze dla posiadaczy sprzętu Hi-End...

abonament na okres 1 miesiąca (10.00 zł)

abonament na okres 3 miesięcy (20.00 zł)

abonament na okres 6 miesięcy (35.00 zł)

abonament na okres 12 miesięcy + karta gratis (70.00 zł)

http://www.klub.audiostereo.pl/subskrypcja

A jaką masz strefę czasową? Bo my tu mamy GMT+1, jak zmieniłem na Twoją(GMT+-0) to mam taki czas jak tobie pokazuje:)

dokładnie o to chodzi. silnik forum nie uwzględnia czasu letniego w UK.

• Redaktorzy

Co za pojazd chrystusowy wykasował mój dzisiejszy wpis dotyczący objawienia Paltona? Chłopak się zreflektował, jakim idiotyzmem było zaoranie High-Endu, więc otrzymał pochwałę wzrokową ;-) Czyżby moderacja poczuła się obrażona koniecznością wywalania tego, co z takim zapałem przenosiła ze stereo?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

jaki jest sens szukania domniemanych winnych , jak pamiętamy wszyscy hi-end to była martwa zakładka z 3 wpisami dziennie stąd próba ożywienia skansenu

chłopaki to są u szewca więc sie domyśliłem próby obrażenia Paltona ,ale co to jest pojazd chrystusowy i pochwała wzrokowa bo nic nie rozumiem z tego Twojego polskiego języka /zreszta jak zwykle/

a tak ogólnie zapytam Ty tu jeszcze pracujesz ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Redaktorzy

jaki jest sens szukania domniemanych winnych , jak pamiętamy wszyscy hi-end to była martwa zakładka z 3 wpisami dziennie stąd próba ożywienia skansenu

Jeśli dla Ciebie liczy się ilość a nie jakość trudno, ale bądź łaskaw nie uogólniać i nie naginać rzeczywistości do własnych norm, Hi-end był w porównaniu z resztą zakładek oazą spokoju, w której załozyciele wątków pilnowali, żeby "wykwity bocznicy" nie robiły chlewu.

chłopaki to są u szewca więc sie domyśliłem próby obrażenia Paltona ,ale co to jest pojazd chrystusowy i pochwała wzrokowa bo nic nie rozumiem z tego Twojego polskiego języka /zreszta jak zwykle/

Jeśli czegoś nie rozumiesz, to lepiej się nie domyślaj, tylko pytaj u źródła, bo ze sztuką interpretacji jak widzę u Ciebie nie za dobrze. Na początek - "chłopak" nie jest określeniem pejoratywnym, za to co do "pojazdu chrystusowego" .... przedstawiciele Equus africanus f.asinus są przesympatycznymi, acz nieco upartymi zwierzakami ;-)

Polecam lekturę (najlepiej ze zrozumieniem) zakładki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Gość

(Konto usunięte)

Co za pojazd chrystusowy wykasował mój dzisiejszy wpis dotyczący objawienia Paltona? Chłopak się zreflektował, jakim idiotyzmem było zaoranie High-Endu, więc otrzymał pochwałę wzrokową ;-) Czyżby moderacja poczuła się obrażona koniecznością wywalania tego, co z takim zapałem przenosiła ze stereo?

Użytkownik cir dnia 01.06.2013 - 19:54 napisał

Jeśli dla Ciebie liczy się ilość a nie jakość trudno, ale bądź łaskaw nie uogólniać i nie naginać rzeczywistości do własnych norm, Hi-end był w porównaniu z resztą zakładek oazą spokoju, w której załozyciele wątków pilnowali, żeby "wykwity bocznicy" nie robiły chlewu.

Wyświetl postUżytkownik cir dnia 01.06.2013 - 19:54 napisał

Jeśli czegoś nie rozumiesz, to lepiej się nie domyślaj, tylko pytaj u źródła, bo ze sztuką interpretacji jak widzę u Ciebie nie za dobrze. Na początek - "chłopak" nie jest określeniem pejoratywnym, za to co do "pojazdu chrystusowego" .... przedstawiciele Equus africanus f.asinus są przesympatycznymi, acz nieco upartymi zwierzakami ;-)

Wyświetl postUżytkownik cir dnia 01.06.2013 - 19:54 napisał

Polecam lekturę (najlepiej ze zrozumieniem) zakładki kontakt

Już dawno po Wielkanocy, a tu takie jaja! ;)

Rozumiem, że Użytkownicy często urządzają sobie słowne przepychanki i osobiste wycieczki - od tego m.in. mają właśnie forum, ale żeby Administracja (ogół osób "nadzorujących" forum) załatwiała takie sprawy na oczach wszystkich, to chyba już jest przesada...

O tempora, o mores!

PS Zastanawiam się, kiedy przodujący w banowaniu (nie zawsze obiektywnie) za argumenty ad personam, czyli cir i palton, zbanują samych siebie, bo przecież teraz wręcz wzorcowo jadą z osobistymi wycieczkami...

odpowiedż jak zwykle kwieciście z całą masą ozdobników ale bez treści poza jednym - w skład Redakcji wchodzą wysoce wykwalifikowani specjaliści ... itd

Fr@ntz

-moje pytanie do żródła jaka jest twoja rola / jako "wykwalifikowanego specjalisty" i członka zespolu/ w publicznej nagonce na Paltona ?

• Redaktorzy

Cir, jakiej nagonce? Za dużo radyjka z Torunia się nasłuchałeś? Pochwaliłem Roberta, że wreszcie zrozumiał swój błąd i chce to naprawić a Ty kręcisz kolejną aferę. To nie o to chodzi. Wiem, że chcieliście (z Twoich wpisów wnioskuję, że również Ciebie spokój w Hi-Endzie mocno uwierał) dobrze, a wyszło jak zwykle, ale zamiast się zaperzać przywróćcie to co było.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Już dawno po Wielkanocy, a tu takie jaja! ;)

Można odnieść wrażenie, że nastąpiła znaczna różnic zdań pośród "władzy", po publikacji relacji Fr@ntza z Monachium pod innym adresem.

pozdr.

Panowie po co ta breweria,przecież sami wiecie,że wysoko wykwalifikowanym specjalistą w hajendzie to jestem ja,cnociaż

wcale nie pcham się na żadne piedestały.

Lepiej te redaktory by sobie hajenda złożyły!!

Można odnieść wrażenie, że nastąpiła znaczna różnic zdań pośród "władzy", po publikacji relacji Fr@ntza z Monachium pod innym adresem.

polaryzacja polaryzacją ale ktoś tą michą dzieli

i warto by jakiś rozum mieć

Lepiej te redaktory by sobie hajenda złożyły!!

myślisz Piotrek zapewnie o diy :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Użytkownicy+

Wczoraj do wieczora byłem na działeczce (pod koniec fajna burza przeszła), a tu widzę "się dzieje".

Jeśli chodzi o zmiany kształtu zakładek, to tak jak napisałem w poprzednim poście, odbywały się po konsultacjach i propozycjach forumowiczów. To są dla nas wyznaczniki tego, czego chcą forumowicze, bo w końcu dla nich ma być to przyjazne miejsce. Oczywiście zdania są podzielone i czasami przeważa strona aktywniejsza, a nie koniecznie lepsza. Nie ma idealnego wyjścia, szukamy optymalnego. Sam doprowadziłem do powstania zakładki Hi-End. Jednak wiele osób uważało ją za snobistyczną, poza tym niewiele osób ma styczność z drogim sprzętem. Jednak zmianę na Hi-Fi, spowodowały głosy mówiące o zalewaniu zakładki Stereo, przez wpisy o b.tanim sprzęcie. Dziwi mnie, że trzeba takie sprawy przypominać, przecież wszyscy braliśmy w tym udział... nie podejmowałem decyzji sam. W związku z tym, ganienie jednoosobowe, czy pochwały są nietrafione.

A więc mieliśmy taką sytuację, że Były zakładki Hi-End o drogim sprzęcie i Stereo o altusach... Jak widać, sprzęt ze średniej półki, źle się odnajduje zarówno wcześniej w stereo, jak i w obecnie HiFi... na dodatek wpisy o hiendzie zanikają. Wydaje się więc, że powinny być trzy zakładki, jednak obawiam się zbytniego rozdrobnienia.

pozdr.

Rzeczywiście polaryzacja... po rezygnacji Marcina z moderowania, doszło nam 3 nowych moderatorów.

Nie myl Jacku Redakcji z Moderacją. To dwie różne funkcje, mające zupełnie inne obowiązki.

• Redaktorzy

Robert - High End nie znosi pośpiechu. Jeśli komuś przeszkadzał spokój tam panujący mógł zaglądać raz na tydzień zamiast co 15 min. Jeśli zaś chodzi o porządek w stereo to już działka moderacji. Po to są zbiorcze tematy o budżetówce, by właśnie tam kanalizować wpisy forumowiczów oczekujących błyskawicznych odpowiedzi na zadane już 1590 razy pytania. Tylko ktoś (czytaj moderacja) musi to robić.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Użytkownicy+

Proponuję dyskusje przenieść do odpowiedniego tematu:

Ukryta Zawartość

Robert - High End nie znosi pośpiechu. Jeśli komuś przeszkadzał spokój tam panujący mógł zaglądać raz na tydzień zamiast co 15 min. Jeśli zaś chodzi o porządek w stereo to już działka moderacji. Po to są zbiorcze tematy o budżetówce, by właśnie tam kanalizować wpisy forumowiczów oczekujących błyskawicznych odpowiedzi na zadane już 1590 razy pytania. Tylko ktoś (czytaj moderacja) musi to robić.

W pełni się zgadzam. Jedynie co do podpiętych tematów mam wątpliwości, bo skoro Stereo miało być o sprzęcie do 2000zł za nowe, to właściwie wszystkie tematy mieściłyby się w ramach podpiętych... Proponowałem więc, odpiąć tematy i zezwolić na swobodę w ich zamieszczaniu. Po co tracić siły, jak ktoś chce gadać wciąż od nowa o wzmacniaczu za... to niech sobie gada.

Ukryta Zawartość

i odpięcie tematów w Stereo miało, jak najbardziej, sens.

oczywiście , wiekszość miało wielki żal do moderacji za sklejanie z pozostałymi podobnymi tematami

każdy chce aby indywidualnie podejść do jego problemu , kiedy watek zaczyna siadac sam może go ożywic

wczesniej w sklejanych watkach konczylo sie na ponownym zadawaniu tego samego pytania w tym lub innych w innych działach

Genesis ktory od paru miesięcy niczym innym sie nie zajmuje tylko ganianiem młodzieży pytającej o sprzet za 1kzł w zakladce stereo , jesli to pójdzie do low-end będzie mógl spokojnie czytać stereo

<<Po to są zbiorcze tematy o budżetówce, by właśnie tam kanalizować wpisy forumowiczów oczekujących błyskawicznych odpowiedzi na zadane już 1590 razy pytania. Tylko ktoś (czytaj moderacja) musi to robić.>>

kanalizować wpisy .... dużo pogardy dla ludzi w tych słowach - widzę że lata moderacji zaszkodziły

• Redaktorzy

cir - znów próbujesz interpretować moje słowa i znów błędnie. Dawniej na forum panował porządek, obecnie przestaliście panować nad całością a brak chęci u nowych forumowiczach zrozumienia zasad panujących na audiostereo, nawet najmniejszej próby samodzielnego znalezienia odpowiedzi na poruszane setki razy tematy mści się na poziomie (?) całej zakładki. Skrócenie okresu karencji też nie podniosło poziomu dyskusji. Wyciągniecie z tego jakieś konstruktywne wnioski? Powoli tracę nadzieję.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

jeszcze 2-3lata temu,o obliczu tego forum stanowili userzy,którzy coś mieli,słyszeli.obecnie są to krzykacze i mitomani.,oraz branża lokująca produkty.i trudno być żdziwionym poziomem dyskusji i wagą tematów.

cir - znów próbujesz interpretować moje słowa i znów błędnie. Dawniej na forum panował porządek, obecnie przestaliście panować nad całością a brak chęci u nowych forumowiczach zrozumienia zasad panujących na audiostereo, nawet najmniejszej próby samodzielnego znalezienia odpowiedzi na poruszane setki razy tematy mści się na poziomie (?) całej zakładki. Skrócenie okresu karencji też nie podniosło poziomu dyskusji. Wyciągniecie z tego jakieś konstruktywne wnioski? Powoli tracę nadzieję.

a jak nie wyciągniemy to co ? może ty masz wreszcie jakieś wnioski poza cięciem jak zwykle

w kwestii interpretacji wpisów - przestań tworzyć od nowa język polski te artystyczne neologizmy mylą czytelnika chyba ze ktos codziennie tego słucha albo zna intencje autora

• Redaktorzy

To nic Cir, to nic. Już spokojnie, nie denerwuj się, oddychaj. Dawniej był porządek, teraz jest delikatnie rzecz ujmując "bałagan". Ja już napisałem co powinno zostać zrobione. Jeśli nie zrozumiałeś poproś Paltona, może Ci wytłumaczy (On zrozumiał).

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.